Rocky Mountain Frontiers - Engelstalige/Nederlandstalige begeleiding

Rocky Mountain Frontiers - Engelstalige/Nederlandstalig begeleide rondreis. 15 dagen/14 nachten. Begin: Denver - Einde: San Francisco.

2024 DEPARTURE DATES  ENGLISH/DUTCH
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY    12      
JUNE    16    
JULY    21    
AUGUST    11      
SEPTEMBER  8    
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER
 • dag 01: Denver Aankomst
 • dag 02: Denver - Rocky Mountains - Cheyenne
 • dag 03: Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City
 • dag 04: Rapid City - Bighorn Mountains - Cody
 • dag 05: Cody - Yellowstone N.P.
 • dag 06: Yellowstone National Park - Salt Lake City (RMF)
 • dag 07: Salt Lake City - Canyonlands N.P. - Moab
 • dag 08: Moab - Arches N.P. - Moab
 • dag 09: Moab - Capitol Reef - Bryce Canyon National Park
 • dag 10: Bryce Canyon - Zion NP - Las Vegas
 • dag 11: Las Vegas - vrije dag (DOW)
 • dag 12: Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes
 • dag 13: Mammoth Lakes - Yosemite NP - San Francisco
 • dag 14: San Francisco - Visit (PCI)
 • dag 15: San Francisco - Vertrek of verlenging
x
dag 1

Denver Aankomst

1 dag

35 km

Welkom in Denver! Met de indrukwekkende Rocky Mountains als achtergrond, combineert Denver moeiteloos het erfgoed van het Oude Westen met de moderne wolkenkrabbers en stedelijke energie van vandaag. Bij aankomst op Denver International Airport - vrije transfer (niet inbegrepen) naar uw hotel waar u kennis maakt met de gids. Logies.

dag 2

Denver - Rocky Mountains - Cheyenne

1 dag

300 km

Deze voormiddag kan u genieten van een korte rondleiding door de "Mile High City", met onder meer het met gouden koepels bekroonde State Capitol, waarvan de 13e trede aan de westkant van het gebouw precies 5.280 voet boven de zeespiegel ligt - een mijl hoog. Op korte afstand van Denver ligt het Rocky Mountain National Park, waar u zich op de top van de wereld waant. En als je dacht dat de reis naar het park al mooi was, wacht dan maar tot je Trail Ridge Road ervaart. De Trail Ridge Road staat bekend als de "Highway to the Sky" en biedt een weergaloos uitzicht in alle richtingen. De weg slingert langs ontelbare bergtoppen, door toendra hoog boven de boomgrens en steekt de Continental Divide over op 12.183 voet. Rijd verder naar Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming die de geest van het Oude Westen belichaamt. Cheyenne wordt beschouwd als de spoorweghoofdstad van het land en is de thuisbasis van een verzameling stoomlocomotieven, waaronder Old Number 4004, 's werelds grootste stoomlocomotief en een van de acht overblijvende Big Boys die in het hele land te zien zijn.

dag 3

Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City

1 dag

490 km

De etappe van vandaag begint met een bezoek aan Fort Laramie National Historic Site. Deze "grand old post" werd oorspronkelijk opgericht als een privé-fort voor de bonthandel, maar groeide uit tot de grootste en bekendste militaire post op de noordelijke vlakten en was getuige van de hele geschiedenis van Amerika's westelijke expansie. Ga verder door de majestueuze schoonheid van South Dakota's Black Hills naar Mount Rushmore National Memorial waar u oog in oog komt te staan met George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln en Amerika's rijke erfgoed.

dag 4

Rapid City - Bighorn Mountains - Cody

1 dag

610 km

Vandaag rijden we terug naar Wyoming op weg naar Cody, door het Bighorn National Forest waar ongerepte glooiende heuvels, alpenmeren, steile kliffen, dichte dennenbossen en de Bighorn Mountains het landschap domineren. Bij aankomst in Cody bezoekt u het Buffalo Bill Museum. Het Buffalo Bill Museum viert de geest van het Amerikaanse Westen, met inbegrip van de cultuur en de kunst die het erfgoed van Wyoming tot leven brengen, en richt zich op het leven en de tijd van William F. "Buffalo Bill" Cody, de stichter van de stad en een levende legende. s Avonds kunt u genieten van attracties zoals rodeo's, nagespeelde vuurgevechten en cowboymuziek (seizoensgebonden).

dag 5

Cody - Yellowstone N.P.

1 dag

160 km

Maak vandaag een onvergetelijke reis naar het eerste nationale park van Amerika en het wonder van de natuur... Yellowstone National Park. Hier is de aarde in actie met geisers, bergketens en rivieren, watervallen en oude vulkanen. De iconische plekken - Old Faithful, en Yellowstone Canyon - zullen bekend zijn van foto's, maar ze in levende lijve zien is een onvergetelijke ervaring. Ze zijn niet net zo mooi als je hebt gehoord - ze zijn beter. In dit wilde berglandschap leven ook adelaars, grizzlyberen, zwarte beren, buffels, elanden en nog veel meer, dus waar u ook gaat, u zal zeker wilde dieren zien.

dag 6

Yellowstone National Park - Salt Lake City (RMF)

1 dag

685 km

De reis van vandaag voert je door het schilderachtige zuiden van Idaho naar Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah en het dichtst bevolkt, bekend om de mormoonse gemeenschap. Bij aankomst kun je genieten van het State Capitol Building en het historische Temple Square in de binnenstad, waar de 6-spired Salt Lake Temple en de koepelvormige Tabernacle van het wereldberoemde Mormon Tabernacle Choir staan, voordat je aankomt in je hotel.

dag 7

Salt Lake City - Canyonlands N.P. - Moab

1 dag

390 km

Vanochtend rijden we zuidwaarts via Provo, de thuisbasis van de Brigham Young University, op weg naar Canyonlands National Park. Vandaag ziet u een aaneenschakeling van ontelbare canyons en fantastisch gevormde buttes, uitgesleten door de Colorado River en zijn zijrivieren. De rivieren verdelen het park in vier districten: het Eiland in de Hemel, de Naalden, het Doolhof & de 'Rivers' zelf. We bezoeken enkele van de mooiste plekjes in de Island in the Sky mesa die op steile zandstenen kliffen meer dan 1.000 voet boven het omliggende terrein uitsteekt. We rijden verder naar Moab voor het verblijf van vanavond.

dag 8

Moab - Arches N.P. - Moab

1 dag

100 km

Vandaag bezoeken we Arches National Park, een van Utah's Mighty 5. Eenmaal in het park ontdek je een landschap van contrasterende kleuren, vormen en texturen dat zijn gelijke niet kent in de wereld. Met meer dan 2.000 natuurlijke stenen bogen, naast honderden torenhoge pinakels en gigantische rotsen, zal dit rode rots wonderland u verbazen met zijn formaties en u inspireren met zijn meest unieke landschap. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.

dag 9

Moab - Capitol Reef - Bryce Canyon National Park

1 dag

430 km

Na de ontdekking van Arches en Canyonlands National Park volgt nu een kleiner park maar daarom niet minder mooi: Capitol Reef werd "national park" in 1937. Dan reist u verder tot Bryce Canyon National Park. Wellicht één van de mooiste en kleurrijkste canyons van Amerika en ongetwijfeld een prachtig film- en fotodecor. Zelfs de meeste getalenteerde artiest zou het moeilijk hebben om dit kunstwerk te evenaren. Logies.

dag 10

Bryce Canyon - Zion NP - Las Vegas

1 dag

280 km

Reis vandaag naar Zion National Park en bekijk de enorme rotsformaties die zijn uitgeslepen door de wind, de tijd en de Virgin River. Vanmiddag ervaar je het contrast van Las Vegas, de oogverblindende "Entertainment Capital of the World", waar je 24 uur per dag kunt winkelen, nachtelijke shows kunt bezoeken en natuurlijk kunt gokken. Als we stoppen bij het iconische Las Vegas Welcome sign, wil je daar misschien een fotoherinnering vastleggen.

dag 11

Las Vegas - vrije dag (DOW)

1 dag

10 km

Vandaag kun je in alle rust genieten van de vele attracties die Las Vegas te bieden heeft. Naast winkelen van wereldklasse, bruisende casino's en shows van Broadway-kaliber, kun je ook gewoon over de beroemde Strip slenteren om de verbazingwekkende bezienswaardigheden in je op te nemen, of "shop 'til you drop" in designer outlets.

dag 12

Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes

1 dag

500 km

Na genoten te hebben van het glamoureuze Las Vegas, zal het vanmiddag een scherp contrast zijn om de stille en extreme omgeving van Death Valley te betreden. Stop bij Zabriskie Point en Furnace Creek Ranch/ Visitors Center voordat je verder gaat door de vallei en de Sierra Nevada Mountains rijdt naar het alpine vakantieoord Mammoth Lakes. Het gebied werd bekend als goudmijnstad in de 19e eeuw en staat vandaag de dag bekend om het superieure skigebied en de verbluffend mooie berggezichten.

dag 13

Mammoth Lakes - Yosemite NP - San Francisco

1 dag

450 km

Je reis van vandaag brengt je naar de Tioga Pass in het schilderachtige wonderland van Yosemite National Park. Ontdek en geniet van de schitterende natuur in deze vallei - de pracht en praal van één van de mooiste parken van Amerika, waaronder de granietformaties in de vorm van een gletsjer, El Capitan, Half Dome, de prachtige Bridal Falls en Yosemite Falls, voordat je aankomt in San Francisco, een van de meest geliefde steden van Amerika.

dag 14

San Francisco - Visit (PCI)

1 dag

20 km

Geniet deze voormiddag van een stadstour met o.a. Union Square, het Civic Center, Fisherman's Wharf en geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de top van Twin Peak. Geniet van de vrije middag in "the City by the Bay", misschien een ritje met de kabelbaan naar Fisherman's Wharf waar je kunt genieten van een "Taste of San Francisco": lokale zeevruchten, beroemde zuurdesembroden of decadente Ghiradelli's Chocolate. Of maak een wandeling door de Sea Lions' Marina om ze te zien stoeien en spelen. Kijk zeker naar de overkant van de baai naar Alcatraz Island waar "America's Most Wanted" zoals Al Capone en "Machine Gun" Kelly werden opgesloten. Of bezoek Union Square voor een winkelstop bij Macy's Department Store. Je hebt de optie om te genieten van een Bay Cruise of Dinner Cruise, een adembenemend avontuur voor je zintuigen.

dag 15

San Francisco - Vertrek of verlenging

1 dag

30 km

Einde van deze fantastische trip. Vrije transfer (niet inbegrepen) naar de luchthaven en terugreis. Individuele verlenging mogelijk mits supplement.

 

Standard seating+Standard hotels (EUS00025)
is beschikbaar vanaf 3276 EUR

Kamers 01.05.24 - 31.10.24
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3276
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2766
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2937
EENPERSOONSKAMER (K11) 4551
per kind in kamer van ouders 8 - 12 (DACHD12) 1033
ROOM ONLY + TAX INCL. (R00) Free

Inbegrepen

- 14 Overnachtingen in standard categorie hotels, logies en taksen.

- Rondreis per luxe autocar.

- De diensten van een Engelstalige/Nederlandstalige gids.

- De toegangen tot alle Nationale Parken en alle bezoeken vermeld in het programma.

- Bagagehandling: 1 valies per persoon

- Lokale taksen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor
  • ESTA - 21 USD per persoon-2 jaar geldig (USA) en/of
  • ETA- 7 CAD per persoon 5 jaar geldig (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.