Rocky Mountains Spectacular

Rocky Mountains Spectacular. 18 dagen/17 nachten. Begin: Seattle - Einde: Salt Lake City.

 • dag 01: Aankomst Seattle
 • dag 02: Seattle - bezoek
 • dag 03: Seattle - Vancouver
 • dag 04: Vancouver
 • dag 05: Vancouver - Whistler
 • dag 06: Whistler - Vernon
 • dag 07: Vernon - Banff
 • dag 08: Banff - Lake Louise - Banff
 • dag 09: Banff - Cranbrook
 • dag 10: Cranbrook - Kalispell
 • dag 11: Kalispell - Great Falls
 • dag 12: Great Falls - Butte
 • dag 13: Butte - West Yellowstone (Yellowstone National Park)
 • dag 14: Yellowstone National Park
 • dag 15: Yellowstone National Park - Jackson
 • dag 16: Jackson - Salt Lake City
 • dag 17: Salt Lake City
 • dag 18: Salt Lake City - inleveren huurwagen - terugvlucht of verlenging
x
dag 1

Aankomst Seattle

1 dag

Meteen na aankomst, ophaling van de huurwagen en intrek in het voorziene hotel in de buurt van de luchthaven of in de stad.

dag 2

Seattle - bezoek

1 dag

40 km

Seattle is een stad van wereldklasse met vele, interessante attracties. Het Seattle Center, waar in 1962 de Wereldtentoonstelling plaatsvond, is uitgegroeid tot een vooraanstaande bestemming voor kunst, amusement en vrijetijdsbesteding. De 74 hectare grote campus is de thuisbasis van The Experience Music Project, The Chihuly Garden and Glass Museum, en The Space Needle. In het centrum van Seattle bevinden zich het Seattle Art Museum, de Seattle Symphony en de Pike Place Market. Het historische Pioneer Square is de bestemming voor de Seattle Underground Tour, en ligt naast het CenturyLink Stadium en Safeco Field.

dag 3

Seattle - Vancouver

1 dag

220 km

Via Everett (optioneel bezoek aan de fabriek van Boeing) naar de Amerikaans/Canadese grens. Geniet van prachtige vergezichten op de eilanden van de Pudget Sound en op de hoge toppen van het bergmassief van de North Cascades. Aankomst te Vancouver en eerste verkenning van de stad.

dag 4

Vancouver

1 dag

40 km

Geen enkel bezoek aan West-Canada is compleet zonder een verblijf in het juweel van de Westkust. Deze prachtige stad biedt alles, van Aziatische inspiratie, First Nations galeries en culturele evenementen tot eindeloze openbare paden en groene ruimten zoals het uitgestrekte Stanley Park en de benedengelegen Seawall promenade. Overnachting in Vancouver. Een volledige dag om de stad te ontdekken: Stanley Park, het historische 'Gastown', de stoomklok, Capilano Suspension Bridge, Chinatown, het Queen Elisabeth Park, Canada Place en nog veel meer.

dag 5

Vancouver - Whistler

1 dag

140 km

Vandaag volgt u de kustlijn langs Howe Sound die u fraaie en schilderachtige panorama's biedt op fjorden en kleine eilanden. Daarna komt u terecht in de uitlopers van het hooggebergte en in het Garibaldi Park kan naar hartelust gewandeld worden. Verder tot het mooie stadje Whistler en logies.

dag 6

Whistler - Vernon

1 dag

385 km

Via meren, parken en glooiende vlaktes rijdt u naar Cache-Creek en Kamloops. Dan komt u terecht in de beroemde fruit- en groentenstreek van British Columbia. Logies te Vernon.

dag 7

Vernon - Banff

1 dag

430 km

Vanuit de Okanagan vallei rijdt u richting Revelstoke, zo verder tot Glacier National Park en de Rogers Pass. Klein qua oppervlakte maar overweldigend qua natuur (gletsjers, rivieren, hoge bergkammen). Via Golden bereikt u de schitterende Icefield Parkway die u meteen tot Banff brengt.

dag 8

Banff - Lake Louise - Banff

1 dag

120 km

Start met een uitgebreid bezoek van Banff : Bow Falls, het historische Banff Springs Hotel, Lake Minnewanka, een trip per gondellift naar Sulphur Mountain en in de namiddag rit naar Lake Louise, één van de mooiste plekjes in de Canadese "Rockies". Geniet van een wandeling rond het meer en daarna terug naar Banff voor logies.

dag 9

Banff - Cranbrook

1 dag

240 km

Een rustige, ontspannen rit door het prachtige Kootenay en Yoho National Park. Het gezellige stadje Radium Hot Springs beschikt over een aantal therapeutische warmwaterbronnen en brengt u meteen in een optimale vakantiesfeer.

dag 10

Cranbrook - Kalispell

1 dag

240 km

U verlaat Canada via meren, steile bergtoppen, gezellige dorpjes, door de uitlopers van de Rocky Mountains en reist tot Kalispell, toegangspoort tot het sublieme Glacier National Park.

dag 11

Kalispell - Great Falls

1 dag

370 km

Vroeg uit de veren en op pad via de "Going-to-the-Sun" Highway, één van de allermooiste en spectaculairste bergroutes ter wereld. U doorkruist Glacier National Park van west naar oost en geniet van onvergetelijke panorama's, verblindende gletsjers,... om daarna rustig uit te bollen richting Great Falls.

dag 12

Great Falls - Butte

1 dag

260 km

Vandaag reist u zuidwaarts tot Helena, hoofstad van Montana waar een bezoek aan het Historical Society Museum, Library & Archives op het programma staat. Ook het State Capitol en Governor's Mansion mogen niet ontbreken. Dan doorreis tot Butte voor logies.

dag 13

Butte - West Yellowstone (Yellowstone National Park)

1 dag

240 km

Verder zuidwaarts tot u Yellowstone National Park bereikt, Amerika's eerste en grootste Nationaal Park, wellicht ook het meest beroemde. Wij raden u aan te starten met de "North Loop", een ontdekking van immense canyons, stormachtige watervallen, imposante rotspartijen, enz... Logies in één van de lodges te West Yellowstone/Montana of in het park zelf.

dag 14

Yellowstone National Park

1 dag

100 km

Breng de hele dag door om meer van Yellowstone's natuurwonderen te ontdekken. Bewonder de verborgen kracht van een vulkaan die oprijst in kleurrijke warmwaterbronnen, modderpoelen en geisers met o.a. de beroemde Old Faithful. Verken bergen, bossen en meren om wilde dieren te 'spotten' en getuige te zijn van het drama van de natuur en voorzien een uitgebreide wandeling over parkpaden en boardwalks.

dag 15

Yellowstone National Park - Jackson

1 dag

170 km

Deze voormiddag reist u verder door een prachtige natuur met ruige, met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond, die u verwelkomen in Grand Teton National Park. Bezoek de Snake River Outlook en bewonder het prachtige landschap. Het prairieland is de thuisbasis van wilde buffels, elanden en elanden. Het prachtige Grand Teton Park is een uitloper van het Yellowstone Park. U neemt er tijd voor een wandeling of geniet er van een gezellige pick-nick aan de rivier. Verder naar Jackson voor logies. Rijd verder naar Jackson voor de overnachting. 

dag 16

Jackson - Salt Lake City

1 dag

470 km

Een schitterende tocht van 6u. brengt u via het Caribou National Forest naar het centrum van de Mormonen in Utah, nl. Salt Lake City. Vlakbij de stad vindt u één van de grootste zoutmeren ter wereld.

dag 17

Salt Lake City

1 dag

Ga op ontdekking in de stad en bezoek Mormon Temple Square en het beroemde Tabernacle, maak een uitstap naar het bergstadje Park City of geniet van een paar uur shopping aan het eind van deze prachtige rondreis.

dag 18

Salt Lake City - inleveren huurwagen - terugvlucht of verlenging

1 dag

10 km

Einde van deze trip, inleveren van de wagen op de luchthaven. Terugvlucht of individuele verlenging.

Standard hotels (0USST16A)
is beschikbaar vanaf 3135 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 15.05.24 - 30.06.24 01.07.24 - 31.08.24 01.09.24 - 31.10.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2850 2995 2930
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3135 3339 3220
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1825 1930 1864
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2248 2386 2304
EENPERSOONSKAMER (K11) 6243 6647 6410
per kind in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 35 35 35
per kind in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 466 466 466
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 216 216 216

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.