St. Laurence River Cruise from Niagara Falls via Nova Scotia to Boston

Canada/St. Lawrence Cruises
Onze Canada, New England en St. Lawrence Seaway cruises nemen u mee langs de legendarische St. Lawrence River naar de adembenemende uitzichten van de Atlantische kust en  Een opmerkelijke route uit de tijd van de Britse Strongholds, de New England kolonies, met zeldzame stops in schilderachtige Frans-Canadese dorpen en Victoriaanse steden rijk aan zeevaartgeschiedenis, en afgelegen eilanden met een spectaculair uitzicht op de wilde dieren en fascinerende lokale culturen te verkennen in Canada en New England

Navigeer de wateren die New England met Canada verbinden op deze spectaculaire reis. De grootste schatten van Noord-Amerika - plaatsen als Boston, Massachusetts, Montreal, Quebec en Niagara Falls - liggen klaar om verkend te worden. Het schilderachtige zeilen door de Duizend Eilanden is ongeëvenaard en Charlottetown, Prince Edward Island, die in de Tuin van de Golf zijn geplant, nodigt reizigers uit om te genieten van de grillige architectuur en rooskleurige kustlijnen.

 • dag 01: Niagara Falls
 • dag 02: Niagara Falls - Thousand Islands
 • dag 03: Thousand Islands - Montreal
 • dag 04: Montreal - Quebec
 • dag 05: Quebec - sailing on the river
 • dag 06: Sailing on the river - Charlottetown
 • dag 07: Charlottetown - Strait of Canso
 • dag 08: Strait of Canso - Halifax
 • dag 09: Halifax - sailing day on the Atlantic Ocean
 • dag 10: Sailing on the Atlantic Ocean - Portland ME
 • dag 11: Portland ME - Boston
 • dag 12: Boston
x
dag 1

Niagara Falls

1 dag

Geniet van uw verblijf in het pre-cruise hotel te Niagara Falls. De avond geeft u de tijd om kennis te maken met de stad.

dag 2

Niagara Falls - Thousand Islands

1 dag

400 km

Begin de dag in met een bezoek aan de adembenemende Niagara Falls, die elk jaar miljoenen bezoekers trekt. Een optionele boottocht en of helikopter vlucht wordt ter plaatse aangeboden.

dag 3

Thousand Islands - Montreal

1 dag

260 km

De Thousand Islands zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd, die dateert van zo’n 10.000 jaar geleden. Zachte gedeelten land werden door erosie weggeslepen, harde gedeelten bleven overeind. Door overstromingen transformeerden deze zich tot talloze granieten eilandjes in de ontstane Saint Lawrence River. Volgens de officiële teller gaat het om liefst 1864 eilanden in totaal. Het gebied heeft een geheel eigen ecosysteem en flora en fauna, met veel dennenbomen, zeldzame schildpadden en vogelsoorten.

dag 4

Montreal - Quebec

1 dag

260 km

Montréal is na Toronto de grootste stad van Canada en na Parijs de stad met de meeste Franstalige inwoners ter wereld. Het vormt het culturele hart van Canada en als een van Noord-Amerika's oudste steden heeft Montréal een boeiende geschiedenis en prachtige architectuur. Daarnaast is het geliefd vanwege zijn goede restaurants. Bijzonder is de Ville Souterraine; een immens ondergronds complex van winkels en restaurants.

dag 5

Quebec - sailing on the river

1 dag

Québec, de hoofdstad van de gelijknamige Franstalige provincie, is de enige stad in Noord-Amerika die door een stadsmuur wordt omgeven. Hierdoor is het een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het historische centrum ('le vieux Québec') staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Franse sfeer is nog overal te proeven.

dag 6

Sailing on the river - Charlottetown

1 dag

Dag varen over de St. Lawrence Rivier, genieten van het uitzicht op het dek.

dag 7

Charlottetown - Strait of Canso

1 dag

410 km

Charlottetown is de hoofdstad van de provincie Prince Edward Island. De stad speelde een belangrijke rol bij de eenwording van Canada, dat zich wilde losmaken van de Britse kroon. In Charlottetown werd daarom in 1864 de Conferentie van Charlottetown gehouden, waarbij afgevaardigden van verschillende Canadese provincies bijeenkwamen om te praten over een onafhankelijk Canada. De stad draagt het motto 'Birthplace of Confederation' en is trots op het Province House waar deze conferentie plaatsvond. Maar er is veel meer! Je kunt het pittoreske stadscentrum eenvoudig te voet verkennen. Wandel door rustige straten met hoge bomen en bekijk historische victoriaanse gebouwen. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Confederation Centre of the Arts, het historische centrum en de haven.

dag 8

Strait of Canso - Halifax

1 dag

270 km

Ontspannende dag op het schip, geniet van de het prachtig uitzicht.

dag 9

Halifax - sailing day on the Atlantic Ocean

1 dag

Halifax, het culturele en economische hart van Nova Scotia, ligt aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Het moderne centrum en de historische wijken van Nova Scotia’s hoofdstad vormen een bijzondere mix. Daarnaast is Halifax de thuisbasis van verschillende universiteiten, waardoor het een bruisend uitgaansleven heeft.

dag 10

Sailing on the Atlantic Ocean - Portland ME

1 dag

400 km

Dagje ontspanning op het water. Genieten is de boodschap van de mooie omgeving.

dag 11

Portland ME - Boston

1 dag

200 km

Het stadje Portland ligt direct aan de Atlantische Oceaan. Je kunt er een boottocht maken, wandelen over de promenade of genieten van het uitzicht over Casco Bay. Ook zijn er amusementsparken en musea. De boetiekjes en winkels bieden de bezoeker vermaak. Portland is de grootste stad van Maine en tevens haar culturele, sociale én economische centrum. Deze stad brandde viermaal tot de grond af, maar werd iedere keer weer opgebouwd. Het stadszegel laat daarom een feniks zien die uit de as herrijst, met daaronder het credo ‘Resurgam’, wat in het Latijn ‘ik zal weder opstaan’ betekent.

dag 12

Boston

1 dag

Boston, het boegbeeld van New England en de wieg van de Amerikaanse vrijheid, staat bekend als een van de meest historische, welvarende en invloedrijke steden van de Verenigde Staten. Als hoofdstad van de staat Massachusetts is Boston rijk aan bezienswaardigheden, musea en historische locaties. De stad bestaat uit verschillende wijken, die elk hun eigen karakter hebben.

Inbegrepen

 • Pre-voyage hotelovernachting
 • Uitstekende regionale keuken met specialiteiten en van tijd tot tijd speciale optiemogelijkheid
 • Elke avond entertainment
 • Uitstappen in elke aanloophaven
 • Namiddag theeservies
 • Dagelijks Cocktail uur
 • Niet-premium bier, thee, koffie, gefilterd water en frisdranken inbegrepen
 • Wi-Fi in alle openbare ruimtes