AU East Coast Explorer

East Coast Explorer. 23 dagen/22 nachten. Begin: Sydney - Einde: Cairns.

 • dag 01: Sydney - Hunter Valley
 • dag 02: Hunter Valley
 • dag 03: Hunter Valley - Port Stephens
 • dag 04: Port Stephens
 • dag 05: Port Stepehens - Coffs Harbour
 • dag 06: Coffs Harbour
 • dag 07: Coffs Harbour - Byron Bay
 • dag 08: Byron Bay
 • dag 09: Byron Bay - Lamington National Park
 • dag 10: Lamington National Park
 • dag 11: Lamington National Park - Hervey Bay
 • dag 12: Hervey Bay - Fraser Island
 • dag 13: Hervey Bay - Yeppoon
 • dag 14: Yeppoon - Airlie Beach
 • dag 15: Airlie Beach
 • dag 16: Airlie Beach - Magnetic Island
 • dag 17: Magnetic Island
 • dag 18: Magnetic Island - Atherton Tablelands
 • dag 19: Atherton Tablelands
 • dag 20: Atherton Tablelands - Port Douglas
 • dag 21: Port Douglas
 • dag 22: Port Douglas - Cairns
 • dag 23: Cairns
x
dag 1

Sydney - Hunter Valley

1 dag

216 km

Verlaat Sydney en reis richting het noorden over de Harbour Bridge en zo naar de Pacific Highway. Bezoek stadjes zoals Gosford en Newcastle. Newcastle is de zesde grootste stad in Australië. Geniet van een mooie wandeling langs de ‘foreshore’. Ga vanuit Newcastle via Maitland naar de Hunter Valley. Hier vindt u verscheidene wijngaarden, geniet dus van enkele van de beste wijnen die Australië ter beschikking heeft.

dag 2

Hunter Valley

1 dag

In Hunter Valley kunt u een hele dag wijnen proeven en de gastronomie verkennen. Wij stellen voor dat u op voorhand al even nagaat welke wijngaarden u graag zou willen bezoeken, er zijn er heel veel in de buurt. Verken ook de lokale handwerken en de prachtige tuinen. ’s Avonds kan u dineren in één van de vele gastronomische restaurants.

dag 3

Hunter Valley - Port Stephens

1 dag

101 km

Verlaat Hunter Valley en reis verder naar het noordoosten richting Port Stephens, ook gekend als Blue Water Wonderland. Port Stephens is een natuurlijke baai die twee en een halve keer groter is dan Sydney Harbour en ingesloten is door twee slapende vulkanen. U kan hier ook 26 zandstranden ontdekken.

 

dag 4

Port Stephens

1 dag

Wij stellen voor dat U een cruise neemt om dolfijnen te gaan spotten in Nelson Bay. Cruises vertrekken ’s ochtends en in de namiddag. Via enkele wandelpaden kunt U Tomaree National park perfect ontdekken en enkele wilde dieren tegenkomen zoals koala’s in hun natuurlijke habitat. Vanaf het strand bij Nelson Bay kunt U ook terecht voor uitstekende snorkelinitiaties.

dag 5

Port Stepehens - Coffs Harbour

1 dag

440 km

Reis verder naar het noorden richting Bulahdelah, de ingang van het Myall Lakes National Park. Volg de weg naar het noorden en rij langs The Lakes Way, een route die u door regenwoud brengt met uitzichten op inlandse meren en prachtige stranden. Sluit u hierna terug aan bij de Pacific Highway. Reis verder door de the Manning Valley en Taree naar Port Macquarie. Volg de weg tot aan Coffs Harbour, de start van de subtropische noordelijke kust van New South Wales. Het gekende ‘Big Banana’ is dagelijks open met een uitgebreid vertoon van de banaanindustrie.

 

dag 6

Coffs Harbour

1 dag

Verken de kuststeden van Coffs Harbour en zijn omliggende omgeving. U kunt ook ontspannen op het Boambee strand in Sawtell of reis inlandwaarst en verken de “Waterfall Way” richting Dorrigo National Park.

dag 7

Coffs Harbour - Byron Bay

1 dag

251 km

In het noordelijke deel van New South Wales kan u de mooiste landschappen van heel Australië bewonderen. Volg de weg vanaf Coffs Harbour tot Woolgoola en ga dan landinwaarts tot Grafton, een oud stadje aan de flanken van de Clarence River. Reis dan verder richting Woodburn en Ballina, en nog 38 kilometer tot Bryon Bay, dit stadje trekt surfers aan van over de hele wereld. Wategos Beach in Cape Byron is dan ook perfect noordelijk gelegen, dit maakt het één van de beste kusten van de hele oostkust van Australië om te surfen. In Cape Byron vindt u het meest oostelijke punt aan de Australische kust.

dag 8

Byron Bay

1 dag

Verken vandaag Byron Bay, geniet van enkele restaurantjes en cafeetjes, neem surflessen of ontspan gewoon op het strand. Andere stranden die ook de moeite waard zijn om te ontdekken zijn Lennox Head en Brunswick Heads, iets rustigere stranden. Wandel ook naar Cape Byron Lighthouse.

 

dag 9

Byron Bay - Lamington National Park

1 dag

165 km

Verlaat het mooie Byron en sluit u aan op de Pacific Motorway richting het noorden. U kunt ook eerst naar de Coastel Road rijden voordat u zich aansluit op de Motorway. Deze route komt langs Hastings Point, Cabarita Beach and Kingscliff. Via de Motorway ziet u Tweed Heads and Coolangatta. Neem de Nerang uitgang en ga dan verder naar de vele weilanden van Canungra, voordat u Lamington National Park bereikt.

dag 10

Lamington National Park

1 dag

Verken vandaag het prachtige nationale park, met meer dan 20.000 hectaren aan tropisch regenwoud. Luister naar het gezang van de vogels terwijl U wandelt op één van de vele wandelpaden die het oude Antarctic Beach bezit.

 

dag 11

Lamington National Park - Hervey Bay

1 dag

447 km

Wanneer u Lamington National Park verlaat zal u eerst terugreizen naar Nerang om dan op de Pacific Motorway uit te komen. Rij op de Gateway Motorway die u meer naar het noorden zal brengen terwijl u het Brisbane verkeer tegenkomt. Stop even aan de Sunshine Coast stranden in Coolum en Noosa Heads voordat u verder gaat naar Gympie en Maryboroug en zo naar Hervey Bay.

dag 12

Hervey Bay - Fraser Island

1 dag

Geniet een hele dag van een gegidste safaritour, Fraser Island Safari Tour en leer meer over de natuurlijke en culturele geschiedenis van dit eiland. Zwem in heldere meren, wandel door het regenwoud en rij langs het prachtige Seventy-Five Mile Beach. Andere hoogtepunten zijn onder andere Lake Garawongera, Eli Creek and the Maheno Shipwreck. Lunch en thee zijn inbegrepen.

dag 13

Hervey Bay - Yeppoon

1 dag

439 km

Verlaat Hervey Bay en reis verder richting het noorden op de Bruce Highway naar Yeppoon via Rockhampton, waar er een grote ‘spire’ te vinden is in het Curtis Park. Deze geeft de exacte lijn weer van de Tropic of Capricorn. 40 kilometers hiervandaan vindt u Yeppoon, een resort die uitkijkt over Great Keppel Island.

dag 14

Yeppoon - Airlie Beach

1 dag

439 km

Volg de Queensland odyssey wanneer U terugkeert naar Bruce Highway en noordwaarts gaat naar Marlborough en Mackay. Volg de weg noordwaarts tot U in Airlie Beach en Shute Harbour aankomt. Airlie Beach is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Australië en is de toegangspoort tot 72 Whitsundays eilanden.

dag 15

Airlie Beach

1 dag

Ontdek wat de Whitsundays te bieden hebben. Ga zeilen en rust uit op één van de vele mooie eilanden van Whitsunday Island. Er zijn verscheidene operatoren die verschillende cruises en verschillende eilandcombinaties aanbieden waaruit u kunt kiezen.

dag 16

Airlie Beach - Magnetic Island

1 dag

280 km

Reis naar het noorden en passeer Bowen en de tweelingsteden Home Hill and Ayr. Townsville is een moderne stad en de administratieve hoofdstad van North Queensland. Afhangend van het aankomstuur en het vertrekuur van de ferry, kunt U nog even gaan wandelen aan waterfront esplanade, ook gekend als “The Strand”. Ga hierna richting de vertrekhal van de ferry.

dag 17

Magnetic Island

1 dag

Ontdek de stranden en het nationale park van Magnetic Island.

dag 18

Magnetic Island - Atherton Tablelands

1 dag

377 km

Verlaat Magnetic Island en ga terug naar Townsville per ferry. Ga verder noordwaarts met de Bruce Highway via Ingham en Tully. Ontdek tevens de kustdorpjes van Mission Beach voordat U verder reist naar Innisfail. Van Innisfail gaat U met de Palmerston Highway langs de natte regenwouden van Johnstone River Valley door naar het koele klimaat van de hooglanden van de Atherton Tablelands.

dag 19

Atherton Tablelands

1 dag

Hoogtepunten van Atherton Tablelands zijn onder andere het blauwe water van uitgestorven vulkaankraters - Lake Barrine en Lake Eacham en de prachtige Curtain Fig Tree. Ga verder naar Millaa Milaa , waar u kunt beginnen aan uw regenwoudrit van de Waterfall Circuit, een onmisbaar deel voor elk bezoek aan de Atherton Tablelands. Korte wandelingen leiden naar uitkijkpunten en zwemmogelijkheden bij de Millaa Millaa Falls, Elinjaa Falls and Zillie Falls.

 

dag 20

Atherton Tablelands - Port Douglas

1 dag

118 km

De route van vandaag neemt U mee naar het noorden via de Kennedy Highway naar Mareeba, waar U de lokale koffie kan proeven. Ga verder naar Port Douglas, bekend om zijn “Four Mile Beach” en vele winkeltjes en cafés.

dag 21

Port Douglas

1 dag

Verken Port Douglas, neem een cruise naar het Great Barrier Reef of verken de nabije Mossman Gorge.

dag 22

Port Douglas - Cairns

1 dag

67 km

Ga verder naar het zuiden en rij langs de kust, één van de mooiste routes in Australië. Stop zeker bij “Rex Lookout” voor geweldige uitzichten bij de kust. Stop ook bij het resort van Palm Cove voor U verdergaat op de Captain Cook Highway in Cairns. Het is ook mogelijk om een stop te maken in Kuranda, “Village in the Rainforest”.

dag 23

Cairns

1 dag

Verken Cairns, the Marlin Marina en de Cairns Foreshore Promenade. Hier zal u ook uw reis beëindigen. Vergeet niet uw auto af te zetten in de stad of in de luchthaven, op het zelfde tijdstip dat u uw auto ben gaan ophalen op dag 1. Zo vermijdt u extra kosten.

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huurwagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook voor deze welbepaalde reisroute,
 • Lokale wegenkaart of bij meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristisch diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Paspoort en Esta kosten   
 • Vluchten, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet. (oude modellen)
 • Waarborgen voor huurwagens, hotels, etc.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Brandstof voor huurwagen en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.