Southern Songs

Southern Songs. 16 dagen/15 nachten. Begin: New York - Einde: Miami. 

 • dag 01: New York - Transfer naar hotel in Newark - exploration Manhattan
 • dag 02: New York
 • dag 03: New York - Philadelphia
 • dag 04: Philadelphia - Washington D.C
 • dag 05: Washington D.C.
 • dag 06: Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke
 • dag 07: Roanoke - Smokey & Blue Ridge Mountains - Ashville
 • dag 08: Asheville - Charleston
 • dag 09: Charleston
 • dag 10: Charleston - Savannah
 • dag 11: Savannah - St. Augustine
 • dag 12: St. Augustine - Orlando
 • dag 13: Orlando - vrije dag
 • dag 14: Orlando - Miami Beach
 • dag 15: Miami Beach - bezoek van de stad
 • dag 16: Miami - Vertrek
x
dag 1

New York - Transfer naar hotel in Newark - exploration Manhattan

1 dag

10 km

Aangekomen op John F. Kennedy International Airport (JFK) of Newark Liberty International Airport (EWR) en transfer naar het hotel. Er is zoveel te doen te zien in deze metropool. Vanavond kan je één van New York's meest bezochte bezienswaardigheid bezoeken, Rockefeller Center. Het is het centrum van activiteit, waar duizenden bezoekers en New Yorkers genieten van een wijde mogelijkheid aan attracties. Of je nu een namiddag wil schaatsen, in het publiek van een televisieserie wil zitten of wil shoppen in winkels van wereldklasse, The Rock heeft het allemaal! Een verblijf van twee nachten in Newark wordt voorzien. 

 

dag 2

New York

1 dag

10 km

New York bruist van de adrenaline en historisch geladen plaatsen met een groot romantisch gehalte. Hier door de straten struinen tussen de meest iconische gebouwen van de moderne tijd, spreekt tot de verbeelding. New York City is de ultieme wereldstad: Lower Manhattan's Chinatown en het traditionele Jewish Lower East Side, de artistieke concentraties in SoHo, TriBeCa en de East en West Villages. Natuurlijk is ook architectuur niet weg te denken uit het bedrijvige Manhattan, de skyscrapers in Downtown en Midtown zijn onvergetelijk. New York staat vol met prachtige etablissementen, monumenten en ontelbare uitzichten. Bezoek de Verenigde Naties, het Whitney Museum of Art en het Metropolitan Museum of Art van wereldklasse. Maak een ritje door Central Park met een paardenkoets of bezoek het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Bewonder de lichtjes van de Brooklyn Bridge vanuit de South Street Seaport. Bezoek het bekende Empire State Building, dat maar liefst 381 meter boven het hart van Manhatten rijst. Bezoek het Guggenheim Museum, Frank Lloyd Wright's meesterwerk  in moderne architectuur. Het museum biedt onderdak aan een prachtige collectie uit de 20ste eeuw, waaronder Chagall, Degas, Kadinsky, Picasso en Van Gogh. Breng ook zeker een bezoek aan de Radio City Music Hall, open sinds 1932, de thuisbasis van de wereldberoemde Radio City Rockettes en de plek waar Amerika's populairste entertainers de pannen van het dak speelden. 

 

dag 3

New York - Philadelphia

1 dag

136 km

Verlaat het bruisende New York en reis verder naar het historische Philadelphia. Waarschijnlijk is Liberty Bell Pavilion de meest bekende attractie. Het paviljoen huist een 2080 lb. zware bell en bevindt zich in het National Historic Park. Aan de overkant van de straat bevindt zich Independence Hall. Deze is bekend als de plek waar Thomas Jefferson zijn Declaration of Independence schreef en tekende op 4 juli 1776. Een andere unieke plek, waar de geschiedenis bewaard bleef, is Betsy Ross House. Er wordt gezegd dat zij de eerste Amerikaanse vlag heeft genaaid en getoont heeft aan George Washington. Phily is niet alleen historische gebouwen en artefacten. The Philadelphia Zoo was de eerste Nationale Zoo in de Verenigde Staten en geeft meer dan 1300 dieren onderdak. Het Please Touch Muesum is uniek in zijn soort en mikt vooral op jonge bezoekers, maar het geeft de kans om hands-on de tentoonstelling te ontdekken. 

 

dag 4

Philadelphia - Washington D.C

1 dag

228 km

Geniet van de morgen in Philadelphia voor he vertrekt naar Washington D.C. Bruisend van de activiteit, is de Amerikaanse hoofstad een broeiplaats voor politiek en toerisme. Washington D.C. trekt jaarlijks ongeveer 20 miljoen toeristen aan en dat maakt toerisme de tweede grootste industrie in de regio, naast de federale overheid. Verwonderlijk, de meeste toegangen voor de grootste attracties zijn gratis. The District, zo genoemd door de locals, is het centrum van de hoofdstad en verspreid zich in een verscheidenheid aan kenmerkende buurten. Hier vallen onderandere Downtown met vele kunstgallerijen en het bruisende nachtleven onder en Dupont Circle met zijn hippe clubs en trendy shoppings. In Capitol Hill en de National Mall zijn de meest prominente gebouwen en musea van de stad te vinden. Ook de statige presidentiële monumenten en de bekenste takken van het wereldbekende Smithsonian Institute vind je hier terug.  

 

 

dag 5

Washington D.C.

1 dag

20 km

Vandaag kan je nog meer van de hoofdstad ontdekken. Bezoek de meest bekende bezienswaardigheden, voornamelijk in National Mall, bijgenaamd de 'Nation's Front Yard'. Het gebied strekt zich uit van het Lincoln Memorial op de Potomac tot aan het Capitol Building en de Supreme Court op Capitol Hill. Samen met de Mall bevindt er zich ook het merendeel van de 18 musea waar het Smithsonian Institution uit bestaat, het War Memorials en het Washington Monument, die ritjes tot de top van de heuvel aanbiedt en ten zuiden van het Witte Huis ligt. Andere interessante plekken zijn het Arlington National Cemetery, de Library of Congress, de National Cathedral en de National Zoo. Natuurlijk is er meer in Washington te beleven dan enkel historische sightseeing. De stad heeft een bruisend nachtleven en restaurants van wereldklasse, je kan er Broadway shows kijken en uiteraard ook politieke satires, luisteren naar live muziek in verschillende genres. In het Kennedy Center for the Preforming Arts kan je live theater en muziekoptredens meepikken. 

dag 6

Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke

1 dag

635 km

Verlaat de bruisende hoofstad en reis verder naar Roanoke voor een nacht. Onderweg kan je het Colonial Williamsburg bezoeken. He is het grootste levende historische museum van het land met zo'n 500 gebouwen, huizen, winkels en kroegjes geconstrueerd en gerestaureerd in hun 18de eeuwse look. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Gouvernor's Palace, het Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Bassett Hall. Natuurlijk, een bezoek aan Williamsburg zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Jamestown, Amerika's geboorteplaats en Yorktown, waar da Amerikaanse onafhankelijkheid werd geboren. Dit regionaal trio is bekend als "America's Historic Triangle". Reis verder naar Roanoke, een stad die dateert uit de 17de eeuw, toen de pioniers naar het westen verhuisden en zich settelden in de Shenandoah Valley op de ovevers van de Roanoke River. Bezoek het populaire Market Square, voor de beste restaurants, het bruisende nachtleven en de beste winkels, net als de historische Farmer's Market. 

 

dag 7

Roanoke - Smokey & Blue Ridge Mountains - Ashville

1 dag

429 km

Vandaag word je omringd door de natuurlijke schoonheid van de Great Smokey en Blue Ridge Mountains terwijl je naar North Carolina rijdt. Asheville is een leuke bestemming met architecturale parels uit verschillende periodes en een levendige culturele beleving. Bezoek zeker het Bitmore Estate, een kasteel met 250 kamers in Franse Renaissance stijl, gebouwd door George Washington Vanderbilt. Geniet van een rondleiding achter de schermen, de kunstcollectie en de 40 hectaren grote tuin en wijngaard. Maak ook zeker een avondexcursie door de Blue Ridge Mountains per spoor. Of vecht tegen het Whitewater op een raftingtrip. Geniet van een boottocht op één van de drie rivieren in de regio. Bezoek één van van de vele kunstgallerijen, zoals de Folk Art Center op de Blue Ridge Parkway. Snuif de lokale cultuur op in een goede ouderwetse danswedstrijd met alles erop en eraan.

 

dag 8

Asheville - Charleston

1 dag

397 km

Laat charme van Asheville/Hendersonville achter je en rij in zuidelijke richting naar  Charleston. Charleston is een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. Haar historische wijk met lange, smalle huizen met veelkleurig stucwerk, versierd met houten shutters en smeedwerk balkons gemaakt door slaven uit Barbados. Het Caribische gevoel wordt aangevuld door palmbomen, een tropisch klimaat en de relaxte sfeer, terwijl de stad de verborgen tuinen en groene patio's van New Orleans oproepen. Een fantastische manier om deze stad te zien is door een paardenkoets. Zie de architectuur in the Old South en de tuinen van de vele historische huizen en gebouwen. Stop eens in het centrum voor een bezoek aan het shopping district van King Street.
 
dag 9

Charleston

1 dag

Ontdek deze fantastische stad. Parkeer de auto in de buurt van het bezoekerscentrum, aangezien het niet mogelijk is te rijden door de smalle straatjes. Ze waren origineel enkel voor voetgangers voorzien. Er worden vele gegidste wandelingen gehouden, net als rondleidingen met een paardenkar. Natuurlijk kan je ook altijd een kaart nemen en zelf op onderzoek uitgaan. Bezoek zeker de Civil War Memorials aan The Battery, een tuin met eiken en palmettos. Ga ook zeker even buiten de stand om de Magnolia Plantation en Gardens te bezoeken. Het is de oudste publieke tuin van Amerika, die de eerste keer open was voor bezoekers in 1870. De tuin huisvest duizenden prachtige bloemen en planten, inclusief een grote variatie aan camellia's en azalea's, in een historische setting. Neem een rondleiding in het huis en leer meer over het leven op de plantage. 

 

dag 10

Charleston - Savannah

1 dag

175 km

Laat Charleston achter je liggen en reis verder naar een andere zuiderse parel, Savannah. Dit kleine dorp heeft ongeveer 100 huizen antebellum en pre-revoltionair. Rij door het residentiële district en bezoek het prachtige shopping gebied aan het water. Sinds John Berendt's publicatie van The Garden of Good and Evil in 1994, waren de gevolgen niet te overzien. Honderdduizenden mensen kwamen naar de stad om een blik te werpen op het decor van het verhaal. Er zijn zelfs rondleidingen die alle plekken en personages van het boek centraal zetten. Bezoek Old Fort Jackson, Georgia's oudste fort, met een 9 voet diepe getijdemeter rond zijn muren. In 1775 werd the Battery gebouwd. Het originele stenen fort werd gebouwd in 1808 en gerepareerd tijdens de oorlog van 1812. Veel historische huizen bieden rondleidingen aan, alsook het Andrew Low House. Savannah is erg gekend voor zijn martitieme keuken. 

 

dag 11

Savannah - St. Augustine

1 dag

293 km

Verlaat het charmante Savannah voor St. Augustine, één van de meest aantrekkelijke steden van Florida. St. Augustine is de oudste sedentaire nederzetting in de VS met goed bewaarde vroege architectuur langs smalle straatjes. Ook biedt het twee lange stranden langs de baai. Beozek zeker het Castillo de San Marcos National Monument, het oudste stenen fort op het vasteland van de VS. Bezoek ook het St. Augustine Lighthouse and Museum en klim op de 219 trappen naar de top voor een adembenemend, panoramisch zicht op de omliggende gebied en stranden. Wandel, zoals de locals, om het practige historische centrum te ontdekken, met kasseien, gezellige cafeetjes en unieke winkels. Voor een meer relaxte dag, kan je altijd kiezen voor een wijnproeverij op de San Sebastian wijngaard.

 

dag 12

St. Augustine - Orlando

1 dag

274 km

Verlaat St. Augustine s'ochtends en rij richting Orlando. Overweeg zeker een stop in Silver Springs. Dit natuurlijk themapark omringd de bovenloop van de Silver River, de grootste aangelefde rivierformatie van de wereld. Vaar mee met een boot met glasbodem en ontdek de vele fauna die deze wateren rijk zijn. Aangekomen in Orlando, de attractieparkhoofdstad van de wereld, verblijf je er twee nachten. Geniet van de avond in Downtown Disney, met meer dan 170 winkels, restaurants en entertainment, vind iedereen hier iets leuks om te doen. Of beleef de opwinding van een interactieve dinner show.

 

dag 13

Orlando - vrije dag

1 dag

Vandaag kan je wat ontspannen bij het zwembad of een van Orlando's attracties bezoeken, zoals DisneyWorld, SeaWorld, Universal Studios, Aquatica, enz (toegangsprijzen niet inbegrepen).

dag 14

Orlando - Miami Beach

1 dag

389 km

Laat de magie van Orlando achter je en reis naar het zonnige zuiden, Miami Beach. Warme briesjes, waaiende palmbomen en het geluid van golven in de branding als achtergrond voor pastelgekleurde Art Deco huizen. Dit maakt dat Miami South Beach een prachtige en vaak betoverende plek. Het wordt door sommige reizigers de Amerikaanse Rivièra genoemd, maar de stad heeft veel meer te bieden dan enkel witte stranden en helblauw water. Het wereldberoemde South Beach is de thuisbasis van vele bekende winkels en restaurants, mode shows en filmen van TV of filmscènes. Wandel langs Ocean Drive en geniet van elke mogelijke keuken. Shop in Lincoln Road Mall en zijn 175 winkels en galerijen. Leer meer over Art Deco architectuur door een wandeling door het district. 's Avonds wordt South Beach echt decadent met uitgaansgelegenheden en catering voor de avontuurlijke én relaxte reiziger. Overweeg ook zeker een bezoek aan de Bayside Marketplace met unieke shops en buitenactiviteiten. Verschillende types van boottrips vertrekken ook hier, waaronder sightseeing cruises en feestboten. 

 

 

dag 15

Miami Beach - bezoek van de stad

1 dag

10 km

Vandaag is de dag om Miami te ontdekken. Ervaar de uitzichten en geluiden van "The Magic City", een tropische plek met uitzondelijke architecturale geschiedenis. Miami is een internationale stad, rijk aan een multi-etnische cultuur, die duidelijk reflecteert in de keuken en architectuur. In Downtown Miami, waar ook het vernieuwde Bayside Marketplace zich bevindt. Coconut Grove, the oudste stad in de Miami Metropolitan area, staat bekend als Miami's Food Court met zijn vele en gevarieerde restaurants en buitencafeetjes. Coral Gables is dan weer bijna volledig gebouwd in de Mediterranean Revival bouwstijl en Little Havana, een buurt met veel Cubaanse immigranten, is dan weer gekend voor zijn bezienswaardigheden als Calle Ocho en Domino Park, voor zijn sociale, culturele en politieke activiteiten. 

Zelfgegidste Art Deco wandeltocht: Leer meer over de Art Deco architecture met een wandeling door de historische wijk. Bewonder de prachtige gevels van deze monumentale huizen en ontdek de even impressionante interieurs. Op je eigen tempo, terwijl je de gedetailleerde omschrijving volgt en meer leer over de geschiedenis. Inbegrepen in je Discovery Guide.

 

dag 16

Miami - Vertrek

1 dag

26 km

Deze voormiddag, vrije transfer (niet inbegrepen) van het hotel naar Miami International Airport (MIA). Einde van deze prachtige reis of verlenging mogelijk mits supplement.

Standard hotels (0US00031)
is beschikbaar vanaf 2328 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 10.05.24 - 29.05.24 30.05.24 - 30.06.24 01.07.24 - 19.08.24 20.08.24 - 31.08.24 27.09.24 - 29.09.24 04.10.24 - 06.10.24 11.10.24 - 13.10.24 01.11.24 - 22.12.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1946 2021 2086 2011 2145 2145 2145 2111
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2328 2478 2543 2393 2527 2527 2527 2491
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1232 1307 1332 1257 1326 1326 1326 1312
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1595 1696 1734 1633 1724 1724 1724 1707
EENPERSOONSKAMER (K11) 4655 4955 5084 4784 5053 5053 5053 4982
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 26 26 26 26 26 26 26 N/A
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 164 164 164 164 164 164 164 N/A

Superior hotels (0USSU031)
is beschikbaar vanaf 2619 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 17.04.24 - 31.05.24 01.06.24 - 01.07.24 02.07.24 - 17.08.24 18.08.24 - 02.09.24 03.09.24 - 27.09.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2438 2237 2312 2404 2438
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2820 2619 2769 2786 2820
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1474 1374 1449 1302 1474
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1923 1793 1894 1903 1923
EENPERSOONSKAMER (K11) 5638 5236 5536 5559 5638
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 56 56 56 56 56
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 164 164 164 164 164

Inbegrepen

 • 15 nachten in de vernoemde hotel, of gelijkwaardig, inclusief taksen. 

Niet inbegrepen

 •  Autohuur
 •  Tol
 •  Parkeerkosten
 •  Toegang tot niet-vermelde attracties