Chicago to the Golden Gate - Engelstalige/Nederlandstalige begeleiding

Chicago to the Golden Gate - Engelstalig/Nederlandstalig begeleide rondreis. 14 dagen/13 nachten. Begin: Chicago - Einde: San Francisco.

2022 DEPARTURE DATES  ENGLISH/DUTCH
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY     18    
JUNE   8   22  
JULY   13   27  
AUGUST No departures
SEPTEMBER   14   21  
OCTOBER   5      
NOVEMBER No departures
DECEMBER
 • dag 01: Chicago - aankomst
 • dag 02: Chicago - bezoek
 • dag 03: Chicago - Mississippi River Crossing - Sioux City
 • dag 04: Sioux City - Badlands - Mount Rushmore - Rapid City
 • dag 05: Rapid City - Bighorn Mountains - Cody
 • dag 06: Cody - Yellowstone N.P.
 • dag 07: Yellowstone National Park - Jackson - Salt Lake City
 • dag 08: Salt Lake City - Bryce Canyon N.P.
 • dag 09: Bryce Canyon National Park - Page / Lake Powell - Grand Canyon - Flagstaff
 • dag 10: Flagstaff - Seligman - Las Vegas
 • dag 11: Las Vegas - Mojave Desert - Los Angeles
 • dag 12: Los Angeles
 • dag 13: Los Angeles - Santa Barbara - Central Coast
 • dag 14: Central Coast - Carmel/Monterey - San Francisco end of tour
x
dag 1

Chicago - aankomst

1 dag

35 km

Welkom in de Windy City! Chicago, bijgenaamd het 'Parijs van de Prairie', is de grootste en meest opwindende van de steden aan het Grote Meer. Het heeft een adembenemende skyline langs Lake Michigan, en een scala aan top-rated musea, restaurants en cafes, en ontelbare bars en nachtclubs die een eerbetoon brengen aan de stad's sterke jazz en blues erfgoed. Vanavond ontmoet u uw reisgids in het hotel! Individuele transfer van de luchthaven naar het hotel (niet inbegrepen).

dag 2

Chicago - bezoek

1 dag

20 km

Vandaag genieten we van een korte rondleiding langs de hoogtepunten van de stad, waaronder Lake Shore Drive, de Magnificent Mile en Navy Pier. De prachtige hoogbouw van de Windy City en een van 's werelds hoogste gebouwen, de Willis Tower (toegang niet inbegrepen), vormen een dramatische achtergrond voor dit culturele en financiële centrum. De rest van de dag is vrij voor eigen verkenning.

dag 3

Chicago - Mississippi River Crossing - Sioux City

1 dag

770 km

Reis door de beroemde landbouwregio van de Midwest, vol met maïsvelden, tarwevelden en melkveehouderijen. Dan steken we de machtige Mississippi over en reizen de staat Iowa in om net als Lewis & Clark 200 jaar geleden aan te komen op de oevers van de Missouri River. Overnachting in Sioux City.

dag 4

Sioux City - Badlands - Mount Rushmore - Rapid City

1 dag

650 km

We reizen westwaarts door de 'prairies' van South Dakota en verder naar Badlands National Park, ooit de habitat van buffels en antilopen en gevuld met vreemd gevormde en kleurrijke rotsformaties. Dan gaan we verder naar de Black Hills, ooit een 'heilig' plaats voor de Plains Indians en de thuisbasis van Mount Rushmore, een enorm monument voor vier van de grote presidenten van Amerika: Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt. Vrije avond en logies.

dag 5

Rapid City - Bighorn Mountains - Cody

1 dag

610 km

Vandaag rijden we terug naar Wyoming op weg naar Cody, door het Bighorn National Forest waar ongerepte glooiende heuvels, alpenmeren, steile kliffen, dichte dennenbossen en de Bighorn Mountains het landschap domineren. Bij aankomst in Cody bezoekt u het Buffalo Bill Museum. Het Buffalo Bill Museum viert de geest van het Amerikaanse Westen, met inbegrip van de cultuur en de kunst die het erfgoed van Wyoming tot leven brengen, en richt zich op het leven en de tijd van William F. "Buffalo Bill" Cody, de stichter van de stad en een levende legende. s Avonds kunt u genieten van attracties zoals rodeo's, nagespeelde vuurgevechten en cowboymuziek (seizoensgebonden).

dag 6

Cody - Yellowstone N.P.

1 dag

160 km

Maak vandaag een onvergetelijke reis naar het eerste nationale park van Amerika en het wonder van de natuur... Yellowstone National Park. Hier is de aarde in actie met geisers, bergketens en rivieren, watervallen en oude vulkanen. De iconische plekken - Old Faithful, en Yellowstone Canyon - zullen bekend zijn van foto's, maar ze in levende lijve zien is een onvergetelijke ervaring. Ze zijn niet net zo mooi als je hebt gehoord - ze zijn beter. In dit wilde berglandschap leven ook adelaars, grizzlyberen, zwarte beren, buffels, elanden en nog veel meer, dus waar u ook gaat, u zal zeker wilde dieren zien.

dag 7

Yellowstone National Park - Jackson - Salt Lake City

1 dag

685 km

Terug zuidwaarts via de Snake rivier en het Caribou National Forest naar Jackson. Halte aan de Snake River Outlook en geniet van dit majestueuse landschap. Via Jackson Hole - een gezellig en typisch "western" stadje rijden we verder naar Salt Lake City, hoofdstad van de staat Utah. Bezoek aan Mormon Temple Square, het beroemde Tabernacle en het State Capitol. Daarna intrek in het hotel RL Downtown.

dag 8

Salt Lake City - Bryce Canyon N.P.

1 dag

440 km

Vandaag reizen we verder naar het spectaculaire Bryce Canyon, waar een tocht door een veelkleurige wereld van zandstenen spitsen en pinakels, "hoodoos", het oog zal doen verbazen. Als het weer het toelaat, kunt u vanavond genieten van een spectaculaire nachtelijke hemel vol fonkelende sterren.

dag 9

Bryce Canyon National Park - Page / Lake Powell - Grand Canyon - Flagstaff

1 dag

585 km

Na dit feeëriek decor van stenen kathedralen rijden we tot Page, gelegen aan het mooie Lake Powell. Nadat we de brug over de Glen Canyon dam hebben genomen rijden we zuidwaarts door de kleurrijke natuur van Painted Dessert tot aan de Grand Canyon voor een bezoek aan de voornaamste panorama's van de South Rim. Hier beseft u pas hoe groots en mooi de natuur is! De dag eindigt in Flagstaff met logies.

dag 10

Flagstaff - Seligman - Las Vegas

1 dag

420 km

U verlaat Flagstaff en reist nu door de Navajo Desert richting Seligman, gelegen op de beroemde ROUTE 66. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan en heel veel ziet er nog uit als toen, 60 jaar geleden. Nadien trekken we verder via de beroemde Hoover Dam naar het showparadijs Las Vegas waar we onze intrek nemen in het hotel, gelegen langs de beroemde STRIP.

dag 11

Las Vegas - Mojave Desert - Los Angeles

1 dag

570 km

Vooraleer de stad te verlaten houden we nog even halt bij het beroemde WELCOME TO LAS VEGAS publiciteitsbord voor een laatste serie foto's of film. Dan rijden we terug richting kust zo tot Los Angeles waar we meteen na aankomst starten met een boeiende stadsrondrit. U rijdt door Hollywood, wijken van Beverly Hills, via Hollywood en Sunset Boulevard en ontdek de kracht van deze bruisend stad. Logies.

dag 12

Los Angeles

1 dag

Vandaag geniet u van een volledige vrije dag voor eigen verkenning of neem deel aan een optionele dagexcursie naar UNIVERSAL STUDIOS.

dag 13

Los Angeles - Santa Barbara - Central Coast

1 dag

210 km

Verlaat Los Angeles in de ochtend en reis noordwaarts tot een van de favoriete vakantiebestemmingen van Californië, Santa Barbara, waar met palmbomen omzoomde wandelpaden grenzen aan witte zandstranden. De stad is beroemd om zijn missie en Spaanse erfgoed. Onderweg kunt u een iconische Californische strandwachttoren zien die beroemd werd in "Baywatch". Rijd vervolgens noordwaarts naar het charmante stadje Solvang.

dag 14

Central Coast - Carmel/Monterey - San Francisco end of tour

1 dag

480 km

Vandaag gaan we noordwaarts naar Carmel, de woonplaats van acteur/regisseur Clint Eastwood. Geniet van het rondneuzen in de winkels en galeries van deze beroemde kunstenaarskolonie. Daarna verder naar het noorden waar we Monterey's Old Fisherman's Wharf bezoeken. Wandel over de pier naar Cannery Row, beroemd geworden door de roman van John Steinbeck. In de namiddag rijden we door de vruchtbare valleien van Castroville en Santa Clara op weg naar San Francisco, de "Stad aan de Baai". De tour eindigt bij aankomst in het hotel.

CHICAGO TO THE GOLDEN GATE 4594 (EUS00031)
is beschikbaar vanaf 2274 EUR

Kamers 01.05.22 - 30.06.22 01.07.22 - 30.09.22
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2274 2466
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1911 2071
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2034 2204
EENPERSOONSKAMER (K11) 3081 3369
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 993 975

Inbegrepen

- 13 Overnachtingen in hotels van standaardcategorie, logies en taksen.
- Transport per luxe touringcar
- Diensten van een nederlands/engels sprekende gids
- Toegang tot de Nationale Parken en alle bezoeken en sightseeing zoals gespecificeerd in het programma.
- Bagage-afhandeling: één valies per persoon.
- Lokale taksen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.