Self Drive

American Rockies

American Rockies. 17 dagen/16 nachten. Begin: Seattle - Einde: San Francisco.

 • dag 00: Aankomst Seattle
 • dag 00: Seattle
 • dag 00: Seattle – Mount Rainier
 • dag 01: MOUNT RAINIER – COEUR D’ALENE
 • dag 02: Coeur d’Alene – Whitefish / Kalispell
 • dag 03: Whitefish / Kalispell
 • dag 04: WHITEFISH – HELENA
 • dag 04: Helena – Yellowstone
 • dag 04: Yellowstone
 • dag 05: Yellowstone – Jackson
 • dag 06: JACKSON – KETCHUM / SUN VALLEY
 • dag 07: Ketchum – Elko
 • dag 07: Elko – Lake Tahoe
 • dag 07: Lake Tahoe – Napa Valley
 • dag 07: Napa Valley – San Francisco
 • dag 07: San Francisco
 • dag 07: Vertrek uit San Francisco
x
dag 1

Aankomst Seattle

Meteen na aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het voorziene hotel.

Seattle

Welkom in Emerald City! Seattle heeft zijn bijnaam te danken aan de prachtige groene omgeving, deze moderne stad ligt aan een baai en wordt omgeven door de Cascade Mountains. De stad is ook bekend dankzij enkele bekende muzikanten zoals Jimi Hendrix en Kurt Cobain. Een levendig stadscentrum en lekkere restaurants zorgen voor een aangenaam bezoek, niet te missen zijn Underground City, Fisherman's Wharf of onderneem een leuk boottochtje. Neem beslist eens de Space Needle en geniet van een prachtig uitzicht op 184 meter hoogte.

Seattle – Mount Rainier

U reist vandaag naar het Mount Rainier National Park. Vertrek in zuidelijke richting naar Mount St. Helen. Mount St. Helen staat bekend omwille van de uitbarsting in 1980 waardoor een groot deel uit de noordflank van de vulkaan werd weggeblazen. Reis daarna via Ashford verder naar het Mount Rainier National Park . Maak zeker een wandeling door de prachtige bossen zoals Grove of the Patriarchs, Sunrise het hoogste punt van het Nationale Park, etc.

dag 1

MOUNT RAINIER – COEUR D’ALENE

1 dag

530 km

Vertrek vanuit het Mount Rainier National Park richting Coeur d’Alene. Onderweg kan u een bezoek brengen onder andere aan Moose Lake, stuwdammen en aan het stadje Spokane. Verder richting Coeur d’Alene.

dag 2

Coeur d’Alene – Whitefish / Kalispell

1 dag

360 km

Vanuit Coeur d’Alene rijdt u naar Kalispell. Vertrek in noordelijke richting naar de stadjes Sandpoint en Libby. Deze twee stadjes zijn zeker een bezoekje waard. U rijdt langs een Scenic Route door het Flathead National Forest. Deze weg leidt u naar Kalispell / Whitefish.

dag 3

Whitefish / Kalispell

1 dag

Vandaag kan u het Glacier National Park ontdekken langs de “Going to the Sun”-route. Highway 89 en 2 begeleiden u rond het park met de mooiste uitzichten. Het Nationale Park ligt in de Rocky Mountains op de grens met Canada en heeft zes bergtoppen die een hoogte bereiken van meer dan 3000 meter. Het bevat meer dan 130 meren, 1000 soorten boomen en planten en honderden diersoorten. Het park dankt zijn naam aan de vele gletsjers in het park.  Het park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is met honderden kilometers aan paden een paradijs voor wandelaars.

 

 

dag 4

WHITEFISH – HELENA

1 dag

370 km

Verlaat Kalispell en rijdt langs het Flathead Lake via Lakeside en Polson. Volg deze prachtig Scenic Route tot in de stad Missoula om daarna uw weg richting de hoofdstad van Montana, Helena verder te zetten. U kan hier het Capitool bezoeken alsook verschillende ranches in de omgeving.

Helena – Yellowstone

Vandaag reist u verder naar het Yellowstone National Park. U rijdt in zuidelijke richting langs het dorpje Townsend en de stad Bozeman. Daarna vervolgt u uw weg naar het noorden van het nationale park. U kan vandaag al een deel van het park verkennen. Yellowstone National Park bestaat sinds 1 maart 1872 en is het oudste nationale park ter wereld en heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het ook één van de grootste Nationale Parken van de Verenigde Staten is.  Van een rijke fauna en flora met wilde beren, bizons, elanden en reeën tot warmwaterbronnen en talrijke geisers waaronder Old Faithful en Mammoth Hot Springs. De belanrijke bezienswaardigheden zijn bereikbaar via de 230 km lange Grand Loop Road.

 

Yellowstone

Volledige dag om het park verder te bezoeken. Volg nu de "South Loop" waar u vulkanische activiteit vindt in de ontelbare geyserbekkens en vooral de "Old Faithful" is een "must". Het rijke en gevarieerde dierenleven in Yellowstone is minstens net zo bekend als de geisers in het park. Het hangt af van het seizoen, de weersomstandigheden en het tijdstip van de dag waar het meeste kans hebt om dieren te zien, zoals bizons, grizzly beren, bruine beren,...

dag 5

Yellowstone – Jackson

1 dag

170 km

Het prachtige Grand Teton Park is een uitloper van het Yellowstone Park. Dit Park kijkt uit over een prachtige vallei waardoor de Snake River 40 km stroomt. Grand Teton Park heeft drie oogverblindend mooie en kristalheldere meren. De besneeuwde pieken rijzen 4195 meter hoog op. Er lopen twee wegen door het park met zo'n 300 kilometer wandelpaden. Je vindt er Canadese elanden, wapiti herten, witte pelikanen, bizons en bruine beren. U neemt er tijd voor een wandeling of geniet er van een gezellige picknick aan de rivier. Nadien rijdt u verder naar Jackson waar u kan genieten van de typische sfeer uit het Wilde Westen met onder andere de gekende One Million Dollar Bar.

dag 6

JACKSON – KETCHUM / SUN VALLEY

1 dag

450 km

Verlaat Jackson in de richting van Idaho Falls. U kan eventueel een bezoek brengen aan deze stad. Daarna verder richting Sun Valley, bekend ski station, recreatie voor het ganse gezin,  en Ketchum waar u in de namiddag kan ontspannen in het Sawtooth National Recreation Area.

 

 

dag 7

Ketchum – Elko

1 dag

430 km

De absolute must van de dag is het “Craters of the Moon National Park & Preserve”. Dit park bestaat uit een vulkanisch landschap met voormalige lavastromen en andere vulkanische elementen zoals lavagrotten en kraters.  Daarna in zuidelijke richting naar de stad Twin Falls waar u zeker een tussenstop kan houden, het stadje staat gekend om de gelijknamige watervallen. De populairste bezienswaardigheid zijn de Shoshone Falls, een waterval in de Snake River die ook wel de Niagara of the West wordt genoemd. De waterstroom van de Snake River rond de Twin Falls wordt gecontroleerd door dammen, die gebruikt worden voor irrigatie en het opwekken van energie. De rivier domineert het landschap en biedt watersportmogelijkheden zoals kanoën en zwemmen. U vervolgt uw weg naar Elko.

 

Elko – Lake Tahoe

Vanuit Elko vertrekt u via Battle Mountain en Winnemucca naar Lake Tahoe, is een gigantisch zoetwatermeer en is het tweede diepste in de Verenigde Staten. Het ligt op de grens van Californië en Nevada en wordt aan alle kanten omringd door bergen, waardoor het een populaire wintersportbestemming is. Daarnaast zijn er vele casino's aan de kant van de staat Nevada. Vanuit South Lake Tahoe en de Zephyr Cove vertrekken er dagelijks rondvaarten over het meer. In de omgeving van Lake Tahoe kan u diverse stadjes bezoeken zoals Reno, Carson City, Bonanza, dorp gesticht door de TV serie Bonanza en Incline Village. U kan ook een bezoek brengen aan het skigebied Squaw Valley.

 

Lake Tahoe – Napa Valley

Vandaag rijdt u naar Napa Valley. U doorkruist het Eldorado National Forest tot in Sacramento, de hoofstad van de staat Californië. Hier kan u een bezoek brengen aan diverse musea, onder meer het Treinmuseum en Wapenmuseum. Eens aangekomen in Napa Valley kan u bezoek brengen aan enkele beroemde wijnhuizen en kelders voor degustatie van een paar uitzonderlijke wijnen. In de omgeving liggen ongeveer zeshonderd wijngaarden, waar u terecht kunt voor een rondeiding. Sommige wijngaarden bieden extra activitieten aan zoals openluchtconcerten, openlucht cinema. U kan ook de toeristische Napa Valley Wine Train nemen, een orginele antieke trein waarin een restaurant gevestigd is. Napa Valley is een rijk gebied. Met name het stadje Yountville overheerst het luxe leven, luxe resorts, sterrenrestaurants, diverse kunstgallerieen en boetiekjes. U kan tevens Napa Valley verkennen per luchtballon of limousine. 

 

Napa Valley – San Francisco

Vertrek vanuit Napa Valley richting San Francisco. Onderweg komt u Sausolito voorbij, een fraai artiestenstadje met prachtig uitzicht op de skyline van de stad. De Golden Gate Bridge brengt u van San Francisco Bay naar het centrum van de stad.

San Francisco

Uitgebreid bezoek aan deze sympathieke stad, The 'City of the Bay', dit is de meest gefotografeerde, gefilmde en gedocumenteerde stad van de wereld: Chinatown, Fisherman’s Wharf, Lombard Street, fiets over de Golden Gate Bridge, de beruchte gevangenis op het eiland Alcatraz, Nob Hill, Japanese Teagarden, de elegante boetieks bij Union Square, de zeeleeuwen aan Pier 39, het CA Academy of Science Museum, en... een ritje met de cable-cars.

Vertrek uit San Francisco

Einde van de trip, inleveren van de wagen op de luchthaven of eventueel individuele verlenging  naar keuze, mits supplement.

AMERICAN ROCKIES SD 2974 (0US00027)
is beschikbaar vanaf 2670 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 18.08.20 - 30.09.20 20.05.21 - 30.06.21 01.07.21 - 17.08.21 18.08.21 - 30.09.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2508 2708 2776 2708
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2670 2883 3005 2883
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1444 1559 1628 1559
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1850 1998 2089 1998
EENPERSOONSKAMER (K11) 5170 5583 5844 5583
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 32 35 35 35
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 182 197 197 197
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 150 161 161 161

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.