Florida Sunshine Freewheeler

Florida Sunshine Freewheeler. 15 dagen/14 nachten. Begin: Orlando of Miami (met supplement) - Einde: Miami.

 • dag 01: Aankomst Florida (Orlando)
 • dag 02: Kennedy Space Center - Daytona - Orlando
 • dag 03: Orlando - Universal Studios
 • dag 04: Orlando - Sea World
 • dag 05: Orlando - Disneyworld's Magic Kingdom
 • dag 06: Orlando - Disneyworld's Epcot Center
 • dag 07: Orlando - St. Petersburg/Clearwater Beach
 • dag 08: St. Petersburg/Clearwater Beach
 • dag 09: St. Petersburg/Clearwater Beach - Fort Myers/Naples
 • dag 10: Fort Myers/Naples
 • dag 11: Fort Myers/Naples - Key Largo/Islamorada
 • dag 12: Key Largo/Islamorada - Key West
 • dag 13: Key West - Miami Beach/ Fort Lauderdale
 • dag 14: Miami Beach/ Fort Lauderdale
 • dag 15: Vertrek uit Miami
x
dag 1

Aankomst Florida (Orlando)

1 dag

Na aankomst op de luchthaven van Orlando, haalt u de wagen op in het verhuurkantoor van ALAMO en daarna rijdt u naar het gereserveerde hotel. Vrije tijd en logies.

dag 2

Kennedy Space Center - Daytona - Orlando

1 dag

355 km

Vandaag verlaat U Orlando en rijdt u naar de Atlantische kust voor een uitgebreid bezoek aan het beroemde NASA Space Center. Wie uit Miami komt, volgt de Atlantische Oceaan tot Cape Kennedy en reist daarna verder tot Orlando. Vanuit deze NASA basis vertrok o.a Apollo 11 om de eerste mens op de maan te zetten en van hieruit werden de Space shuttles gelanceerd. Tijdens een georganiseerde busrit komt u voorbij de lanceerplatforms en het beroemde Vehicle Assembly Building. Bij het Visitor Center kan u een aantal stukken van de eerste Saturnus rakketen bewonderen alsook even plaats nemen in één van de gebruikte Space Shuttles. Bij de ingang mag een bezoek aan de Astronaut Hall of Fame zeker niet ontbreken. EN... indien er u vandaag nog wat tijd rest, dan kan u ook een extra bezoek aan Daytona Beach (Museum of Speed) inplannen. Terug naar Orlando voor logies.

dag 3

Orlando - Universal Studios

1 dag

Vandaag stellen wij een bezoek aan de beroemde UNIVERSAL STUDIOS en/of ISLAND of ADVENTURE voor. Een absolute "must". Tientallen adembenemende attracties en shows: Revenge of the Mummy, Earthquake, Back to the Future, Jurassic Park, Twister, E.T., Shrek 4-D, Men in Black, stuntshows en veel meer. Voor wie houdt van wat extra actie dan is Island of Adventure 'the place to be'. Hier vindt u ook het magische park van Harry Potter en een goed anderhalf jaar geleden opende Universal VOLCANO BAY, een schilderachtig paradijs bestaande uit 4 themagebieden, elk geinspireerd op de diverse Polynesische Eilanden en culturen. Het middelpunt van het park wordt gevormd door 'Krakatau' een vulkaan die overdag watervallen spuwt en die 's nachts veranderen in lavastromen. Het is de perfecte plaats voor een relaxe afsluiter van een goed gevulde dag.

dag 4

Orlando - Sea World

1 dag

20 km

Voor vandaag wacht er u een andere leuk attractiepark, nl. SEAWORLD. Een schitterend park dat u laat kennis maken met het onderwater leven: prachtige shows van orka’s, dolfijnen, zeehonden,... Hou uw hart vast tijdens 'Wild Arctic' en bij het naar beneden schuiven op het water bij 'Journey to Atlantis'. Voor wie geen schrik heeft van achtbanen dan zijn de MANTA, MAKO en KRAKEN zeker uw ding. De twee laatste zijn razendsnelle achtbanen en bij de MANTA hangt u in een harnas onder de rails en zweeft door de lucht en boven het water. Voor wie het wat rustiger wenst, dan is er ANTARTICA, de wereld van de pinguins met een indoor ride en info over het leven van deze prachtige dieren.

 

dag 5

Orlando - Disneyworld's Magic Kingdom

1 dag

20 km

Vandaag keert u even terug naar uw kinderjaren : bezoek aan Disney's eerste pretpark, nl. MAGIC KINGDOM. Welkon in het land waar olifanten kunnen vliegen, waar theekopjes dansen en waar sprookjesprincessen (Sneeuwwitje) echt bestaan. Neem deel aan de MOVE IT - SHAKE IT, CELEBRATE IT, straat parade waar Disney figuren door Main Street paraderen. Rij met de Doom buggy door 'Haunted Mansion' en zeil met Captain Jack Sparrow op het schip van de Pirates of the Caribbean. Raak je frustraties kwijt in Space Mountain en duik naar beneden in Splash Mountain. Dit wordt beslist een onvergetelijke dag.

dag 6

Orlando - Disneyworld's Epcot Center

1 dag

25 km

Vandaag gaan we opnieuw naar DISNEY maar nu voor een bezoek aan EPCOT Center. Dit indrukwekkende park bestaat uit 2 delen, enerzijds WORLD SHOWCASE en anderzijds FUTURE WORLD. Reis naar een land vol verbeelding en de wereld rond in de diverse paviljoenen van o.a. Mexico, Japan, Canada, Italië, Noorwegen.... Groet Nemo en zijn vriendjes tijdens een onderzee's avontuur geinspireerd op de film 'Finding Nemo', maak een praatje met een heel bekende zeeschilpad, maak een testrit in Disney's langste en snelste attractie: Test Track en blijf vandaag nog ietsje langer in het park en sluit deze mooie dag af met de spetterende "Illuminations" Show.

dag 7

Orlando - St. Petersburg/Clearwater Beach

1 dag

180 km

Op weg naar de krijtwitte stranden van St. Petersburg Beach of Clearwater Beach kan u het prachtige park van Cypress Gardens en/of Legoland bezoeken. Beide parken bevinden zich te Winter Haven, ten zuiden van Orlando in een mooi natuurgebied en in Legoland kunnen de kinderen hun hartje ophalen in een origineel waterpark. Eens aangekomen in Tampa dient u beslist een halte te voorzien aan het Afrikaanse themapark BUSCH GARDENS. Meer dan 2000 exotische dieren, live shows, adembenemende rollercoasters en veel meer. In de Mirage Canteen wordt u teruggebracht naar het Amerika van de jaren 40 met muziek en dans....  Na de drukte van Orlando vindt u vanavond rust en ontspanning aan het strand.

dag 8

St. Petersburg/Clearwater Beach

1 dag

In St. Petersburg vindt u weinig of geen wolkenkrabbers, maar voornamelijk lage bebouwing. Dit draagt bij aan de ontspannen uitstraling van de stad. Naast lekker genieten van de zon aan het strand of in één of ander het park, kan u er ook wat cultuur opsnuiven. Zo heeft de stad verschillende musea. De bekendste daarvan is het Dalí Museum, met de grootste collectie Dalí kunstwerken ter wereld. De stad staat ook bekend om zijn lange pier met heel wat shopping faciliteiten. Deze prachtige kustregio van St. Petersburg en Clearwater heeft meer dan 50 kilometer aan witte stranden. Dit zijn zowel toeristische stranden als natuurgebieden met brede duinen. In het noorden vind je bijvoorbeeld Honeymoon Island en ten zuiden daarvan liggen de toeristische stranden als Sand Key en Indian Rocks Beach. Helemaal in het zuiden bevindt zich het beschermde natuurgebied van Fort De Soto Park. Dus: genieten maar!

dag 9

St. Petersburg/Clearwater Beach - Fort Myers/Naples

1 dag

260 km

Er is een overvloed aan attracties op weg naar het zuiden: Sarasota en omgeving is altijd al een soort cultureel centrum geweest - een mekka voor schrijvers, artiesten en gerespecteerde culturele verenigingen. Hier bevindt zich het beroemde J. Ringling Museum met het indrukwekkende huis 'Ca'D'Zan (in Venetiaanse stijl gebouwd paleis) en de Mary Selby Botanical Gardens. Verder zuidwaarts komt u aan te Fort Myers en mag een bezoek aan het historische Thomas Edison Home zeker niet ontbreken. De "Lee Island Coast" waartoe Fort Myers, Sanibel en Captiva behoren staat bekend om de brede schelpenstranden en heel veel vogels en schildpadden vinden dit 'het paradijs'. Logies ofwel in de familiebadplaats Fort Myers of in het drukke en "rijkere" Naples.

dag 10

Fort Myers/Naples

1 dag

Vandaag een dagje heerlijk ontspannen aan zee of rond het zwembad, genieten van een boottocht, schelpen zoeken op de stranden van Sanibel en Captiva, een trip door de Everglades Wonder Gardens, enz. Indien u houdt van golf dan kan u terecht bij tientallen clubs in en rond Naples en Fort Myers en wanneer u dit of tennis of zeilen of andere watersporten even voor bekeken houdt, dan kan u aangenaam verpozen in de exclusieve boetieks en restaurants van Fifth Avenue South of Third Street in Naples.

dag 11

Fort Myers/Naples - Key Largo/Islamorada

1 dag

300 km

Tijdens uw tocht door het Big Cypress National Reserve, hou even halt voor een bezoek aan Miccosukkee Indian Village en hier krijgt u de gelegenheid om een opwindende trip met een AIRBOAT te maken. In de buurt bij Shark Valley kan u een tram nemen die u naar een uitkijktoren brengt van waar u een fraai uitzicht krijgt over het moeren en de eilandjes met bomen (hammocks) die er bovenuit steken. Iets ten westen van Homestead vindt u de toegang tot het uitgestrekte park van de Everglades. Er is maar één weg (61 km lang) die u tot het uiterste puntje van het park brengt en laat kennismaken met dit uniek natuurgebied. Reigers, pelikanen, schildpadden, alligators enz... houden u gezelschap. Na dit bezoek rijdt u verder zuidwaarts tot Key Largo. Ga snorkelen of maak een trip met een glassbottom boat in het domein van John Pennekamp Coral Reef.. dit is dé 'place to be' voor wie het geheimzinnig leven onder water, scheepswrakken en prachtige riffen wil ontdekken.

dag 12

Key Largo/Islamorada - Key West

1 dag

200 km

Volg de Overseas Highway zuidwaarts tot Key West. Bij Islamorada vindt u het prachtige park Theatre of the Seas dat zeker een bezoekje waard is en rij dan verder tot u de typische "Caraïbische sfeer" van Key West opsnuift. Geniet van deze charmante stad tijdens een rit met de Old Town Trolley of aan boord van de Conch Tour Train. Bezoek het huis van Hemingway en de pittoreske "Duval Street", ga vissen, scuba-duiken of huur een fiets.... en qua restaurants en bars komt de 'internationale' allure nergens beter tot zijn recht dan hier.

dag 13

Key West - Miami Beach/ Fort Lauderdale

1 dag

280 km

Terug via de Overseas Highway richting Miami. Ten zuiden van de stad kan u extra stops voorzien o.a. aan Coral Castle, het mooie Vizcaya Castle, Parrot Jungle, of voorzie een 'shopping' stop aan BAYSIDE, gelegen vlakbij de cruise-terminal. En er komen steeds nieuwe en interessante attracties bij zoals de kleurrijke muurdecoraties in Wynwood en voor een aangenaam 'terrasje' en lekker eten kan u terecht in de pittoreske buurt van Coconut Grove.

dag 14

Miami Beach/ Fort Lauderdale

1 dag

Vandaag kan u ofwel heerlijk ontspannen bij het zwembad of op het strand, een shopping trip plannen of meer van deze dynamische badplaats gaan ontdekken. De combinatie van zon, zee en de prachtige geschilderde ART DECO gebouwen vormen het ideale decor voor uw foto's en films. In het Sea Aquarium kan u met de kinderen terecht voor een achttal show met dolfijnen en orka's en 's avonds kan u terecht in de winkeltjes, terrassen en restaurants van Lincoln Road, een stukje autovrij Miami waar het prettig vertoeven is als afsluiter van deze prachtige trip. Indien u van Orlando vertrekt, rijdt u in de namiddag tot daar en logeert u deze laatste nacht in de omgeving van de luchthaven.

dag 15

Vertrek uit Miami

1 dag

Vrije voormiddag, eventueel snel nog wat winkelen en daarn rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen. Einde van deze fantastische trip. Terugvlucht of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

FLORIDA SUNSHINE FW BUDGET 897 (0USBU006)
is beschikbaar vanaf 1127 EUR

Kamers 01.02.21 - 30.04.21 01.05.21 - 15.12.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1329 1018
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1438 1127
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 805 655
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1005 808
EENPERSOONSKAMER (K11) 2871 2225
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) Free Free
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 89 89
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 133 133

FLORIDA SUNSHINE FW TOURIST 897 (0USST006)
is beschikbaar vanaf 1328 EUR

Kamers 01.02.21 - 31.03.21 01.04.21 - 12.04.21 13.04.21 - 30.04.21 01.05.21 - 31.05.21 01.06.21 - 30.09.21 01.10.21 - 15.12.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1683 1725 1616 1218 1237 1218
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1794 1836 1727 1328 1348 1328
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1001 1026 969 772 783 772
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1266 1293 1219 955 967 955
EENPERSOONSKAMER (K11) 3519 3605 3387 2590 2623 2590
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) Free Free Free Free Free Free
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 118 115 115 121 120 121
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 133 133 133 133 133 133

FLORIDA SUNSHINE FW SUPERIOR 897 (0USSU006)
is beschikbaar vanaf 1794 EUR

Kamers 01.02.21 - 31.03.21 01.04.21 - 10.04.21 11.04.21 - 30.04.21 01.05.21 - 31.05.21 01.06.21 - 15.12.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2250 2232 2175 1779 1683
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2360 2394 2285 1889 1794
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1311 1329 1272 1074 1027
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1657 1683 1609 1344 1276
EENPERSOONSKAMER (K11) 4712 4780 4562 3772 3580
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 28 28 28 28 28
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 303 299 N/A 313 313
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 133 133 133 133 133

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.