The Wild West

The Wild West. 21 dagen/20 nachten. Begin: Vancouver - Einde: Vancouver.

OPMERKING:
FERRIES: De uurregelingen voor de diverse ferry-diensten tijdens deze trip worden in de reisdocumenten vermeld. De reservaties voor wagen en passagiers op volgende diensten zijn voorzien:

Horseshoe Bay - Langdale (40 min.)
Earl’s Cove - Saltery Bay (50 min.)
Swartz Bay - Tsawwassen (1u 35min.)
Powell River - Comox (1u 15min.)

OPTIONEEL ACTIVITY PACKAGE:
1u. durende trip jeep safari op zoek naar grizzly beren te Blue River, helicopter tour van 12 minuten te Canmore en een 2 1/2u. durende tocht per zodiac te Tofino, op zoek naar walvissen: 294 euro per volwassene, 186 euro per kind (6-12jaar).

HOTELSELECTIE (of gelijkwaardig) / CAT. MODERATE


VANCOUVER Best Western Plus Sands, Sandman Hotel of Sandman City Centre 

KAMLOOPS Thompson Hotel & Conference Centre

WELLS GRAY PARK Helmcken Falls Lodge, Wells Gray Ranch

JASPER Lobstick Lodge of Marmot Lodge

BANFF Elk & Avenue Hotel or Ptarmigan Inn

INVERMERE Copper Point Resort of Prestige Radium Hot Springs Resort

NELSON Prestige Inn of Lakeside Resort

OSOYOOS Coast Osoyoos Beach of Best Western Sunrise Inn

ABBOTSFORD Coast Abbotsford Hotel of Sandman Abbotsford

WHISTLER Crystal Lodge of Pinnacle International

POWELL RIVER Town Centre Hotel

CAMPBELL RIVER Painter's Lodge Resort of Ocean Resort

PACIFIC RIM PARK Tofino Resort and Marina, Schooner Motel

VICTORIA The Embassy Inn of Château Victoria Hotel 

VANCOUVER Sandman Signature Airport

 • dag 01: Aankomst Vancouver
 • dag 02: Vancouver - Kamloops
 • dag 03: Kamloops - Wells Gray Provincial Park
 • dag 04: Wells Gray Provincial Park
 • dag 05: Wells Gray Provincial Park - Jasper
 • dag 06: Jasper - Banff
 • dag 07: Banff National Park
 • dag 08: Banff - Invermere/Radium Hot Springs
 • dag 09: Invermere/Radium Hot Springs
 • dag 10: Invermere/Radium Hot Springs - Nelson
 • dag 11: Nelson - Oliver/Osoyoos/Penticton
 • dag 12: Oliver/Osoyoos/Penticton
 • dag 13: Oliver/Osoyoos/Penticton - Abbotsford
 • dag 14: Abbotsford - Whistler
 • dag 15: Whistler - Powell River
 • dag 16: Powell River - Campbell River
 • dag 17: Campbell River - Pacific Rim National Park
 • dag 18: Pacific Rim National Park
 • dag 19: Pacific Rim National Park - Victoria
 • dag 20: Victoria - Vancouver
 • dag 21: Vertrek Vancouver
x
dag 1

Aankomst Vancouver

1 dag

25 km

Na aankomst op de luchthaven, ophalen van de huurwagen en rit naar het voorziene hotel. Check-in, overhandiging van het reiscarnet met extra details, daarna vrije tijd.

dag 2

Vancouver - Kamloops

1 dag

357 km

U verlaat Vancouver en rijdt naar de uitgestrekte ranchgebieden in het binnenland van British Columbia. U volgt de Gold Rush Trail, langs de machtige Fraser River. Bij Hell's Gate of Boston Bar kunt u besluiten om de imposante Fraser Canyon kort per kabelbaan te verkennen, of Lytton te bezoeken, een van de plaatsen die beroemd werden door de Gold Rush. Via Merritt rijdt u verder naar Kamloops, een van de belangrijkste centra van centraal Brits Columbia. Overnachting in Kamloops.

dag 3

Kamloops - Wells Gray Provincial Park

1 dag

130 km

Uw reis naar de adembenemende vergezichten van Wells Gray Provincial Park voert u over de schilderachtige Yellowhead Highway door de prachtige vallei van de North Thompson River. U mag een bezoek aan Clearwater's Yellowhead Museum niet missen .. even terug in de tijd van de pioniers of hou even halt bij Spahats Creek Park waar de vulkanische oorsprong van het gebied nog steeds te zien is. Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

dag 4

Wells Gray Provincial Park

1 dag

25 km

Een uitgebreid aanbod aan activiteiten: wandelen, paardrijden, river raften, een oponthoud aan de indrukwekkende Helmcken Falls in het park, enz. 

dag 5

Wells Gray Provincial Park - Jasper

1 dag

330 km

Vandaag verlaat u de vredige geneugten van Wells Gray om op weg te gaan naar de onvergetelijke pracht van de Rocky Mountains. Onderweg naar Jasper rijdt u langs de panoramische uitzichten van Mount Robson, de hoogste top in de Canadese Rockies. Overnachting in Jasper.

dag 6

Jasper - Banff

1 dag

290 km

Begin uw dag met een ritje met de Jasper Skytram, die u een vogelperspectief geeft over de stad en de omliggende parken. Daarna vertrekt u over de Icefields Parkway, kronkelend door een landschap van pieken en gletsjers, voordat u een pauze inlast om het schilderachtige alpine water van Peyto Lake en Moraine Lake te bewonderen. De sprankelende, turkooizen kleuren en de indrukwekkende gletsjer van Lake Louise staan vervolgens op uw niet te missen lijstje. De Trans-Canada Highway leidt u naar Banff, een vakantieoord dat het hele jaar door open is en waar u kunt genieten van een spectaculair wildernislandschap, buitensportactiviteiten en moderne accommodatiemogelijkheden. Overnachting in Banff.

dag 7

Banff National Park

1 dag

20 km

Banff is vandaag te ontdekken. U kunt een bezoek brengen aan de Cave and Basin en de Bow Falls, en een spannende gondelrit maken naar de top van de Sulphur Mountain. Andere activiteiten die in het park voor uw plezier worden aangeboden zijn raften op de rivier, fietsen, paardrijden en wandelen. Overnachting in Banff.

dag 8

Banff - Invermere/Radium Hot Springs

1 dag

160 km

Vandaag rijdt u door het Kootenay National Park, een landschap dat wordt gedomineerd door hoge bergtoppen, gletsjers, diepe valleien en kristalblauwe meren. Breng een bezoek aan de warmwaterbronnen van het park of het Radium Hot Springs Resort, dat tal van activiteiten en bezienswaardigheden biedt. Wilde bloemen sieren de alpenweiden, terwijl grizzlyberen, elanden en berggeiten door het park zwerven. Overnachting in Invermere/Radium Hot Springs.

dag 9

Invermere/Radium Hot Springs

1 dag

25 km

Breng een hele dag door in Invermere, een zomerparadijs voor liefhebbers van het buitenleven. Geniet van een groot aantal activiteiten, zoals wandelen, vissen, vogels kijken, varen en windsurfen op Lake Windermere. U kunt ook een bezoek brengen aan het museum van Invermere met pioniersvoorwerpen en plaatselijke archieven. Overnachting in Invermere/Radium Hot Springs.

dag 10

Invermere/Radium Hot Springs - Nelson

1 dag

380 km

Van zoet water naar frisse lucht, vandaag trekt u door de Kootenays. Gerespecteerd door backpackers als een oase van wildernis met torenhoge bergen, frisse lucht en een overvloed aan wilde dieren, is dit afgelegen gebied de droom van een reiziger... geen mensenmassa's en geen vervuiling. Het gebied is gevormd door goudzoekers, een erfgoed dat gevierd wordt in het historische Fort Steele. U geniet van het uitzicht op de Purcell en Selkirk bergketens terwijl u de langste gratis ferrytocht ter wereld neemt over Kootenay Lake naar Balfour. De namiddag is vrij om Nelson, de befaamde erfgoedhoofdstad van West-Canada, te verkennen. Overnachting in Nelson. 

dag 11

Nelson - Oliver/Osoyoos/Penticton

1 dag

270 km

Het schilderachtige avontuur gaat verder vanuit Nelson, parallel aan de Amerikaanse grens, over Bonanza Pass en Gold Canyon. Met zijn torenhoge bergen, glooiende valleien en sprankelende meren is dit gebied een paradijs voor wandelaars en kanovaarders. Bezoek Grand Forks aan de Kettle River en herleef de periode van de Russische nederzetting of geniet van het een ruim aanbod aan activiteiten in open lucht. Overnachting in Oliver/Osoyoos/Penticton.

dag 12

Oliver/Osoyoos/Penticton

1 dag

40 km

Vandaag een vrije dag waarbij je de plaatselijke omgeving kan verkennen. Penticton heeft meer dan 15 brede, openbare zandstranden om te ontspannen en te luieren. Als een dag aan het water u niet bevalt, is een proeverijtour bij een van de 80 plaatselijke wijnhuizen misschien wel een dag vol verrukkelijke verwennerij! Overnachting in Oliver/Osoyoos/Penticton. 

dag 13

Oliver/Osoyoos/Penticton - Abbotsford

1 dag

250 km

Op weg naar de subalpiene weiden in Manning Provincial Park, komt u in Oliver Park, de enige echte woestijn in Canada. Als alternatief kunt u genieten van een wandeling door het ongerepte Cathedral Provincial Park. Daarna kunt u Manning Provincial Park verkennen, bekend om zijn weiden en gevarieerde vegetatie. Het hoogtepunt van de dag komt na een uitgebreide wandeling langs het padennet met een beeldschoon uitzicht op Three Brothers Mountain en Thunder Lake. Overnachting in Abbotsford.

dag 14

Abbotsford - Whistler

1 dag

300 km

Vandaag voert de weg noordwaarts langs een minder bereisde route, met enkele van de mooiste landschappen van de provincie, slechts onderbroken door enkele dorpjes die gedijen op de bosbouw en het ecotoerisme. Misschien kunt u even stoppen in het bergdorpje Lilooet om te proeven van het westerse leven in een klein stadje. Rijd westwaarts naar Whistler, waar een van de grote bestemmingen van het Canadese westen op u wacht! Overnachting in Whistler. 

dag 15

Whistler - Powell River

1 dag

230 km

Je rijdt deze ochtend langs de adembenemende zeegezichten, ruige kliffen, brede stranden en serene inhammen van de adembenemende Sunshine Coast voordat je aan boord gaat voor de eerste van een aantal BC Ferries ritten. Powell River is gelegen tegen de achtergrond van de Coast Mountains en biedt geweldige mogelijkheden voor outdoor-activiteiten, waaronder zee-kayakken, zeilen, wandelen en mountainbiken. De kustwateren kunnen bogen op een rijke variëteit aan zeedieren. Overnachting in Powell River. 

dag 16

Powell River - Campbell River

1 dag

70 km

Deze ochtend begint met een verfrissende cruise van BC Ferries over de Straat van Georgia naar Vancouver Island. Kijk goed en misschien komt u zelfs wel orka's tegen. Vanaf de ferry rijdt u noordwaarts door Comox Valley en naar Campbell River, een paradijs voor zalmvissers. Campbell River staat bekend als een centrum voor buitenavontuur, dicht bij het Strathcona Provincial Park en de thuisbasis van attracties als de Discovery Fishing Pier en het Discovery Passage Aquarium. Overnachting in Campbell River.

dag 17

Campbell River - Pacific Rim National Park

1 dag

260 km

Vandaag ontvouwt zich een panorama van landschappelijke schoonheid voor u. U steekt Vancouver Island over naar de Pacific Coast door eeuwenoude regenwouden en provinciale parken. U begeeft zich hier in een waar wildgebied en misschien ziet u wel beren, herten, wolven en poema's. Zelfs als u ze niet ziet, kunt u er zeker van zijn dat ze naar u kijken. Het Pacific Rim National Park is een wonder van ecologische en geografische diversiteit, zoals u zult zien als u door dichte regenwouden, steile ravijnen en winderige stranden trekt. Overnachting in Pacific Rim National Park. 

dag 18

Pacific Rim National Park

1 dag

Ontdek de ruige westkust van Vancouver Island, verzamel schelpen op Long Beach, neem deel aan een facultatieve bootexcursie op zoek naar walvissen of profiteer van de diverse uitgestippelde wandelingen in de regio. Logies te Tofino. 

dag 19

Pacific Rim National Park - Victoria

1 dag

210 km

Vanochtend brengt de spectaculaire kronkelweg u terug naar de oostkust van het eiland met bezoeken aan Horne Lake Caves of Cathedral Grove. Uw route onthult vele verborgen juweeltjes, waaronder inheemse rotstekeningen bij Sproat Lake en de pittoreske watervallen in Little Qualicum Falls Provincial Park. Via Nanaimo gaat u verder langs de schilderachtige Malahat Drive, waar u kunt besluiten de muurschilderingen van Chemainus of het Forest Museum te bezoeken. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Quw'utsun' Cultuur- en Conferentiecentrum in Duncan, schilderachtig gelegen op zes hectare aangelegd weidelandschap. Vertegenwoordigers van het museum herinneren aan de Great Deeds - een mondelinge geschiedenis en legenden van het Quw'utsun' volk. De reis van vandaag eindigt in Victoria, waar de prachtige tuinen en architectuur van de stad het maritieme erfgoed en de koloniale charme vieren. Overnachting in Victoria. 

dag 20

Victoria - Vancouver

1 dag

70 km

Uitgebreid bezoek aan deze levendige stad: Inner-en Outer Harbor, Parliament Buildings, het Royal British Columbia Museum, diverse parken en tuinen en elegante shoppingstraten. Voor u aan boord gaat van de ferry voorziet u best een oponthoud aan de beroemde Butchart Gardens. Na ontscheping te Tsawwassen rijdt u naar het gereserveerde hotel bij Vancouver Airport. 

dag 21

Vertrek Vancouver

1 dag

10 km

Inleveren van de huurwagen en terugvlucht. Individuele verlenging mogelijk mits supplement. 

Standard hotels (0CA00017)
is beschikbaar vanaf 3245 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.05.22 - 23.05.22 24.05.22 - 30.06.22 01.07.22 - 31.08.22 01.09.22 - 31.10.22
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 3045 3433 3538 3433
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3245 3653 3849 3653
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2330 2589 2690 2589
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2810 3150 3283 3150
EENPERSOONSKAMER (K11) 6381 7174 7570 7174
per kind in kamer van ouders (DACHD12) 88 89 90 89
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 171 172 173 172

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.