Lone Star Texas Trail

Lone Star Texas Trail. 14 dagen/13 nachten. Begin: Dallas - Einde: Fort Worth.

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

 • dag 01: Dallas - aankomst - opname huurwagen - checkin - vrije tijd
 • dag 02: Dallas - Austin
 • dag 03: Austin
 • dag 04: Austin - Houston
 • dag 05: Houston - Corpus Christi (selfdrive)
 • dag 06: Corpus Christi - San Antonio
 • dag 07: San Antonio - City bezoek
 • dag 08: San Antonio - Pecos County - Fort Stockton
 • dag 09: Fort Stockton - El Paso
 • dag 10: El Paso - Albuquerque
 • dag 11: Albuquerque - vrije dag
 • dag 12: Albuquerque - Santa Fe - Amarillo
 • dag 13: Amarillo - Fort Worth
 • dag 14: Vertrek Fort Worth
x
dag 1

Dallas - aankomst - opname huurwagen - checkin - vrije tijd

1 dag

20 km

Bij aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het gereserveerde hotel.

 

dag 2

Dallas - Austin

1 dag

350 km

Vertrek vandaag naar de hoofdstad van Texas, Austin, waar het fraaie State Capitol Building en het Texas State History Museum zijn gevestigd. Austin is een levendige stad die zich profileert als de "Live Music Capital of the World", gevuld met meer dan 250 muziekpodia en een levendige kunstscene. Geniet van een avond in Sixth Street of het Warehouse District.

dag 3

Austin

1 dag

25 km

Geniet van een volledige dag om Austin te verkennen. Er is niet alleen muziek in Austin. Om te bewijzen dat u Austin's eetcultuur daadwerkelijk heeft ervaren, raden wij u aan uw dag te beginnen met een iconische ontbijttaco die wordt geserveerd in restaurants in de hele stad. Nadat u hebt geproefd, kunt u een rondleiding volgen in het Texas State Capitol. Dit roze granieten gebouw, gebouwd in 1888 en de meest zichtbare door de mens gemaakte attractie van de stad, staat symbool voor de legendarische geest van Texas. Bezoek de LBJ Presidential Library voor een kijkje in het leven, werk en de nalatenschap van de 36e president van Amerika. Het Lady Bird Johnson Wildflower Center aan de rand van de stad zorgt voor een geweldig middaguitstapje en heeft talrijke paden en planten die de oorspronkelijke flora van de staat in bloei houden. Deze stad is beroemd om zijn vele parken en meren, die zeer populair zijn om te wandelen en te zwemmen. Als u een indruk wilt krijgen van het bruisende buitenleven van Austin, is er misschien geen betere plek dan Lady Bird Lake. En, voor een echt fascinerende ervaring, ga naar de Congress Avenue Bridge in de schemering om getuige te zijn van de 1,5 miljoen Mexicaanse vleermuizen die van april tot oktober onder de brug vandaan komen. Als u een fan bent van Formule 1, mis dan niet de mogelijkheid om het enige F1-circuit van de VS te bezoeken: het Circuit of Americas.

dag 4

Austin - Houston

1 dag

330 km

Ontdek Houston's verleden in Heritage Park te midden van de wolkenkrabbers van het centrum. Bezoek het Johnson Space Center voor een fascinerende geschiedenis van Amerika's liefdesrelatie met de ruimte.

dag 5

Houston - Corpus Christi (selfdrive)

1 dag

360 km

Maak een korte rit naar het eiland Galveston, vol met Victoriaanse architectonische herinneringen aan zijn heerschappij als de belangrijkste haven van Texas. Galveston domineerde de handel langs de Golf totdat de groei ervan werd gestopt door een orkaan. Vervolgens rijdt u naar Corpus Christi, dat bekend staat als de speeltuin van Texas.

dag 6

Corpus Christi - San Antonio

1 dag

245 km

Zie de open vlakte en de landbouwgrond van de vroegere boeren op weg naar San Antonio. De unieke mix van culturen van San Antonio maakt het een van de meest charmante steden in de VS. Uw hotel voor de komende twee nachten ligt in het hart van San Antonio binnen handbereik van de belangrijkste bezienswaardigheden.

dag 7

San Antonio - City bezoek

1 dag

15 km

Wandel langs de River Walk. Deze feestelijke, bijna magische plek slingert zich door het centrum van de stad op 20 meter onder het straatniveau en biedt schilderachtige paden en rivieren voor de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad en een pittoreske verbinding tussen restaurants, hotels en winkels. Of plan een bezoek aan het Spaanse gouverneurspaleis of een van de vele Spaanse missies om u mee te nemen naar het historische erfgoed van deze charmante stad. Maar vergeet vooral niet het Alamo en bezoek de plaats van de moedige strijd tussen een handvol Texanen en het enorme leger van Santa Ana, dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de Republiek Texas. De Alamo is waar 189 Texaanse verdedigers 4.000 Mexicaanse troepen dertien dagen lang op afstand hielden in hun aanspraak op de onafhankelijkheid van Texas. Ga op Mission Trail om de vier andere Spaanse koloniale missies te verkennen te midden van de inheemse graslanden langs de San Antonio rivier. Alle vier zijn nog steeds actieve katholieke parochies, die nu allemaal op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Wanneer uw eetlust terugkeert, waagt u zich aan El Mercado, de grootste Mexicaanse markt ten noorden van de Rio Grande, waar u familiecafés en kleurrijke eetcafés vindt. Geniet van de authentieke Tex-Mex-keuken met selecties als Enchiladas Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo. Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo. Geniet van het gevoel van papelpicado en de oude wereld als u gebakjes uit panaderías selecteert die naast verse koffie worden geserveerd.

dag 8

San Antonio - Pecos County - Fort Stockton

1 dag

540 km

Het glooiende heuvelland was de plaats van de vroege nederzettingen in het midden van Texas, de boeren moesten vechten tegen onvruchtbare gronden en Comanches om te kunnen overleven. De code van het Westen regeert hier als je door Pecos County reist waar reuzen en legendes, zoals Pecos Bill, worden gemaakt. Zoek naar herten, prairiehazen en prairiewolven terwijl je over dit schijnbaar onbewoonbare terrein reist. Overnachting in Fort-Stockton.

dag 9

Fort Stockton - El Paso

1 dag

395 km

De stad El Paso ligt op het meest westelijke puntje van de staat Texas en ligt op de grens tussen de VS en Mexico. De nabijheid van Mexico draagt bij aan de bevordering van het beste wat de twee werelden te bieden hebben, en El Pasoanen genieten al lang van de voordelen van de ligging tussen drie staten en twee naties. Het klimaat van El Paso, typisch voor het zuidwesten van de woestijn, en de mix van culturen en tradities maakt de Sun City tot een unieke en interessante plek om te bezoeken.

dag 10

El Paso - Albuquerque

1 dag

440 km

Verlaat El Paso en trek naar New Mexico. Tussen de bergen en de mesa's loopt een rivier, en op de achtergrond staat een stad die de diversiteit aan culturen belichaamt die uniek is voor Amerika. Het is Albuquerque.

dag 11

Albuquerque - vrije dag

1 dag

10 km

Albuquerque is de grootste stad in New Mexico en vol spannende attracties en evenementen, van de historische oude stad, waar de Villa of Albuquerque werd gesticht in 1706, tot het Albuquerque International Balloon Fiesta, het meest populaire ballonvaart evenement ter wereld. Albuquerque ligt in het uiterste noorden van de Chihuahuawoestijn aan de rivier de Rio Grande. Het is met 1600 meter een van de hoogstgelegen steden van de Verenigde Staten. 

Albuquerque werd gegrondvest in 1706 als Ranchos de Alburquerque, een Spaanse koloniale voorpost aan de Camino Real, de oude handelsroute tussen Santa Fe (New Mexico) en Mexico-Stad. Het dorp werd vernoemd naar de Spaanse stad Alburquerque. Het werd gebouwd als een traditioneel Spaans dorp, rond een centraal plein met een kerk en omringd door overheidsgebouwen. Dat plein is behouden gebleven, net als de San Felipe de Neri-kerk uit 1793, en vormt nu het centrum van Old Town, de Oude Stad. Het centrum van de nieuwe stad ligt verder naar het zuiden.

De historische autoweg Route 66 van Chicago naar Los Angeles liep door het centrum van Albuquerque. Nu bezoeken toeristen de met "Route 66"-vlaggen versierde Central Avenue om de sfeer van de oude weg met zijn motels en winkels terug proberen te vinden.

dag 12

Albuquerque - Santa Fe - Amarillo

1 dag

550 km

Uniek in dit gebied zijn de Pinyon Pines, die een eetbare noot produceren die in het westen als een gastronomische delicatesse wordt beschouwd. Ga verder naar het oosten naar de panhandle van Texas en hopelijk krijgt u een glimp te zien van de blauwe lucht van Texas of een torenhoge donderwolk, beide overheersende kenmerken van deze egale vlakte. Amarillo was ooit een spoorwegstad voor veetransporten naar het noorden. De vee-industrie blijft een belangrijk onderdeel van de economie van de stad. Amarillo staat bekend om zijn Cadillac kerkhof.

dag 13

Amarillo - Fort Worth

1 dag

595 km

Rijd vandaag oostwaarts naar Palo Duro Canyon en bekijk artefacten van pre-Pueblo-bewoners. Ga dan verder naar het zuiden richting Fort Worth. De City of Cowboys and Culture is de 16e grootste stad van de Verenigde Staten en biedt bezoekers een rijke westerse geschiedenis, kunst en vermaak van wereldklasse. Het Oude Westen is springlevend in Fort Worth: leer in twee stappen 's werelds grootste honky-tonk, bekijk het hele jaar door een rodeo, zie een dagelijkse cattle drive in het Stockyards National Historic District of neem een drankje in een echte Western Saloon.

dag 14

Vertrek Fort Worth

1 dag

25 km

Lever uw huurauto in op DFW airport voor uw terugvlucht of u heeft de mogelijkheid om uw verblijf te verlengen en de verschillende eet- en winkelmogelijkheden en musea van wereldklasse in de " Cultural Capital of the Southwest " te verkennen.

Standard hotels (0US0033T)
is beschikbaar vanaf 1575 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 13.04.23 - 30.06.23 01.07.23 - 17.08.23 18.08.23 - 31.10.23
TWEEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K22) 1575 1654 1575
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1782 1929 1782
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 999 1078 999
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1281 1381 1281
EENPERSOONSKAMER (K11) 3480 3774 3480
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 42 42 42

Superior hotels (0US0033S)
is beschikbaar vanaf 2285 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 13.04.23 - 30.06.23 01.07.23 - 17.08.23 18.08.23 - 31.10.23
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2285 2433 2285
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1297 1376 1297
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1644 1744 1644
EENPERSOONSKAMER (K11) 4500 4795 4500
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 42 42 42

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.