Self Drive

AU Australian Highlights of the West and Top End

Unieke reis van 24 dagen met een combinatie van de West kust van Australië en het tropische Top End.

  • dag 01: Perth
  • dag 02: Perth - Cervantes
  • dag 03: Cervantes - Kalbarri
  • dag 04: Kalbarri
  • dag 05: Kalbarri - Monkey Mia
  • dag 06: Monkey Mia
  • dag 07: Monkey Mia - Carnarvon
  • dag 08: Carnarvon - Coral Bay
  • dag 10: Coral Bay / Ningaloo Reef
x
dag 1

Perth

1 dag

Bij aankomst te Perth, vrije tijd om uit te rusten en mogelijkheid om de stad te verkennen. 's Werelds meest geïsoleerde stad, Perth, ligt aan de monding van de Swan rivier en langs de Indische Oceaan. De hoofdstad van West-Australië is enerzijds dynamisch en multicultureel en anderzijds laid-back, met de meeste zonuren van alle grote Australische steden. Behalve een bruisend nachtleven en voortreffelijk Aziatisch eten, is Perth ook rijk aan zo’n negentien stranden, met ieder hun eigen charme.

dag 2

Perth - Cervantes

1 dag

200 km

Een volledige vrije dag om de stad Perth en omgeving te bezoeken en leren kennen. Er is heel veel te beleven met bijvoorbeeld een bezoek aan Kings Park, Swan River, Perth Minth, Fremantle, de prachtige stranden of een boottocht naar Rottnest Island.

dag 3

Cervantes - Kalbarri

1 dag

400 km

Na het verlaten van de stad Perth richting noordwaarts via de kust naar Cervantes.  Ten noorden van Perth maken de prachtige beboste landschappen met historische nederzettingen geleidelijk plaats voor een halfwoestijn‚ opgefleurd door tapijten van wilde bloemen. De eerste plaats aan de kust die u tegenkomt is Cervantes, 220 km ten noorden van Perth. Het kleine rustige vissersplaatsje ligt ongeveer 40 km van de highway. De grootste attractie bij Cervantes is het Nambung National Park, beter bekend als de Pinnacles. De zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte zijn meer dan 30.000 jaar oud.

dag 4

Kalbarri

1 dag

Verder via de kust naar Kalbarri, ten noorden van Perth, waar de Murchison River in de zee uitmondt. Deze rivier heeft een 80 kilometer kloof gevormd door het rode zandsteen van het binnenland. Deze kloof inclusief mooie uitzichtpunten en rotsformaties vormen samen het Kalbarri National Park. Verder ligt Kalbarri aan de ruige Coral Coast met kliffen van wel 100 meter hoog. Voor de kust vergingen veel schepen, waaronder ook een aantal Nederlandse schepen die naar Batavia voeren. De plek herbergt dus ook een deel van de Nederlandse geschiedenis. Het is een bezoek meer dan waard en wij verbleven er dan ook meerdere dagen.

dag 5

Kalbarri - Monkey Mia

1 dag

400 km

Vrije dag, zelf op verkenning gaan in de omgeving. Aanraders zijn een wandeltocht door het Nationale Park of een fietstocht langs de kust, aan u de keuze.

dag 6

Monkey Mia

1 dag

Monkey Mia maakt deel uit van het Shark Bay Marine Park. Dit is een natuurgebied erkend als Werelderfgoed. Sinds 1960 komen tuimelaardolfijnen naar de baai van Monkey Mia. Waarom is niet duidelijk maar de intelligente dieren komen meerdere keren per dag naar de baai toe. Dit zijn er zo'n 25 die er drie keer per dag worden gevoerd. Jij mag dit, onder begeleiding, ook doen! Hoewel dit nogal toeristisch aandoet, is het toch een leuke ervaring.

dag 7

Monkey Mia - Carnarvon

1 dag

330 km

Vrije dag om zelf in te vullen, Shark Bay Marine Park en zijn omgeving te ontdekken met ook een bezoek aan Shell Beach. Dit is de enige plaats in Australië waar dagelijks dolfijnen gespot worden.

dag 8

Carnarvon - Coral Bay

1 dag

240 km

Het plaatsje Carnarvon is gelegen aan de monding van de Gascoyne River en vormt de poort naar het noorden van Western Australia. Het stadje heeft ca. 7.200 inwoners en is voornamelijk bekend om zijn plantages met tropisch fruit, zoals bananen, meloenen en mango's. De plaats is genoemd naar Henry Howard Molyneux Herbert, 4e graaf van Carnarvon. Dingen die u kunt ondernemen in Carnarvon zijn bijvoorbeeld: bezichtig van een een plantage of koop de vers geplukte producten in de Carnarvon Growers Market, wandel langs de met palmbomen omzoomde Fascine en picknick met een emmer lokale garnalen op het strand. Vanaf de historische One Mile Jetty, onderdeel van het historische stadsdeel, kunt u een hengeltje uitwerpen en zwemmen in de nabijgelegen waterpoelen van Rocky Pool en Chinaman's Pool.

 

dag 10

Coral Bay / Ningaloo Reef

2 dagen

De prachtige Coral Coast loopt van Shark Bay, een ecologische en evolutionaire hotspot van de bovenste plank, tot de droge strook land waarop Exmouth en Coral Bay liggen. Mensen komen hier om het schitterende 250 kilometerlange Ningaloo Reef ten westen van het schiereiland te zien. Het rif ligt nooit meer dan zeven kilometer van de kust en hier en daar kun je er vanaf het strand bij komen. Steeds meer mensen kiezen het kleine, relaxte Coral Bay bij de zuidpunt van het rif boven het steriele Exmouth, op de noordelijke punt van het schiereiland, als uitvalsbasis.