Ultimate Adventure West

Ultimate Adventure West. 16 dagen/15 nachten. Begin: Calgary - Einde: Vancouver.

 • dag 01: Aankomst Calgary
 • dag 02: Calgary - Banff National Park
 • dag 03: Banff
 • dag 04: Banff - Jasper
 • dag 05: Jasper
 • dag 06: Jasper - Clearwater
 • dag 07: Clearwater - Gold Bridge - 108 Mile House
 • dag 08: Gold Bridge - 108 Mile House
 • dag 09: Gold Bridge/108 Mile House - Whistler
 • dag 10: Whistler
 • dag 11: Whistler - Tofino
 • dag 12: Tofino
 • dag 13: Tofino - Victoria
 • dag 14: Victoria - Vancouver
 • dag 15: Vancouver
 • dag 16: Vertrek Vancouver
x
dag 1

Aankomst Calgary

1 dag

25 km

Na aankomst, opname van de huurwagen en korte rit naar het gereserveerde hotel in de stad. Logies.

 

dag 2

Calgary - Banff National Park

1 dag

130 km

De ochtend begint met een bezoek aan Calgary waar u geniet van de combinatie tussen oud en nieuw: Fort Calgary, het 'Stampede'-domein, de Calgary Tower, de verkeersvrije winkelstraten, en nog veel meer. Via de uitlopers van de Rocky Mountains rijdt u door de glooiende graslanden van Kananaskis Horse country op weg naar Banff. De vallei biedt prachtige vergezichten en brengt u naar het iconische parkstadje Banff. Overnachting.

 

dag 3

Banff

1 dag

25 km

Geniet van de prachtige natuur, maak een excursie per gondellift naar Sulphur Mountain, bezoek Lake Minnewanka en de Bow Falls of relax in de warmwaterbronnen van Cave en Basin. Wandelen, winkelen, lekker eten...; dit alles hoort bij uw verblijf te Banff.

dag 4

Banff - Jasper

1 dag

300 km

Vandaag wordt een overgetelijke dag! Volg de beroemde Icefield Parkway. Uw eerste halte wordt het schitterende Lake Louise, gedomineerd door Mt. Victoria. Wandel rond het meer of geniet van een ontspannen kano-tocht. Daarna naar de Athabasca gletsjer en excursie per ‘Ice coach’ op de gletsjer (ter plaatse te betalen). Via prachtige meren, imposante watervallen, eeuwige sneeuw... komt u aan te Jasper.

dag 5

Jasper

1 dag

35 km

Vandaag is een vrije dag om de prachtige natuur van Jasper National Park te verkennen, waar schitterende meren en prachtige bloemen weiden in schril contrast staan met de grillige pieken en spectaculaire gletsjer. We raden een boottocht aan op Maligne Lake, een bezoek aan Miette Hot Springs of een ritje met de Jasper Skytram. Overnachting in Jasper.

dag 6

Jasper - Clearwater

1 dag

320 km

Vandaag rijdt u via de schilderachtige Yellowhead Highway naar Wells Gray Park. Als je Jasper verlaat, krijg je een spectaculaire uitzicht op Mount Robson, de hoogste piek in de Rockies, die je van mijlenver kunt zien. Reis vervolgens naar de vulkaanvormige wildernis van Wells Gray Provincial Park. Verken de minerale bronnen, prachtige meren en ruisende watervallen van het park. De torenhoge Helmcken Falls bij de ingang van het park mag je niet missen. Overnachting in Clearwater.

dag 7

Clearwater - Gold Bridge - 108 Mile House

1 dag

410 km

Vanochtend volg je de Cariboo Highway in zuidelijke richting en bezoek je stadjes en dorpen die het verleden weerspiegelen omdat deze route werd gevold door goudzoekers en handelaren tijdens de beroemde Gold Rush aan het eind van de 19e eeuw. Kom aan bij Tyax Lodge of Spruce Hill Resort en geniet van openluchtactiviteiten zoals wandelen, kanoën, paardrijden en goldpanning. Logies.

dag 8

Gold Bridge - 108 Mile House

1 dag

1 km

Geniet van een ontspannen dag in een van onze twee eersteklas outdoorresorts. Tyax Lodge & Heliskiing biedt avonturen in open lucht zoals wandelen langs een van de vele eco trails of een verfrissende duik nemen in het kalme water van Lake Tyaughton. Spruce Hill Resort & Spa wordt omringd door meer dan 150 km aan wandelpaden die leiden door een landschap van bergpaden, verlaten historische "camps" en valleien. In beide resorts kun je optionele excursies met gids boeken, voor elk wat wils. Verblijf in Gold Bridge of 108 Mile Ranch.

dag 9

Gold Bridge/108 Mile House - Whistler

1 dag

200 km

Start vroeg vandaag om zoveel mogelijk tijd te kunnen doorbrengen in het bergstation Whistler. De kronkelende wegen leiden je door een dor landschap dat geleidelijk overgaat in weelderige bossen met besneeuwde bergtoppen. Eenmaal in Whistler, gelegen in het prachtige bergdecor, kun je ervoor kiezen om sportief te zijn en te gaan mountainbiken, paardrijden, wandelen langs eindeloze trails of misschien wil je gewoon ontspannen en genieten van het autovrije centrum met boetiekjes, restaurants en cafés. Overnachting in Whistler.

dag 10

Whistler

1 dag

5 km

Ontdek de prachtige natuur en geniet van een ruime keuze aan activiteiten zoals begeleide kano- of kayaktochten, wandelingen, trips per mountainbike, zip-line trekking, enz. en voor vanavond een gezellig terrasje in het verkeersvrije centrum of wat shopping. 

dag 11

Whistler - Tofino

1 dag

390 km

Op weg naar de kust houdt u halt bij de Shannon Falls in het Garibaldi N.P. en via de schitterende, panoramische weg bereikt u Horseshoe Bay waar u aan boord rijdt van de ferry die u tot Nanaimo brengt (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen). Al even spectaculair en mooi is de baan n°4 die u naar de andere kant van Vancouver Island brengt, tot Tofino, gelegen aan de Pacific Ocean. 

dag 12

Tofino

1 dag

10 km

Ontdek de ruige kust van Vancouver Island, neem deel aan één van de vele boottochten op zoek naar walvissen en beren, ga op wandel in het regenwoud van het Pacific Rim National Park of maak een kayak tocht door de Clayaquot Sound. 

dag 13

Tofino - Victoria

1 dag

330 km

Vandaag rijdt u terug naar de oostkust via het levendige plaatsje Port Alberni en onderweg houdt u even halt bij Cathedral Cove en Little Qualicum Falls. Dan langs de kust zuidwaarts naar Victoria. Langs deze kust mag een oponthoud aan o.a. de muurschilderingen te Chemainus en aan de totempalen in het plaatsje Duncan niet ontbreken.

dag 14

Victoria - Vancouver

1 dag

110 km

Geniet nog van wat vrije tijd in deze gezellige stad. Dan op weg naar de ferry, brengt u een bezoek aan de kleurrijke tuinen van Butchart Gardens, beslist één van de mooiste parken ter wereld. Later die namiddag brengt de ferry dan van Swartz Bay naar Tsawwassen. Na aankomst, korte rit naar Vancouver en intrek in het hotel. 

dag 15

Vancouver

1 dag

Volledige dag om deze prachtige stad te ontdekken. Bezoek aan o.a. Stanley Park (totems en Aquarium), English Bay, het pittoreske Gastown, het geanimeerde Granville Island, de spectaculaire Capilano Suspension Bridge en veel meer. Tijd voor shopping of gewoon wandelen, fietsen, genieten van deze dynamische stad (Ticket voor Capilano Suspension Park inbegrepen). 

dag 16

Vertrek Vancouver

1 dag

35 km

Na een rustige nacht, rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen. Terugreis of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

Standard hotels (0CA00022)
is beschikbaar vanaf 3310 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 25.05.24 - 30.06.24 01.07.24 - 14.07.24 15.07.24 - 31.08.24 01.09.24 - 30.09.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 3064 3275 3122 3064
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3310 3570 3417 3310
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1905 2037 1963 1905
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2354 2521 2424 2354
EENPERSOONSKAMER (K11) 6593 7105 6803 6593
per kind in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 114 114 114 114
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 186 186 186 186

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.