Florida, FL

Florida, de 'Sunshine State' en meest zuidelijke staat van de Verenigde Staten, is eigenlijk een 850 km lang schiereiland, met een totale oppervlakte van 151.670 km², ongeveer 9 keer zo groot als België en wat betreft oppervlakte de 22e staat van de Verenigde Staten. Er zijn ongeveer 18  miljoen inwoners geregistreerd.
De staat is ingesloten door de Atlantische Oceaan aan de oostkant, aan de westkant de warmere Golf van Mexico en het noorden van de staat grenst aan de staten Georgia en Alabama. De Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico komen samen aan de zuidgrens van de staat, beter gekend als Key West.

Orlando is "the fun capital of the world", met Walt Disney World, Universal Studios, Seaworld en vele andere pretperken. Het beroemde Miami met zijn prachtige stranden is dan weer een zonnekloppers en shopping paradijs. en spant de kroon als Cruise Haven. Tampa en Jacksonville zijn belangrijke vrachthavens en Cape Canaveral met Kennedy Space center is dan weer zeer belangrijk voor de ruimtevaart.

x

15 excursies in Florida, FL