Eastern Explorer - Engels of Duitstalige begeleiding

Eastern Explorer - Engels of Duitstalige begeleiding. 12 dagen/11 nachten. Begin: Toronto - Einde: Toronto.

2024 DEPARTURE DATES  ENGLISH   2024 DEPARTURE DATES GERMAN
JANUARY No departures   JANUARY No departures
FEBRUARY   FEBRUARY
MARCH   MARCH
APRIL   APRIL
MAY        26     MAY        
JUNE   2                  30   JUNE   16    
JULY           JULY     28
AUGUST       AUGUST   4   18
SEPTEMBER   1   15         SEPTEMBER 8 15 22  
OCTOBER No departures   OCTOBER No departures
NOVEMBER   NOVEMBER
DECEMBER   DECEMBER

Dag
Jour
Day
2024 Hotels  (or Similar)
category
Maaltijden/Repas/Meals
Breakfast/Ontbijt/P-déjeuner
Lunch/Middagmaal/Déjeuner
Dinner/Avondmaal/Diner
No meal/free
1 Toronto: Chelsea Hotel No meal
2 Toronto: Chelsea Hotel Breakfast
3 Montreal: Delta hotel by Marriott Breakfast
4 Montreal: Delta hotel by Marriott Breakfast
5 Quebec City: Hotel Le Concorde Breakfast
6 Quebec City: Hotel Le Concorde Breakfast
7 Ottawa: Delta Hotel by Marriott Breakfast + lunch
8 Ottawa: Delta Hotel by Marriott Breakfast
9 Midland: Super 8 by Wyndham Breakfast
10 Niagara Falls: Hilton Suites Fallsview Breakfast
11 Toronto: Chelsea Hotel Breakfast + afscheidsdiner
12 Toronto terugreis Breakfast 
 • dag 01: Aankomst te Toronto
 • dag 02: Toronto
 • dag 03: Toronto - Montreal
 • dag 04: Montreal - stadsontdekking individueel - vrije namiddag
 • dag 05: Montreal - Quebec city
 • dag 06: Quebec City
 • dag 07: Quebec City - Ottawa
 • dag 08: Ottawa
 • dag 09: Ottawa - Midland
 • dag 10: Midland - Niagara Falls
 • dag 11: Niagara Falls - Toronto
 • dag 12: Vertrek Toronto
x
dag 1

Aankomst te Toronto

1 dag

25 km

Na aankomst kan u bus of taxi nemen (niet inbegrepen) naar het hotel. Nadat u hebt ingecheckt bij uw reisleider, is de rest van de dag vrij om de straten van deze dynamische stad te verkennen. Ontdek de sfeer van Toronto's kleurrijke buurten, beleef het levendige theaterdistrict en laat u verwennen in een van de vele restaurants. Overnachting.

dag 2

Toronto

1 dag

10 km

Na een gezellig ontbijt, neemt u deel aan een stadsrondrit van Toronto met o.a. Old & New City Hall, Casa Loma, de waterkant met Ontario Place en de marina, het Roger Centre, CN Tower, enz. Het middagmaal is vrij (niet inbegrepen) en in de namiddag is er tijd voor optionele bezoeken, eigen ontdekking of voor shopping. 

dag 3

Toronto - Montreal

1 dag

550 km

Vroeg uit de veren! Op tocht langs de St. Lawrence rivier en via de oevers van Lake Ontario reist u door een onmetelijke landbouwstreek. Iets voorbij Kingston brengt u een bezoek aan het gebied van "Thousand Islands"  en wacht u een ontspannende boottocht door het merengebied. Nadat we hebben genoten van fauna en flora van deze mooie natuur, stappen we weer in onze touringcar voor een rit naar Montreal. Overnachting.

dag 4

Montreal - stadsontdekking individueel - vrije namiddag

1 dag

10 km

Vandaag ontdekt u Montréal, de tweede grootste Franssprekende stad van Noord-Amerika. Sightseeing tour met Mount Royal, de Olymic Village, Place Jacques Cartier en Le Vieux Montréal, Mc. Gill University, enz. De koloniale geschiedenis van deze stad is een nationaal centrum voor kunst zo veel als muziek is - en vindt u op elke hoek van de straat. Kunstenaars steegjes, honderden restaurants en een bruisend nachtleven maken het een van de meest dynamische bestemmingen in Canada. Vrije namiddag. Logies.

dag 5

Montreal - Quebec city

1 dag

270 km

Na een ontspannen ochtendwandeling verlaat u Montréal en reist via “Le Chemin du Roy” en schattige, typische dorpjes naar het charmante Québec City. Meteen na aankomst, stadsrondrit langs de oude stadsomwalling, via de Citadel en het Battlefields Park en door het historische stadscentrum. Logies.

dag 6

Quebec City

1 dag

10 km

U geniet van een vrije dag om zelf op ontdekking te gaan: de oude stadsmuren met indrukwekkende poorten, bezoek de Lower Town en het Battlefields Park, het terras Dufferin met prachtig zicht op de rivier en veel meer. Een optionele dagtrip naar Tadoussac - met een 3u; durende excursie op zoek naar walvissen - wordt ter plaatse aangeboden. Logies opnieuw in Québec City. 

dag 7

Quebec City - Ottawa

1 dag

450 km

Langs de St. Lawrence rivier op weg naar Ottawa - hoofdstad van Canada. Onderweg lunch in een originele “sucrerie” waar u wegwijs wordt gemaakt in de bereiding van Maple Syrup. Eens in Ottawa geniet u van een benopte stadsrondrit en maakt meteen kennis met de voornaamste bezienswaardigen van de stad: Parliament Buildings, de residentie van de Eerste Minister, “Le Rideau”, het National Arts Center en veel meer. De rest van de namiddag is vrij voor eigen verkenning. Logies.

dag 8

Ottawa

1 dag

30 km

In de ochtend verkennen we Ottawa tijdens een stadstour. U ziet de Parlementsgebouwen, de residenties van de Eerste Minister en de Gouverneur, het Rideau Kanaal (Unesco Werelderfgoed) en nog veel meer. De namiddag is vrij om op eigen houtje de stad te verkennen: musea en mooie galerijen, winkelen in de Sparks Street Mall of misschien een boottocht op een van de vele waterwegen van de stad. Als u een fiets wilt huren, vindt u er zeker in de buurt van het hotel. Logies.

dag 9

Ottawa - Midland

1 dag

450 km

Vandaag, uw eerste ontmoeting met de echte 'ongerepte' natuur: glinsterende meren, kolkende rivieren, donkere bossen,... Op uw uitstap naar het Algonquin Provicial Park, één van de meest geliefde vakantieplaatsen in de streek. Een wandeling in het park is inbegrepen. Dit immense wildreservaat is een favoriete bestemming voor kampeerexpedities tijdens de zomermaanden. Spoedig rijden we de Muskoka regio binnen, onze bestemming voor de nacht. Aankomst in Midland en overnachting.

dag 10

Midland - Niagara Falls

1 dag

260 km

U start met een ontbijt en bezoek aan Ste. Marie Among the Hurons. Ooit het hoofdkwartier van Europese missionarissen, nu volledig heropgebouwd. Dan via de fruit- en wijnstreek van de provincie Ontario naar Niagara Falls. De spectaculaire boottrip “Voyager to the Falls” brengt u tot aan de voet van deze indrukwekkende waterval en wanneer u de lift tot boven in de Skylon Tower neemt, geniet u van een adembenemend panorama op de omgeving. Optioneel: helicoper tour boven de Falls. De rest van de avond is vrij. Logies.

dag 11

Niagara Falls - Toronto

1 dag

130 km

Deze ochtend volgen we de prachtige Niagara Parkway tot het plaatsje Niagara-on-the-Lake met een typisch 19e Eeuwse sfeer. Tijd voor een wandeling, shopping en nadien terugreis naar Toronto. Vanavond wordt u uitgenodigd op ons afscheidsfeest met diner in de imposante CN Tower. Logies.

dag 12

Vertrek Toronto

1 dag

25 km

Tijd voor een laatste wandeling of voor ultieme shopping. Vrije, individuele transfer (niet inbegrepen) naar de luchthaven. Aankomst in België de volgende dag. 

2341 Eastern Explorer (ECA00001)
is beschikbaar vanaf 2953 EUR

Kamers 01.05.24 - 31.10.24
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2953
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2437
EENPERSOONSKAMER (K11) 4196
ALL INCLUSIVE (R01) Free

Inbegrepen

 • 11 Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Rondreis per luxe-autocar met Engelstalige begeleider (of Duitstalige).
 • Bagagehandling: 1 valies per persoon.
 • Het stadsbezoek van Toronto, Montréal, Quebec en Ottawa en alle diensten vermeld in het programma.
 • Boottocht met Hornblower Niagara Cruises te Niagara en mini-cruise door het gebied van de Thousand Islands, toegang tot de Skylon Tower en tot het park van Algonquin.
 • Dagelijks ontbijt, lunch in een sucrerie en afscheidsfeest (diner) in Toronto.
 • Alle provincietaksen en de G.S.T., rekening houdende met de rebate.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor
  • ESTA - 21 USD per persoon-2 jaar geldig (USA) en/of
  • ETA- 7 CAD per persoon 5 jaar geldig (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.