Chilcotin Western Explorer

Chilcotin Western Explorer. 15 dagen/14 nachten. Begin: Calgary - Einde: Vancouver.

VERTREK DATA 2022

JUNE                     13  15  17  19  24  27  29

JULY                      01  03  08  11  13  15  17  22  25  27  29  31

AUGUST                05  08  10  12  14  19  22  24  26  28

SEPTEMBER           02  05  07  09  11  16  19  21

HOTELS

CALGARY: Sandman Signature Downtown or Ramada Plaza Downtown

BANFF: Banff Ptarmigan Inn or Elk & Avenue Hotel

JASPER: Lobstick Lodge or Chateau Jasper

100 MILE HOUSE: Spruce Hill Resort or the 108 Golf Resort

NIMPO LAKE: Stewart's Lodge

BELLA COOLA: Bella Coola Mountain Lodge

PORT HARDY: Kwa'Lilas Hotel or Airport Inn

CAMPBELL RIVER: Painters Lodge Holiday Resort

VICTORIA: Royal Scot Hotel or Chateau Victoria

VANCOUVER: Sandman Hotel City Centre or Holiday Inn Centre

 • dag 01: Aankomst Calgary
 • dag 02: Calgary - Banff National Park
 • dag 03: Banff
 • dag 04: Banff - Jasper
 • dag 05: Jasper - 100 Mile House
 • dag 06: 100 Mile House - Nimpo Lake
 • dag 07: Nimpo Lake, BC
 • dag 08: Nimpo Lake - Bella Coola/Hagensborg
 • dag 09: Bella Coola/Hagensborg - Port Hardy
 • dag 10: Port Hardy - Campbell River
 • dag 11: Campbell River - Victoria
 • dag 12: Victoria
 • dag 13: Victoria - Vancouver
 • dag 14: Vancouver
 • dag 15: Vertrek Vancouver
x
dag 1

Aankomst Calgary

1 dag

25 km

Na aankomst, opname van de huurwagen en korte rit naar het gereserveerde hotel in de stad. Logies.

 

dag 2

Calgary - Banff National Park

1 dag

130 km

De ochtend begint met een bezoek aan Calgary waar u geniet van de combinatie tussen oud en nieuw: Fort Calgary, het 'Stampede'-domein, de Calgary Tower, de verkeersvrije winkelstraten, en nog veel meer. Via de uitlopers van de Rocky Mountains rijdt u door de glooiende graslanden van Kananaskis Horse country op weg naar Banff. De vallei biedt prachtige vergezichten en brengt u naar het iconische parkstadje Banff. Overnachting.

 

dag 3

Banff

1 dag

25 km

Geniet van de prachtige natuur, maak een excursie per gondellift naar Sulphur Mountain, bezoek Lake Minnewanka en de Bow Falls of relax in de warmwaterbronnen van Cave en Basin. Wandelen, winkelen, lekker eten...; dit alles hoort bij uw verblijf te Banff.

dag 4

Banff - Jasper

1 dag

300 km

Vandaag wordt een overgetelijke dag! Volg de beroemde Icefield Parkway. Uw eerste halte wordt het schitterende Lake Louise, gedomineerd door Mt. Victoria. Wandel rond het meer of geniet van een ontspannen kano-tocht. Daarna naar de Athabasca gletsjer en excursie per ‘Ice coach’ op de gletsjer (ter plaatse te betalen). Via prachtige meren, imposante watervallen, eeuwige sneeuw... komt u aan te Jasper.

dag 5

Jasper - 100 Mile House

1 dag

460 km

Vandaag volgt u de Yellowhead Highway in zuidelijke richting tot Clearwater. Onderweg komt u voorbij de indrukwekkende Mt. Robson, de hoogste berg in de Rockies. Te Clearwater, bezoek aan het mooie Wells Gray park met talrijke watervallen in een ongerepte natuur. Een flinke wandeling zorgt beslist voor nieuwe energie. Daarna tot 100 Mile House voor logies.

 

dag 6

100 Mile House - Nimpo Lake

1 dag

390 km

Vandaag reist u verder westwaarts door de ongerepte wildernis van het binnenland van British Columbia. Langs de Chilcotin - Bella Coola Highway komt u aan bij Steward's Lodge aan de oevers van Nimpo Lake, met een van de meest adembenemende landschappen van Canada. De Lodge is de perfecte uitvalsbasis voor een middagje wandelen, of om een boot te huren om het meer te verkennen. Overnachting en diner zijn inbegrepen.

dag 7

Nimpo Lake, BC

1 dag

30 km

Vandaag is de dag om de paden en bossen rondom de logde te verkennen in deze ruige idyllische streek aan de rand van de majestueuze Coast Mountains. De rustieke omgeving van de lodge geeft een indruk van hoe het leven in het hinderland van Canada is. Overnachting, ontbijt en avondmaal inbegrepen.

dag 8

Nimpo Lake - Bella Coola/Hagensborg

1 dag

150 km

Na het ontbijt verlaat u dit prachtige meer en reist u verder noordwaarts naar de bergketens alvorens in westelijke richting af te slaan naar de zuidelijke arm van het Tweedsmuir National Park. Het grootste beschermde park in de provincie heeft een vrijwel ongerepte wildernis zoals die al honderden eeuwen bestaat. Als u het park verlaat, reist u naar de vredige Bella Coola Valley, de thuisbasis van de Nuxalt First Nations en gelegen aan de bovenloop van een 100 km lange inham die naar de Stille Oceaan leidt. Overnachting in Hagensborg (ontbijt inbegrepen).

 

dag 9

Bella Coola/Hagensborg - Port Hardy

1 dag

100 km

U rijdt aan boord van de ferry (inbegrepen in de prijs) die daarna in zuidelijke richting de wilde kustlijn van British Columbia volgt. U komt terecht in diepe fjorden met schitteren panorama's op besneeuwde bergen en authentieke lokale dorpjes. De laatste uren vaart u in open water en wordt er dikwijls vergezeld van dolfijnen en walvissen.

 

dag 10

Port Hardy - Campbell River

1 dag

250 km

U reist zuidwaarts langs de oostkust van Vancouver Island. Op weg naar Campbell River, stellen we voor dat u deze ochtend een uitstapje maakt naar Telegraph Cove. U kunt deelnemen aan een optionele boottocht op zee, om op zoek te gaan naar walvissen in de beroemde regio van Johnstone Strait. Campbell River staat bekend als de 'zalmvishoofdstad' van de wereld en er worden heel vele activiteiten georganiseerd.

dag 11

Campbell River - Victoria

1 dag

270 km

Langs de Straat van Geogia, die het eiland scheidt van het vasteland van British Columbia, rijdt u verder langs de kust via de schilderachtige dorpjes Parkville, Nanaimo waar u het historische 'Bastion' en het Centennial Museum kunt bezoeken, verder naar de muurschilderingen van Chemainus en het totemdorp Duncan. Einde van de dag aankomst in het prachtige koloniale Victoria. Verblijf.

dag 12

Victoria

1 dag

15 km

Ontdek de charme en schoonheid van deze sympathieke stad. Bezoek aan o.a. Parliament Buildings, de Inner- en Outer Harbor, het interessante British Columbia Provincial Museum, Beacon Hill Park, het historische Empress Hotel en veel meer. 

dag 13

Victoria - Vancouver

1 dag

110 km

Op weg naar de ferry, start u met een bezoek aan de kleurrijke tuinen van Butchart Gardens. In de namiddag brengt de ferry (ter plaatse te betalen) u dan van Swartz Bay naar Tsawwassen. Na aankomst, korte rit naar Vancouver en intrek in het hotel. De rest van de namiddag is vrij voor eigen ontdekking.

 

dag 14

Vancouver

1 dag

10 km

U heeft de hele dag de tijd om Vancouver en omgeving te verkennen. Enkele suggesties: MacMillan Planetarium, Chinatown, Gastown, Granville Island, Grouse Mountain en Stanley Park. Overnachting in Vancouver.

dag 15

Vertrek Vancouver

1 dag

25 km

Vrije tijd. Inleveren van de huurwagen of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.