NZ Kiwi Discovery

NZ Kiwi Discovery. 19 dagen/18 nachten. Begin: Auckland - Einde: Wellington.

 • dag 01: Auckland
 • dag 03: Bay of Islands
 • dag 04: Bay of Islands - Waitomo - Auckland
 • dag 05: Coromandel Peninsula
 • dag 07: Coromandel - Taurange - Lake Taupo
 • dag 08: Lake Taupo - Gesborne
 • dag 09: Gisborne - Napier
 • dag 10: Napier - Wellington
x
dag 1

Auckland

1 dag

Bij aankomst op Auckland International airport staat een chauffeur u met een bordje op te wachten om u naar uw hotel te brengen. U kunt op basis van een aantal tips in uw reisgids besluiten of u in de buurt van uw accommodatie of in de binnenstad gaat eten.

 

dag 3

Bay of Islands

2 dagen

375 km

Deze ochtend wordt uw huurwagen aan uw hotel afgeleverd en vertrekt u op uw ontdekkingstocht van dit prachtige land. 150 jaar geleden was Nieuw Zeeland bedekt met oerbos. De gigantische Kauri boom dateert van voor onze jaartelling. Door de boskap zijn bijna alle kauri bomen verdwenen. Op weg naar de Bay of Islands echter ziet u nog een groot aantal van deze bosgiganten. In de Bay of Islands is geschiedenis geschreven en in het treaty huis van Waitangi ziet u de ontstaansgeschiedenis van het Nieuw Zeeland van vandaag.

 

dag 4

Bay of Islands - Waitomo - Auckland

1 dag

375 km

Na een bezoek aan de grotten van Waiomo slaat u vlak voor Auckland rechts af richting de westkust voor een bezoek aan de groene westkust van Auckland waar veel films worden opgenomen (o.a. de bekroonde film De Piano). De spectaculaire kustlijn en de wilde begroeiing zijn zeer toegankelijk evenals de Jan van Genten in een kolonie die hier op korte afstand te bezichtigen zijn. Passagiers die deelnemen aan de selfdrive van 16 dagen komen vandaag aan en hebben alle tijd om Auckland rustig te verkennen.

 

dag 5

Coromandel Peninsula

1 dag

170 km

Na het ontbijt verlaat u Auckland op weg naar de Coromandel. Dit schiereiland is een groene oase en in de zomermaanden van Nieuw Zeeland het vakantiedomein van de Aucklander. Als u die dag op tijd vertrekt, kunt u een mooi deel van dit schiereiland verkennen waarbij wij u aanraden vooral een bezoek aan de oostkust te brengen.

 

dag 7

Coromandel - Taurange - Lake Taupo

2 dagen

245 km

Via Nieuw Zeelands snelst groeiende stad Tauranga aan de mooie Pacific Ocean, gaat het via Tirau naar het grootste binnenmeer van het land: Lake Taupo. Hier maakt u voor het eerst kennis met de vulkanische krachten in dit gebied. Stoom en kokende Modder vindt u in het gratis toegankelijke Craters of the Moon park vlakbij de helderblauwe Huka Falls. Morgen is de er een mogelijkheid de mooiste dagtocht van het Noord eiland te wandelen. De Tongariro Crossing is een stevige track langs drie vulkanen. Ook kunt u een uitstapje maken naar Rotorua: de zwavelstad van Nieuw Zeeland en het centrum van de Maori cultuur.

 

 

dag 8

Lake Taupo - Gesborne

1 dag

285 km

U kan ook deze voormiddag een bezoek brengen aan Rotorua, op de route naar uw volgend bestemming Gisborne. Onderweg ziet u aan de kust van de Bay of Plenty een rokend eiland liggen: White Island. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat er regelmatig een boot naar het eiland waar u met helm en gasmasker een indrukwekkende wandeling kan maken. Gisborne is de stad waar het eerste zonlicht van de nieuwe dag te zien valt. Vóór de Engelse overheersing werd in deze plaats geschiedenis geschreven door Captain Cook. Hij ging aan land in de buurt van Gisborne en een standbeeld geeft de plaats aan waar.

 

dag 9

Gisborne - Napier

1 dag

215 km

Mooie stranden en hete bronnen scheiden u van een stadje met een middellandse zee karakter: Napier. U rijdt over Highway 2 langs plaatsjes als Mahia en Wairoa naar Napier, het mekka voor de art déco stijl liefhebber. Na een aardbeving in 1931 werd de verwoeste stad geheel opgebouwd in de toen gangbare bouwstijl.

 

dag 10

Napier - Wellington

1 dag

350 km

Onderweg naar de hoofdstad Wellington passeert u vele kleine kiwidorpen. Arriveert u al in de middag dan is een bezoek aan het nationale museum Te Papa een ware must. Anders is er morgenvroeg nog voldoende tijd om deze prachtige stad te verkennen.

 

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan worddt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute.
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en kosten voor ETA  (Vanaf 01/10/2019- 9NZD) + het International Visitor convervation and tourism levy (IVL) van 35nzd per persoon. 
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan INTERNATIONALE vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Nieuw Zealand (Via US of via Midden Oosten of Verre Oosten), en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.