Mototour Route 66, Chicago tot Los Angeles met tourbegeleider

EagleRider's wereldberoemde Route 66 motor tour volgt zoveel mogelijk de oorspronkelijke Route 66, bekend als de "Mainstreet of America" of "Mother Road". Met iets meer dan 2400 mijl ( 3940 km)van Chicago naar Los Angeles, kruist Route 66 drie tijdzones en 8 staten: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Route 66 was het pad van migranten, dromers, desperado's en een hele generatie vakantiegangers die de weg naar het westen wilden ontdekken. De jaren vijftig waren de gloriedagen van de Route 66, toen duizenden auto's na elkaar, bijna  bumper aan bumper reden naar het beloofde land, om het gouden California aan de westelijke grens te ervaren. Overal ontstonden hotels, motels, tankstations, klassieke restaurants en het "nieuwe" Amerika. Een groot deel van de klassieke wegen, restaurants, tankstations en nostalgische monumenten van Route 66 zijn net als in de jaren vijftig van de vorige eeuw bewaard gebleven. De beroemde en nostalgische Route 66 is een hemelse weg voor motortoeristen. Eenvoudig gezegd, dit is voor een groot deel toch een rondleiding door Amerika!

2024 DEPARTURE DATES - R66 - Chicago-Los Angeles

IN DE VERMELDE PRIJZEN OP DEZE WEBSITE IS DE VERPLICHTE LOKALE SALESTAX WEL REEDS INBEGREPEN

JANUARY No departures          
FEBRUARY No departures  
MARCH No departures  
APRIL 4-E-M     25-E-F   E = English
MAY 5-E-M 08-E-F / 09-G-M 12-G 23-E-I-S 29-E-F /30-G-M F = French
JUNE   20-E-F 27-E-I-S-M G = German
JULY   11 -E-M   25-E-I-S   I = Italian
AUGUST   08-E-G   22-E-F 29-G-E  M = Multilingual
SEPTEMBER 04-E-F 05-E-I-S 12-E-F 19-G-E S = Spanish
OCTOBER   5-E-M        
NOVEMBER No departures  
DECEMBER No departures          
 • dag 01: Chicago - aankomst
 • dag 02: Chicago, IL - Springfield, IL,
 • dag 03: Springfield, IL - Saint Louis, MO
 • dag 04: Saint Louis, Missouri - Joplin, Missouri
 • dag 05: Joplin, MO - Oklahoma City, OK
 • dag 06: Oklahoma City, OK - Amarillo, TX
 • dag 07: Amarillo, TX - Santa Fe, NM
 • dag 08: Santa Fe, NM - Vrije dag
 • dag 09: Santa Fe, NM - Gallup, NM
 • dag 10: Gallup, NM - Grand Canyon, AZ
 • dag 11: Grand Canyon, AZ - Laughlin, AZ
 • dag 12: Laughlin, AZ - Las Vegas, NV
 • dag 13: Las Vegas, NV - Victorville, CA
 • dag 14: Victorville, CA - Los Angeles, CA
 • dag 15: Los Angeles, CA - Einde van de reis
x
dag 1

Chicago - aankomst

1 dag

35 km

Welkom in de Windy City! Chicago, bijgenaamd het 'Parijs van de Prairie', is de grootste en meest opwindende van de steden aan het Grote Meer. Het heeft een adembenemende skyline langs Lake Michigan, en een scala aan top-rated musea, restaurants en cafes, en ontelbare bars en nachtclubs die een eerbetoon brengen aan de stad's sterke jazz en blues erfgoed. Vanavond ontmoet u uw reisgids in het hotel! Individuele transfer van de luchthaven naar het hotel (niet inbegrepen).

dag 2

Chicago, IL - Springfield, IL,

1 dag

300 km

Vanochtend leert u uw motorbike kennen en start U met de ultieme Amerikaanse roadtrip. Deze legendarische Route 66 begint aan de voordeur van onze EagleRider-locatie, daarna dwars door de staat Illinois, voordat je helemaal naar de Pacifische kust rijdt. Vanuit Chicago ga je naar het zuiden langs de Pontiac Trail, de oorspronkelijke naam voor dit deel van de weg hier, langs Joliet, met onderweg het bekijken van de Launching Pad Giant, en stoppen bij het verbazingwekkende RT 66 Museum in Pontiac. En natuurlijk met he heerlijke motorbike gevoel en cruisen langs de Mother Road.

dag 3

Springfield, IL - Saint Louis, MO

1 dag

186 km

Vandaag rijden we naar St. Louis! We blijven voornamelijk op de 2-vak rijweg van de Moederweg, doorkruisen korenvelden en de kleine stadjes die zich in het hart van Amerika bevinden. Onze aankomst in St. Louis loopt over de "Chain of Rocks Bridge", de oorspronkelijke brug waar RT 66 de Mississippi rivier overstak. Geniet vandaag van de korte rit naar de "Gateway to the West", St. Louis.  Deze geweldige stad ligt langs de oevers van de machtige Mississippi River en is de thuisbasis van enkele van de beste live muziek en BBQ-rib restaurants van het land.

dag 4

Saint Louis, Missouri - Joplin, Missouri

1 dag

536 km

Probeer deze morgen vroeg op te staan om de straat over te steken en te genieten van een "Early Morning" uitzicht op de St. Louis Arch en Mississippi River voordat we de weg op gaan. Met het beeld van stad in onze spiegels verlaten we Saint Louis, om aansluitend te genieten van de glooiende heuvels van Missouri die deze regio zo mooi en leuk maken om door te rijden. We stoppen even en zien de beroemde grootste schommelstoel ter wereld in Fanning, slingeren ons een weg over de kronkelende wegen van Devil's Elbow, en stoppen bij andere Route 66 iconen. Vanavond genieten we van een verblijf in Joplin, een stad die in 2011 zeer hard werd getroffen door een enorme tornado. Misschien hangen we vanavond met de lokale bevolking rond en horen we een aantal geweldige verhalen over hoe het was om in het oog van een enorme tornado te zijn!

dag 5

Joplin, MO - Oklahoma City, OK

1 dag

410 km

Vandaag gaat het om de route! Vanuit Joplin rijden we richting het westen door de heuvels en het paardenland via Oklahoma, door Miami, Claremore en Catoosa, de thuishaven van de legendarische Blauwe Walvis, voordat we door Tulsa gaan, en door de reservaten van verschillende inheemse Amerikaanse stammen. In de jaren 1830 werd een groot deel van dit land als "onbruikbaar" beschouwd door de federale regering, dus verschillende indianenstammen werden er "gevestigd" na de kolonisatie, waaronder de Choctaw, Chickasaw, Seminole, Creek en Cherokee. Vanavond verblijven we in Oklahoma City, het hart en de ziel van Route 66.! s Nachts kunt u genieten van Bricktown, de buurt in het hart van de stad vol met levendige restaurants, bars en winkels.

dag 6

Oklahoma City, OK - Amarillo, TX

1 dag

425 km

Vanochtend reizen we langs enkele van de oudste stukken van Oklahoma's Route 66. Ooit het land van de grote buffelkuddes, doorkruist we met dit gedeelte van de R66, enkele van de grote veepaden die in de jaren 1860 werden gebruikt om kuddes vee van Texas naar het spoor in Abilene, Kansas, te drijven. We rijden langs een deel van het Chisholm Trial, dat door Yukon en El Reno loopt, en stoppen bij het verbazingwekkende Route 66 Museum in Clinton. Na de lunch steken we de grens over naar de Texas Panhandle, het meest zuidelijke deel van de Great Plains. Bij het Big Texan Steakhouse in Amarillo heb je de mogelijkheid om te genieten van de beste steaks in Texas, gegarandeerd!

dag 7

Amarillo, TX - Santa Fe, NM

1 dag

485 km

Vandaag verlaat u Texas en bent u op weg naar "The Land of Enchantment", New Mexico. Na het passeren van de wereldberoemde Cadillac Ranch, stoppen we bij het halverwege de RT 66 in Adrian, Texas! En wat dacht u van de spookstad Glen Rio, waar u met één voet in New Mexico en met de andere voet in Texas kunt staan? Van daaruit rijden we het land van de Comanche Indianen binnen, waar mesas, bergen, cactussen en pijnbomen het landschap bepalen als we omhoog gaan naar de Hoge Vlaktes en de hoogte van Santa Fe in centraal New Mexico. Santa Fe is een van Amerika's oudste en mooiste steden, en zal onze basis zijn voor de komende twee nachten.

dag 8

Santa Fe, NM - Vrije dag

1 dag

Vandaag kan je volop genieten van de vrije tijd om te genieten van de karakteristieke smaak van deze bijna 400 jaar oude stad. De mix van culturen wordt hier duidelijk in de zuidwestelijke architectonische stijl die zo nauw verbonden is met de hoofdstad van New Mexico. Misschien wilt u een ritje maken langs de riviervallei naar het oude indianenstadje Taos, genieten van een zonsopgang met een warmelucht ballon, of een dagje cowboy spelen op een ritje te paard langs een berg- of canyonpad. Santa Fe biedt al deze mogelijkheden en meer.

dag 9

Santa Fe, NM - Gallup, NM

1 dag

434 km

Vanochtend gaat u naar het zuiden, naar Albuquerque, de grootste stad van New Mexico, met een derde van de bevolking van de staat. Albuquerque ligt uitgestrekt in het hart van New Mexico, waar de belangrijkste oost-west weg- en spoorlijnen zowel de Rio Grande als de oude weg naar Mexico kruisen. Je steekt de Rio Grande over en gaat naar het westen - naar het open land en de tinten van de Navajo-wildernis. Je glijdt langs de mesas en Bluffs, en dan door naar Laguna. Verder rijd je door Grants en langs Cibola National Forest naar de beroemde Route 66 stad Gallup - een oude spoorwegstad en Indiaas bolwerk. Geniet van uw verblijf vanavond met een groot aantal mederijders uit de hele wereld in een van de vele motorbiker vriendelijke hotels in Gallup.

dag 10

Gallup, NM - Grand Canyon, AZ

1 dag

455 km

Vandaag is weer een grote dag, vol met spectaculaire landschappen en iconische Route 66 haltes. We steken de grens over naar Arizona en rijden naar het Petrified Forest National Park, een gefossiliseerd prehistorisch bos van gigantische bomen dat door erosie is komen bloot te liggen. Hier heeft u de tijd om dit prachtige landschap te verkennen en te verdwalen in de uitgestrektheid van dit gebied. Na het verlaten van Petrified Forest NP, reizen we verder naar het westen naar het Wigwam Hotel in Holbrook, en stoppen we even in Winslow! Terwijl de meeste groepen stoppen in Flagstaff of Williams, Arizona, rijden wij verder om te overnachten op slechts een mijl van de South Rim van de Grand Canyon! Vanavond zit u heerlijk met een koud drankje in de hand en geniet u van de zonsondergang over de South Rim van de Grand Canyon. De droom wordt werkelijkheid!

dag 11

Grand Canyon, AZ - Laughlin, AZ

1 dag

410 km

Wie een echt "Bird's Eye View" van de Grand Canyon zoekt, laat het ons zeker weten en we regelen een helikoptervlucht in de ochtend over het hart van de South Rim. Na het verlaten van de Grand Canyon pikken we Route 66 weer op in Williams, Arizona voordat we stoppen in de beroemde 66 steden Seligman, Hackberry en Kingman, en Oatman, voordat we aankomen bij ons Laughlin hotel aan de oevers van de Colorado rivier.

dag 12

Laughlin, AZ - Las Vegas, NV

1 dag

208 km

Vandaag, een snelle rit en een kleine omweg om de ongelooflijke bezienswaardigheden en geluiden van Las Vegas te ontdekken! Onze reis van vanochtend geeft ons de eerste echte smaak van de Mojave woestijn, en een rit over de beroemde Hoover Dam! Eén ding is zeker, je tijd in Vegas mag dan kort zijn, maar het zal zeker zoet zijn! Probeer een beetje te slapen want morgen vervoegen we Route 66 op waar we de route gisteren even verlaten hadden.

dag 13

Las Vegas, NV - Victorville, CA

1 dag

452 km

Vandaag steken we de grens over naar onze laatste staat op Route 66 - Californië! Eén ding is zeker - vandaag is een dag als geen ander, aangezien we de Mojave woestijn doorkruisen die één van de meest dramatische landschappen van Zuid-Californië biedt. Je kunt je voorstellen hoe het moet zijn geweest voor de pioniers van Route 66 op hun weg door deze enorme uitgestrektheid van de woestijn, bezaaid met Joshua bomen, cactussen, vulkanisch gesteente en zand. We stoppen telkens even in de kleine "waystations" van Amboy en Ludlow. Vanavond vieren we onze laatste nacht langs de Moederweg.

dag 14

Victorville, CA - Los Angeles, CA

1 dag

200 km

Vandaag gaan we op weg naar onze eindbestemming - het einde van de weg op de Santa Monica Pier! Om daar te komen, rijden we echter eerst de 66 mijl van de Angeles Crest Highway door het bergachtige terrein van Angeles National Forest. Deze snelweg wordt beschouwd als een van de top motorritten in Zuid-Californië en loopt op tot meer dan 2300 meter. Vervolgens dalen we de Crest af in het Los Angeles Basin en rijden we naar de Stille Oceaan. Bikers hebben altijd gemengde emoties als ze aan het "End of the Trail" bord op de Santa Monica Pier staan. Er is een gevoel van vreugde en opgetogenheid bij het voltooien van een reis waar de meeste mensen alleen maar van dromen, en een gevoel van verdriet bij de gedachte dat de rit ten einde is gekomen. Vanavond vieren we de kilometers die we hebben gereden en de vrienden die we hebben gemaakt terwijl we samen feesten op ons afscheidsdiner!

dag 15

Los Angeles, CA - Einde van de reis

1 dag

25 km

Vandaag wordt deze prachtige reis afgesloten in Los Angeles. Laat het ons weten als u een of twee extra nachten in L.A. nodig heeft om van de bezienswaardigheden te genieten. We kunnen zelfs een motorverhuur met korting regelen! Tot volgend jaar! EagleRider

Standard hotels+motorbike (R66MC01A)
is beschikbaar vanaf 5322 EUR

Kamers 28.04.24 - 30.04.24 01.05.24 - 18.09.24 19.09.24 - 30.10.24
TWEEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K22) 7202 8003 7202
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 5322 5914 5322
EENPERSOONSKAMER (K11) 8962 9958 8962

Inbegrepen

Single kamer + 1 moto

Double 1 bed: 1 kamer voor 2 personen + 1 moto voor 2 personen

Double 2 bed: 1 kamer voor 2 perspnen + 2 moto's

Late Model Motorcycle Rental Included
Bike Model Guarantee Included
Grand Canyon Helicopter Tour Included
3 - 4 Star Motorcycle Friendly Hotels Included
Fuel on Riding Days Included
Custom Armored Riding Jacket Included
Breakfast on Riding Days Included
Hosted Welcome Dinner Included
Half-Shell Helmet for Rider and Pillion Included
EagleRider Legendary Farewell Party Included
Experienced Multilingual Tour Guide Included
Support Vehicle Equipped for Luggage and Spare Bike Included
Support Vehicle Driver Included
Door to Door Luggage Service Included
EagleRider On-Road Concierge Included
Mobile Tour Guide App Included
Custom Tour Completion Patch Included
National Park Entrance Fees Included
Hotel Parking Fees Included
Transportation between Tour Hotel and EagleRider Locations Included
Toll Fees Included

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.