The Best of Texas

The Best of Texas. 19 dagen/18 nachten. Begin: Dallas - Einde: Fort Worth.

 • dag 01: Dallas - aankomst - opname huurwagen - checkin - vrije tijd
 • dag 02: Dallas
 • dag 03: Dallas - Austin
 • dag 04: Austin - Houston
 • dag 05: Houston - city bezoek
 • dag 06: Houston - Galveston
 • dag 07: Galveston - Corpus Christi
 • dag 08: Corpus Christi - San Antonio
 • dag 09: San Antonio - City bezoek
 • dag 10: San Antonio - Pecos County - Fort Stockton
 • dag 11: Fort Stockton - Big Bend National Park
 • dag 12: Big Bend National Park - volle dag parkbezoek
 • dag 13: Big Bend National Park - Odessa/Midland
 • dag 14: Odessa/Midland - Amarillo
 • dag 15: Amarillo - bezoek
 • dag 16: Amarillo - Graham
 • dag 17: Graham - vrije dag
 • dag 18: Graham - Fort Worth
 • dag 19: Vertrek Fort Worth
x
dag 1

Dallas - aankomst - opname huurwagen - checkin - vrije tijd

1 dag

20 km

Bij aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het gereserveerde hotel.

 

dag 2

Dallas

1 dag

10 km

De vele wijken en de uitgaansbuurten van Dallas hebben alles wat u zich kunt voorstellen voor een spannend en gevarieerd bezoek. Verken het leven van president John F. Kennedy in het Sixth Floor Museum. Bekijk 8 jaar presidentiële geschiedenis in de George W. Bush Presidential Library & Museum. Sta tussen massieve bronzen langhoorn sculpturen op Pioneer Plaza. Dwaal door de tijd in Dallas Heritage Village. Geniet van architectuur van wereldklasse terwijl u door het Dallas Arts District wandelt, stap in het Dallas Museum of Art of ervaar een adembenemend 360-graden uitzicht op Dallas vanaf 140 meter hoogte bij het GeO-Dek van de Reunion Tower. Wandelen door de kleine straatjes in het oude stadscentrum met veel restaurants, snacks en winkels is zeker de moeite waard. Andere bezienswaardigheden zijn: het J.F.K. Memorial Plaza, het State Fair Park, de beroemde Stockyards van Fort Worth, .... De keuze is aan u.

dag 3

Dallas - Austin

1 dag

350 km

Vertrek vandaag naar de hoofdstad van Texas, Austin, waar het fraaie State Capitol Building en het Texas State History Museum zijn gevestigd. Austin is een levendige stad die zich profileert als de "Live Music Capital of the World", gevuld met meer dan 250 muziekpodia en een levendige kunstscene. Geniet van een avond in Sixth Street of het Warehouse District.

dag 4

Austin - Houston

1 dag

330 km

Ontdek Houston's verleden in Heritage Park te midden van de wolkenkrabbers van het centrum. Bezoek het Johnson Space Center voor een fascinerende geschiedenis van Amerika's liefdesrelatie met de ruimte.

dag 5

Houston - city bezoek

1 dag

10 km

Breng de dag door met het verkennen van deze unieke stad. Maak een wandeling door de historische Heights District rijk aan karaktervolle architectuur, funky boetieks en heerlijke restaurants. Als het cultuur is waar u naar op zoek bent, dan herbergt het voetgangersvriendelijke Museum District 19 culturele instellingen in een prachtige parkachtige buurt. Wandel door het gebied van de River Oaks, dat enkele van de meest begeerde (en dure) onroerende goederen van de stad bevat. Neem vanavond een hapje in een van de vele bekroonde restaurants, of als u op zoek bent naar een veilige manier om het uitgaansleven te verkennen, kijk dan eens naar de Wave, een dienst die mensen rond de voornaamste uitgaansgelegenheden van de stad pendelt.

dag 6

Houston - Galveston

1 dag

85 km

x

dag 7

Galveston - Corpus Christi

1 dag

360 km

x

dag 8

Corpus Christi - San Antonio

1 dag

245 km

Zie de open vlakte en de landbouwgrond van de vroegere boeren op weg naar San Antonio. De unieke mix van culturen van San Antonio maakt het een van de meest charmante steden in de VS. Uw hotel voor de komende twee nachten ligt in het hart van San Antonio binnen handbereik van de belangrijkste bezienswaardigheden.

dag 9

San Antonio - City bezoek

1 dag

15 km

Wandel langs de River Walk. Deze feestelijke, bijna magische plek slingert zich door het centrum van de stad op 20 meter onder het straatniveau en biedt schilderachtige paden en rivieren voor de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad en een pittoreske verbinding tussen restaurants, hotels en winkels. Of plan een bezoek aan het Spaanse gouverneurspaleis of een van de vele Spaanse missies om u mee te nemen naar het historische erfgoed van deze charmante stad. Maar vergeet vooral niet het Alamo en bezoek de plaats van de moedige strijd tussen een handvol Texanen en het enorme leger van Santa Ana, dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de Republiek Texas. De Alamo is waar 189 Texaanse verdedigers 4.000 Mexicaanse troepen dertien dagen lang op afstand hielden in hun aanspraak op de onafhankelijkheid van Texas. Ga op Mission Trail om de vier andere Spaanse koloniale missies te verkennen te midden van de inheemse graslanden langs de San Antonio rivier. Alle vier zijn nog steeds actieve katholieke parochies, die nu allemaal op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Wanneer uw eetlust terugkeert, waagt u zich aan El Mercado, de grootste Mexicaanse markt ten noorden van de Rio Grande, waar u familiecafés en kleurrijke eetcafés vindt. Geniet van de authentieke Tex-Mex-keuken met selecties als Enchiladas Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo. Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo. Geniet van het gevoel van papelpicado en de oude wereld als u gebakjes uit panaderías selecteert die naast verse koffie worden geserveerd.

dag 10

San Antonio - Pecos County - Fort Stockton

1 dag

540 km

Het glooiende heuvelland was de plaats van de vroege nederzettingen in het midden van Texas, de boeren moesten vechten tegen onvruchtbare gronden en Comanches om te kunnen overleven. De code van het Westen regeert hier als je door Pecos County reist waar reuzen en legendes, zoals Pecos Bill, worden gemaakt. Zoek naar herten, prairiehazen en prairiewolven terwijl je over dit schijnbaar onbewoonbare terrein reist. Overnachting in Fort-Stockton.

dag 11

Fort Stockton - Big Bend National Park

1 dag

230 km

x

dag 12

Big Bend National Park - volle dag parkbezoek

1 dag

5 km

Bezoek vandaag Big Bend National Park. Soms wordt het beschouwd als "Drie parken in één". Big Bend heeft gebergte, woestijn en rivierlandschappen. Een uurtje rijden brengt je van de oevers van de Rio Grande naar de bergketens. Hier vind je één van de laatste overgebleven "rustplekken" van de States om er ongeëvenaarde uitzichten, geluiden en stiltes te ervaren. Er zijn evenveel manieren om van The Big Bend te genieten als mensen die het bezoeken. De diversiteit aan recreatiemogelijkeden is zo groot dat er iets is voor iedereen. Veel bezoekers genieten van het comfort van de geplaveide panoramische routes en anderen genieten ervan met stoere voertuigen de uitdaging aan te gaan met de afgelegen onverharde wegen. Elke Park Ranger zal je vertellen dat noch de woestijn, noch de bergen zijn ware aard toont aan gemotoriseerde voertuigen. De beste manier om The Big Bend te ervaren is om er te voet op uit te trekken en deel te worden van het landschap. Luister naar de stilte in de woestijn, ruik de creaatstruiken, verwonder je over de verre bergtoppen en je zal snel genoeg ontdekken hoe speciaal deze plek is. 

 

 

dag 13

Big Bend National Park - Odessa/Midland

1 dag

395 km

x

dag 14

Odessa/Midland - Amarillo

1 dag

420 km

x

dag 15

Amarillo - bezoek

1 dag

100 km

Amarillo is de onofficiële hoofdstad van de Panhandle Plains. Een stad met een interessant verleden, door de ligging aan de beroemde Route 66, iets geïsoleerd in de grote vlakte. De omgeving van Amarillo is relatief vlak maar heel uitgestrekt, het landschap dat je kent van de vele westerns die in Texas zijn opgenomen. In Amarillo vindt je bezienswaardigheden als de Cadillac Ranch, het beroemde restaurant The Big Texan Ranch en Wonderland Park. En in de buurt mag een bezoek aan het schitterende Palo Duro Canyon park zeker niet ontbreken.

dag 16

Amarillo - Graham

1 dag

442 km

Verlaat de natuurlijke pracht van Amarillo en reis naar het mooie North Texas Hill Country. Je spendeert er twee nachten in de Wildcatter ranch voor een "Hands-on Cowboy"- ervaring. Wildcatter Ranch is ongeveer 1500 hectaren groot en je geniet er van al het comfort dat je thuis ook hebt, maar in een speciaal rustiek Texaanse sfeer. Verwacht je aan een dagje paardrijden, kleiduifschieten en kanovaren of geniet van de zondondergang op de veranda van je kamer. Wat je ook wil doen, één ding is zeker: Wildcatter Ranch zorgt voor een authentieke Texaanse ervaring.

 

dag 17

Graham - vrije dag

1 dag

10 km

Wildcatter Ranch

dag 18

Graham - Fort Worth

1 dag

150 km

x

dag 19

Vertrek Fort Worth

1 dag

25 km

Lever uw huurauto in op DFW airport voor uw terugvlucht of u heeft de mogelijkheid om uw verblijf te verlengen en de verschillende eet- en winkelmogelijkheden en musea van wereldklasse in de " Cultural Capital of the Southwest " te verkennen.

Tourist class hotels (0US00037)
is beschikbaar vanaf 2946 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 13.04.23 - 31.05.23 01.06.23 - 31.10.23
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2946 3000
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1661 1674
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2103 2129
EENPERSOONSKAMER (K11) 5799 5879
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 86 86
per kind in kamer van ouders 13 - 18 (DACHD18) 206 206

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.