US ROCKY MOUNTAIN TREIN EN SELFDRIVE Denver-Salt Lake City

Reis twee dagen per trein door buitengewone landschappen tussen Moab, Utah en Denver, Colorado. Uitgestrekte canyons, inspirerende bossen, natuurlijke bogen in fantastische rotsformaties en betoverende 'hoodoos', zijn slechts een begin. Deze Rocky Mountaineer-route die beschikbaar is in Silverleaf Service, is gevuld met hoogtepunten die je het best per trein kunt zien, zoals Ruby Canyon, Mount Logan en het oversteken van de Continental Divide. Naast de treinreis tussen Denver en Moab kan je nog eens 6 dagen genieten van een onvergetelijke roadtrip die je van Moab naar Capitol Reef, Bryce Canyon en Zion National Park naar Salt Lake City brengt. Als je nog meer wilt ontdekken, kan je ook een alternatief programma reserveren dat begint of eindigt in Las Vegas.

 • dag 01: Denver - bezoek
 • dag 02: Denver - bezoek stad en omgeving
 • dag 03: DENVER - ROCKY MOUNTAINEER - GLENWOOD SPRINGS
 • dag 04: GLENWOOD SPRINGS - ROCKY MOUNTAINEER - MOAB
 • dag 05: Moab - Huurwagen opname en bezoek Arches en Canyonlands national park
 • dag 06: MOAB - CAPITOL REEF - TORREY
 • dag 07: TORREY - CAPITOL REEF - BRYCE CANYON
 • dag 08: Bryce Canyon - Zion/St. George
 • dag 09: ZION NATIONAL PARK - CEDAR CITY - SALT LAKE CITY
 • dag 10: SALT LAKE CITY - bezoek van de stad
 • dag 11: SALT LAKE CITY - VERTREK
x
dag 1

Denver - bezoek

1 dag

30 km

De 'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen. De stad was ooit een nederzetting van goudzoekers, maar is nu een bloeiend handelscentrum.
De belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Denver zijn de Denver Zoo, de Denver Botanic Gardens en het Denver Museum of Nature & Science. De top drie gratis bezienswaardigheden zijn het Red Rocks Park & Amphitheatre, de Coors brouwerij en het Colorado State Capitol.

dag 2

Denver - bezoek stad en omgeving

1 dag

40 km

Denver is één van de jongste en meest pitoreske hoofdsteden van de Verenigde Staten, gebouwd op hoogtevlakten van 1600 meter. De belangrijkste attracties die de stad te bieden heeft: Het capitool met vergulde koepel, Lamrimer Square  - het hart van de stad, het Denver Museum of Nature & Science, het Aquarium, het winkelcentrum Cherry Creek op ongeveer 5 km van het centrum van de stad, de stadions en sporttereinen in het Coors Baseball Field and many more.

dag 3

DENVER - ROCKY MOUNTAINEER - GLENWOOD SPRINGS

1 dag

260 km

Deze ochtend stapt u aan boord van de prachtige Rocky Mountaineer en verlaat u al vroeg Denver, richting Glenwood Springs. Terwijl u geniet van alle services die deze prachtige trein te bieden heeft, reist u door een schitterend stukje natuur, volgt een tijdje de Colorado River en passeert indrukwekkende canyons. Na aankomst te Glenwoord Springs, transfer naar het voorziene hotel. Logies.

dag 4

GLENWOOD SPRINGS - ROCKY MOUNTAINEER - MOAB

1 dag

320 km

Tweede dag aan boord van de Rocky Mountaineer. Geniet van de schitterende panorama’s die u kan bewonderen door de glazen koepels van uw rijtuig, ontdek de culinaire hoogstandjes van de chef-kok aan boord, laat u meevoeren in de verhalen van het personeel aan boord.. een extra dagje volop genieten van deze aangename treinreis. Na aankomst te MOAB transfer naar het voorziene hotel. Logies.

dag 5

Moab - Huurwagen opname en bezoek Arches en Canyonlands national park

1 dag

80 km

Deze morgen, opname van de huurwagen en daarna kan u het Canyonlands N.P. en Arches National Park bezoeken. In Arches NP kan u tientallen indrukwekkende zandstenen bogen bewonderen waaronder Delicate Arch zeker de bekendste is. Het Canyonlands NP biedt adembenemende vergezichten op de talrijke canyons die door de Colorado River gevormd werden. Ontdek de meanders van de Colorado-rivier en Dead Horse Point  Jeeptours en raft-trips mogen zeker niet ontbreken. Logies.

dag 6

MOAB - CAPITOL REEF - TORREY

1 dag

260 km

Vandaag rijden we verder westwaarts door de staat Utah voor een verrassend bezoek aan een iets minder gekend nationaal park, nl. Capitol Reef. Torens, koepels en hoge kliffen van uiteenlopende keuren, dit is wat het park te bieden heeft. Bij het visitor center start een mooie panoramische weg (13km) die u langs felrode rotswanden brengt en bij startpunten van heel veel mooie wandelingen. Logies.

dag 7

TORREY - CAPITOL REEF - BRYCE CANYON

1 dag

180 km

De parken van UTAH blijven verbazen want vandaag ontdekt u het feeëriek schouwspel van rode zandstenen rotsformaties, kleuren die veranderen met de stand van de zon en beslist één van de hoogtepunten van deze reis.

dag 8

Bryce Canyon - Zion/St. George

1 dag

210 km

In de voormiddag, uitgebreide wandeling en bezoek van Bryce Canyon. Nadien reist u via Mount Carmel Junction door het rustige, groene Zion National Park om deze dag te eindigen in het Mormonenstadje St. George.

dag 9

ZION NATIONAL PARK - CEDAR CITY - SALT LAKE CITY

1 dag

510 km

U verlaat de mooie parken van Utah en reist verder noordwaarts richting Salt Lake City. Onderweg kan u nog even een oponthoud voorzien te Cedar City en aan Cedar Breaks National Monument, het kleine broertje van Bryce Canyon NP. Bij het naderen van Salt Lake City, ziet u reeds van ver de imposante Mormomen tempel opdoemen. Logies.

dag 10

SALT LAKE CITY - bezoek van de stad

1 dag

45 km

Volledige dag om ‘DE’ stad van de Mormonen te verkennen… bezoek aan het Capitool, Temple Square en het beroemde Tabernakel, de Family History Library waar u de grootste genealogische bibliotheek van de wereld vindt, Beehive House, het oude huis van Brigham Young; stichter van de Mormonen, en veel meer. Maak een uitstap naar het bergstadje Park City of geniet van een paar uur shopping aan het eind van deze prachtige rondreis. Logies.

dag 11

SALT LAKE CITY - VERTREK

1 dag

45 km

Einde van deze prachtige, onvergetelijk trip, inleveren van de wagen op de luchthaven. Terugvlucht of individuele verlenging (mits supplément).

Standard hotels (0US00041)
is beschikbaar vanaf 4334 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 16.04.24 - 30.06.24 01.07.24 - 31.08.24 01.09.24 - 31.10.24
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 4334 4413 4334
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 3366 3397 3366
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 3683 3731 3683
EENPERSOONSKAMER (K11) 6604 6747 6604

Inbegrepen

10 overnachtingen in degelijke 3 à 4 sterren hotels, logies en taksen. In bepaalde hotels wordt een ontbijt soms “gratis” aangeboden door de hotelier - in dat geval zal deze info vermeld staan in de bevestiging. Treinreis Rocky Mountaineer in SILVER LEAF CLASS van DENVER tot MOAB, alle maaltijden aan boord.

Transfer van het treinstation in Glenwood Springs naar het hotel en terug en transfer bij aankomst in Moab van het station naar het hotel.

Wagenhuur met ALAMO van MOAB AIRPORT naar SALT LAKE CITY AIRPORT voor 6x24h. – formule FULLY INCLUSIVE + GPS (1chauffeur)

Single en dubbel    : COMPACT 2/4DRS

Triple                    : INTERMEDIATE 2/4DRS

Quadruple            : FULL SIZE 2/4 DRS

Lokale stads- en staatstaksen voor de huurwagen. Roadbook voor het traject van Moab naar Salt Lake City.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.