The American South - Engelstalig & Nederlandstalig begeleid

Colours of the South - Engels/Nederlandstalige begeleide rondreis. 14 dagen / 13 nachten. Begin: Atlanta - Einde: Atlanta.

2023 DEPARTURE DATES  ENGLISH/DUTCH
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL       22  
MAY 06     20  
JUNE 03        
JULY No departures
AUGUST  - -
SEPTEMBER   09   23  
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER
 • dag 01: Aankomst in Atlanta
 • dag 02: Atlanta
 • dag 03: Atlanta - Augusta - Charleston
 • dag 04: Charleston - Savannah
 • dag 05: Savannah
 • dag 06: Savannah - Montgomery
 • dag 07: Montgomery - Selma - New Orleans
 • dag 08: New Orleans - bezoek
 • dag 09: New Orleans - Baton Rouge - Natchez
 • dag 10: Natchez - Mississippi River - Memphis
 • dag 11: Memphis - Nashville
 • dag 12: Nashville
 • dag 13: Nashville - Chattanooga - Atlanta
 • dag 14: Vertrek uit Atlanta
x
dag 1

Aankomst in Atlanta

1 dag

Welkom in Atlanta en vrije transfer (niet inbegrepen) naar het hotel Holiday Inn Express Downtown. Hier maakt u kennis met de gids en met de andere deelnemers. Vrije tijd en logies.

dag 2

Atlanta

1 dag

De dag start met een sightseeing tour van deze moderne stad, waar CNN en Coca Cola hun hoofdzetel hebben. U passeert State Capitol, het Martin Luther King Jr. Historic District, imposante shoppingplaza's enz. In de namiddag: bezoek aan het Road to Tara Museum en aan Stately Oaks Plantation die de inspiratiebron was voor 'Tara'. U kan er memorabilia en kostuums van sterren als Clark Gable en Vivien Leigh bewonderen. Deze avond geniet u van een welkomst-drink tijdens een gezellige babbel met de andere deelnemers. Logies. 

dag 3

Atlanta - Augusta - Charleston

1 dag

U reist westwaarts tot Augusta, de 2e oudste stad van Georgia die jaarlijks één van de prestigieuse golftornooien voor de 'Masters' organiseert. In de namiddag komt u dan aan in Charleston, één van de oudste en mooiste historische steden van het zuiden. Vrije tijd voor bezoek of optionel activiteiten. Logies.

dag 4

Charleston - Savannah

1 dag

Geniet van een schitterende stadsrondrit en ontdek de vele pleintjes, prachtige historische huizen, fraaie tuinen, de Riverfront en veel meer. Tijdens dit bezoek komt u ook meer te weten over de geschiedenis van de Civil War en de strijd tussen Noord en Zuid. Vrije tijd voor eigen ontdekking, optionele excursie naar de beroemde "Boone Hall Plantation", met het statige "plantation House" en bezoek aan de originele "cabins" van de slaven.

dag 5

Savannah

1 dag

175 km

Vandaag geniet u van de charme van de stad Savannah, ooit wereld's grootste katoenhaven. Toen katoen enorm populair was, werd de prijs beheert door Savanah's katoenexport. De 'Civil War' vernietigde een groot stuk van de staat Georgia, maar Savannah bleef gespaard. Verschillende gebouwen zijn er honderden jaren oud, wat voor het decor zorgde van de populaire roman "Midnight in the Garden of Good and Evil".

dag 6

Savannah - Montgomery

1 dag

620 km

Vandaag rijden we naar het hart van 'the Deep South', Alabama. Wanneer we in de hoofdstad van Alabama - Montgomery - aankomen, bezoekt u het 'Rosa Parks Library & Museum'. Hier leert u onder andere meer over de bus boycot geïnspireerd op Parks. U wenst misschien ook het 'Dexter Avenue King Memorial Baptist Church' te bezoeken waar Martin Luther King Jr. the 'Boycott! leidde.

dag 7

Montgomery - Selma - New Orleans

1 dag

Deze ochtend verlaat u Montgomery om Selma - Alabama te ontdekken, wat ook een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de 'Civil War'. Bezoek aan "Edmund Pettis Bridge", waar de historische mars van Selma tot Montgomery begon en waar de gruwelijke gebeurtenissen van "Bloody Sunday" plaatsvonden. Een andere historische plaats om te bezoeken is de "Brown Chapel AME Church" voordat u zuidwaarts langs de Mississippi naar New Orleans rijdt. New Orleans is helemaal ingeburgerd door de Creoolse cultuur, omdat dit vandaag een unieke mix van Spaanse, Franse, Caraïbische, Afrikaanse en Anglo-Saksische invloeden heeft. Dit is dan overduidelijk in het eten, de architectuur en natuurlijk ook de muziek. Ervaar deze 'melting pot' aan boord van een Riverboat Dinner Cruise (optioneel) en geniet van het ritme van een Dixieland jazz band.

dag 8

New Orleans - bezoek

1 dag

15 km

Volledig vrije dag om deze fascinerende stad te verkennen. Plan een boottocht op de Mississippi, maak een wandeling door het beroemde 'French Quarter', proef van de typische creoolse gerechten, geniet van een ritje met de typische 'rode' trams door het Garden District en laat u onderdompelen in het nachtleven in één van de vele Jazz-clubs. Logies.

dag 9

New Orleans - Baton Rouge - Natchez

1 dag

Vandaag rijden wij noordwaarts en aangekomen te Baton Rouge, hoofdstad van de staat Louisiana, geniet u van een beknopte stadsrondrit. Daarna volgen we de beroemde 'Natchez Trace Parkway' tot in Natchez, beroemd geworden door de vele katoenplantages. Deze namiddag brengt u een bezoek aan een van deze statige 'Antebellum Homes' waar u alles verneemt over de rijkdom die hier en in de regio, in de 19e Eeuw, te vinden was.

dag 10

Natchez - Mississippi River - Memphis

1 dag

Wij volgen de Mississippi en rijden tot Memphis, 'home of the Blues'. Meteen na aankomst stadsrondrit met o.a. Sun Studios, de beroemde Beale Street en natuurlijk mag een bezoek aan het onvergetelijke Graceland niet ontbreken (optioneel). Hier bezoekt u de 'Mansion' en bewondert er o.a. de enorme platencollectie en glitterpakken van 'the King'.

dag 11

Memphis - Nashville

1 dag

Deze ochtend verlaten wij Memphis en rijden verder richting Nashville, de 'Music City' van Amerika. Na aankomst, beknopte stadsrondrit met o.a. het vernieuwde Ryman Auditorium ooit thuisbasis van de 'Grand Ole Opry', de studios van Music Row, het attractiepark van Opryland en veel meer. Logies: Inn at Opryland.

dag 12

Nashville

1 dag

Start de dag in deze dynamische stad met een stadstour. Tijdens het verkennen van de belangrijkste kenmerken van deze stad, ontdekt u misschien wel een nieuwe muziek hit voordat het zelfs in de hitlijsten komt wanneer u een van de vele record studios bezoekt. Optioneel kan u ervoor kiezen om 's avonds te genieten van een diner en show.

dag 13

Nashville - Chattanooga - Atlanta

1 dag

Na dit bezoek aan Nashville rijden we richting Chattanooga, met de beroemde CHOO CHOO trein. Dit stadje is de laatste jaren sterk gemoderniseerd en hetoude centrum en de wijken rond de rivier zijn prachtig gerenoveerd. In de namiddag dan verder richting Atlanta, waar u eventueel nog wat wenst te ontdekken van de stad. Wanneer u in het begin van de reis nog geen tijd had om het Georgia Aquarium, World of Coca Cola of CNN Center te bezoeken, kan u dit vandaag nog doen.

dag 14

Vertrek uit Atlanta

1 dag

Vrije voormiddag. Daarna transfer (niet inbegrepen) naar de luchthaven voor uw terugvlucht. 

COLOURS OF THE SOUTH - 1383 (EUS00044)
is beschikbaar vanaf 2571 EUR

Kamers 01.01.23 - 31.12.23
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2571
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2029
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2180
EENPERSOONSKAMER (K11) 3758
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 1025

Inbegrepen

- 13 overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig), logies en taksen.

- Welkomstreceptie op dag 2.

- Diensten van een Engels/Nederlandstalige gids.

- Rondreis per luxe-autocar.

- Stadsrondrit van Atlanta, Charleston, Nashville en Memphis.

- Stad-trolley door Savannah

- Alle vermelde bezoeken in het programma

- Bagagehandling: 1 valies per persoon

- De lokale taksen en diensten

(Kinderen jonger dan 8 jaar worden niet toegelaten)

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.