Bayous & Plantations - Franstalige Begeleiding

Bayous & Plantations - Franstalig begeleide rondreis. 8 dagen/7 nachten. Begin: New Orleans - Einde: New Orleans.

2023 DEPARTURE DATES  EN FRANCAIS
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH     24    -
APRIL   14   28  
MAY     19    
JUNE      
JULY     21    
AUGUST  4      
SEPTEMBER   8   22  
OCTOBER     20    
NOVEMBER No departures
DECEMBER

Dag
Jour
Day
2023 Hotels  (or Similar)
category
Maaltijden/Repas/Meals
Breakfast/Ontbijt/Petit-déjeuner
Lunch/Middagmaal/Déjeuner
Dinner/Avondmaal/Diner
No meal/free
1 New Orleans: Country Inn Suites Metairie No meals
2 Baton Rouge: Holiday Inn College Drive Breakfast, lunch, diner
3 Natchez: Magnolia Bluffs Casino Hotel Breakfast, lunch, diner
4 Lafayette: LA Quinta Inn Oil Center Breakfast, lunch, diner
5 Houma: Microtel Inn & Suites Breakfast, lunch, diner
6 New Orleans: Holiday Inn Superdome Breakfast, lunch, diner
7 New Orleans: Holiday Inn Superdome Breakfast, lunch, diner
8 Departure Breakfast
 • dag 01: New Orleans - aankomst
 • dag 02: New Orleans - Baton Rouge
 • dag 03: Bâton Rouge - Saint Francisville - Natchez
 • dag 04: Natchez - Atchafalaya - Lafayette
 • dag 05: Lafayette - Saint Martinville - Houma
 • dag 06: Houma - Thibodaux - New Orleans
 • dag 07: New Orleans - bezoek
 • dag 08: New Orleans - Vertrek
x
dag 1

New Orleans - aankomst

1 dag

20 km

Na aankomst op de luchthaven, onthaal door de gids en transfer naar het voorziene hotel. Vrije tijd, vrij avondmaal en logies.

dag 2

New Orleans - Baton Rouge

1 dag

172 km

's Morgens vertrekken we naar Laura Plantation voor bezoek, waarna we de plantageweg vervolgen en langs de beroemde Oak Alley Plantation komen, een prachtige residentie met zijn door eeuwenoude eiken beschaduwde steegjes. Lunch op de plantage. Verder naar de hoofdstad van Louisiana, Baton Rouge. Korte rondleiding door de stad om het Capitool te ontdekken, vervolgens langs de beroemde Louisiana State University die een zeer belangrijke rol speelt in de plaatselijke economie en waarvan onder meer het Rural Life Museum afhangt dat u zult bezoeken. Het openluchtmuseum bestaat uit huizen en technische uitrusting die typisch zijn voor het begin van de 19e eeuw.  Inchecken in het hotel. Diner en overnachting in Baton Rouge.

dag 3

Bâton Rouge - Saint Francisville - Natchez

1 dag

150 km

Vanmorgen vertrek naar Saint Francisville voor een bezoek aan een prachtige plantage in de streek. Bezoek de prachtige Rosedown Plantation en de tuinen die geïnspireerd zijn op die van Versailles. Lunch in Saint Francisville. Verder naar Natchez, in de naburige staat Mississippi, een charmant zuiders stadje dat zijn historisch karakter heeft behouden. Bezoek aan het centrum met zijn 19e eeuwse herenhuizen, daarna avondmaal en overnachting in Natchez.

dag 4

Natchez - Atchafalaya - Lafayette

1 dag

275 km

We starten de dag met een bezoek aan de Frogmore Cotton Plantation, de enige overgebleven katoenplantage, voor zowel een historische als moderne rondleiding over de evolutie van het werken met katoen vanaf het begin van de 18e eeuw tot vandaag de dag. Lunch en daarna doorreis tot Lafayette. In de namiddag, bezoek van Lafayette en met name de kathedraal en de Oude Eik. Bezoek dan het Atchafalaya Basin. Optionele tocht met een platbodemboot om dit moerassige gebied te ontdekken. Terugkeer naar Lafayette en vrije tijd om het diner voor te bereiden. Typisch "Fais Dodo" diner. U proeft de Louisiaanse specialiteiten in een ontspannen sfeer met Cajun muziek. Na een paar danspasjes op de dansvloer hoeft u alleen nog maar "Let the good times roll". Overnachting in Lafayette. 

dag 5

Lafayette - Saint Martinville - Houma

1 dag

200 km

Vertrek naar Saint Martinville, een stadje dat in de 19e eeuw bekend stond als "Klein Parijs" en een zeldzaam voorbeeld is in de Verenigde Staten van een zeer Europese dorpsstructuur. De geschiedenis van de Evangeline zal hier verteld worden.  Lunch. Dan vertrek naar Avery Island. Bezoek aan de beroemde Tabasco Fabric en vervolgens aan de exotische tuin van Avery Island, vlakbij de Golf van Mexico en zijn beroemde Jungle Gardens en vogelreservaat. Ga verder door Morgan City, de garnalenhoofdstad van Amerika. Aankomst in Houma in de late namiddag en check in in het hotel. Diner en overnachting.

dag 6

Houma - Thibodaux - New Orleans

1 dag

125 km

Geniet deze ochtend van een boottocht door de omliggende moerassen, de beroemde bayous, waar u enkele "crocrodries" kunt tegenkomen, de naam die aan de alligators van de streek wordt gegeven. Daarna vertrek naar Thibodaux waar een landschap van prairies en suikerrietvelden heerst. Ga verder door het moerassige landschap van Terrebonne. De lunch wordt hier voorzien. Vertrek naar New Orleans. In de namiddag, stadstour van New Orleans en bezoek aan een paar beroemde wijken, waaronder het mooie Garden District waar u met de beroemde Tramway 'genaamd desire' een tochtje kan maken. Diner en overnachting in de stad.

dag 7

New Orleans - bezoek

1 dag

5 km

We zetten het bezoek aan de stad verder, geen klassiek bezoek maar een wandeling in de gezellige oude wijk, Le Vieux Carré. Ontdek de Franse markt, de Saint Louis kathedraal, de Cabildo, een opmerkelijk Spaans gebouw uit de 18e eeuw. Lunch in het centrum van de stad. Daarna vrije tijd voor persoonlijke ontdekking van de stad. Vanavond diner met jazz-muziek. Overnachting.

dag 8

New Orleans - Vertrek

1 dag

20 km

Vrije ochtend om de stad in verder op eigen tempo te verkennen of voor ultieme shopping. Vrije Lunch en daarna transfer naar de luchthaven. Einde van deze fantastische reis!

BAYOUS ET PLANTATIONS - FR - 3139 (EUS00037)
is beschikbaar vanaf 1848 EUR

Kamers 01.04.23 - 31.12.23
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1848
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1673
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1734
EENPERSOONSKAMER (K11) 2470
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 1488
MAALTIJDEN VOLGENS PROGRAMMA (R02) Free

Inbegrepen

* Vervoer luchthaven/hotel en hotel/luchthaven
* Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig, inclusief lokale taksen.
* Vervoer per touringcar van Grand Tourism met airconditioning en een Franssprekende gids voor een groep van 23 personen en meer
* Vervoer per minibus met airconditioning met 25 zitplaatsen en een Franssprekende chauffeur voor groepen van 22 personen of minder
* De diensten van een tweetalige gids
* Continentaal ontbijt
* Volpension volgens het programma (geen maaltijden op dag 1 en op de dag van vertrek)
* Bezoeken vermeld in het programma: Laura Plantation, De Rosedown plantage in Saint Francisville,  LSU Rural Life Museum, Frogmore Cotton Plantation in Frogmore, De Tabasco Fabric in Avery Island, Avery Island Jungle Gardens & Bird Sanctuary, Moerastour in de bayous, Garden District Tramway (1 rit)
* Lokale taksen en services.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.