Self Drive

Beauties of the West

Beauties of the West. 18 dagen/17 nachten. Begin: San Francisco - Einde: Las Vegas.

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

 • dag 01: San Francisco - aankomst - huurwagen ophalen - hotel - vrij
 • dag 02: San Francisco Bezoek
 • dag 03: San Francisco - Yosemite National Park
 • dag 04: Yosemite National Park - Lake Tahoe
 • dag 05: Lake Tahoe - Elko
 • dag 06: Elko - Salt Lake City
 • dag 07: Salt Lake City - Jackson
 • dag 08: Jackson - Yellowstone Zuidelijke deel
 • dag 09: Yellowstone - noordelijke deel
 • dag 10: Yellowstone - Cody
 • dag 11: Cody - Rock Springs
 • dag 12: Rock Springs - Vernal
 • dag 13: Vernal - Moab
 • dag 14: Moab - Arches en Canyonlands national parks
 • dag 15: Moab - Bryce Canyon
 • dag 16: Bryce Canyon
 • dag 17: Bryce Canyon - Las Vegas
 • dag 18: Las Vegas - vertrek of verlenging
x
dag 1

San Francisco - aankomst - huurwagen ophalen - hotel - vrij

1 dag

Na aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het gereserveerde hotel.

dag 2

San Francisco Bezoek

1 dag

25 km

Tijd voor een uitgebreid bezoek: Niet te missen: Chinatown, Fisherman's Wharf, de Golden Gate Bridge, Union Square, de vele grote winkelcentra, een boottocht naar Alcatraz of Sausolito of gewoon wat wandelen door de vele etnische wijken van de stad. Voor wie wat meer actie wenst, huur een fiets en ondek de stad op uw eigen tempo.

dag 3

San Francisco - Yosemite National Park

1 dag

305 km

Verlaat deze onvergetelijke metropool en reis via Oakdale en Big Oak in de richting van het mooie Yosemite National Park. U komt terecht in een schitterende natuur van indrukwekkende watervallen, glinsterende meren en adembenemende panorama's. Geniet ten volle van de rust en maak één van de vele wandeltochten

dag 4

Yosemite National Park - Lake Tahoe

1 dag

320 km

Vanuit de village volgt u de panoramische 'Tioga Road' (alternatieve route voorzien indien de pas zou gesloten zijn) en meteen komt u in een totaal ander landschap terecht. Voorzie een halte aan het mysterieuse Mono Lake en aan het spookstadje Bodie vooraleer tot Lake Tahoe te rijden. Nadien, prachtige tocht langs het meer en bezoek aan de Ponderosa Ranch uit de serie "BONANZA".

dag 5

Lake Tahoe - Elko

1 dag

540 km

U start vandaag met een bezoek aan de "gambling city" Reno. Daarna kan u ofwel highway 80 volgen die u via Winnemucca en Battle Mountain naar Elko brengt, ofwel verkiest u de toeristische route over Austin die u laat kennismaken met een minder gekend stukje Nevada. Logies te Elko.

dag 6

Elko - Salt Lake City

1 dag

380 km

Ten noorden van het Humboldt National Forest rijdt u richting Wendover tot de grens met Utah. Iets verder houdt u halt aan de
Bonneville Speedway en dan reist u door een gebied van zoutwoestijnen en via het Great Salt Lake naar Salt Lake City.

dag 7

Salt Lake City - Jackson

1 dag

440 km

In de voormiddag, bezoek aan Mormon Temple Square, het Tabernacle met het beroemde koor, het Capitool, enz... Nadien brengt een prachtige route u door een stukje uitzonderijke natuur in het Caribou National Forest, langs de oevers van de Snake River zo tot het sympatieke plaatsje Jackson.

dag 8

Jackson - Yellowstone Zuidelijke deel

1 dag

170 km

Vanuit Jackson rijdt u naar het mooie Grand Teton National Park. Geniet er van een rustige wandeling of van een gezellige pick-nick aan de rivier. Verder naar Yellowstone Nat.Park. waar u meteen start met de "South Loop". Die laat u kennismaken met de vulkanische activiteiten van het park in geyserbekkens, modderpoelen en fumaroles. Logies te West Yellowstone / Montana.

dag 9

Yellowstone - noordelijke deel

1 dag

200 km

Volledige dag om dit indrukwekkende park te bezoeken. Vergeet niet de "North Loop" te volgen en ontdek immense canyons, stormachtige watervallen, glinsterende rotspartijen...

dag 10

Yellowstone - Cody

1 dag

240 km

Slechts een paar uurtjes rijden en u belandt in de gezellige cowboy en western-sfeer. Cody, de stad van Buffalo Bill, vormt een aangename verpozing tijdens de trip. Bijna elke zomeravond kan u er een echte "rodeo" bijwonen.

dag 11

Cody - Rock Springs

1 dag

460 km

Van Cody gaat het eerst naar Thermopolis, een regio van warmwaterbronnen. Daarna via Riverton naar Lander door het Wind Indian Reservation, oorspronkelijk het gebied van de Shoshone en Arapaho Indianen. Hier worden regelmatig POW WOW's georganiseerd. Verder naar Rock Springs voor logies

dag 12

Rock Springs - Vernal

1 dag

180 km

Iets ten zuiden van Rock Springs vindt u het mooie Flaming Gorge Nat. Recreation Area met o.a. de Flaming Gorge Dam. Bezoek aan de stuwdam en het recreatiedomein. Doorreis naar Vernal in Utah met bezoek aan het Dinosaur Museum en de Dinosaur Gardens.

dag 13

Vernal - Moab

1 dag

360 km

U verlaat Vernal richting Dinosaur. Hier vindt u de beroemde steengroeve van het Dinosaur National Monument met de fossiele resten van diverse dinosauriërs. Dan richting Grand Junction en bezoek aan de prachtige canyons en monolieten van het Colorado National Monument. Via Cisco en scenic route 128 richting Moab.

dag 14

Moab - Arches en Canyonlands national parks

1 dag

Toegangspoort tot het Canyonlands N.P. en Arches National Park. Ontdek de meanders van de Colorado-rivier, Dead Horse Point en bewonder de fantastische rotsformaties en stenen triomfbogen in Arches National Park. Jeeptours en raft-trips mogen zeker niet ontbreken.

dag 15

Moab - Bryce Canyon

1 dag

420 km

Een lange maar avontuurlijke tocht door Capitol Reef en de Escalante Canyons. Een prachtig film- en fotodecor vindt u ongetwijfeld in Bryce Canyon N.P. één van de mooiste en kleurrijkste canyons van Amerika. Logies: Best Western Ruby's Inn of één van de lodges vlakbij de ingang van het park.

dag 16

Bryce Canyon

1 dag

Volledige dag voor uitgebreid bezoek. Een absolute must: de Navajo Loop trail, een bijzonder populaire wandeling die start aan Sunset Point.

dag 17

Bryce Canyon - Las Vegas

1 dag

430 km

Via het prachtige Zion National Park naar St. George en mogelijk bezoek aan de spierwitte Mormonen kathedraal. Dan volgt een rustige trip tot Las Vegas, de "glitter stad" in de woestijn. Relax rond het zwembad of bezoek aan de casino's!

dag 18

Las Vegas - vertrek of verlenging

1 dag

Einde van deze fantastische trip. Ingifte van de wagen op de luchthaven of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

BEAUTIES OF THE WEST STD 303 (0USST18A)
is beschikbaar vanaf 2534 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.05.21 - 30.06.21 01.07.21 - 17.08.21 18.08.21 - 31.10.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2345 2420 2345
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2534 2676 2534
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1412 1487 1412
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1788 1884 1788
EENPERSOONSKAMER (K11) 5063 5346 5063
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 90 90 90
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 267 267 267
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 180 180 180

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.