Route 66 Freewheeler

Route 66 Freewheeler. 16 dagen/15 nachten. Begin: Chicago - Einde: Los Angeles.

 • dag 01: Aankomst Chicago
 • dag 02: Chicago - vrij bezoek
 • dag 03: Chicago - St. Louis
 • dag 04: St. Louis - Springfield (MO)
 • dag 05: Springfield - Tulsa (OK)
 • dag 06: Tulsa - Oklahoma City (OK)
 • dag 07: Oklahoma City - Amarillo
 • dag 08: Amarillo - bezoek
 • dag 09: Amarillo - Albuquerque (NM)
 • dag 10: Albuquerque - Santa Fe - Albuquerque (NM)
 • dag 11: Albuquerque - Holbrook
 • dag 12: Holbrook - Grand Canyon N.P.
 • dag 13: Grand Canyon N.P. - Las Vegas (NV)
 • dag 14: Las Vegas - Los Angeles
 • dag 15: Los Angeles Vrije dag - Beaches - Bezienswaardigheden
 • dag 16: Los Angeles - inleveren huurwagen en vertrek - of individuele verlenging
x
dag 1

Aankomst Chicago

1 dag

60 km

Bij aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het voorziene hotel.Vrije tijd voor een eerste verkenning van de stad.

dag 2

Chicago - vrij bezoek

1 dag

10 km

Vrij bezoek van deze indrukwekkende stad. Chicago is een prachtige stad met enorme wolkenkrabbers. De 'Windy City' is ook het centrum van cultuur, entertainment en vooral jazz- en bluesmuziek. Chicago heeft heel veel bezienswaardigheden, zoals de Chicago Water Tower, de Willis Tower (voorheen Sears Tower), het Hancock Building en de Navy Pier. De stad ligt aan Lake Michigan en heeft mooie oevers met veel stranden en parken. De Magnificent Mile is een beroemd stuk van 'Michigan Avenue'. Dit is nog steeds een zeer prestigueze boulevard en telt veel historische gebouwen en 'landmarks' die het sfeerbeeld bepalen. Langs deze 'Mile' liggen talloze winkelketens, restaurants, hotels en musea. 

dag 3

Chicago - St. Louis

1 dag

520 km

U verlaat de stad en trekt zuidwaarts door het ‘Land of Lincoln’, de streek waar voormalig president Lincoln leefde, werkte en ook gestorven is. Heel wat bezienswaardigheden bevinden zich in en rond de stad Springfield, aktuele hoofdstad van de staat Illinois. u brengt er een bezoek aan Lincoln’s Home en aan Lincoln’s Tomb. Doorreis naar St. Louis en logies.

 

dag 4

St. Louis - Springfield (MO)

1 dag

340 km

Bezoek aan St. Louis met o.a. de beroemde Gateway Arch, de Anheuser-Busch brouwerij, de nieuwe kathedraal, het prachtig gerestaureerde Union Station, parken en musea. In de namiddag doorreis naar Springfield via de "Old Route 66".

 

dag 5

Springfield - Tulsa (OK)

1 dag

310 km

Geniet van een wandeling door dit historisch stadje, gelegen in het hart van de Ozark Mountains. Bezoek Bentley House en de Fantastic Caverns. Blijf de Old Route 66 volgen op weg naar Tulsa met haltes in Carthage, Joplin, Miami (Coleman Theater) en Foyil (gesculpteerde Totems).

 

dag 6

Tulsa - Oklahoma City (OK)

1 dag

180 km

Tulsa is het hart van de aardolie-industrie van Oklahoma en werd gesticht door de Creek-indianen. U kan er enkele prachtige artcenters bezoeken. Nadien richting Oklahoma City en verkenning van de stad: National Cowboy Hall of Fame, Western Heritage Museum, het Capitool, de City Zoo.

 

dag 7

Oklahoma City - Amarillo

1 dag

430 km

Herinneringen opsnuiven uit lang vervlogen Route 66-dagen kan o.a. te Clinton, Sayre (ooit filmdecor voor The Grapes of Wrath) Shamrock, Mc Lean (Devil's Rope Museum). Amarillo verdient zeker een wandeling voor het slapengaan. Amarillo vormt het centrum van de Texas Panhandle, een streek van uitgestrekte prairies en biedt in de omgeving een onvergetelijk park, nl. het schitterende Palo Duro Canyon Park, gevormd door een gigantische kloof.

dag 8

Amarillo - bezoek

1 dag

100 km

Amarillo is de onofficiële hoofdstad van de Panhandle Plains. Een stad met een interessant verleden, door de ligging aan de beroemde Route 66, iets geïsoleerd in de grote vlakte. De omgeving van Amarillo is relatief vlak maar heel uitgestrekt, het landschap dat je kent van de vele westerns die in Texas zijn opgenomen. In Amarillo vindt je bezienswaardigheden als de Cadillac Ranch, het beroemde restaurant The Big Texan Ranch en Wonderland Park. En in de buurt mag een bezoek aan het schitterende Palo Duro Canyon park zeker niet ontbreken.

dag 9

Amarillo - Albuquerque (NM)

1 dag

460 km

Verder westwaarts, voorbij de grens met New Mexico naar het historische plaatsje Tucumcari. Nog een paar uurtjes rijden vooraleer u Albuquerque bereikt. Een prachtige stad, gelegen aan de Rio Grande met o.a. Old Town Plaza, het Indian Pueblo Center, de Sandia Peak Tramway, enz.

 

dag 10

Albuquerque - Santa Fe - Albuquerque (NM)

1 dag

210 km

Daguitstap naar Santa Fe, gelegen op het oorspronkelijke traject van Route 66 en een smeltkroes van Indiaanse, Spaanse en Amerikaanse culturen. Bezoek er het Palace of the Governors, het Museum of International Folk Art en fraaie kunstateliers! Vanuit Santa Fe kunnen side-trips voorzien worden naar Taos of naar Los Alamos!

 

dag 11

Albuquerque - Holbrook

1 dag

410 km

Acoma Pueblo & Mission, Gallup met enkele prachtige Indiaanse kunstcentra, Painted Desert en Petrified Forest National Park (versteende bomen) zijn maar enkele van de hoogtepunten van deze boeiende dag!

 

dag 12

Holbrook - Grand Canyon N.P.

1 dag

320 km

Via historische plekjes als Joseph City en Winslow naar Flagstaff. U rijdt nu noordwaarts tot bij de oostelijke panorama's van de Grand Canyon en kan er starten met enkele prachtige opnames van de zonsondergang bij Desert View Point. Logies in één van de lodges bij het park.

 

dag 13

Grand Canyon N.P. - Las Vegas (NV)

1 dag

430 km

's Voormiddags, uitgebreid bezoek aan de viewpoints van de South Rim (optie: helicoptertour). In de late namiddag nog enkele uren rijden tot het beroemde en beruchte Las Vegas, stad van Glitter en Glamour.

 

dag 14

Las Vegas - Los Angeles

1 dag

440 km

Door de Mojave-woestijn richting L.A. - Net voor Barstow, bezoek aan het spookstadje "Calico" en bij Barstow nemen we Route 66 terug op door de San Bernardino Mountains naar de 'City of Angels': Los Angeles. Ontdek het Hollywood en het Beverly Hills van vroeger en vandaag. Bezoek Universal Studios en de Walk of Fame.

dag 15

Los Angeles Vrije dag - Beaches - Bezienswaardigheden

1 dag

25 km

Volledige dag om Los Angeles, 'The City of Angels' te verkennen, één van de bekenste bezienswaardigheden in Hollywood is de Walk of Fame, een lange rij met meer dan 2500 sterren die beroemdheden uit de entertainmentindustrie eren. Wil je jezelf even in rijkdom wanen, ga dan zeker naar Rodeo Drive in Berverly Hills. In deze exculsieve winkelstraat zijn alle grote Europese en Amerikaanse mode-huizen vertegenwoordigd. Voor spanning, actie en sensatie kan u naar Disney of Universal Studios gaan. Verder telt Los Angeles veel stranden, waaronder Venice Beach en Santa Monica, met het eindpunt van de historische Route 66. Daarnaast heeft de stad veel cultuur te bieden in de vorm van musea en theaters. Voor de nodige portie kunst dient u in Los Angeles in het Getty Center te zijn. Dit indrukwekkende kustmuseum huisvest een bijzondere kunstcollectie vanaf de middeleeuwen tot nu en behoort tot de beste musea van het land. De architectuur van het museum, de prachtige omliggende tuin en de spectaculaire uitzichten zijn zeker een bezoek waard. Via de prachtige Pacific Coast Highway kan u Malibu bezoeken. Een prachtig strand waar veel beroemdheden vertoeven. Het is een populaire location voor surfers en vanaf Malibu Pier heeft u grote kans om dolfijnen te spotten.

dag 16

Los Angeles - inleveren huurwagen en vertrek - of individuele verlenging

1 dag

50 km

Einde van deze prachtige selfdrive trip, in de vroege ochtend, rit naar luchthaven, inleveren van de huurwagen op de luchthaven en checkin voor uw vlucht of eventuele verlenging naar keuze, mits supplement.

Standard hotels (0USST10A)
is beschikbaar vanaf 2328 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.07.24 - 17.08.24 18.08.24 - 31.10.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2005 1958
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2427 2328
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1357 1305
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1744 1670
EENPERSOONSKAMER (K11) 4742 4553
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 22 22
per kind in kamer van ouders 13 - 17 (DACHD18) 253 253
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 254 254

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.