Great Lakes Treasures - ex Ontario Nature adventure

Great Lakes Treasures - ex Ontaria Nature adventure . 16 dagen/15 nachten. Begin: Toronto - Einde: Toronto.

 • dag 01: Aankomst Toronto
 • dag 02: Toronto
 • dag 03: Toronto - Huntsville
 • dag 04: Huntsville, ON
 • dag 05: Huntsville - Killarney Provincial Park
 • dag 06: Killarney Provincial Park
 • dag 07: Killarney Provincial Park - Timmins
 • dag 08: Timmins
 • dag 09: Timmins - Wawa
 • dag 10: Wawa - Sault Ste. Marie
 • dag 11: Sault Ste. Marie
 • dag 12: Sault Ste. Marie - Manitoulin Eiland
 • dag 13: Manitoulin Eiland
 • dag 14: Manitoulin Eiland - Tobermory
 • dag 15: Tobermory - Niagara Falls
 • dag 16: Niagara Falls - Toronto en vertrek
x
dag 1

Aankomst Toronto

1 dag

15 km

Aankomst op de luchthaven van Toronto en opname van uw huurwagen. Rit naar het gereserveerde hotel waar u aan de receptie het ‘roadbook’ voor deze trip zal ontvangen. De rest van de dag is vrij om deze multiculturele stad te verkennen. Toronto is rijk aan restaurants en bars, biedt een uitbundig en gediversifieerd nachtleven en meer dan uitgebreide shoppingmogelijkheden.

dag 2

Toronto

1 dag

20 km

Tijd om de stad te verkennen: C.N. tower (Canadian National) van waar u een onvergetelijk uitzicht krijgt op de stad en de directe omgeving. Ontdek de architecturale geheimen van deze unieke constructie, wandel op het glazen observatieplateau of proef van de verfijnde keuken in het draaiend restaurant. (Toegangsticket voor het naast gelegen Ripley’s Aquarium inbegrepen). Eens terug op vaste grond kan je kuieren doorheen de winkelstraten, het shopping center EATON, via de mooie oude en nieuwe ‘City Hall’, het schitterende Ontario Museum en veel meer. Ook het theater en bruisende nachtleven hebben heel veel te bieden. Overnachting in Toronto.

 

dag 3

Toronto - Huntsville

1 dag

220 km

Reis via charmante dorpjes in noordelijke richting, door het prachtige natuurgebied van Muskoka, waar u een bezoek kan brengen aan het Muskoka Pioneer Village. De eindbestemming van vandaag is Huntsville, gelegen net buiten het Algonquin Provincial Park. Dit schitterend park is vooral gekend om zijn vele openlucht activiteiten bij meren en rivieren en talrijke wandelpaden die u de schoonheid van de flora en flauna doen ontdekken... een echt vakantieparadijs. Overnachting in Huntsville.

dag 4

Huntsville, ON

1 dag

25 km

De parken die het gebied omringen bieden allemaal leuke dagtochten om eeuwenoude bossen en meren te verkennen. Arrowhead Provincial Park is een kleiner park met wandelpaden en een zwemstrand, perfect voor een dagexcursie. U kunt ook genieten van een bezoek aan de outdoor Group of 7 natuurlijke kunstgalerie, ter ere van de werken van vroeg 20e-eeuwse kunstenaars die een wereldberoemde Canadese impressionistische stijl creëerden. Overnachting in Huntsville.

dag 5

Huntsville - Killarney Provincial Park

1 dag

300 km

Vandaag reist u verder naar het minder gekende ‘hinterland’ van Ontario, door dorpjes die hun bloei kenden door de hout- en mijnindustrie. Logies voor de volgende twee dagen is voorzien in de rustieke Killarney Mountain Lodge.

dag 6

Killarney Provincial Park

1 dag

10 km

Deze regio staat bekend als een van de beste wandel- en kampeergebieden in de provincie, en u zult ontdekken waarom terwijl u dit opvallende landschap van pre- Cambrium graniet en sprankelende meren verder verkent. Killarney Provincial Park staat bekend om zijn uitstekende kampeerfaciliteiten maar biedt ook uitstekende kanotochten en een variatie aan wandelpaden.

dag 7

Killarney Provincial Park - Timmins

1 dag

415 km

Vandaag gaat het nog verder noordwaarts, richting Timmins. Deze regio is rijk aan mineralen, vooral aan goud en bezit meer dan 500 meren en rivieren. Geniet van dit prachtige bosrijke en rotsachtige landschap. Logies in Timmins.

 

 

dag 8

Timmins

1 dag

10 km

Verken de stad met het ‘Gouden hart’. Bezoek de plaatselijke kunstgalerijen, ga golfen of volg één van de wandelingen door het Boreal-woud. Optionele activiteit: verken de meren en rivieren per kajak of kano en hou uw ogen open: bevers en otters zijn dikwijls van de partij.

dag 9

Timmins - Wawa

1 dag

330 km

Verlaat Timmins en rij verder naar het westen, richting Wawa. Het landschap in deze regio bestaat uit Boreal-bos, dramatische kliffen en meren. Eens aangekomen in Wawa, kan U relaxen in het park langs het water of de plaatselijke geschiedenis ontdekken in het Sandy Beach Eco-Interpretive Park.

dag 10

Wawa - Sault Ste. Marie

1 dag

230 km

Reis verder naar het zuiden via de Trans Canada Highway, langs de ruwe en rotsachtige kust van Lake Superior. Sault Ste. Marie, één van de grootste steden in het noordwesten van Ontario, biedt alle faciliteiten van een grootstad. Toch is de stad maar een paar minuten verwijderd van uitgestrekte bossen en valleien die bezoekers van over de hele provincie aantrekken. Logies.

 

 

 

dag 11

Sault Ste. Marie

1 dag

20 km

Deze stad en de regio errond zijn vooral bekend om het Eco-toerisme, met heel wat parken zoals het Pancake Bay, Batchawana Bay en Lake Superior Provincial Park. Optionele activiteit: Ga aan boord van de Agawa Canyon Train voor een 1 dagsexcursie, 183 km. ten noorden van de stad. Wanneer het spoor het verste en hoogste punt van Agawa Canyon bereikt, daalt die daarna 150m. langs een 16 km. lang pad tot in het dal van deze canyon. Nadien nog wat tijd voor een korte wandeling en dan terug naar Sault Ste. Marie.

dag 12

Sault Ste. Marie - Manitoulin Eiland

1 dag

350 km

De dag start met een ontspannen rit door een indrukwekkend decor van bossen en meren. Het Manitoulin eiland is het grootste eiland ter wereld gelegen in een zoetwatermeer. Er zijn vijf reservaten van de «Ojibwa» stam op dit eiland, evenals het oudste dorp met lange, hoge smalle woningen, daterend van 500 jaar terug... Leer en ontdek alles over dit stukje ‘uniek’ Canada en geniet van de vele activiteiten in en rond uw hotel. Logies op het eiland Manitoulin.

 

 

 

dag 13

Manitoulin Eiland

1 dag

10 km

Een meesterwerk van de natuur met dan 100 meren o.a. het Manitou Meer. Het eiland is uitermate geschikt om heerlijk rond te varen, te vissen en zelf de duikers kunnen er genieten van een unieke onderwaterwereld. Verkiest U vaste grond, het Assininack museum, het Current-Howland museum en het Mississagi Lighthouse Museum in een vuurtoren, zijn meer dan geschikte alternatieven.

dag 14

Manitoulin Eiland - Tobermory

1 dag

75 km

Aan de zuidkust van het eiland, gaat u aan boord van de ferry die U van South Baymouth tot Tobermory brengt, dit tijdens een ontspannen 2u. durende cruise. Daarna rijdt u Bruce Peninsula Park binnen, met heel wat wandelpaden, sportacitiveiten en unieke plekjes zoals het Fathom Five Marine Park, een onderwaterpark waar duikers naar scheepswrakken op zoek gaan. Logies.

dag 15

Tobermory - Niagara Falls

1 dag

380 km

U rijdt door de regio van Bruce Peninsula op weg naar Niagara Falls, de 'honeymoon capital of the world'. Bij het naderen van de zuidelijke uithoek van Ontario passeert u heuvels met een verscheidenheid aan wandel- en fietspaden. De weg gaat verder door de weelderige boom- en wijngaarden van de Niagara-regio, waar vele wijnchateaus van wereldklasse te vinden zijn die u laten proeven en rondleiden. Eenmaal in Niagara Falls stapt u aan boord voor een onvergetelijke trip: De Hornblower Niagara Cruises brengt u naar de American Falls voordat u langs massieve rotsformaties vaart naar het magnifieke schouwspel van de donderende Horseshoe Falls. Profiteer van onovertroffen foto momenten. Overnachting: Niagara-on-the-Lake.

dag 16

Niagara Falls - Toronto en vertrek

1 dag

130 km

Na een laatste wandeling rijdt u terug naar Toronto luchthaven voor afgifte van de wagen. Terugreis of verlenging mits supplement.

ECO overnachting (0CAEC021)
is beschikbaar vanaf 2717 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 07.09.23 - 31.10.23
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2494
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2717
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2084
EENPERSOONSKAMER (K11) 5111
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 252
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 192

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.