Self Drive

Southern Songs

Southern Songs. 16 dagen/15 nachten. Begin: New York - Einde: Miami. 

 • dag 01: Aankomst New York
 • dag 02: New York
 • dag 03: New York - Philadelphia
 • dag 04: Philadelphia - Washington D.C
 • dag 05: Washington D.C.
 • dag 06: Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke
 • dag 07: Roanoke - Smokey & Blue Ridge Mountains - Ashville
 • dag 08: Asheville - Charleston
 • dag 09: Charleston
 • dag 10: Charleston - Savannah
 • dag 11: Savannah - St. Augustine
 • dag 12: St. Augustine - Orlando
 • dag 13: Orlando
 • dag 14: Orlando - Miami Beach
 • dag 15: Miami Beach
 • dag 16: Vertrek uit Miami
x
dag 1

Aankomst New York

1 dag

Aangekomen op John F. Kennedy International Airport (JFK) of Newark Liberty International Airport (EWR) en transfer naar het hotem. Er is zoveel te doen te zien in deze metropool. Vanavond kan je één van New York's meest bezochte bezienswaardigheid bezoeken, Rockefeller Center. Het is het centrum van activiteit, waar duizenden bezoekers en New Yorkers genieten van een wijde mogelijkheid aan attracties. Of je nu een namiddag wil schaatsen, in het publiek van een televisieserie wil zitten of wil shoppen in winkels van wereldklasse, The Rock heeft het allemaal! Een verblijf van twee nachten in Newark wordt voorzien. 

 

dag 2

New York

1 dag

New York bruist van de adrenaline en historisch geladen plaatsen met een groot romantisch gehalte. Hier door de straten struinen tussen de meest iconische gebouwen van de moderne tijd, spreekt tot de verbeelding. New York City is de ultieme wereldstad: Lower Manhattan's Chinatown en het traditionele Jewish Lower East Side, de artistieke concentraties in SoHo, TriBeCa en de East en West Villages. Natuurlijk is ook architectuur niet weg te denken uit het bedrijvige Manhattan, de skyscrapers in Downtown en Midtown zijn onvergetelijk. New York staat vol met prachtige etablissementen, monumenten en ontelbare uitzichten. Bezoek de Verenigde Naties, het Whitney Museum of Art en het Metropolitan Museum of Art van wereldklasse. Maak een ritje door Central Park met een paardenkoets of bezoek het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Bewonder de lichtjes van de Brooklyn Bridge vanuit de South Street Seaport. Bezoek het bekende Empire State Building, dat maar liefst 381 meter boven het hart van Manhatten rijst. Bezoek het Guggenheim Museum, Frank Lloyd Wright's meesterwerk  in moderne architectuur. Het museum biedt onderdak aan een prachtige collectie uit de 20ste eeuw, waaronder Chagall, Degas, Kadinsky, Picasso en Van Gogh. Breng ook zeker een bezoek aan de Radio City Music Hall, open sinds 1932, de thuisbasis van de wereldberoemde Radio City Rockettes en de plek waar Amerika's populairste entertainers de pannen van het dak speelden. 

 

dag 3

New York - Philadelphia

1 dag

136 km

Verlaat het bruisende New York en reis verder naar het historische Philadelphia. Waarschijnlijk is Liberty Bell Pavilion de meest bekende attractie. Het paviljoen huist een 2080 lb. zware bell en bevindt zich in het National Historic Park. Aan de overkant van de straat bevindt zich Independence Hall. Deze is bekend als de plek waar Thomas Jefferson zijn Declaration of Independence schreef en tekende op 4 juli 1776. Een andere unieke plek, waar de geschiedenis bewaard bleef, is Betsy Ross House. Er wordt gezegd dat zij de eerste Amerikaanse vlag heeft genaaid en getoont heeft aan George Washington. Phily is niet alleen historische gebouwen en artefacten. The Philadelphia Zoo was de eerste Nationale Zoo in de Verenigde Staten en geeft meer dan 1300 dieren onderdak. Het Please Touch Muesum is uniek in zijn soort en mikt vooral op jonge bezoekers, maar het geeft de kans om hands-on de tentoonstelling te ontdekken. 

 

dag 4

Philadelphia - Washington D.C

1 dag

228 km

Geniet van de morgen in Philadelphia voor he vertrekt naar Washington D.C. Bruisend van de activiteit, is de Amerikaanse hoofstad een broeiplaats voor politiek en toerisme. Washington D.C. trekt jaarlijks ongeveer 20 miljoen toeristen aan en dat maakt toerisme de tweede grootste industrie in de regio, naast de federale overheid. Verwonderlijk, de meeste toegangen voor de grootste attracties zijn gratis. The District, zo genoemd door de locals, is het centrum van de hoofdstad en verspreid zich in een verscheidenheid aan kenmerkende buurten. Hier vallen onderandere Downtown met vele kunstgallerijen en het bruisende nachtleven onder en Dupont Circle met zijn hippe clubs en trendy shoppings. In Capitol Hill en de National Mall zijn de meest prominente gebouwen en musea van de stad te vinden. Ook de statige presidentiële monumenten en de bekenste takken van het wereldbekende Smithsonian Institute vind je hier terug.  

 

 

dag 5

Washington D.C.

1 dag

Vandaag kan je nog meer van de hoofdstad ontdekken. Bezoek de meest bekende bezienswaardigheden, voornamelijk in National Mall, bijgenaamd de 'Nation's Front Yard'. Het gebied strekt zich uit van het Lincoln Memorial op de Potomac tot aan het Capitol Building en de Supreme Court op Capitol Hill. Samen met de Mall bevindt er zich ook het merendeel van de 18 musea waar het Smithsonian Institution uit bestaat, het War Memorials en het Washington Monument, die ritjes tot de top van de heuvel aanbiedt en ten zuiden van het Witte Huis ligt. Andere interessante plekken zijn het Arlington National Cemetery, de Library of Congress, de National Cathedral en de National Zoo. Natuurlijk is er meer in Washington te beleven dan enkel historische sightseeing. De stad heeft een bruisend nachtleven en restaurants van wereldklasse, je kan er Broadway shows kijken en uiteraard ook politieke satires, luisteren naar live muziek in verschillende genres. In het Kennedy Center for the Preforming Arts kan je live theater en muziekoptredens meepikken. 

 

 

dag 6

Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke

1 dag

635 km

Verlaat de bruisende hoofstad en reis verder naar Roanoke voor een nacht. Onderweg kan je het Colonial Williamsburg bezoeken. He is het grootste levende historische museum van het land met zo'n 500 gebouwen, huizen, winkels en kroegjes geconstrueerd en gerestaureerd in hun 18de eeuwse look. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Gouvernor's Palace, het Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Bassett Hall. Natuurlijk, een bezoek aan Williamsburg zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Jamestown, Amerika's geboorteplaats en Yorktown, waar da Amerikaanse onafhankelijkheid werd geboren. Dit regionaal trio is bekend als "America's Historic Triangle". Reis verder naar Roanoke, een stad die dateert uit de 17de eeuw, toen de pioniers naar het westen verhuisden en zich settelden in de Shenandoah Valley op de ovevers van de Roanoke River. Als gevolg van de zoutafzettingen in dit gebied, kreeg het al snel de tragische naam "Big Lick". Bezoek het populaire Market Square, voor de beste restaurants, het bruisende nachtleven en de beste winkels, net als de historische Farmer's Market. 

 

dag 7

Roanoke - Smokey & Blue Ridge Mountains - Ashville

1 dag

429 km

Vandaag word je omringd door de natuurlijke schoonheid van de Great Smokey en Blue Ridge Mountains terwijl je naar North Carolina rijdt. Asheville is een leuke bestemming met architecturale parels uit verschillende periodes en een levendige culturele beleving. Bezoek zeker het Bitmore Estate, een kasteel met 250 kamers in Franse Renaissance stijl, gebouwd door George Washington Vanderbilt. Geniet van een rondleiding achter de schermen, de kunstcollectie en de 40 hectaren grote tuin en wijngaard. Maak ook zeker een avondexcursie door de Blue Ridge Mountains per spoor. Of vecht tegen het Whitewater op een raftingtrip. Geniet van een boottocht op één van de drie rivieren in de regio. Bezoek één van van de vele kunstgallerijen, zoals de Folk Art Center op de Blue Ridge Parkway. Snuif de lokale cultuur op in een goede ouderwetse danswedstrijd met alles erop en eraan.

 

dag 8

Asheville - Charleston

1 dag

397 km

Laat charme van Asheville/Hendersonville achter je en rij in zuidelijke richting naar  Charleston. Charleston is een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. Haar historische wijk met lange, smalle huizen met veelkleurig stucwerk, versierd met houten shutters en smeedwerk balkons gemaakt door slaven uit Barbados. Het Caribische gevoel wordt aangevuld door palmbomen, een tropisch klimaat en de relaxte sfeer, terwijl de stad de verborgen tuinen en groene patio's van New Orleans oproepen. Een fantastische manier om deze stad te zien is door een paardenkoets. Zie de architectuur in the Old South en de tuinen van de vele historische huizen en gebouwen. Stop eens in het centrum voor een bezoek aan het shopping district van King Street.
 
dag 9

Charleston

1 dag

Ontdek deze fantastische stad. Parkeer de auto in de buurt van het bezoekerscentrum, aangezien het niet mogelijk is te rijden door de smalle straatjes. Ze waren origineel enkel voor voetgangers voorzien. Er worden vele gegidste wandelingen gehouden, net als rondleidingen met een paardenkar. Natuurlijk kan je ook altijd een kaart nemen en zelf op onderzoek uitgaan. Bezoek zeker de Civil War Memorials aan The Battery, een tuin met eiken en palmettos. Ga ook zeker even buiten de stand om de Magnolia Plantation en Gardens te bezoeken. Het is de oudste publieke tuin van Amerika, die de eerste keer open was voor bezoekers in 1870. De tuin huisvest duizenden prachtige bloemen en planten, inclusief een grote variatie aan camellia's en azalea's, in een historische setting. Neem een rondleiding in het huis en leer meer over het leven op de plantage. 

 

dag 10

Charleston - Savannah

1 dag

175 km

Laat Charleston achter je liggen en reis verder naar een andere zuiderse parel, Savannah. Dit kleine dorp heeft ongeveer 100 huizen antebellum en pre-revoltionair. Rij door het residentiële district en bezoek het prachtige shopping gebied aan het water. Sinds John Berendt's publicatie van The Garden of Good and Evil in 1994, waren de gevolgen niet te overzien. Honderdduizenden mensen kwamen naar de stad om een blik te werpen op het decor van het verhaal. Er zijn zelfs rondleidingen die alle plekken en personages van het boek centraal zetten. Bezoek Old Fort Jackson, Georgia's oudste fort, met een 9 voet diepe getijdemeter rond zijn muren. In 1775 werd the Battery gebouwd. Het originele stenen fort werd gebouwd in 1808 en gerepareerd tijdens de oorlog van 1812. Veel historische huizen bieden rondleidingen aan, alsook het Andrew Low House. Savannah is erg gekend voor zijn martitieme keuken. 

 

dag 11

Savannah - St. Augustine

1 dag

293 km

Verlaat het charmante Savannah voor St. Augustine, één van de meest aantrekkelijke steden van Florida. St. Augustine is de oudste sedentaire nederzetting in de VS met goed bewaarde vroege architectuur langs smalle straatjes. Ook biedt het twee lange stranden langs de baai. Beozek zeker het Castillo de San Marcos National Monument, het oudste stenen fort op het vasteland van de VS. Bezoek ook het St. Augustine Lighthouse and Museum en klim op de 219 trappen naar de top voor een adembenemend, panoramisch zicht op de omliggende gebied en stranden. Wandel, zoals de locals, om het practige historische centrum te ontdekken, met kasseien, gezellige cafeetjes en unieke winkels. Voor een meer relaxte dag, kan je altijd kiezen voor een wijnproeverij op de San Sebastian wijngaard.

 

dag 12

St. Augustine - Orlando

1 dag

274 km

Verlaat St. Augustine s'ochtends en rij richting Orlando. Overweeg zeker een stop in Silver Springs. Dit natuurlijk themapark omringd de bovenloop van de Silver River, de grootste aangelefde rivierformatie van de wereld. Vaar mee met een boot met glasbodem en ontdek de vele fauna die deze wateren rijk zijn. Aangekomen in Orlando, de attractieparkhoofdstad van de wereld, verblijf je er twee nachten. Geniet van de avond in Downtown Disney, met meer dan 170 winkels, restaurants en entertainment, vind iedereen hier iets leuks om te doen. Of beleef de opwinding van een interactieve dinner show.

 

dag 13

Orlando

1 dag

Vandaag kan je kiezen tussen de verschillende bekende themaparken in Orlando.

Walt Disney World Epcot® – Epcot® is een plek om alle menselijke realisaties tentoon te stellen, een eerbetppn aan innovatie en vindingrijkheid en een broederschap met internationale culturen. Epcot bestaat uit de Future World en de World Showcase. Future World heeft attractief as Spaceship Earth, waar je de evolutie van het begin tot het heden kan ervaren. Ride Test Track, een snelle attractie die echte voertuigtesten uitvoert, waarbij je adembenemende draaiingen en bewegingen maakt. Ontdek Furure World, waar innovatie en inventie entertainen. World Showcase toont je de culturen van 11 verschillende naties. De architectuur en het landschap veranderd terwijl je van het ene naar het andere land wandelt. Proef de keuken, shop en dompel je onder in de verschillende culturen. Op het einde van de avond kan je Illuminations zien, een nachtelijke kaleidoscope met muziek en licht.

Universal Studios® Florida –Jij bent de ster in Universal Studios. Bestrijd mee de misdaad met de agenten van "Men in Black Alien Attack" en zap de aliens terwijl je ze achtervolgt door de straten van New York. Spring in de duisternis op de Revenge of the Mummy, een psychologische adrenalinerit die special effects en snelheid combineren. Bekijk Shrek in 4D, een origineel 3D-film met een toegevoegde dimensie waarbij je de actie ziet, hoort en voelt vanuit je zetel. Vlieg met E.T op een fiets, terwijl je hem helpt zijn thuisplaneet te redden. Je vindt er iets voor alle kinderen van alle leeftijden en je wordt er een echt onderdeel van je favoriete films. 

Universal‘s Islands of Adventure® – Een reis naar vijf opmerkelijke eilanden waar als je favoriete mythes, legendes en stripheleden tot leven komen. Begeef je in de stripstad in de Amazing Adventures of Spiderman® voor een adembenemende rit, waar je het kwaad kan verlaan en het advontuur hoort bruisen. Rij door de pagina's van het populaire kinderboek: 'The Cat is in the Hat' op Seuss Island. Ontdek het Lost Continent®, waar je de Dueling Dragons® kan vinden, de eerste omgekeerde dueling rollercoaster in de wereld. Laat je angsten nieuwe hoogtes kennen op de Doctor Doom's Fearfall® op Marvel Super Hero Island®. Schiet 150 feet in de lucht en kom terug naar beneden, sneller dan de zwaartekracht. Beleef alle adembenemende en adrenaline attracties en verhalen komen tot leven op Universal Island of Adventure®.

SeaWorld® Orlando – is het eerste maritieme avonturenpark. Het park biedt spannende ritjes en prachtige shows met dieren in de kijker. Je voeten bungelen op Kraken, de enige vloerloze rollercoaster van Orlando. Ontmoet Shamu, het bekende walvis in de spetterende show, Believe. Bezoek de beren en witte dolfijnen op de Wild Artic. Maak je klaar voor het ultieme avontuur in de Journey to Atlantis. Reis mee op het water en aan hoge snelheid door special effects en een val van 60 foot. Het spektakel in de Sea Lion and Otter Stadium is ook zeker de moeite. Clyde en Seamore steken graag wat kattekwaad uit. Stop zeker ook eens aan de Dolphin Nursery, waar je de nieuwe dolfijnenmoeder met hun kalfjes kan bewonderen. Beleef het magische maritieme even en ontdek wat er in de oceaan gebeurd. 

 

dag 14

Orlando - Miami Beach

1 dag

389 km

Laat de magie van Orlando achter je en reis naar het zonnige zuiden, Miami Beach. Warme briesjes, waaiende palmbomen en het geluid van golven in de branding als achtergrond voor pastelgekleurde Art Deco huizen. Dit maakt dat Miami South Beach een prachtige en vaak betoverende plek. Het wordt door sommige reizigers de Amerikaanse Rivièra genoemd, maar de stad heeft veel meer te bieden dan enkel witte stranden en helblauw water. Het wereldberoemde South Beach is de thuisbasis van vele bekende winkels en restaurants, mode shows en filmen van TV of filmscènes. Wandel langs Ocean Drive en geniet van elke mogelijke keuke. Shop in Lincoln Road Mall en zijn 175 winkels en gallerijen. Leer meer over Art Deco architectuur door een wandeling door het district. 's Avonds wordt South Beach echt decadent met uitgaansgelegenheden en catering voor de avontuurlijke én relaxte reiziger. Overweeg ook zeker een bezoek aan de Bayside Marketplace met unieke shops en buitenactiviteiten. Verschillende types van boottrips vertrekken ook hier, waaronder sightseeing cruises en feestboten. 

 

 

dag 15

Miami Beach

1 dag

Vandaag is de dag om Miami te ontdekken. Ervaar de uitzichten en geluiden van "The Magic City", een tropische plek met uitzondelijke architecturale geschiedenis. Miami is een internationale stad, rijk aan een multi-etnische cultuur, die duidelijk reflecteert in de keuken en architectuur. In Downtown Miami, waar ook het vernieuwde Bayside Marketplace zich bevindt. Coconut Grove, the oudste stad in de Miami Metropolitan area, staat bekend als Miami's Food Court met zijn vele en gevarieerde restaurants en buitencafeetjes. Coral Gables is dan weer bijna volledig gebouwd in de Mediterranean Revival bouwstijl en Little Havana, een buurt met veel Cubaanse immigranten, is dan weer gekend voor zijn bezienswaardigheden als Calle Ocho en Domino Park, voor zijn sociale, culturele en politieke activiteiten. 

Zelfgegidste Art Deco wandeltocht: Leer meer over de Art Deco architecture met een wandeling door de historische wijk. Bewonder de prachtige gevels van deze monumentale huizen en ontdek de even impressionante interieurs. Op je eigen tempo, terwijl je de gedetailleerde omschrijving volgt en meer leer over de geschiedenis. Inbegrepen in je Discovery Guide.

 

dag 16

Vertrek uit Miami

1 dag

26 km

Vertrek naar Miami International Airport (MIA).

SOUTHERN SONGS STANDARD HTLS (0US00031)
is beschikbaar vanaf 1505 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 17.04.20 - 27.06.20 28.06.20 - 30.06.20 01.07.20 - 16.07.20 17.07.20 - 22.07.20 23.07.20 - 17.08.20 18.08.20 - 22.12.20
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1364 1318 1378 1478 1378 1318
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1551 1505 1625 1721 1625 1505
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 843 823 883 923 883 823
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1087 1058 1138 1188 1138 1058
EENPERSOONSKAMER (K11) 3102 3009 3239 3441 3239 3009
Kinderen in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) Free Free Free Free Free Free
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 145 145 145 145 145 145

SOUTHERN SONGS SUPERIOR HTLS (0USSU031)
is beschikbaar vanaf 1963 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.06.20 - 01.07.20 02.07.20 - 17.08.20 18.08.20 - 02.09.20 03.09.20 - 27.09.20 28.09.20 - 22.12.20
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1877 1776 1836 1996 1930
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2064 1963 2083 2183 2120
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1180 1110 1160 1200 987
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1491 1391 1471 1521 1420
EENPERSOONSKAMER (K11) 4127 3925 4155 4365 4235
Kinderen in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) Free Free Free Free Free
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 145 145 145 145 145

Inbegrepen

 • 15 nachten in de vernoemde hotel, of gelijkwaardig, inclusief taksen. 

Niet inbegrepen

 •  Autohuur
 •  Tol
 •  Parkeerkosten
 •  Toegang tot niet-vermelde attracties