Balade au Canada de l'Est - Franstalige begeleiding

Balade au Canada de l'Est - Franstalig begeleide rondreis. 11 dagen/10 nachten. Begin: Toronto - Einde: Montreal

Deze Amerikaanse reisorganisator biedt BUDGET reizen aan, die in verschillende Franstalige landen aangeboden worden. Sommige programmas zijn combinaties van verschillende deelreizen. De hotels zijn veelal budget/tourist class hotels, over het algemeen gedecentraliseerd, de maaltijden eenvoudig, dit alles om deze reizen tegen de laagst mogelijke prijs te kunnen aanbieden.

Opmerking: het verblijf in sommige chalets kan eventueel gebeuren op 'gedeelde' basis, nl voor de etappes van Quebec en die in St. Alexis-des-Monts, aangezien deze rondreis zich vooral richt naar wie houdt van een open geest, van ontmoeten en delen.

2024 DEPARTURE DATES  FRANCAIS
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY     14    
JUNE     4   25  
JULY     9   23 30 
AUGUST   6 13   27
SEPTEMBER     3 10 17
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER

Dag
Jour
Day
2024 Hotels  (or Similar)
category
1 Toronto: Quality Inn/Comfort Inn Airport
2 Toronto: Quality Inn/Comfort Inn Airport
3 Kingston: Days Inn/ Super 8
4 Montreal: Les Suites Labelle/ Auberge Versailles
5 Quebec Area: Chateau Repotel Duplessis
6 Quebec Area: Chateau Repotel Duplessis
7 Chicoutimi: Hôtel Le Montagnais
8 Alma: Hôtel Universel / Travelodge
9

St. Alexis des Monts: Auberge Lac-à-l'eau Claire ou Pourvoirie du Lac Blanc

10 St. Alexis des Monts: Auberge Lac-à-l'eau Claire ou Pourvoirie du Lac Blanc
11 Departure
 • dag 01: Aankomst Toronto
 • dag 02: Toronto - Niagara Falls - Toronto
 • dag 03: Toronto - Thousand Islands - Kingston of Gananoque
 • dag 04: Kingston - Ottawa - Montreal
 • dag 05: Montreal - Regio Quebec
 • dag 06: Quebec en omgeving
 • dag 07: Quebec - Tadoussac - Chicoutimi
 • dag 08: Chicoutimi - Saint Félicien - Alma - Lac St. Jean
 • dag 09: Alma - Trois-Rivières - St. Alexis des Monts
 • dag 10: St. Alexis des Monts
 • dag 11: St. Alexis des Monts - Montreal
x
dag 1

Aankomst Toronto

1 dag

25 km

Bij aankomst, ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Check-in en daarna kennismaking met uw gids. Vrij avondmaal en overnachting. 

dag 2

Toronto - Niagara Falls - Toronto

1 dag

300 km

We starten de dag met een oriëntatietour door de Queen City. In deze dynamische en kosmopolitische metropool ontdekt u het oude en nieuwe stadhuis, de Sint-Michielskathedraal, de gebouwen van de universiteitscampus, de CN Tower, enz. Daarna rijdt u langs Lake Ontario naar de Niagara Falls. Omweg naar het pittoreske dorpje Niagara-on-the-Lake en daarna ontspannen lunch met mooi uitzicht (PC). Daarna minicruise met Hornblower Cruises tot bij de basis van de Canadian Falls - een opwindende ervaring. U geniet daarna van vrije tijd voor eigen ontdekking en einde van de dag, terugkeer naar Toronto. Avondmaal en overnachting. (optioneel: vlucht per helicopter boven de watervallen).

dag 3

Toronto - Thousand Islands - Kingston of Gananoque

1 dag

425 km

Deze morgen verlaten we Toronto en trekken verder naar de prachtige streek van de 1000 eilanden, via de baan die de St. Lawrence rivier volgt en die u een archipel van 1800 eilanden laat ontdekken in een zeer mooie natuur. Bezoek daarna Kingston en lunch. Mini-cruise in de 1000 Islands regio (1 uur), daarna check-in in het hotel in Kingston. Vrij avondmaal en daarna logies.

dag 4

Kingston - Ottawa - Montreal

1 dag

360 km

Na het ontbijt vertrek naar Ottawa, de hoofdstad van het land. Oriëntatietour met o.a. het Parlement, Rideau Canal, National Arts Centre, Byward Market, enz. Lunch ter plaatse. In de namiddag verder naar Montreal. Diner met tyische specialiteiten van de streek (gerookt vlees) en daarna overnachting in de stad.

dag 5

Montreal - Regio Quebec

1 dag

270 km

Stadsrondrit bij aankomst in Montreal, de op een na grootste Franse stad ter wereld. Montreal, dat door de eerste Europese kolonisten "Ville-Marie" werd genoemd, is een stad van contrasten, met de oude haven vol geschiedenis en de moderne wijken van het stadscentrum die talrijke gebouwen en een ondergrondse stad van cafés, restaurants en bioscopen verbergen. Je neemt deel aan een rondleiding door Montreal, waarbij je het stadscentrum ontdekt en vervolgens naar Mount Royal klimt, vanwaar je een strategisch uitzicht hebt over de stad, het St Joseph's Oratory en de Notre Dame Basiliek, en een uitzicht op het Olympic Park van de Olympische Zomerspelen van 1976. Vrije tijd in de stad en Lunch. Daarna doorreis naar Quebec City. Check-in in je hotel. Diner en overnachting. 

dag 6

Quebec en omgeving

1 dag

100 km

Vandaag start u met een rondleiding langs de historische plaatsen: de indrukwekkende omwalling, Place Royale, de Citadel, Les Plaines d'Abraham, het majestueuze Château Frontenac, het Dufferin Terras van waar u een prachtig uitzicht op de rivier krijgt. Vrije tijd en lunch in het oude stadscentrum. Dan verder naar de Montmorency Falls, hoger dan de Niagara Falls. Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel maar eerst dineert u in een typische 'cabane à sucre' met muziek en dans. Logies. 

dag 7

Quebec - Tadoussac - Chicoutimi

1 dag

350 km

Na het ontbijt, vertrek naar Tadoussac via de panoramische weg van Charlevoix, langs de rivier. Er is een stop gepland in Baie St. Paul, een paradijs voor kunstenaars. Na aankomst in Tadoussac, lunch en boottocht op zoek naar walvissen (3 uur). Dan gaat het verder naar Chicoutimi, gelegen in de Saquenay. Avondmaal en overnachting.

dag 8

Chicoutimi - Saint Félicien - Alma - Lac St. Jean

1 dag

250 km

Vanmorgen vrije tijd, daarna vertrek naar La Baie, een klein stadje aan de rivier de Saguenay. Typische lunch in een blokhut voor het meer van Côme. Na deze stevige maaltijd, een korte wandeling over een natuurpad langs de rivier met een plaatselijke natuur gids. Daarna, een ontmoeting met de blanke man en zijn vrouw, de Amérindiens. Ter plaatse: animatie, bezoek aan een kamp en discussies over de levenswijze van de vroegere lokale bewoners. De dag eindigt met een observatie van zwarte beren. U kan ongestoord foto's nemen van dit verbazingwekkende zoogdier vanaf uw mirador (een hoge en beschermde plaats om de beer te observeren). Aan het eind van de dag wordt u naar het hotel in Alma gebracht. Avondmaal (PC) en overnachting.

dag 9

Alma - Trois-Rivières - St. Alexis des Monts

1 dag

420 km

Vertrek door de prachtige streek van La Mauricie. Halte in Trois Rivières en lunch. Later, doorreis naar uw hotel voor de nacht... een mooie lodge midden de bossen met sportieve en recreatieve activiteiten. We installeren ons in de lodge aan het eind van de middag. Activiteiten inbegrepen tijdens uw verblijf: zwemmen, strand, roeiboot, kano en waterfiets, mountainbiken, wandelpaden enz. Avondmaal en overnachting in de lodge.

dag 10

St. Alexis des Monts

1 dag

1 km

Vrije dag voor ontspanning en deelname aan activiteiten die ter plaatse worden aangeboden. Lunch en diner worden voorzien in de lodge. Begeleide wandelingen, quad- en rabasca-verhuur zijn ter plaatse beschikbaar. Logies.

dag 11

St. Alexis des Monts - Montreal

1 dag

150 km

Na het ontbijt rijden we terug naar Montreal. Vrije tijd voor uw laatste 'shopping' en vrije lunch in de stad (niet inbegrepen). Dan, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. De terugvlucht mag niet voor 15.00 uur vertrekken. Einde van deze mooie reis. 

2476 Balade au Canada de l'est (ECA00008)
is beschikbaar vanaf 2214 EUR

Kamers 01.01.24 - 31.12.24
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2214
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1918
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2037
EENPERSOONSKAMER (K11) 3174
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 1680
Maaltijden volgens voucher (R99) Free

Inbegrepen

Transfer van de luchthaven naar het hotel op dag 1 en transfer naar de luchthaven van Montreal op de laatste dag.
10 overnachtingen in de aangegeven hotels of gelijkwaardig.
Dagelijks ontbijt.
Volpension (behalve diner op de eerste dag, lunch op de laatste dag en diner op dag 3.
Vervoer per airconditioned autocar met Franssprekende gids.
Stadsrondrit door Montreal en Quebec City, oriëntatietocht door Toronto, Niagara en Ottawa.
Alle bezoeken aangegeven in het programma.
Cruise aan boord van de Hornblower Cruises, cruise in de 1000 Islands regio, bezoek aan het Montmorency Falls Park, excursie walvisobservatie in Tadoussac, bezoek aan de zoo van St. Félicien, de gratis activiteiten in de Auberge Lac à L'Eau Claire, toegang tot de parken.
Provinciale en federale taksen.
(*) Voor een groep van 22 personen of minder wordt het vervoer verzorgd door een minibus met airconditioning met 25 zitplaatsen en een Franssprekende chauffeur die ook het commentaar levert. De afreizen zijn gegarandeerd vanaf 10 personen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor
  • ESTA - 21 USD per persoon-2 jaar geldig (USA) en/of
  • ETA- 7 CAD per persoon 5 jaar geldig (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.