Colorado & New Mexico

Colorado & New Mexico. 15 dagen/14 nachten. Begin: Denver - Einde: Denver.

 • dag 01: Denver, CO- aankomst - ophalen huurwagen - hotel - vrij
 • dag 02: Denver - bezoek stad en omgeving
 • dag 03: Denver - Estes Park
 • dag 04: Estes Park - Glenwood Springs
 • dag 05: Glenwood Springs - Grand Junction
 • dag 06: Grand Junction - Gunnison - Ouray
 • dag 07: Ouray - Mesa Verde - Durango
 • dag 08: Durango - Chaco Canyon - Albuquerque
 • dag 09: Albuquerque - Santa Fe
 • dag 10: Santa Fe - Bandalier National Monument - Toas
 • dag 11: Taos - Alamosa
 • dag 12: Alamosa - Canon City - Colorado Springs
 • dag 13: Colorado Springs
 • dag 14: Colorado Springs - Denver
 • dag 15: Denver - inleveren huurwagen - terugvlucht of individuele verlenging
x
dag 1

Denver, CO- aankomst - ophalen huurwagen - hotel - vrij

1 dag

10 km

Na aankomst op de luchthaven van Denver, ophaling van de huurwagen en rit naar het voorziene hotel. Vrije tijd en logies.

dag 2

Denver - bezoek stad en omgeving

1 dag

40 km

Denver is één van de jongste en meest pitoreske hoofdsteden van de Verenigde Staten, gebouwd op hoogtevlakten van 1600 meter. De belangrijkste attracties die de stad te bieden heeft: Het capitool met vergulde koepel, Lamrimer Square  - het hart van de stad, het Denver Museum of Nature & Science, het Aquarium, het winkelcentrum Cherry Creek op ongeveer 5 km van het centrum van de stad, de stadions en sporttereinen in het Coors Baseball Field and many more.

dag 3

Denver - Estes Park

1 dag

115 km

Je verlaat de stad in Noordelijke richting voor een bezoek aan het Rocky Mountains National Park en oversteken van de Continental Divide, langs de panoramisch 'Trail Ridge', waar je een prachtige fauna en flora kan bewonderen. Logies in Estes Park, een klein charmant dorpje. Een tram brengt je er naar een observatieplatform, waar je een spectaculaire zicht krijgt op de bergen in het park.

 

dag 4

Estes Park - Glenwood Springs

1 dag

295 km

Terwijl je door het park rijdt, merk je het ruige landschap en de rode cederbomen op langs een kronkelende weg. Een hoogtepunt is Milner Pass, waarop je daalt via Winterpark naar de autostrade. Vervolg je weg in Oostelijke richting en de rit eindigt in Glenwood Springs. Het dorp dankt zijn naam aan de warmwaterbron en je vindt er één van de grootste zwembaden met mineraal water ter wereld. Andere attracties zijn: het attractiepark Glenwood Caverns, de stoombaden van Yampah Spa en het Whitewater Park, een echte aanrader voor een kayaktocht.

dag 5

Glenwood Springs - Grand Junction

1 dag

176 km

Vandaag rijdt je niet zoveel kilometers, dus is er voldoende tijd voor de bezoeken. Vertrek in Westelijke richting naar Grand Junction. Deze dynamische stad ligt in het hart van de wijnteeltregio van Colorado en kent meerdere wijnhuizen. Daarnaast is het ook de ingange naar het Colorado National Monument, gemaakt uit geweldige rotsformaties en een kleiner park dat vaak vergeten wordt. Logies.

 

dag 6

Grand Junction - Gunnison - Ouray

1 dag

560 km

Vertrek in zuidelijke richting naar Montrose en volg dan de secundaire route naar Gunnison. Daar vind je het Pionner Museum terug en het is het startpunt om het spectaculaire National Park Black Canyon of the Gunnison the bezoeken. Geîsoleerd op een hoogvlakte, is deze Canyon zonder twijfel één van de meest natuurlijke van de Verenigde Staten. Vervolg de route naar het zuiden naar Telluride, een van de mooiste victoriaanse mijnstadjes van de staat. Logies in de buurt van Ouray. 

 

dag 7

Ouray - Mesa Verde - Durango

1 dag

195 km

We hernemen de route richting Zuiden, naar Durango, een klein historisch stadje, opgericht in 1880 om het mijnstadje Silverton te dienen. Vandaag is het een aangename plek om te vertoeven, met bars, restaurants, kunstgalerijen, en veel meer. Vervolg de route naar Mesa Verde National Park of bezoek de Indiaanse dorpen van Anasazi met onder andere: Cliff Palace, Sunset House, Balcony House, Spruce Tree House, ... Het grootste deel van het domein kan je enkel bezoeken met een ranger. Logies in Durango.

 

dag 8

Durango - Chaco Canyon - Albuquerque

1 dag

440 km

Vertrek in de richting van Aztec en Farmington, eveneens bewoord door de Navajo en Apaches en langs de route kom je belangrijke ruïnes tegen. Daarna, zuidelijker, maak je een stop in Chaco Canyon, een grote archeologische site die getuigt van de Puelbo-beschaving. Hier vind je voornamelijk de bekende potten in zwart en wit terug. Vervolg de weg naar Albuquerque, een stad die vele artiesten aantrekt.

 

dag 9

Albuquerque - Santa Fe

1 dag

100 km

Albuquerque is een van de grootste steden van de staat en is gelegen aan de Rio Grande Rivier. Bezoek het picturesque Old Town Plaza, het Indian Puebla Cultural Center, de Sandia Peak Tramway,... Vervolgens, rij verder tot Santa Fe terwijl je enkele bekende "Pueblos" passeert.  Een interessante stad met een mengelijk van de Indiaanse culture, Spanjaarden en Amerikanen. Bezoek het Palace of the Governors, the Institute of American Indian Arts, de kleine kunstgallerijen, het nationale en historische Pecos Park, ....

 

dag 10

Santa Fe - Bandalier National Monument - Toas

1 dag

220 km

Eén van de eerste haltes deze morgen zal het Bandalier National Monument zijn. Hier kan je de huizen van de Pueblo in typische kleisteen bewonderen. Hier werd ook, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in alle geheim de eerste atoombom ontwikkeld. Daarna rijd je verder naar Taos, dat vandaag de dag, samen met Santa Fe, dé plek is voor kunstvoorwerpen.

 

dag 11

Taos - Alamosa

1 dag

280 km

Toas is zeker gekend om de typische Pueblo-architectuur. Deze is het best bewaard gebleven en trouw aan de tradities. Als je geluk hebt, mag je misschien meedansen met een traditionele dans. Daarna rijd je door naar de grens met Colorado, op weg naar Alamosa. Je rijdt door een dorre regio en herbeleeft de Gold Rush.

 

dag 12

Alamosa - Canon City - Colorado Springs

1 dag

310 km

Het eerste bezoek voor vanmorgen zal het Great Sand Dunes National Park zijn, waar je uiteraard gigantische zandduinen terugvindt. Beklim ze te voet en glij naar beneden op een surfplank. Reis verder in de richting van Salida en Canon City. De grootste bezienswaardigheid van dit kleine stadje in de "Royal Gorge Bridge", een brug over de Arkansas Rivier en de dinosaurusfossielen die teruggevonden werden in Garden Park, ten noorden van de stad. Rijd verder naar Colorado Springs voor logies. 

 

dag 13

Colorado Springs

1 dag

De tweede grootste stad van de staat verwelkomt je in een prachtig decor. Je vindt er de US Air Force Academy en het bekende historische hotel "The Broodmoor". In de buurt vind je ook het Park Garden of the Gods, een impressionante geologische eigenheid. De trein Pikes Peak Cog Railway klint naar de tip van Pikes Peak op een hoogte van 4301 meter waar je een prachtig panorama krijgt.

 

dag 14

Colorado Springs - Denver

1 dag

150 km

Herneem de route in de richting van Denver voor de laatste nacht van deze prachtige rondreis. Waarom niet eindigen in Denver, een levendige buurt in de stad met vele cafés, terrasjes, bars, winkeltjes en kunstgalerijen.

 

dag 15

Denver - inleveren huurwagen - terugvlucht of individuele verlenging

1 dag

10 km

Einde van de trip, inleveren van de wagen op de luchthaven of individuele verlenging naar keuze mits supplement.

Standard hotels (0US00025)
is beschikbaar vanaf 2358 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.01.22 - 30.06.22 01.07.22 - 31.08.22 01.09.22 - 31.12.22
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2358 2574 2358
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1340 1470 1340
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1690 1854 1690
EENPERSOONSKAMER (K11) 4581 4856 4581
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 43 128 43
per kind in kamer van ouders 13 - 18 (DACHD18) 342 482 342
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 122 122 122

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.