Self Drive

Alaska & Yukon, The Golden Frontier

Alaska & Yukon, The Golden Frontier. 20 dagen/19 nachten. Begin: Anchorage - Einde: Anchorage.

 • dag 01: Aankomst Anchorage
 • dag 02: Anchorage
 • dag 04: Anchorage - Denali N.P.
 • dag 05: Denali N.P. - Fairbanks
 • dag 06: Fairbanks - Tok
 • dag 08: Tok - Dawson City
 • dag 10: Dawson City - Whitehorse
 • dag 11: Whitehorse - Haines Junction
 • dag 12: Haines Junction - Tok
 • dag 14: Tok - Valdez
 • dag 15: Valdez - Wasilla
 • dag 17: Wasilla - Seward
 • dag 18: Seward - Anchorage
 • dag 19: Vertrek Anchorage
x
dag 1

Aankomst Anchorage

1 dag

Meteen na aankomst ophaling van de huurwagen en korte rit naar het voorziene hotel. Logies: Ramada Hotel Downtown of gelijkwaardig.

 

dag 2

Anchorage

1 dag

Volledig vrije dag. U kan een tocht maken met de 'trolley', het indrukwekkende 'Museum of History & Art' verkennen of u kan de diverse soevenir-shops een bezoekje brengen. Logies.

 

dag 4

Anchorage - Denali N.P.

2 dagen

400 km

Deze ochtend verlaat u Anchorage en volgt de Parks Highway, richting Denali National Park, één van de mooiste parken van Amerika. Onderweg bezoekt u het gezellige Talkeetna en ontdekt de prachtige Mat-su vallei.  Logies: Denali Bluffs Hotel, vlakbij het park.

's Ochtends vroeg vertrekt u op een onvergetelijke toendra 'Wildlife-Wilderness' tour in het gezelschap van een parkranger. Het park biedt een fascinerende veelheid aan dieren en planten die dikwijks vanaf de weg te zien zijn. Mount Denali, de hoogste berg van Alaska, maakt deel uit van de immense Alaska Range. Terug naar het hotel en logies.

 

dag 5

Denali N.P. - Fairbanks

1 dag

210 km

U verlaat het park in noordelijke richting en via het historische plaatsje Nenana bereikt u Fairbanks, een beroemd  centrum uit de tijd van de Gold Rush en tevens de poort naar de "Last Frontier" van het Noorden. Start met een eerste verkenning van het historische centrum of ga aan boord van de raderboot 'Discovery' en maak kennis met het natuurgebied van de Chena en Tenana rivier. Logies: Wedgewood Resort.

Vrije dag. Breng zeker een bezoek aan het museum van de Universiteit, aan de oude mijnsite van Gold Dredge N'8, hou even halt bij de beroemde Alaska Pipeline en ontdek het huis van Santa Claus in North Pole, een klein plaatsje net buiten de stad. Logies.

 

dag 6

Fairbanks - Tok

1 dag

350 km

Vandaag volgt u eerst de panoramische Richardson Highway, door de uitlopers van de immense Alaska Range en krijgt er af en toe een glimp te zien van de Alaska Pipeline. Vanaf Delta Junction vervolgt u via de Alaska Highway die een mythe is van de vreedzame verovering van de wildernis tot Tok. Logies: Youngs Motel of gelijkwaardig.

 

dag 8

Tok - Dawson City

2 dagen

310 km

Beknopt bezoek aan Tok, beroemd als sledehondenfokker-hoofdstad van Alaska. Volg daarna de panoramische 'Top of the World Highway' via Chicken naar de Canadese grens. Voorbij de grens loopt de weg hoog boven de boomgrens en biedt een weids uitzicht op het omliggende hooggebergte. De veerboot brengt u die dag naar Dawson, Queen of the Klondike. Logies:Eldorado of Downtown Hotel of gelijkwaardig.

Vrije dag voor uitgebreid bezoek aan 'de stad van de goudroes'. Door welk stoffig straatje u de komende uren ook slentert, het virus van deze 'frontier town' steekt u beslist ook aan. Sluit u aan bij de 'Town Core Walking Tour' (wandeling door de stad) en beleef de levendige geschiedenis van de 'Gold Rush'. Vanavond mag een bezoek aan het historische speelhol van 'Diamond Tooth Gertie's' niet ontbreken.

 

dag 10

Dawson City - Whitehorse

2 dagen

530 km

Vroeg uit de veren! De weg is lang en brengt u door een verlaten gebied met grote rivieren en uitgestrekte bossen. Een eerste halte langs deze 'Klondike Highway' kan u voorzien aan de Moose Creek Lodge. Via pittoreske dorpjes als Stewart Crossing en Minto bereikt u Carmacks waar u een oponthoud aan de 'Five Finger Rapids' kunt inlassen. Dan verder tot Whitehorse, hoofdstad van de provincie Yukon. Logies: Best Western.

Start met een bezoek aan het Yukon Visitor Center en aan het Transportation Museum. Terug in het centrum wandelt u naar het Mac Bride Museum en tot bij de raderboot "SS Klondike", volledig gerestaureerd in de stijl van zijn tijd. Een paar kilometer buiten de stad bezoekt u "Miles Canyon" met de beruchte stroomversnellingen en de hangbrug over de canyon. Logies te Whitehorse.

 

dag 11

Whitehorse - Haines Junction

1 dag

160 km

Vandaag rijdt u ofwel meteen tot Haines Junction OF indien u nog een paar schitterende plaatsjes wenst te ontdekken, stellen wij een side-trip voor richting Carcross, via Tagish, richting March Lake en zo terug tot Whitehorse (prachtige meren, zandduinen, strand, enz). Voor deze extra side-trip rekent u nog ongeveer 210 km extra maar het is de moeite waard. Bij aankomst in Haines Junction loopt u best even binnen in het Visitor Center waar u een inwijding krijgt in de geheimen van Kluane National Park.

dag 12

Haines Junction - Tok

1 dag

480 km

Volg nu de beroemde Alaska Highway die zich de komende mijlen slingert om het Kluane National Park, voorbij Kluane Lake, zo tot Burwash Landing. Hou halt bij het Sheep Mountain Visitor Center en bezoek de ruines van Silver City. Voorbij Burwash Landing is het Kluane Museum of Natural History een aantrekkelijke halte. Dan tot Beaver Creek en iets verder ten noorden, rijdt u het grensgebied met Alaska terug binnen. Vanaf het blokhuis van het Tetlin National Wildlife Refuge, hebt u nog enkele kilometers te rijden vooraleer u Tok bereikt.

 

dag 14

Tok - Valdez

2 dagen

420 km

Vanuit Tok trekt u verder zuidwaarts en geniet van de imposante natuur van het Wrangell-St.Elias National Park, omzoomd door rivieren, gletsjers en meren. De Richardson Highway brengt u vandaag naar Valdez. Onderweg mag een halte aan de prachtige 'Worthington' gletsjer en aan Keystone Canyon niet ontbreken. Logies voor de volgende twee nachten wordt voorzien in het Mountain Sky Hotel of gelijkwaardig.

Volledig vrije dag om Valdez en omgeving te ontdekken, tijd voor een optionele boottrip door het gletsjergebied van de Prince William Sound, een onvergetelijke kayak trip, een vlucht per watervliegtuig boven één van de immense gletsjervelden, en veel meer. Logies.

 

dag 15

Valdez - Wasilla

1 dag

450 km

Vandaag terug tot Glennallen en dan rijdt u door de schitterende Matanuska vallei richting Palmer en Wasilla. Onderweg geniet u van een indrukwekkend landschap van hoge bergen, prachtige gletsjers, uitgestrekte weiden vol bloemen en kan u een bezoek plannen aan de Musk-Ox farm in Palmer en aan het Iditarod Visitor Center te Wasilla. Logies: Grand View Inn & Suites.

 

dag 17

Wasilla - Seward

2 dagen

210 km

Op weg naar Anchorage ontdekt u het Eklutna Historic Park met een Russisch-ortodoxe blokhuiskerk en kleurige graven op het kerkhof. Volg daarna de prachtige baan langs 'Cook Inlet' en voorzie een oponthoud aan Portage bij de gelijknamige gletsjer. Eind van de namiddag bereikt U Seward, gelegen aan de tip van Resurrection Bay en u neemt uw intrek in het voorziene hotel. Logies: Windsong Lodge of gelijkwaardig.

Volledig vrije dag... geniet eventueel van een ontspannen boottocht door de mooie natuur van het Kenai Fjords National Park, maak een wandeling op de gigantische Exit Glacier, breng een bezoek aan het boeiende Sealife Center, ga kayaken of maak een onvergetelijke tocht met de hondenslee.

 

dag 18

Seward - Anchorage

1 dag

210 km

De weg terug loopt via het pittoreske plaatsje Portage waar een bezoek aan het infocenter en aan de gletsjer niet mag ontbreken. Dan volgt u de prachtige Cook Inlet, terug naar Anchorage en misschien merkt u af en toe spelende beluga-walvissen, berggeiten en allerhande vogelsoorten. Logies.

 

dag 19

Vertrek Anchorage

1 dag

Einde van deze schitterende trip, inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

 

ALASKA & YUKON GOLDEN FRONTIER (0AK00007)
is beschikbaar vanaf 2981,00 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 15.05.20 - 24.05.20 25.05.20 - 01.09.20 02.09.20 - 10.09.20
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2717,00 3158,00 2717,00
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2981,00 3648,00 2981,00
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1825,00 2156,00 1825,00
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2226,00 2661,00 2226,00
EENPERSOONSKAMER (K11) 5632,00 6974,00 5632,00
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 232,00 207,00 232,00

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.