Treasures of the West

Treasures of the West. 20 dagen/19 nachten. Begin: San Francisco - Einde: Phoenix.

 • dag 01: San Francisco - aankomst - huurwagen ophalen - hotel - vrij
 • dag 02: San Francisco - Yosemite Park
 • dag 03: Yosemite np - Tioga road - Lake Tahoe
 • dag 04: Lake Tahoe - Elko
 • dag 05: Elko - Salt Lake City
 • dag 06: Salt Lake City - Jackson
 • dag 07: Jackson - Yellowstone
 • dag 08: Yellowstone
 • dag 09: Yellowstone - Cody
 • dag 10: Cody - Rock Springs
 • dag 11: Rock Springs – Vernal
 • dag 12: Vernal - Moab
 • dag 13: Moab - Arches en Canyonlands national parks
 • dag 14: Moab - Kayenta
 • dag 15: Kayenta - Page
 • dag 16: Page - Grand Canyon
 • dag 17: Grand Canyon - Phoenix/Scottsdale
 • dag 18: Phoenix/Scottsdale
 • dag 19: Phoenix - Inleveren huurwagen - Terugvlucht of verlenging
x
dag 1

San Francisco - aankomst - huurwagen ophalen - hotel - vrij

1 dag

Na aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het gereserveerde hotel.

dag 2

San Francisco - Yosemite Park

1 dag

305 km

Na een laatste wandeling door de stad verlaat u San Francisco en reist u verder naar het mooie Yosemite National Park. Yosemite is één van de grootste natuurgebieden in de Sierra Nevada en beschikt over een grote diversiteit aan fauna en flora. Binnen het park is Yosemite Valley het meest bezochte gebied en u vindt er tevens ook het informatie center met rangers die u alle tips kunnen bezorgen voor prachtige wandelingen en activiteiten op alle niveau.  Waar u ook rijdt door het park u geniet van schitterende uitzichten en een paar hoogtepunten in het park zijn zeker Glacier Point, El Capitan, Yosemite Falls, Mirror Lake, Tuolumne Meadows, Wawona en Mariposa Grove en zeker niet te vergeten: Tioga Road die naar de Tioga Pass gaat en slechts geopend is van begin juni tot begin november.

dag 3

Yosemite np - Tioga road - Lake Tahoe

1 dag

320 km

Vanuit de village volgt u de panoramische 'Tioga Road' (alternatieve route voorzien indien de pas zou gesloten zijn) en meteen komt u in een totaal ander landschap terecht. Voorzie een halte aan het mysterieuse Mono Lake en aan het spookstadje Bodie vooraleer tot Lake Tahoe te rijden. Nadien, prachtige tocht langs het meer en bezoek aan de Ponderosa Ranch uit de serie "BONANZA".

dag 4

Lake Tahoe - Elko

1 dag

540 km

U start vandaag met een bezoek aan de "gambling city" Reno. Daarna kan u ofwel highway 80 volgen die u via Winnemucca en Battle Mountain naar Elko brengt, ofwel verkiest u de toeristische route over Austin die u laat kennismaken met een minder gekend stukje Nevada. Logies te Elko.

dag 5

Elko - Salt Lake City

1 dag

380 km

Ten noorden van het Humboldt National Forest rijdt u richting Wendover tot de grens met Utah. Iets verder houdt u halt aan de Bonneville Speedway en dan reist u door een gebied van zoutwoestijnen en via het Great Salt Lake naar Salt Lake City.

dag 6

Salt Lake City - Jackson

1 dag

440 km

In de voormiddag, bezoek aan Mormon Temple Square, het Tabernacle met het beroemde koor, het Capitool, enz... Nadien brengt een prachtige route u door een stukje uitzonderijke natuur in het Caribou National Forest, langs de oevers van de Snake River zo tot het sympatieke plaatsje Jackson.

dag 7

Jackson - Yellowstone

1 dag

170 km

Vanuit Jackson rijdt u naar het mooie Grand Teton National Park. Geniet er van een rustige wandeling of van een gezellige pick-nick aan de rivier. Verder naar Yellowstone Nat.Park. waar u meteen start met de "South Loop". Die laat u kennismaken met de vulkanische activiteiten van het park in geyserbekkens, modderpoelen en fumaroles. Logies te West Yellowstone / Montana.

dag 8

Yellowstone

1 dag

Volledige dag om dit indrukwekkende park te bezoeken. Vergeet niet de "North Loop" te volgen en ontdek immense canyons, stormachtige watervallen, glinsterende rotspartijen...

dag 9

Yellowstone - Cody

1 dag

240 km

Slechts een paar uurtjes rijden en u belandt in de gezellige cowboy en western-sfeer. Cody, de stad van Buffalo Bill, vormt een aangename verpozing tijdens de trip. Bijna elke zomeravond kan u er een echte "rodeo" bijwonen.

dag 10

Cody - Rock Springs

1 dag

460 km

Van Cody gaat het eerst naar Thermopolis, een regio van warmwaterbronnen. Daarna via Riverton naar Lander door het Wind Indian Reservation, oorspronkelijk het gebied van de Shoshone en Arapaho Indianen. Hier worden regelmatig POW WOW's georganiseerd. Verder naar Rock Springs voor logies

dag 11

Rock Springs – Vernal

1 dag

180 km

Iets ten zuiden van Rock Springs vindt u het mooie Flaming Gorge National Recreation Area met o.a. de Flaming Gorge Dam. Dit nationaal recreatiegebied strekt zich uit over het zuidwesten van Wyoming en Oost-Utah. Door de aanleg van de Flaming Gorge Dam is in de rivier een groot waterreservoir ontstaan. Het gebied staat bekend als de 'fishing hot spot' van Amerika en biedt veel recreatiemogelijkheden. Vernal is erg populair onder toeristen, omdat het stadje nog de sfeer uitademt van het Oude Westen en er veel dinosaurusfossielen gevonden worden. Bovendien is het een geschikte locatie voor uiteenlopende buitenactiviteiten.

dag 12

Vernal - Moab

1 dag

360 km

U verlaat Vernal richting Dinosaur. Hier vindt u de beroemde steengroeve van het Dinosaur National Monument met de fossiele resten van diverse dinosauriërs. Dan richting Grand Junction en bezoek aan de prachtige canyons en monolieten van het Colorado National Monument. Via Cisco en scenic route 128 richting Moab.

dag 13

Moab - Arches en Canyonlands national parks

1 dag

30 km

Toegangspoort tot het Canyonlands N.P. en Arches National Park. Ontdek de meanders van de Colorado-rivier, Dead Horse Point en bewonder de fantastische rotsformaties en stenen triomfbogen in Arches National Park. Jeeptours en raft-trips mogen zeker niet ontbreken.

dag 14

Moab - Kayenta

1 dag

275 km

Een gevarieerde rit brengt u door de La Sal Mountains met stops aan Looking Glass Rock, Wilson Arch en Church Rock. Vanuit Monticello richting Bluff met mogelijk bezoek aan de "Valley of the Gods". Daarna tot Kayenta, toegangspoort tot Monument Valley.

dag 15

Kayenta - Page

1 dag

180 km

Monument Valley zal wellicht herinneringen oproepen aan beroemde Western-films. Eventueel deelname aan een optionele jeeptour met Navajo-begeleiding. Nadien rijdt u door een verlaten streek richting Page, gelegen aan het schitterende Lake Powell.

dag 16

Page - Grand Canyon

1 dag

240 km

Deze voormiddag kan u genieten van een boottocht naar Rainbow Bridge (optioneel) of wat relaxen rond het meer. Daarna korte etappe tot aan de indrukwekkende Grand Canyon. Eerste bezoek aan de viewpoints van de East Rim. Logies in één van de lodges bij de ingang van het park.

dag 17

Grand Canyon - Phoenix/Scottsdale

1 dag

430 km

Kennismaking met de mooiste panorama's van de South Rim. Een eventuele helicoptertour kan op voorhand gereserveerd worden. Nadien verlaat u het park richting Williams, zo tot Flagstaff. Volg nu de panoramische weg door Oak Creek Canyon tot Sedona en voorzie een oponthoud in dit pittoresk stadje, omringd door imposante rode rotsformaties. De dag eindigt te Phoenix (Scottsdale).

dag 18

Phoenix/Scottsdale

1 dag

Vandaag kan u kennis maken met de oude Indiaanse cultuur, genieten van de tientallen gezellige restaurantjes en u uitleven in de indrukwekkende shoppingplaza's op zoek naar een paar ultieme soevenirs.

dag 19

Phoenix - Inleveren huurwagen - Terugvlucht of verlenging

1 dag

Einde van deze rondreis. Inleveren van de wagen of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

Standard hotels (0USST19A)
is beschikbaar vanaf 4004 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.05.23 - 30.06.23 01.07.23 - 17.08.23 18.08.23 - 31.10.23
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 3693 3813 3693
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 4004 4238 4004
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2192 2315 2192
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2792 2949 2792
EENPERSOONSKAMER (K11) 7921 8343 7921
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 44 44 44
per kind in kamer van ouders 13 - 17 (DACHD18) 376 376 376
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 284 284 284

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.