Southern Explorer - Engelstalige en Nederlandstalige begeleiding

Southern Explorer - Engelstalig/Nederlandstalig begeleide rondreis. 14 dagen/13 nachten. Begin: New York City - Einde: Miami.

2024 DEPARTURE DATES  ENGLISH/DUTCH
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL       26
MAY   10   24
JUNE   7   21  
JULY   5   19  
AUGUST   2  16 30  
SEPTEMBER 6  20 27  
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER
 • dag 01: New York - transfert - hotel - vrij
 • dag 02: New York - Philadelphia - Washington DC
 • dag 03: Washington - bezoek
 • dag 04: Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke
 • dag 05: Roanoke - Great Smoky Mountains - Gatlinburg
 • dag 06: Gatlinburg - Nashville
 • dag 07: Nashville - Memphis
 • dag 08: Memphis - Jackson - New Orleans
 • dag 09: New Orleans - bezoek
 • dag 10: New Orleans - Gulf of Mexico - Pensacola/FL
 • dag 11: Pensacola - Orlando
 • dag 12: Orlando - vrije dag
 • dag 13: Orlando - Kennedy Space Center - Miami
 • dag 14: Miami - Vertrek
x
dag 1

New York - transfert - hotel - vrij

1 dag

25 km

Na aankomst op de luchthaven, vrije transfer (niet inbegrepen) naar het hotel waar u kennis maakt met de begeleider van deze trip. De rest van de dag is vrij om deze bruisende stad te ontdekken. Logies.

dag 2

New York - Philadelphia - Washington DC

1 dag

385 km

Vandaag verlaten we Manhattan en reizen we naar Washington, D.C. via Philadelphia, de geboorteplaats van de natie, waar halt gehouden wordt aan de Independence Hall om de Liberty Bell te bezoeken.

dag 3

Washington - bezoek

1 dag

30 km

De voormiddag wordt gevuld met een boeiende stadsrondrit waar u meer verneemt over de geschiedenis en de politieke kracht die van deze stad uitgaat. U rijdt voorbij beroemde gebouwen en monumenten en geniet van een rondrit door de hoofdstad met als hoogtepunten: het Washington Monument, het Lincoln Memorial, het Witte Huis en Arlington National Cemetry, waar ook het JFK Memorial staat. Breng de rest van de dag door met een verkenning van de vele musea die het Smithsonian Institute rijk is of maak een wandeling langs de oevers van de Potomac River.

dag 4

Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke

1 dag

635 km

Verlaat de bruisende hoofstad en reis verder naar Roanoke voor een nacht. Onderweg kan je het Colonial Williamsburg bezoeken. He is het grootste levende historische museum van het land met zo'n 500 gebouwen, huizen, winkels en kroegjes geconstrueerd en gerestaureerd in hun 18de eeuwse look. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Gouvernor's Palace, het Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Bassett Hall. Natuurlijk, een bezoek aan Williamsburg zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Jamestown, Amerika's geboorteplaats en Yorktown, waar da Amerikaanse onafhankelijkheid werd geboren. Dit regionaal trio is bekend als "America's Historic Triangle". Reis verder naar Roanoke, een stad die dateert uit de 17de eeuw, toen de pioniers naar het westen verhuisden en zich settelden in de Shenandoah Valley op de ovevers van de Roanoke River. Bezoek het populaire Market Square, voor de beste restaurants, het bruisende nachtleven en de beste winkels, net als de historische Farmer's Market. 

 

dag 5

Roanoke - Great Smoky Mountains - Gatlinburg

1 dag

430 km

Reis langs delen van de Blue Ridge Parkway alvorens het adembenemende landschap van de Great Smoky Mountains en het National Park binnen te rijden. Later komen we aan in Gatlinburg en krijgt u de tijd om enkele van de unieke restaurants op main-street te verkennen. Vrije tijd en logies.

dag 6

Gatlinburg - Nashville

1 dag

370 km

Vandaag rijden we verder door Knoxville, de derde grootste stad van de staat, vooraleer in de vroege namiddag aan te komen in Music City USA, Nashville.

dag 7

Nashville - Memphis

1 dag

355 km

We reizen verder door het golvende landschap van Tennessee en komen aan in Memphis, de stad die bekend staat om bluesmuziek, katoen en de thuisbasis van Sun Records. Maak een stadsrondrit in Beale Street, het hart van de bluesmuziek. Fans van "The King of Rock and Roll" krijgen deze namiddag de kans om Graceland, het voormalige huis van Elvis Presley, te bezoeken (optioneel).

dag 8

Memphis - Jackson - New Orleans

1 dag

635 km

Vandaag reizen we naar Mississippi, de Magnolia State. We passeren Jackson, de hoofdstad van de staat, en gaan verder naar Louisiana en New Orleans; de thuisbasis van het beroemde Mardi Gras-karnaval. Dompel u vanavond onder in de Creoolse cultuur aan boord van een authentieke Mississippi Riverboat dinner cruise en geniet van de ritmes van een Dixieland jazz band (optioneel).

dag 9

New Orleans - bezoek

1 dag

15 km

Volledig vrije dag om deze fascinerende stad te verkennen. Plan een boottocht op de Mississippi, maak een wandeling door het beroemde 'French Quarter', proef van de typische creoolse gerechten, geniet van een ritje met de typische 'rode' trams door het Garden District en laat u onderdompelen in het nachtleven in één van de vele Jazz-clubs. Logies.

dag 10

New Orleans - Gulf of Mexico - Pensacola/FL

1 dag

330 km

Reis langs de Mississippi Gulf Coast via Mobile (Alabama) naar de stad Pensaloca in Florida. Bezoek een van de top 10 rozentuinen in Amerika bij het Bellingrath Home (toegang inbegrepen). Wandel tijdens uw bezoek aan Pensacola Beach langs de wuivende zeeduinen en steek even uw tenen in het warme water van de smaragdgroene Golf van Mexico.

dag 11

Pensacola - Orlando

1 dag

720 km

Vandaag reist u langs de Florida Panhandle-kust naar Ocala, bekend om de volbloedpaardenranches. Verder door centraal Florida - het hart van Amerika's citrusindustrie en verder naar Orlando. Aankomst in de late namiddag en intrek in het voorziene hotel.

dag 12

Orlando - vrije dag

1 dag

Vandaag kan je wat ontspannen bij het zwembad of een van Orlando's attracties bezoeken, zoals DisneyWorld, SeaWorld, Universal Studios, Aquatica, enz (toegangsprijzen niet inbegrepen).

dag 13

Orlando - Kennedy Space Center - Miami

1 dag

480 km

Deze ochtend; vertrek naar Cape Canaveral, de 'Cape' zoals de lokale bevolking het noemt. Bezoek aan het Kennedy Space Center, de thuisbasis van Amerika's ruimteprogramma (toegang inbegrepen). De rondleiding door het complex brengt u naar het lanceerplatform van de Space Shuttle en geeft u de tijd om 'op te stijgen' en het ruimtevaartmuseum te verkennen voordat u verder zuidwaarts reist naar het bruisende Miami.

dag 14

Miami - Vertrek

1 dag

26 km

Deze voormiddag, vrije transfer (niet inbegrepen) van het hotel naar Miami International Airport (MIA). Einde van deze prachtige reis of verlenging mogelijk mits supplement.

SOUTHERN EXPLORER 4588 (EUS00029)
is beschikbaar vanaf 2342 EUR

Kamers 01.04.24 - 31.08.24 01.09.24 - 31.10.24
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2342 2476
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1898 2007
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2029 2145
EENPERSOONSKAMER (K11) 3213 3397
per kind in kamer van ouders 8 - 12 (DACHD12) 948 1116

Inbegrepen

- 13 Overnachtingen in standard categorie hotels, logies en taksen.

- Transport per moderne touringcar.

- De diensten van een Engelstalige/Nederlandstalige gids gedurende de rondreis.

- Alle bezoeken en excursies zoals vermeld in het programma.

- Bagagehandling: 1 valies per persoon.

- De lokale taksen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor
  • ESTA - 21 USD per persoon-2 jaar geldig (USA) en/of
  • ETA- 7 CAD per persoon 5 jaar geldig (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.