Self Drive

AU Australian Highlights of the West and Top End

Unieke reis van 24 dagen met een combinatie van de West kust van Australië en het tropische Top End.

 • dag 01: Perth
 • dag 02: Perth - Cervantes
 • dag 03: Cervantes - Kalbarri
 • dag 04: Kalbarri
 • dag 05: Kalbarri - Monkey Mia
 • dag 06: Monkey Mia
 • dag 07: Monkey Mia - Carnarvon
 • dag 08: Carnarvon - Coral Bay
 • dag 10: Coral Bay / Ningaloo Reef
 • dag 11: Coral Bay - Karijni National Park
 • dag 12: Karijni National Park
 • dag 13: Karijni National Park - Port Hedland
 • dag 14: Port Hedland - Broome
 • dag 16: Broome
 • dag 17: Broome - Darwin (Binnenlandse vlucht)
 • dag 18: Darwin - Kakadu National Park
 • dag 19: Kakadu National Park
 • dag 20: Kakadu National Park - Nitmiluk National Park
 • dag 21: Nitmiluk National Park - Litchfield National Park
 • dag 22: Litchfield National Park - Darwin
 • dag 23: Darwin
x
dag 1

Perth

1 dag

Bij aankomst te Perth, vrije tijd om uit te rusten en mogelijkheid om de stad te verkennen. 's Werelds meest geïsoleerde stad, Perth, ligt aan de monding van de Swan rivier en langs de Indische Oceaan. De hoofdstad van West-Australië is enerzijds dynamisch en multicultureel en anderzijds laid-back, met de meeste zonuren van alle grote Australische steden. Behalve een bruisend nachtleven en voortreffelijk Aziatisch eten, is Perth ook rijk aan zo’n negentien stranden, met ieder hun eigen charme.

dag 2

Perth - Cervantes

1 dag

200 km

Een volledige vrije dag om de stad Perth en omgeving te bezoeken en leren kennen. Er is heel veel te beleven met bijvoorbeeld een bezoek aan Kings Park, Swan River, Perth Minth, Fremantle, de prachtige stranden of een boottocht naar Rottnest Island.

dag 3

Cervantes - Kalbarri

1 dag

400 km

Na het verlaten van de stad Perth richting noordwaarts via de kust naar Cervantes.  Ten noorden van Perth maken de prachtige beboste landschappen met historische nederzettingen geleidelijk plaats voor een halfwoestijn‚ opgefleurd door tapijten van wilde bloemen. De eerste plaats aan de kust die u tegenkomt is Cervantes, 220 km ten noorden van Perth. Het kleine rustige vissersplaatsje ligt ongeveer 40 km van de highway. De grootste attractie bij Cervantes is het Nambung National Park, beter bekend als de Pinnacles. De zandstenen pilaren van soms wel 5 meter hoogte zijn meer dan 30.000 jaar oud.

dag 4

Kalbarri

1 dag

Verder via de kust naar Kalbarri, ten noorden van Perth, waar de Murchison River in de zee uitmondt. Deze rivier heeft een 80 kilometer kloof gevormd door het rode zandsteen van het binnenland. Deze kloof inclusief mooie uitzichtpunten en rotsformaties vormen samen het Kalbarri National Park. Verder ligt Kalbarri aan de ruige Coral Coast met kliffen van wel 100 meter hoog. Voor de kust vergingen veel schepen, waaronder ook een aantal Nederlandse schepen die naar Batavia voeren. De plek herbergt dus ook een deel van de Nederlandse geschiedenis. Het is een bezoek meer dan waard en wij verbleven er dan ook meerdere dagen.

dag 5

Kalbarri - Monkey Mia

1 dag

400 km

Vrije dag, zelf op verkenning gaan in de omgeving. Aanraders zijn een wandeltocht door het Nationale Park of een fietstocht langs de kust, aan u de keuze.

dag 6

Monkey Mia

1 dag

Monkey Mia maakt deel uit van het Shark Bay Marine Park. Dit is een natuurgebied erkend als Werelderfgoed. Sinds 1960 komen tuimelaardolfijnen naar de baai van Monkey Mia. Waarom is niet duidelijk maar de intelligente dieren komen meerdere keren per dag naar de baai toe. Dit zijn er zo'n 25 die er drie keer per dag worden gevoerd. Jij mag dit, onder begeleiding, ook doen! Hoewel dit nogal toeristisch aandoet, is het toch een leuke ervaring.

dag 7

Monkey Mia - Carnarvon

1 dag

330 km

Vrije dag om zelf in te vullen, Shark Bay Marine Park en zijn omgeving te ontdekken met ook een bezoek aan Shell Beach. Dit is de enige plaats in Australië waar dagelijks dolfijnen gespot worden.

dag 8

Carnarvon - Coral Bay

1 dag

240 km

Het plaatsje Carnarvon is gelegen aan de monding van de Gascoyne River en vormt de poort naar het noorden van Western Australia. Het stadje heeft ca. 7.200 inwoners en is voornamelijk bekend om zijn plantages met tropisch fruit, zoals bananen, meloenen en mango's. De plaats is genoemd naar Henry Howard Molyneux Herbert, 4e graaf van Carnarvon. Dingen die u kunt ondernemen in Carnarvon zijn bijvoorbeeld: bezichtig van een een plantage of koop de vers geplukte producten in de Carnarvon Growers Market, wandel langs de met palmbomen omzoomde Fascine en picknick met een emmer lokale garnalen op het strand. Vanaf de historische One Mile Jetty, onderdeel van het historische stadsdeel, kunt u een hengeltje uitwerpen en zwemmen in de nabijgelegen waterpoelen van Rocky Pool en Chinaman's Pool.

 

dag 10

Coral Bay / Ningaloo Reef

2 dagen

De prachtige Coral Coast loopt van Shark Bay, een ecologische en evolutionaire hotspot van de bovenste plank, tot de droge strook land waarop Exmouth en Coral Bay liggen. Mensen komen hier om het schitterende 250 kilometerlange Ningaloo Reef ten westen van het schiereiland te zien. Het rif ligt nooit meer dan zeven kilometer van de kust en hier en daar kun je er vanaf het strand bij komen. Steeds meer mensen kiezen het kleine, relaxte Coral Bay bij de zuidpunt van het rif boven het steriele Exmouth, op de noordelijke punt van het schiereiland, als uitvalsbasis.

 

dag 11

Coral Bay - Karijni National Park

1 dag

650 km

Vandaag een lange rit op het programma tot het Karijni National Park.

dag 12

Karijni National Park

1 dag

Midden in het hart van de Pilbara regio in West-Australië vind je het Karijini National Park. Een nationaal park dat je niet mag missen als je de westkust van Australië bezoekt! Enorme bergen die vanuit het niets uit het vlakke landschap rijzen. Prachtige, diepe gorges en gevarieerde flora en fauna. Genoeg indrukwekkends om een bezoek aan Karijini National Park onvergetelijk te maken en laat u zeker overweldigen door de prachtige natuur van dit park.

dag 13

Karijni National Park - Port Hedland

1 dag

350 km

Port Hedland heeft een diepe zeehaven, die is gebouwd op een eiland dat verbonden is met het vasteland door een drie kilometer lange dijk. Zelfs al voor de 'Marble Bar Goldrush' in de 80-er jaren van de 19e eeuw was de stad belangrijk. Er was toen een vloot van 150 parelvisser boten gevestigd.  De stad heeft zeker in verhouding tot zijn omvang  een gigantische haven voor mineralen. In de haven worden allerlei ertsen en mineralen overgeslagen, die gewonnen worden in de heuvels verder landinwaarts. De toeristische trekpleisters moeten het hier van hun afmetingen hebben. Kijk bijvoorbeeld vanaf de Redbank Bridge naar de aankomst van één van de zes dagelijkse, reusachtige goederentreinen uit het mijnstadje Newman. Deze treinen met ijzererts kunnen wel een lengte hebben van enkele kilometers.

 

dag 14

Port Hedland - Broome

1 dag

615 km

Vanuit Port Hedland via de Great Sandy Desert, een ware Outback ervaring naar Broome.

dag 16

Broome

2 dagen

Broome, het stadje van de parelvissers, ligt aan de afgelegen noordwestkust van Western Australia. Het aangename klimaat‚ de hagelwitte stranden en het turquoise water‚ maken Broome een geliefde bestemming voor vele toeristen. De stad heeft zijn bestaan te danken aan de grote hoeveelheid parelschelpen die hier voor de kust werden gevonden. Broome is een oase met prachtige brede zandstranden in het desolate gebied van de Kimberley. In het droge seizoen - tussen mei en november - wordt het stadje overspoeld door toeristen. De stad zelf biedt een interessante mengeling van koloniale en Aziatische architectuur. Wandel door Chinatown, ooit het bruisende centrum van parelschelpen, biljartcafés, huizen van vermaak, opiumhuizen en bordelen.  Andere fantastische plekken in de buurt van Broome van waaruit u vogels kunt bekijken, zijn: Entrance Point en Deepwater Jetty, de golfbaan en renbanen van Broome, de mangroven van de stad en Barred Creek en Willie Creek.

dag 17

Broome - Darwin (Binnenlandse vlucht)

1 dag

Binnenlandse vlucht naar Darwin, vrije verkenning van de stad. Darwin is de noordelijkste grote stad van Australië en ligt aan de kust van deelstaat Nothern Territoru, waar het tevens de hoofstad van is. De stad kreeg in 1839 de naam Darwin van een Britse kapitein die bevriend was met de befaamde natuuronderzoeker Charles Darwin. In Darwin wonen ruim zestig nationaliteiten. Een multiculturele, moderne en tegelijk tropische en gastvrije uitstraling kenmerkt Darwin.

dag 18

Darwin - Kakadu National Park

1 dag

300 km

Een volledige dag om dit prachtige Nationale Park te ontdekken. Het Kakadu National Park is het grootste nationale park van het land en één van de interessantste, meest gevarieerde en ongerepte natuurgebieden, een indrukwekkende tropische wildernis en een absolute must als u dit deel van Australië bezoekt. Het park is geweldig uitgestrekt, ca. 20.000 vierkante kilometer, en van groot belang qua cultuur, flora en fauna. Kakadu is afgeleid van Gagudju, de naam van de traditionele eigenaars, het Gagudju-volk, die het land in pacht hebben gegeven aan de Australische overheid.

 

dag 19

Kakadu National Park

1 dag

Een volledige dag om dit unieke Nationale Park te bezoeken. Optioneel een boottocht op de South Alligator River.

dag 20

Kakadu National Park - Nitmiluk National Park

1 dag

260 km

Nitmiluk National Park is bekend voor de Katherine Gorge, een vijftig kilometer lange rotskloof die de rivier de Katherine in het zandsteen van het Arnhem Land Plateau heeft uitgesleten. Men kan deze rotskloof per boot of per kano verkennen.  Ook liggen er verschillende neststranden van de zoetwaterkrokodil. In Nitmiluk zijn er tal van wandelmogelijkheden.

dag 21

Nitmiluk National Park - Litchfield National Park

1 dag

275 km

Het Litchfield National park is een verzameling van mooie watervallen, zandsteenformaties, termietenheuvels en meertjes. Het park heeft een oppervlakte van 1461 km² en is daarmee een stuk kleiner dan het Kakadu National Park. Het park is vernoemd naar Frederick Henry Litchfield, lid van de eerste Europese expeditie naar dit gebied. Het Nationale Park ligt in de Tabletop Range, een zandsteenplateau in de Top End, waaruit meerdere riviertjes met watervallen ontspringen. In het noordoosten van het park liggen tot twee meter hoge magnetische termietenheuvels, die gebouwd zijn in de noord zuid richting door kompastermieten. De rotsgebieden van Litchfield worden onder meer bewoond door kortoor-rots kangoeroes. De populairste attracties in het park zijn de Florence Falls, Tolmer Falls, Wangi Falls en de Sandy Creek Falls. Ook een bijzondere bezienswaardigheid in dit nationale park is 'Lost City'.

dag 22

Litchfield National Park - Darwin

1 dag

100 km

Op weg naar Darwin en voldoende vrije tijd om de stad te ontdekken.

dag 23

Darwin

1 dag

15 km

Einde van deze prachtige reis, verlenging mogelijk.

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: ............................................. Compact
  •     Double/Twin: ................................... Compact
  •     Triple: .............................................. Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: .. Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute.
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor ETA (ETA kosten gratis indien ook vliegtuigtickets bij Wings 'n Wheels gereserveerd worden).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Documenten en voorzorgen ter vrijwaring voor Covid of andere besmettingen
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.