Enjoy The Atlantic Coast

Enjoy The Atlantic Coast. 19 dagen/18 nachten. Begin: New York - Einde: Fort Lauderdale.

 • dag 01: New York - aankomst - vrije transfer - check in
 • dag 02: New York - Volledig vrije dag
 • dag 03: New York - Volledig vrije dag 2
 • dag 04: New York – Philadelphia – Washington
 • dag 05: Washington D.C.
 • dag 06: Washington – Norfolk/Virginia Beach
 • dag 07: Norfolk/Virginia Beach
 • dag 08: Norfolk/Virginia Beach - Wilmington
 • dag 09: Wilmington – Charleston
 • dag 10: Charleston
 • dag 11: Charleston - Savannah
 • dag 12: Savannah
 • dag 13: Savannah - St. Augustine
 • dag 14: St. Augustine – Orlando
 • dag 15: Orlando - vrije dag ter plaatse
 • dag 16: Orlando
 • dag 17: Orlando – Fort Lauderdale
 • dag 18: Fort Lauderdale
 • dag 19: Vertrek Fort Lauderdale
x
dag 1

New York - aankomst - vrije transfer - check in

1 dag

25 km

Na aankomst op de luchthaven, vrije transfer (niet inbegrepen) naar het gereserveerde hotel. Vrije tijd voor een eerste verkenning.

dag 2

New York - Volledig vrije dag

1 dag

15 km

Genoeg vrije tijd voor een uitgebreide ontdekking van deze indrukwekkende stad: Broadway & Times Square, Rockefeller Center, Central Park, diverse beroemde musea, de prachtige boetieks op 5th Avenue, Empire State Building, Ground Zero, een tochtje met de ferry naar het Vrijheidsstandbeeld en veel meer.

dag 3

New York - Volledig vrije dag 2

1 dag

15 km

Genoeg vrije tijd voor een uitgebreide ontdekking van deze indrukwekkende stad: Broadway & Times Square, Rockefeller Center, Central Park, diverse beroemde musea, de prachtige boetieks op 5th Avenue, Empire State Building, Ground Zero, een tochtje met de ferry naar het Vrijheidsstandbeeld en veel meer.

dag 4

New York – Philadelphia – Washington

1 dag

385 km

Vandaag haalt u de wagen op aan Newark Airport en rijdt u zuidwaarts naar Philadelphia voor een kort bezoek aan deze sympatieke stad, bakermat van de Amerikaanse onafhankelijkheid. U vindt er de beroemde ‘Liberty Bell’, Independence Hall, Penn’s Landing en veel meer. Deze etappe eindigt te Washington waar u twee nachten logeert.

dag 5

Washington D.C.

1 dag

20 km

Vandaag kan je nog meer van de hoofdstad ontdekken. Bezoek de meest bekende bezienswaardigheden, voornamelijk in National Mall, bijgenaamd de 'Nation's Front Yard'. Het gebied strekt zich uit van het Lincoln Memorial op de Potomac tot aan het Capitol Building en de Supreme Court op Capitol Hill. Samen met de Mall bevindt er zich ook het merendeel van de 18 musea waar het Smithsonian Institution uit bestaat, het War Memorials en het Washington Monument, die ritjes tot de top van de heuvel aanbiedt en ten zuiden van het Witte Huis ligt. Andere interessante plekken zijn het Arlington National Cemetery, de Library of Congress, de National Cathedral en de National Zoo. Natuurlijk is er meer in Washington te beleven dan enkel historische sightseeing. De stad heeft een bruisend nachtleven en restaurants van wereldklasse, je kan er Broadway shows kijken en uiteraard ook politieke satires, luisteren naar live muziek in verschillende genres. In het Kennedy Center for the Preforming Arts kan je live theater en muziekoptredens meepikken. 

dag 6

Washington – Norfolk/Virginia Beach

1 dag

350 km

Op weg naar de kust houdt u even halt te Richmond, ‘Capital of the Confederacy’, en te Williamsburg waar de klok 200 jaar wordt teruggezet. In dit koloniale stadje kan u deelnemen aan een rondleiding door historische huizen die de pionierstijd laten herleven. Via Norfolk met het indrukwekkende ‘Mariner”s Museum’ bereikt U Virginia Beach.

dag 7

Norfolk/Virginia Beach

1 dag

Kilometers lange stranden en een 3 km. lange “boardwalk” verwelkomen u. Geniet van een dagje rust: zon, zee, strand, uitstekende visrestaurants, terrasjes, enz.

dag 8

Norfolk/Virginia Beach - Wilmington

1 dag

480 km

Net over de grens bereikt u het natuurgebied van de OUTER BANKS, een aaneenschakeling van eilandjes, vissersdorpjes, stranden, vuurtorens, meren… een geliefkoosd decor voor heel wat filmregisseurs. Verder naar Wilmington, belangrijke haven en bezoek aan o.a. Chandler’s Wharf, de Cotton Exchange, het treinmuseum en over de brug vindt u het USS North Carolina Battleship Memorial, als aandenken aan de veteranen van de Tweede Wereldoorlog.

dag 9

Wilmington – Charleston

1 dag

295 km

U trekt verder zuidwaarts langs de kust, over de grens met South Carolina waar u terecht komt in Myrtle Beach, met spectaculaire stranden en druk amusementsleven tijdens de zomermaanden. Via Georgetown en het verfrissende Francis Marion National Forest bereikt u Charleston, de oudste stad van de staat.

dag 10

Charleston

1 dag

50 km

Beroemd om de talrijke gebouwen uit de koloniale tijd, schilderachtige pleintjes en mooie stranden is Charleston een trekpleister het ganse jaar door. Bezoek ook enkele bezienswaardigheden rondom de stad: Patriots Point met ’s werelds grootste scheepvaartmuseum, Fort Sumter – een federaal fort gelegen in de haven, Boone Hall Plantation – een voormalige katoenplantage, Magnolia Plantation (tuinen en plantagewoning), enz.

dag 11

Charleston - Savannah

1 dag

250 km

Langs de brede kuststrook van South Carolina gaat de trip richting Hilton Head Island. Geniet van enkele uurtjes relax of neem deel aan één van de talrijke recreatieve activiteiten. Na de middag bereikt u Savannah, één van de fraaiste en aantrekkelijkste steden in het zuiden van Amerika. Maak een uitgebreide wandeling door de historische straten vlakbij de rivier.

dag 12

Savannah

1 dag

30 km

Mooie pleintjes, veel historische huizen en mooie tuinen vormen de charme van deze sympathieke stad. Savannah kan u best te voet ontdekken - bezoek het James Fripp House, het Owens-Thomas House, het Ships of the Sea Maritime Museum, City Hall, enz.

dag 13

Savannah - St. Augustine

1 dag

300 km

Vandaag gaat het verder zuidwaarts richting Brunswick en de grens met Florida. Onderweg mag een oponthoud aan Hofwyl-Broadfield Plantation niet ontbreken en kan u heel even een zijweg richting Jekyll Island nemen en er genieten van een uitgebreide strandwandeling. Via het geïndustrialiseerde Jacksonville bereikt u St. Augustine, het oudste stadje van Amerika.

dag 14

St. Augustine – Orlando

1 dag

180 km

Ontdek de charme van het ‘Oldest House’, het ‘Oldest Store Museum’, de stervormige vesting Castillo de San Marcos, het stadhuis en veel meer. Langs de kust trekt u dan in zuidelijke richting tot Daytona Beach waar de beroemde ‘Speedway’ en het ‘Museum of Speed’ een extra oponthoud waard zijn. Deze etappe eindigt in Orlando waar u de populairste attractieparken van Florida zal ontdekken.

dag 15

Orlando - vrije dag ter plaatse

1 dag

10 km

Keuze uit: bezoek aan de sprookjeswereld van Magic Kingdom, kennis opdoen van mens, natuur, technologie en wetenschap in Epcot Center, op safari trekken in Animal Kingdom, een gevarieerd bezoek aan het schitterend park van Sea World of genieten an alles wat ‘Universal Studios en aan het aanpalende ‘Island of Adventure’ te bieden hebben.

dag 16

Orlando

1 dag

Twee onvergetelijke dagen…. Keuze uit: bezoek aan de sprookjeswereld van Magic Kingdom, kennis opdoen van mens, natuur, technologie en wetenschap in Epcot Center, op safari trekken in Animal Kingdom, een gevarieerd bezoek aan het schitterend park van Sea World of genieten an alles wat ‘Universal Studios en aan het aanpalende ‘Island of Adventure’ te bieden hebben.

dag 17

Orlando – Fort Lauderdale

1 dag

385 km

Vandaag rijdt u terug naar de kust en start met een bezoek aan het beroemde Nasa Space Center. Ontdek gigantische raketten, stap even aan boord van de Space Shuttle Explorer en beleef interactief een ruimtevlucht in de simulators van de Astronaut Hall of Fame. Daarna reist u via de kustplaatsen van de Atlantische Oceaan richting Fort Lauderdale waar u terecht komt in een gezellige drukte!!

dag 18

Fort Lauderdale

1 dag

Heerlijk ontspannen bij het zwembad, tijd om te winkelen of voor een frisse duik in zee. Of breng een bezoek aan één van de vele attracties in Miami : Vizcaya Castle, het Miami Aquarium, Coral Castle, een boottocht op de Intercoastal Waterway en veel meer.

dag 19

Vertrek Fort Lauderdale

1 dag

Einde van deze fantastische trip. Inleveren van de wagen op de luchthaven en terugreis. Verlenging mogelijk mits supplement.

Standard hotels (0USST24A)
is beschikbaar vanaf 3175 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.05.24 - 30.06.24 01.07.24 - 31.08.24 01.09.24 - 31.10.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2949 3029 2742
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3380 3550 3175
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1885 1960 1762
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2390 2492 2245
EENPERSOONSKAMER (K11) 6716 7060 9295
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 54 54 54
per kind in kamer van ouders 13 - 17 (DACHD18) 393 393 393
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 200 200 200

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.