AU The Grand West

The Grand West. 19 dagen/18 nachten. Begin: Perth - Einde: Darwin.

 • dag 01: Aankomst Perth
 • dag 02: Perth - Geraldton
 • dag 03: Geraldton - Kalbarri
 • dag 04: Kalbarri - Monkey Mia
 • dag 05: Moneuy Mia - Carnarvon
 • dag 06: Carnarvon - Coral Bay
 • dag 07: Coral Bay
 • dag 08: Coral Bay - Karratha
 • dag 09: Karratha - Port Hedland
 • dag 10: Port Hedland - Broome
 • dag 11: Broome
 • dag 12: Broome
 • dag 13: Broome - Fitzroy Crossing
 • dag 14: Fitzroy Crossing - Kununurra
 • dag 15: Kununurra
 • dag 16: Kununura - Timber Creek
 • dag 17: Timber Creek - Katherine
 • dag 18: Katherine - Kakadu National Park
 • dag 19: Kakadu National Park
 • dag 20: Kakadu National Park - Darwin
 • dag 21: Vertrek uit Darwin
x
dag 1

Aankomst Perth

1 dag

Meteen na aankomst, ophalen huurwagen en intrek in het gereserveerde hotel.

dag 2

Perth - Geraldton

1 dag

424 km

Reis naar Cervantes en het Nambung National Park. Vanuit Cervantes is het slechts en kleine rit naar Pinnacles, gelegen in het Nambung National Park. Rij verder naar Geraldton via Greenough. Geraldton is de ingang en het administratieve centrum van het middenwesten en heeft een heel jaar een zonnig klimaat en milde winters. Dit maakt het één van Australië’s populairste zonbestemmingen. Geraldton staat ook bekend om zijn kleurrijke lentebloemen.

dag 3

Geraldton - Kalbarri

1 dag

153 km

Rij terug naar de snelweg richting het noorden. Blijf op de West Coastal highway rijden tot in Kalbarri. Onderweg ziet u tevens het Kalbarri National Park. Voor deze namiddag raden wij een bezoek aan naar het nationale park. En de Murchison River, met zijn spectaculaire dalen en kleurrijke wilde bloemen. Kalbarri is een prachtig kuststadje aan de monding van de Murchison Rivier.

dag 4

Kalbarri - Monkey Mia

1 dag

395 km

Verlaat Kalbarri en ga verder naar het noorden zodat u op de North West Coastal Highway terechtkomt richting Shark Bay en Monkey Mia. In Monkey Mia kunt U de Hamelin Pool bewonderen, een reserve dat ’s werelds grootste hoeveelheid ‘stromatolites’ bezit. We stellen ook een stop voor aan het 110km lange Shell Beach. Vanaf Denham is het nog maar 27 km rijden naar Monkey Mia. Bezoek de dolfijnen of ontspan op één de vele fantastische stranden. U kunt ook een bootcruise nemen waaruit je enorme zeekoeien kan zien grazen. We stellen tevens een zonsondergangcruise voor op de Shotover Catamaran.

 

dag 5

Moneuy Mia - Carnarvon

1 dag

350 km

Ontmoet ’s ochtends de dolfijnen en geniet van deze unieke belevenis. Verlaat Shark Bay, sluit u terug aan op de North West Coastal Highway en reis naar het noorden langs de kust naar Carnarvon, een stad 900km ten noorden van Perth aan de monding van de Gascoyne River. Carnarvon is ook het commerciële centrum van de zeer productieve Gascoyne River.

 

dag 6

Carnarvon - Coral Bay

1 dag

241 km

Ga verder richting het noorden en sla af bij Coral Bay, juist voorbij de Minilya Roadhouse. Coral Bay is de ingang van het fantastische koraalrif van Ningaloo en de Ningaloo Marine Park met zijn onderwater uitkijkpost. Het rif heeft zoveel diversiteit en kleur dat het een evenwaardige tegenstander is geworden van het Great Barrier Reef.

 

dag 7

Coral Bay

1 dag

Verken de kustregio en het rif vandaag. Neem misschien een snorkelinitiatie zodat u dichtbij de fantastische reuzenmanta’s  kan zwemmen.

dag 8

Coral Bay - Karratha

1 dag

587 km

Ga weer terug naar de North West Coastal Highway en reis verder naar Dampier en Karratha. Dampier is een Hamersley Iron town, de haven voor Tom Price en Paraburdoo’s iron-ore operaties. Karratha is gebouwd op Nickel Bay omdat er in Dampier geen geschikt land meer was om verder uit te breiden. Karratha is ook het commerciële centrum van Pilbara.

dag 9

Karratha - Port Hedland

1 dag

241 km

Ga vandaag verder naar Port Hedland door het kleine stadje Roebourne. Ooit was de stad het administratieve centrum van de regio, maar momenteel met een populatie van minder dan 1500 mensen, is het overschaduwd door andere steden en industrieën. Port Hedland is de ingang voor Australië zijn iron ore export vanuit de naburige Pilbara regio.

 

dag 10

Port Hedland - Broome

1 dag

612 km

Deze trip zal meer dan 600 km duren dus een vroeg vertrek is noodzakelijk. Rij via de Great Northern Highway, deze gaat parallel met de Indische ocean en de Eighty-Mile Beach. De weg gaat door de Great Sandy Desert. Uw bestemming, Broome, heeft veel natuurlijke attractiefactoren en is bekend voor zijn prachtige stranden, baaien en het sprankelende water van de Indische oceaan.

 

dag 11

Broome

1 dag

Geniet van een dag in Broome en verken de stad, de stranden en de prachtige omgeving. Het meest bekende strand – Cable Beach bezit 22 kilometers wit zand en helder water.

 

dag 12

Broome

1 dag

Vandaag hebt u nog een volledige dag om Broome te verkennen.

dag 13

Broome - Fitzroy Crossing

1 dag

396 km

Ga richting het oosten, naar Kimberleys en Fitzroy Crossing. Onderweg kunt u Derby bezoeken, de eerste stad die bezet werd in de Kimberley. Fitzroy Crossing is gelegen ook in Kimberley en is de ingang naar Geike Gorge National Park, 20 kilometer naar het noordoosten. U kunt regelmatig aan boord gaan van een cruise om het spectaculaire dal te gaan bezoeken.

dag 14

Fitzroy Crossing - Kununurra

1 dag

652 km

Vertrek op tijd om Kununurra te bereiken. Wanneer U door Kimberley reist, stop dan bij de town of Halls Creek. Deze is gelegen aan de rand van de Great Sandy Desert en is de eerste plaats in West-Australië waar er goud ontdekt is. Rij langs de Bungle Bungle bergrange naar Turkey Creek voordat U aankomt in Kununurra. De stad Kununurra is naast het meer van Kununurra gelegen, dichtbij de grens met Noord-Australië.

 

dag 15

Kununurra

1 dag

Verken Kununurra en zijn omgeving. Er zijn ook helikopter en 4WD tours die van hieruit vertrekken naar de Bungle Bungles.

dag 16

Kununura - Timber Creek

1 dag

226 km

Ga verder richting het oosten naar het noordelijk gebied. Onderweg kunt U stoppen in Lake Argyle. Het meer is 72 kilometer verwijderd van Kununurra. Cruises op het meer belichten de prachtige natuur en de dieren die integraal deel uit maken van dit wondermooie landschap. Bij aankomst in Timber Creek kunt U de Victoria River verkennen.

dag 17

Timber Creek - Katherine

1 dag

287 km

Ga verder op de Victoria Highway naar Katherine. The Katherine Gorge is gelegen op 30 kilometer van het stadscentrum. Hier loopt de rivier tussen torenhoge kleurrijke muren. Katherine Gorge maakt ook deel uit van het Nitmiluk National Park die door Aboriginals uitgebaat wordt.

 

dag 18

Katherine - Kakadu National Park

1 dag

299 km

Neem deze ochtend de inbegrepen 2uur durende Katherine Gorge Cruise. Verlaat hierna Katherine en rij 92 kilometer naar het noorden voordat U het kleine dorpje Pine Creek bereikt. Verlaat Pine Creek en neem de Kakadu Highway. Het landschap van Kakadu is dramatisch en is rijk aan kleurrijke vogelsoorten en vele andere wilde dieren. Maar ook de rotskunst van de Aboriginals is hier zeer bekend, deze hoort bij de beste rotskunst van de wereld.

dag 19

Kakadu National Park

1 dag

U hebt een hele dag de tijd om Kakadu te verkennen. Een bezoek aan het Bowali Visitor Centre is een must! Net zoals de de plaatsen waar er veel rotskunst te vinden is zoals in Nourlangie Rock of Ubirr Rock. The Aboriginal Cultural Centre in Warradjan dichtbij Yellow Waters voorziet informatie over de Aboriginals van Kakadu.

dag 20

Kakadu National Park - Darwin

1 dag

247 km

Neem de 1.5uur durende cruise op de Yellow Waters. Na de cruise kunt U gemakkelijk terugkeren naar de Arnhem Highway richting Darwin. Verlaat Kakadu via the Arnhem Highway en stop in het bekende Bark Hut Inn. Onderweg kunt U even stoppen om een cruise te maken op de Adelaide River om krokodillen uit het water te zien springen of U kunt stoppen bij Window bij the Wetlands Visitor Centre voor U Darwin binnengaat, de hoofdstad van het noorden. Let op: uw auto is geboekt tot morgen en moet afgezet worden in de stad of aan de luchthaven, op hetzelfde tijdstip van dag 1 om binnen de 24uurs huurperiode te blijven, zo vermijdt U bijkomende kosten.

 

 

dag 21

Vertrek uit Darwin

1 dag

Einde van deze fanatstische trip. Inleveren van de wagen op de luchtahaven of individuele verlenging mogelijk.

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huurwagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook voor deze welbepaalde reisroute,
 • Lokale wegenkaart of bij meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristisch diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Paspoort en Esta kosten   
 • Vluchten, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet. (oude modellen)
 • Waarborgen voor huurwagens, hotels, etc.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Brandstof voor huurwagen en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.