Self Drive

Canadian Maritimes

Canadian Maritimes. 15 dagen/14 nachten. Begin: Halifax - Einde: Halifax.

 • dag 01: Aankomst Halifax
 • dag 02: Halifax
 • dag 03: Halifax - Peggy's Cove - Lunenburg - Halifax
 • dag 04: Halifax - Liscomb Mills
 • dag 05: Liscomb Mills - Sydney
 • dag 06: Sydney - Baddeck
 • dag 07: Baddeck - Cabot Trail - Cape Breton Highlands - Baddeck
 • dag 08: Baddeck - Pictou
 • dag 09: Pictou - Charlottetown
 • dag 10: Charlottetown - Cavendish - Charlottetown
 • dag 11: Charlottetown - Moncton
 • dag 12: Moncton - Saint John
 • dag 13: Saint John en omgeving
 • dag 14: Saint John - Halifax
 • dag 15: Vertrek Halifax
x
dag 1

Aankomst Halifax

1 dag

15 km

Bij aankomst op de luchthaven van Halifax, opname van de huurwagen en rit naar het voorziene hotel.

dag 2

Halifax

1 dag

5 km

Welkom in de hoofdstad van Nova Scotia. Deze aantrekkelijke stad verwelkomt u met kunstgaleries, winkels, musea, restaurants, terrassen en cafés. Halifax dateert uit de tijd van de inwoners van Mi'kmaq, vissers uit Europa en de eerste Acadiërs die lang voor de Britten arriveerden. Bezoek deze stad, rijk aan maritiem erfgoed: de Oude Klok en de Citadel, de waterkant waar de veerboten vertrekken naar Dartmouth en de Historische Eigenschappen, omgevormd tot winkels en restaurants. En om de dag af te sluiten, kunt u een bezoek brengen aan de Alexander Keith Brouwerij en het Maritiem Museum met zijn unieke collectie van artefacten uit het wrak van de Titanic.

dag 3

Halifax - Peggy's Cove - Lunenburg - Halifax

1 dag

230 km

Deze voormiddag rijdt u naar het schilderachtige Peggy’s Cove, een mekka voor kunstschilders en fotografen. Vervolgens richting Mahone Bay waar u geniet van een uitgebreide wandeling langs het water en naar Lunenburg, één van de ‘World Heritage Sites’ van de UNESCO. U vindt er ook een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. Terug naar Halifax voor logies.

 

dag 4

Halifax - Liscomb Mills

1 dag

220 km

Vandaag volgt u de ruwe, oostelijke kustregio richting Martinique Beach - een aaneenschakeling van baaien, eilandjes en glashelder water. In het Musquodoboit Railway Museum herleeft u de gloriedagen van Nova Scotia en in Sherbrook Village ondergaat u de charme van dit typisch 19de eeuws vissersdorp. Logies te Liscomb Mills.

 

dag 5

Liscomb Mills - Sydney

1 dag

240 km

Deze morgen volgt een rustige rit naar Port Hawkesbury en dan rijdt u via de oevers van het Bras d’Or-meer richting Sydney. Tijd voor een eerste verkenningstocht door de stad. 

 

dag 6

Sydney - Baddeck

1 dag

170 km

Vergeet niet een bezoek te voorzien aan het Fortress of Louisburg, een immens grote fortificatie die de Fransen in de 18e eeuw optrokken. Het complex vormt onderdeel van een restauratieproject dat alle gebouwen, tuinen, straten herstelt in de oude staat. Eind van de dag bereikt u Baddeck bekend om het Alexander Graham Bell Museum; de uitvinder van de telefoon.

 

dag 7

Baddeck - Cabot Trail - Cape Breton Highlands - Baddeck

1 dag

300 km

Op het mooie Cape Breton Island volgt u de adembenemende ‘Cabot Trail’ naar het uitgestrekte ‘Highlands National Park’, een ruig natuurreservaat, omspoeld door de oceaan. Deze pittoreske weg kronkelt via talloze liefelijke plaatsjes in en om het park en biedt een spectaculair uitzicht op de kust. Indien u houdt van ‘pure natuur’ dan dient u beslist een extra bezoek aan het natuurreservaat van Cape Breton te voorzien. In Cheticamp kan u aan een optionele walvisobservatietrip deelnemen en kennis maken met traditionele kunstambachten. Terug naar Baddeck voor logies.

 

dag 8

Baddeck - Pictou

1 dag

220 km

Vandaag rijdt u door een regio rijk aan Schotse geschiedenis en tradities. Plan een oponthoud te Antigonisch en bezoek er de ‘Room of the Clans’ in de lokale universiteitsbibliotheek. Volg dan de kust richting Cape George waar u op zonnige, heldere dagen kan genieten van prachtige panorama’s op de omliggende eilanden. 

dag 9

Pictou - Charlottetown

1 dag

100 km

U rijdt deze ochtend aan boord van de ferry die u naar Wood Islands brengt. Voorzie een oponthoud in het Northumberland Provincial Park vooraleer via rustige, kleine weggetjes richting Charlotteville te rijden. In de hoofdstad van deze kleine provincie verdienen het ‘Province House’, het ‘Confederation Centre of Arts’, de Saint Dunstan’s Basilica en het oude centrum zeker een bezoek.

 

dag 10

Charlottetown - Cavendish - Charlottetown

1 dag

100 km

Vooraleer naar het Prince Edward Island National Park te rijden, houdt u halt bij ‘Fort Amherst-Port-la-Joye National Site’ gelegen ten zuiden van de stad. In Cavendish staat het ‘Green Gables House’, beroemd door de boeken van de schrijfster Lucy Maud Montgomery. Dan terug naar Charlottetown voor logies.

 

dag 11

Charlottetown - Moncton

1 dag

190 km

Via de indrukwekkende Confederation Bridge bereikt u Moncton - New Brunswick. Maak er kennis met de boeiende geschiedenis van de ‘Acadians’ en breng een bezoek aan Magnetic Hill, één van de meest bezochte attractieparken van Canada.

 

dag 12

Moncton - Saint John

1 dag

150 km

Vandaag rijdt u door het prachtige Fundy National Park naar Hopewell Cape waar zee en wind zorgen voor origineel gesculpteerde rotsformaties. Ontdek daarna Saint John waar u in het oude centrum tal van historische gebouwen, winkels en restaurants aantreft die nog steeds getuigen van een rijke handelsactiviteit. Een interessante bezienswaardigheid bij de stad is de Bay of Fundy met de “Reversing Falls Rapids”, geen watervallen maar brede stroomversnellingen die tweemaal per dag ‘omkeren’. Logies gedurende twee nachten.

 

dag 13

Saint John en omgeving

1 dag

210 km

Vanaf de Carleton Martello Tower en de Fort Howe Lookout krijgt u een schitterend uitzicht op de stad. Vergeet niet een uitstapje te maken naar de zuidwesthoek van deze provincie waar u de charme ontdekt van het wonderlijke stadje St. Andrews met elegante, oude huizen en enkele interessante musea. Voor de kust liggen hier tal van eilandjes verspreid en op het prachtige Campobello Island kan u het vroegere landhuis van Franklin Roosevelt bezoeken

dag 14

Saint John - Halifax

1 dag

250 km

Vandaag rijdt u aan boord van de ferry die u naar Digby in Nova Scotia brengt (ticket voor wagen en passagiers inbegrepen in de prijs). Van hieruit rijdt u oostwaarts tot Annapolis Royal, gesticht door Europeanen in 1605. Via de schilderachtige ‘Evangeline Trail’ naar Wolfsville en bezoek aan de ‘Grand Pré National Historic Site’. Deze trip eindigt te Halifax met overnachting.

dag 15

Vertrek Halifax

1 dag

Vrije tijd of laatste shopping-tour. Rit naar de luchthaven en inlevering van de huurwagen. Terugvlucht of individuele verlenging mits supplement.

 

CANADIAN MARITIMES SELFDRIVE 2174 (0CA00002)
is beschikbaar vanaf 1560 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.05.21 - 31.05.21 01.06.21 - 30.06.21 01.07.21 - 31.08.21 01.09.21 - 30.09.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1458 1539 1572 1539
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1560 1651 1696 1651
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 981 1042 1065 1042
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1157 1222 1252 1222
EENPERSOONSKAMER (K11) 3023 3210 3300 3210
Kinderen in kamer van ouders (DACHD12) 50 74 74 74
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 311 318 319 318
Alamo Suppl. Gold - per wagen 12 - 17 (DALGOLD) 80 80 80 80

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.