Self Drive

AU Australian Highlights

Australian Highlights. 21 dagen/20 nachten. Begin: Sydney - Einde: Darwin.

 • dag 01: Sydney - Canberra
 • dag 02: Canberra - Merimbula
 • dag 03: Merimbula - Lakes Entrance
 • dag 04: Lakes Entrance - Philip Island
 • dag 05: Philip Island - Melbourne
 • dag 06: Melbourne
 • dag 07: Melbourne - Apollo Bay
 • dag 08: Apollo Bay - Mrt. Gambier/Coonawarra
 • dag 09: Mt. Gabier/Coonawarra - Adelaide
 • dag 10: Adelaide
 • dag 11: Adelaide - Port Augusta
 • dag 12: Port Augusta - Coober Pedy
 • dag 13: Coober Pedy - Ayers Rock
 • dag 14: Ayers Rock
 • dag 15: Ayers Rock - Alice Springs
 • dag 16: Alice Springs
 • dag 17: Alice Springs - Tennant Creek
 • dag 18: Tennant Creek - Katherine
 • dag 19: Katherine - Kakadu National Park
 • dag 20: Kakadu National Park
 • dag 21: Kakadu National Park - Darwin
x
dag 1

Sydney - Canberra

1 dag

315 km

U kan kiezen tussen twee verschillende routes vandaag. De kortere route neemt u meteen naar Canberra via de Hume en Federal Highway. De langere route zal u eerst meer zuidelijk brengen naar het Royal National Park en naar de Grand Pacific Drive waar u van spectaculaire uitzichten kan genieten. Rij de imposante Sea Cliff Bridge op, door regenwouden en langs ouderwetse, charmante dorpjes vooraleer u Wollongong bereikt. Als u dan de  Hume and Federal Highway volgt komt u aan in Canberra. Canberra is gelegen in het Australische hoofdstad gebied en geeft een thuis aan vele galerijen, museums en het kunstmatig gebouwde meer Burley Griffin.

dag 2

Canberra - Merimbula

1 dag

335 km

Verlaat Canberra en reis verder naar Queanbeyan en het historische dorp Braidwood. Volg de weg naar Nelligen en Batemans Bay, een schilderachtig dorpje gelegen aan de kust. Neem de kustroute door Broulee naar Moruya, rij dan de Princess Highway op richting Narooma en het dorpje Tilba Tilba. Er zijn ook meerdere routes mogelijk als u via Bermagui en Tathra naar Merimbula reist.

dag 3

Merimbula - Lakes Entrance

1 dag

268 km

Reis verder door Eden maar bezoek eerst het Ben Boyd National Park en het Eden Whaling Museum voor u verder doorreist. Als u op de Princes Highway komt, passeert u Cann River en Orbost, gelegen aan de flanken van de Snowy River, voor u verder gaat naar de Lakes Entrance. Lakes Entrance is een unieke plaats waar rivieren, meren en lagunes een 90 mijl lang strand verbinden. Verken ook het naburige dorp Metung.

dag 4

Lakes Entrance - Philip Island

1 dag

305 km

Rij richting het zuiden naar Sale, een voorraadcenter voor de olievelden van Bass Strait. Passeer Morwell, Leongatha, Inverloch en Wonthaggi. Deze route neemt u langs de weelderige heuvels van de Gippsland regio.  Het landschap vanaf Wonthaggi tot Phillip Island is adembenemend. Philip Island is tevens ook de thuisbasis van de beroemde kleine pinguïns. De even bekende ‘Pinguïn parade’ start elke avond bij zonsondergang en mag u zeker niet missen!

dag 5

Philip Island - Melbourne

1 dag

142 km

Verlaat Philippe Island vandaag en maak een kleine trip naar Melbourne. De trip duurt ongeveer 2uur en neemt u mee door de oostelijke buitenwijken van Melbourne.

dag 6

Melbourne

1 dag

Een hele dag om het prachtige Melbourne te verkennen. Melbourne heeft veel te bieden: geweldige winkelstraten, goede restaurants en een sensationeel nachtleven.

dag 7

Melbourne - Apollo Bay

1 dag

187 km

Verlaat Melbourne, steek de West Gate Bridge over en neem de Princes Highway naar Geelong, de grootste provinciale stad in Victoria. Ga van Geelong naar Torquay, het startpunt van de Great Ocean Road en staat ook bekend als surfhoofdstad van Australië. Stop bij het bekende Bells Beach. Na Torquay, volgt u best de kustroute naar het schilderachtig dorpje Lorne. Breng hier zeker ook een bezoek aan de prachtige Erskine Falls. De route ‘winds’ langs de kust tussen Lorne and Apollo Bay en dit stukje weg staat beschreven als één van de mooiste en meest adembenemende routes van de wereld.

dag 8

Apollo Bay - Mrt. Gambier/Coonawarra

1 dag

402 km

Reis vandaag verder door het Otway National Park en ga verder op de Great Ocean Road. Bekijk de fascinerende rotsformaties van de twaalf apostelen, dit zijn enorme pilaren die doorheen de tijd gekerfd zijn door de golven van de zee. Als u verder rijdt, voorbij Port Cambell, komt u voorbij London Bridge – de gebroken boog. Verder begint de ‘Shipwreck Coast’, van Port Campbell naar Warrnambool naar Port Fairy. Ga daarna via Portland naar Mount Gambier.

dag 9

Mt. Gabier/Coonawarra - Adelaide

1 dag

444 km

Vanaf Mount Gambier, reist u via Robe en Kingston richting Adelaide, u zal het Coorong National Park tegenkomen waar Lake Albert en Lake Alexandria zich bevinden.  Reis verder naar de stadjes Tailem Bend en Murray Bridge. In Murray Bridge kan u de Freeway nemen zodat u in het hartje van Adelaide uitkomt.

dag 10

Adelaide

1 dag

Adelaide is een goed georganiseerde, attractieve stad, ook wel bekend als de stad van de kerken. Er zijn ook vele koloniale gebouwen te bezoeken en u kan lekker ontspannen in één van de vele groene parken. Wandel door deze mooie stad of neem de tram naar de buitenwijken aan het strand waar er vele elegante hotels, winkeltjes, restaurants en traditionele ‘fish and chip’ winkels te vinden zijn. U kan ook een tour maken naar Kangeroo Island of naar de Baossa Vallei.

dag 11

Adelaide - Port Augusta

1 dag

317 km

De rit duurt ongeveer 4 uur. En u kunt kiezen tussen twee routes voor de reis vandaag. De ene neemt u mee op Highway One door Port Pirie. De andere gaat door Clare, Gladstone en zo naar Wilmington. De wijngaarden rond Clare zijn ook zeker een bezoek waard. Port Augusta, gelegen op de top van de Spencer Gulf, is een drukke zeehaven en het laatste grote center die West-Australië met Zuid-Australië verbindt.

dag 12

Port Augusta - Coober Pedy

1 dag

539 km

Verlaat Port Augusta en reis verder naar het noorden naar Stuart Highway die u naar het echte binnenland en woestijngebied van Australië brengt. Reis door naar het stadje Coober Pedy. De naam Coober Pedy is uitgevonden door de Aboriginals en komt van ‘white fellow's hole in the ground’. Dit is zeer toepasselijk want het grote deel van de gemeenschap leeft inderdaad ondergronds om zichzelf zo te beschermen tegen de hete temperaturen in de zomer, die gemakkelijk aan 45C geraken.

dag 13

Coober Pedy - Ayers Rock

1 dag

727 km

Het is een lange rit dus een vroeg vertrek is noodzakelijk. Als u Coober Pedy verlaat, kan u de Stuart Highway richting het noorden volgen, u zal Kulgera tegenkomen, volg de weg richting het noorden voor nog zo’n 75km tot in Erlduna, sla dan af naar Ayers Rock en Yulara Resort. Ga eerst naar The Rock en rij er rustig rond vooraleer u een bezoek brengt aan de bekende Ayers Rock.

 

dag 14

Ayers Rock

1 dag

Vandaag hebt u een hele dag de tijd om de regio te verkennen. Wandel naar The Rock, bezoek the Cultural Centre, bekijk the Rock van op een Harley of maak prachtige luchtfoto’s vanuit een vliegtuig. Probeer deze namiddag ook een picknick bij the Olgas en wandel door the Valley of the Winds voordat u een prachtige zonsondergang zal waarnemen.

dag 15

Ayers Rock - Alice Springs

1 dag

456 km

Voordat u vertrekt kan u eerst nog een zonsopgang over Ayers Rock meemaken. Ga dan terug naar Alice Springs via the Lasseter en Stuart Highways.

dag 16

Alice Springs

1 dag

Geniet van een hele dag ontspanning in Alice Springs. Ontdek de vele attracties die deze stad aan te bieden heeft of rust gewoon wat uit van de vele kilometers die u de voorbije dagen heeft afgelegd. In het Alice Springs Desert Park kan u verscheidene dieren waarnemen en is zeker een bezoekje waard.

dag 17

Alice Springs - Tennant Creek

1 dag

530 km

Verlaat Alice Springs en rij door de kleine dorpjes van Aileron, Ti Tree and Barrow Creek. 96 kilometers in het zuiden van Tennant Creek bevinden zich the Devils Marbles. The Marbles bestaan uit honderden immense ronde stenen, perfect op elkaar gebalanceerd. Tennant Creek heeft een interessante oorsprong. De legende vertelt dat een bierwagon afbrak en de chauffeur bleef om het resterende bier op te drinken maar dat die ook nooit wegging.

dag 18

Tennant Creek - Katherine

1 dag

673 km

Vandaag zal het een lange rit worden dus een vroeg vertrek is noodzakelijk. 24 kilometers verwijderd van de stad, vindt u ‘Three Ways’, hier snijden Barkly en Stuart Highway. Ga verder naar het noorden door dit woestijnland naar Daly Waters en Mataranka. Er bevinden zich thermische bronnen in Mataranka, de perfecte plaats dus om even te ontspannen. Van Mataranka moet u nog ongeveer 110 kilometer rijden voordat u Katherine bereikt, het grote kruispunt tussen de noordelijke, zuidelijke en westelijke routes. The Katherine Gorge is gelegen op 30 kilometer van het stadscentrum. Hier loopt de rivier tussen torenhoge kleurrijke muren.

dag 19

Katherine - Kakadu National Park

1 dag

299 km

Neem deze ochtend de inbegrepen 2uur durende Katherine Gorge Cruise. Verlaat hierna Katherine en rij richting het noorden voor zo’n 92 kilometer tot u het kleine dorpje Pine Creek bereikt. Verlaat Pine Creek en neem de Kakadu Highway. Passeer de Mary River Roadhouse voor u aankomt in Cooinda.

dag 20

Kakadu National Park

1 dag

Neem de 1.5uur durende cruise op de Yellow Waters om kleurrijke en unieke vogels en de altijd aanwezige krokodil te spotten. Bezoek the Bowali Visitor Centre die 2.5 kilometer verwijderd is van Jabiru. Kakadu heeft een prachtig landschap met vele soorten vogels en wilde dieren. Kakadu bezit ook 120 gekende galerijen in een regio van 5 vierkante kilometer, met tekeningen die 23.000 jaar oud zijn. En de Aboriginal rotskunst is één van de beste van de wereld. De best bereikbare plaatsen zijn  Ubirr Rock and Nourlangie Rock.

dag 21

Kakadu National Park - Darwin

1 dag

247 km

Verlaat Kakadu via the Arnhem Highway en kom voorbij the Bark Hut Inn. De perfecte plaats om even uit te rusten. Op de weg kan u even stoppen om een cruise te maken op de Adelaide River om de krokodillen uit het water te zien springen of stop bij Window bij the Wetlands Visitor Centre. Bij Fogg Dam kan u ook verschillende soorten vogels spotten voor u Darwin binnengaat, de hoofdstad van het noorden. Let op: uw auto is geboekt tot morgen en moet afgezet worden in de stad of aan de luchthaven, op hetzelfde tijdstip wanneer u uw auto bent gaan ophalen op dag 1, zo vermijdt u bijkomende kosten.

 

Inbegrepen

- Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
- Huurwagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
- Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook voor deze welbepaalde reisroute,
- Lokale wegenkaart of bij meerdere staten een Roadatlas
- Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristisch diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Paspoort en Esta kosten   
 • Vluchten, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet. (oude modellen)
 • Waarborgen voor huurwagens, hotels, etc.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Brandstof voor huurwagen en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.