Alaska Inside Passage Cruising (Norwegian) en Selfdrive

Een prachtige combinatie van een heerlijke ontspannende oceaancruise vanuit Vancouver naar het zuidoosten van Alaska, in de volksmond de Alaska Panhandle genoemd, in het oosten begrensd door de noordelijke helft van de Canadese provincie British Columbia. De cruise vaart tussen het vasteland en verschillende eilanden, beginnend in Vancouver of Anchorage, en daarna of daarvoor  een 6tal dagen lang met huurwagen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Alaska. De self-drive kan natuurlijk volledig aangepast worden aan uw wensen, zoals een een deel Yukon, CA en of British Columbia vanuit Vancouver.

Dag Jour Day Hotel catégorie Maaltijden/Repas/Meals B= Breakfast/Ontbijt/P-déj. L=Lunch/Middagmaal/Déjeuner D=Dinner/Avondmaal/Diner X=no meal/free
1 Vancouver: Georgian Court hotel No meals
2 Cruise Inclusive
3 Cruise Inclusive
4 Cruise Inclusive
5 Cruise Inclusive
6 Cruise Inclusive
7 Cruise Inclusive
8 Cruise Inclusive
9 Anchorage: Westmark hotel No meals
10 Talkeetna: As per availability No meals
11 Denali: As per availability No meals
12 Fairbanks: Wedgewood No meals
13 Fairbanks: Wedgewood No meals
14 Glenallen/Copper Center: as per availability No meals
15 Anchorage: Coast International No meals
16 Departure or extension  
 • dag 01: Vancouver aankomst - naar cruise hotel
 • dag 02: Vancouver - Vrije voormiddag, middag/namiddag inscheping en afvaart Cruise
 • dag 03: Inside Passage - Alaska Panhandle
 • dag 04: Inside Passage - verder cruisen tot in Ketchikan
 • dag 05: Ketchican - Cruise naar Juneau
 • dag 06: Juneau - cruise naar Skagway
 • dag 07: Skagway - varen naar Glacier Bay
 • dag 08: Glacier Bay - cruisen naar de Hubbard Glacier
 • dag 09: Hubbard Glacier - varen naar Valdez - Seward
 • dag 10: Anchorage - Talkeetna
 • dag 11: Talkeetna - Denali N.P.
 • dag 12: Denali N.P. - Fairbanks
 • dag 13: Fairbanks bezoek
 • dag 14: Fairbanks - Glenallen / Copper Center, AK
 • dag 15: Glenallen - Anchorage, AK
 • dag 16: Vertrek Anchorage - inleveren huurwagen
x
dag 1

Vancouver aankomst - naar cruise hotel

1 dag

Bij aankomst neemt u bus of taxi (ter plaatse te betalen) naar het gereserveerde hotel. Na het inchecken rest van de dag vrije tijd. Logies.

dag 2

Vancouver - Vrije voormiddag, middag/namiddag inscheping en afvaart Cruise

1 dag

400 km

Vrije voormiddag. Geniet eventueel van een facultatief stadsbezoek met oa. Stanley Park, English Bay, de spectaculaire Capilano Suspension Bridge, het pittoreske Gastown, enz. Na de middag gaat u aan boord van het cruiseschip en begint uw cruisevakantie (afvaart 16.00u).

dag 3

Inside Passage - Alaska Panhandle

1 dag

400 km

U vaart door de mooie natuur van de 'Inside Passage', voorbij eilandjes, rustige baaien, diepe fjorden en de met sneeuw bedekte toppen van de Coastal Mountains.

dag 4

Inside Passage - verder cruisen tot in Ketchikan

1 dag

400 km

Vandaag gaat u aan wal te Ketchikan. Vele straten en huizen van dit gezellig stadje staan op stelten en trappen doen dienst als verbinding tussen de straten op de helling van de steile heuvel. Een wandeling mag hier beslist niet ontbreken en laat u kennis maken met het Tongass Historical Museum, Dolly's House, het Totem Heritage Center en het Harborview Park.

dag 5

Ketchican - Cruise naar Juneau

1 dag

490 km

De volgende aanleghaven van deze prachtige trip wordt Juneau, hoofdstad van Alaska. Gelegen tegen een steile bergwand, is de stad het beste te voet te verkennen. De straten zijn smal en steil en u vindt er een bonte schakering van typische huizen uit de pionierstijd tegen de helling op. Museumfans en liefhebbers van de kunst van Eskimo's en Indianen komen hier zeker aan hun trekken.

dag 6

Juneau - cruise naar Skagway

1 dag

180 km

Nadat we Juneau verlaten hebben, vaart het schip naar de noordelijke inhammen. U legt aan in Skagway waar u een kleine stad ontdekt gelegen aan het eind van het fjordachtige Lynn-kanaal. Het stadje ontvangt u als in een openluchtmuseum met verschillende goed bewaarde gebouwen uit de tijd van de Gold Rush en het laat u zijn historische wijk ontdekken tijdens een rondleiding door de stad in een paardenkoets of een oldtimer (optioneel).

dag 7

Skagway - varen naar Glacier Bay

1 dag

500 km

U vaart verder door het wondermooie natuurgebied van Glacier Bay national park, dat u zal betoveren met prachtige panorama's met een weelderige wildernis van besneeuwde bergen, diepe bossen van ceder, sparren en Douglas dennen. Dit is de natuurlijke habitat van bultruggen, orka's, bruinvissen, zeehonden, zeeotters, diverse soorten zalm, wit-staart zeearenden en grizzlyberen.

dag 8

Glacier Bay - cruisen naar de Hubbard Glacier

1 dag

410 km

U vaart door de 'Gulf of Alaska', langs Sitka en vervolgens in de Yakutat Bay gekampeerd aan de westkust van het eiland Baranof, in een prachtige baai. Aan het einde van de baai ligt Russell Fjord, waar de Hubbard gletsjer in stroomt. Bewonder de ruige kustlijn, het prachtige landschap en het zeeleven.Een aaneenschakeling van ijsschotsen, indrukwekkende gletsjers, duistere naaldbossen met in het water zeerobben, bultruggen en diverse vogelsoorten.

dag 9

Hubbard Glacier - varen naar Valdez - Seward

1 dag

180 km

Het cruiseschip vaart voorbij de Bering Glacier, via de uitlopers van de Chugach Mountains naar de prachtige Prince William Sound. Bij Valdez vindt u de zuidelijke terminus van de Trans Alaska Pipeline. 's Ochtends leggen we aan te Seward en daarna per autocar (inbegrepen) van Seward naar Anchorage. Tijdens deze rit volgt u de Cook Inlet en ontdekt u af en toe spelende beluga walvissen en berggeiten. Na aankomst in Anchorage, registratie in het hotel en opname van de huurwagen, zodat U morgen vroeg kan starten.

dag 10

Anchorage - Talkeetna

1 dag

190 km

U verlaat Anchorage en volgt de Parks Highway, richting Talkeetna waar u geniet van een optionele boottocht op de Susitna & Talkeetna-rivier. Dit gezellig 'pioniersdorp' is ook het vertrekpunt voor alle beklimmingen van Mount Denali. Vrije tijd voor verder bezoek of deelname aan optionele activiteiten. Logies.

 

dag 11

Talkeetna - Denali N.P.

1 dag

250 km

Vandaag trekt u verder noordwaarts richting Denali National Park, één van de mooiste natuurparken van Amerika. Onderweg krijgt u meer dan eens een glimp te zien van het spectaculaire bergmassief van Mount Denali. Logies in één van de lodges vlakbij de ingang. 

dag 12

Denali N.P. - Fairbanks

1 dag

210 km

U verlaat het park in noordelijke richting en via het historische plaatsje Nenana bereikt u Fairbanks, een beroemd  centrum uit de tijd van de Gold Rush en tevens de poort naar de "Last Frontier" van het Noorden. Start met een eerste verkenning van het historische centrum of ga aan boord van de raderboot 'Discovery' en maak kennis met het natuurgebied van de Chena en Tenana rivier. Logies.

Vrije dag. Breng zeker een bezoek aan het museum van de Universiteit, aan de oude mijnsite van Gold Dredge N'8, hou even halt bij de beroemde Alaska Pipeline en ontdek het huis van Santa Claus in North Pole, een klein plaatsje net buiten de stad. Logies.

 

dag 13

Fairbanks bezoek

1 dag

Vrije dag. Mogelijk bezoek aan het themapark 'Alaskaland' met een diavoorstelling van 'Northern Lights', het Museum van de University, het 'Alaska Public Lands Information Center' en veel meer. Geniet ook van een tochtje met de raderboot op de Chena en Tenana Rivier.

 

dag 14

Fairbanks - Glenallen / Copper Center, AK

1 dag

430 km

Vandaag volgt u eerst de panoramische Richardson Highway, door de uitlopers van de immense Alaska Range waar u af en toe een glimp van de Alaska Pipeline opvangt tot Delta Junction. Dan verder in zuidelijke richting tot Glenallen of Copper Center, waar logies voorzien wordt.

dag 15

Glenallen - Anchorage, AK

1 dag

330 km

U verlaat Glenallen / Copper Center en volgt de schilderachtige Glen Highway, door het indrukwekkende landschap van het Matanuska-vallei tot Anchorage. Haltes onderweg kunnen voorzien worden aan de Matanuska gletsjer, de Musk-ox Farm bij Palmer en het Eklutna Village Historical Park.

dag 16

Vertrek Anchorage - inleveren huurwagen

1 dag

Einde van deze prachtige reis. Inleveren van de huurwagen aan de luchthaven, terugreis of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

 

PriceInfo:

De prijs is afhankelijk van de Cabin keuze (inside - outside / balcon / niveau dek tijdens de cruise. Gelieve ons te raadplegen ons voor beschikbaarheid en dagprijs.

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.