The Best of the East - Nederlandstalige begeleiding

The Best of the East - Nederlandstalig begeleide rondreis. 19 dagen/18 nachten. Begin: New York - Einde: Miami.

2023 DEPARTURE DATES
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY       26  
JUNE          
JULY     14   28
AUGUST          
SEPTEMBER 1     22  
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER

Dag
Jour
Day
2023 Hotels  (or Similar)
category
Maaltijden/Repas/Meals
Breakfast/Ontbijt/Petit-déjeuner
Lunch/Middagmaal/Déjeuner
Dinner/Avondmaal/Diner
No meal/free
1 Sheraton Times Square Breakfast
2 Sheraton Times Square Breakfast
3 Embassy Suites Waltham Breakfast
4 Wyndham Garden Niagara Falls  Breakfast
5 Wyndham Garden Niagara Falls  Breakfast
6 Holiday Inn Lancaster  Breakfast
7 Yours Truly DC Hotel Breakfast
8 Yours Truly DC Hotel Breakfast
9 Sheraton Miami Airport Breakfast
10 Fairfield Inn & Suites Key West Breakfast
11 Quality Inn Florida City Breakfast
12 Holiday Inn & Suites Clearwater Breakfast
13 Holiday Inn & Suites Clearwater Breakfast
14 Rosen Inn Lake Buena Vista Breakfast
15 Rosen Inn Lake Buena Vista Breakfast
16 Rosen Inn Lake Buena Vista Breakfast
17 Winter Haven South Beach No meals
18 Winter Haven South Beach No meals
19 Terugreis  
 • dag 01: New York - aankomst - vrije transfer - check in
 • dag 02: New York
 • dag 03: New York - Boston
 • dag 04: Boston - Niagara Falls
 • dag 05: Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls
 • dag 06: Niagara Falls - Amish Country - Lancaster
 • dag 07: Lancaster - Gettysburg - Washington
 • dag 08: Washington
 • dag 09: Washington - Vlucht - Miami
 • dag 10: Miami - Key West
 • dag 11: Key West - Florida City
 • dag 12: Florida City - Everglades - Clearwater
 • dag 13: Clearwater Beach
 • dag 14: Clearwater - Tarpon Springs - Orlando
 • dag 15: Orlando
 • dag 16: Orlando - Daytona - St.-Augustine - Orlando
 • dag 17: Orlando - Kennedy Space Center - Miami
 • dag 18: Miami Beach
 • dag 19: Vertrek Miami
x
dag 1

New York - aankomst - vrije transfer - check in

1 dag

25 km

Na aankomst op de luchthaven, vrije transfer (niet inbegrepen) naar het gereserveerde hotel. Vrije tijd voor een eerste verkenning.

dag 2

New York

1 dag

10 km

U geniet van een halve dag stadsrondrit als eerste kennismaking met deze bruisende stad: Broadway & Times Square, Rockefeller Center, Empire State Building, Fifth Avenue, Central Park, Ground Zero... en veel meer. Vrije namiddag voor eigen ontdekking. Logies. Suggesties: huur een fiets voor een ritje door Central Park, maak een boottocht naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld, bezoek Radio City en Rockefeller Center, geniet van een onvergetelijke helicoptertour boven de stad of ontdek Brooklynn en de beroemde brug.

dag 3

New York - Boston

1 dag

350 km

's Morgens vroeg verlaten we de stad en reizen langs de schitterende kustregio van Connecticut en Rhode Island naar Boston, Massachusetts. Aankomst in de namiddag en meteen start een stadsrondrit door het historische gedeelte van Boston met o.a. Copley Square, Boston Commons, Beacon Hill, de Botanical Gardens en Newbury Street, enz. Daarna vrije tijd en logies.

dag 4

Boston - Niagara Falls

1 dag

755 km

Vandaag brengt de autocar ons door het hartje van de staat Massachusetts waar een kort oponthoud voorzien wordt aan het pittoreske stadje Stockbridge. Daarna, door het golvende landschap van de staat New York, via prachtige wijngaarden rond de Finger Lakes tot Geneva, een schitterende stadje aan de oevers van Lake Seneca. Dan verder via Buffalo tot aan de beroemde Niagara Falls. Na aankomst, intrek in het hotel. Vrije tijd en logies. 

dag 5

Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls

1 dag

270 km

Deze voormiddag reist u naar Toronto, een bruisende, moderne stad aan Lake Ontario. Ontdek belangrijke toeristische attracties zoals de CN Tower, Skydome, Ontario Center, New City Hall en geniet van een optionele lunch in het reusachtige shoppingcenter EATON. In de namiddag terugrit naar Niagara en bezoek aan de ‘Falls’. Facultatieve boottocht met Hornblower Cruises tot aan de voet van de watervallen en voor vanavond (optioneel) diner in de Skylon Tower met panoramisch zicht op de regio. 

dag 6

Niagara Falls - Amish Country - Lancaster

1 dag

590 km

Deze voormiddag reist u in zuidelijke richting door de mooie glooiende landschappen van de staat Pennsylvania en via enkele pittoreske dorpjes bereikt u de streek waar de Amish wonen. U ontdekt er de 'good old times', het leven zonder wagen en zonder moderne voorzieningen. Logies. (optie: Amish Experience en diner-buffet).

dag 7

Lancaster - Gettysburg - Washington

1 dag

230 km

Vandaag brengt u een bezoek aan Gettysburg, historisch erg belangrijk daar hier de strijd voor de onafhankelijkheid gestreden werd. Daarna doorreis tot Baltimore voor een korte stadverkenning en optionele lunch. Eind van de namiddag, aankomst te Washington en intrek in het hotel voor logies.

dag 8

Washington

1 dag

U start de dag met een interessante stadsrondrit waarbij u meer verneemt over de geschiedenis en de politieke kracht die van deze stad uitgaat. U rijdt voorbij beroemde gebouwen en monumenten zoals het Witte Huis, het Kapitool, Smithsonian Institute, Washington Memorial, Lincoln Memorial, Vietnam Veterans Memorial, Arlington Cemetery, enz. De namiddag is vrij voor eigen verkenning of voor shopping. 

dag 9

Washington - Vlucht - Miami

1 dag

1691 km

Vrije tijd, daarna vrije transfer (niet inbegrepen) naar één van luchthavens. Binnenlandse vlucht van Washington naar Miami (niet inbegrepen). Bij aankomst in Miami, shuttle transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij voor een eerste verkenning.

dag 10

Miami - Key West

1 dag

175 km

We starten de dag met een korte city tour in Miami, "The Magic City" en de buurten Coconut Grove, Coral Gables, Little Havana en Bayside. Daarna reizen we zuidwaarts naar Islamorada en bezoek aan Robbie’s Tarpon Marina waar u de kans krijgt om hongerige, reusachtige ‘tarpons’ te voederen. Eind van de namiddag doorreis naar Key West waar u de 2 volgende nachten logeert. U kunt deelnemen aan een optionele excursie per catamaran en daarna de beroemde viering van de zonsondergang bekijken vanaf Mallory Square.

dag 11

Key West - Florida City

1 dag

160 km

Na het ontbijt verkennen we Key West tijdens een korte wandeling met een bezoek aan Old Town.  We lopen langs Duval Street die bekend staat om een scala aan restaurants, winkels, beroemde pubs en attracties. Er is tijd voor een lunch (niet inbegrepen) of om te winkelen. Daarna gaan we verder noordwaarts om de Upper Keys te verkennen voordat we aankomen in Florida City voor de nacht.

dag 12

Florida City - Everglades - Clearwater

1 dag

500 km

In de ochtend bezoeken we een exotische orchideeënkwekerij en 'Robert is Here'- een beroemde tropische fruitmarkt voordat we verder gaan naar de Everglades. Hier gaan we aan boord van een airboat om de fauna en flore te observeren, zoals alligators en als we geluk hebben misschien een witstaarthert of rivierotters. We doorkruisen de Everglades via de Tamiami Trail door cipressenmoerassen en een prachtig landschap op weg naar Clearwater Beach, bekend om zijn indrukwekkende witte zandstrand. We blijven hier 2 nachten.

dag 13

Clearwater Beach

1 dag

10 km

Breng de dag ontspannen door, lounge bij het zwembad of neem een duik in het warme water van de Golf van Mexico. Geniet van uw tijd, ga winkelen of neem deel aan een ruime keuze qua entertainment. Het hotel bevindt zich aan de baai en op wandelafstand van het strand en van Pier 60, bekend om zijn "party's" bij zonsondergang. Watersporten zijn beschikbaar in de buurt.

dag 14

Clearwater - Tarpon Springs - Orlando

1 dag

290 km

U ontdekt vandaag een iets ander Florida. Via de imposante Sunshine Skyway Bridge en Tampa, rijdt u naar Tarpon Springs voor een oponthoud in dit beroemde ‘Griekse’ sponsenstadje. Dan verder noordwaarts naar Homosassa Springs State Park waar u kennis maakt met de typische fauna en flora van deze kustregio. De dag eindigt te Orlando waar gelogeerd wordt voor 3 nachten. 

dag 15

Orlando

1 dag

20 km

Vrije dag of facultatief bezoek aan één van de beroemde attractieparken. SEAWORLD met o.a. spectakel van orka's en dolfijnen, ontdek Terror of the Deep, Wild Arctic, Journey to Atlantis' of UNIVERSAL STUDIOS met o.a. Ghostbusters, Earthquake, Back to the Future, Jurassic Park, Transformers, Twister en niet te vergeten het spetterende vuurwerk 'IllumiNation, of aan één van de prachtige DISNEY PARKEN zoals EPCOT of Magic Kingdom of Animal Kingdom.

dag 16

Orlando - Daytona - St.-Augustine - Orlando

1 dag

355 km

Deze voormiddag rijden we naar Saint Augustine en bezoeken het historische centrum met het beroemde Castillo de San Marco, de vele typische gebouwen in 'Spaanse' stijl, het San Augustin Antiguo, een echt openluchtmuseum en veel meer. Vrije lunch ter plaatse. Daarna doorreis naar Daytona Beach en ontdek er de charmes van deze geanimeerde badplaats en de beroemde 'Speedway'. Daytona beach is de enige kustplaats waar u met de wagen op het strand mag rijden. In de late namiddag, terug naar Orlando voor logies. (Indien gewenst, kan u deze dag ook in Orlando blijven en genieten van een extra dag parkbezoek).

dag 17

Orlando - Kennedy Space Center - Miami

1 dag

435 km

U verlaat Orlando vroeg in de ochtend en rijdt naar het beroemde Kennedy Space Center gelegen op het schiereiland van Cap Canaveral. Bezoek aan het NASA center, aan de lanceerinstallaties, de Rocket Garden, het complex Spaceport USA en veel meer. Daarna doorreis naar Miami waar u rond 18u. aankomt. Logies. 

dag 18

Miami Beach

1 dag

1 km

Geniet van een dagje rust aan het zwembad of op het strand. Er is ook de mogelijkheid om de stad nog verder te verkennen of op ontdekking te gaan in de vele boetieks en shoppingcentra van de stad.

dag 19

Vertrek Miami

1 dag

30 km

Vrije voormiddag, daarna vrije transfer (niet inbegrepen) naar de luchthaven en einde van deze prachtige reis. 

Standard hotels (EUS00011)
is beschikbaar vanaf 3560 EUR

Kamers 26.05.23 - 28.07.23 01.09.23 - 01.09.23
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3673 3560
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2969 2844
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 3239 3114
EENPERSOONSKAMER (K11) 5331 5156
per kind in de kamer van de ouders 8 - 16 (DACHD16) 1564 1564

Inbegrepen

- 18 Overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig).

- 16 Ontbijten, meestal continentaal - geen ontbijt in Miami.

- Diensten van een Nederlandstalig gids tijdens de rondreis.

- Rondreis per luxe-autocar (van dag 3 tot en met dag 17).

- Sightseeing tour van New York, Boston, Niagara Falls, Toronto, Gettysburg, Washington, St. Augustine, Key West.

- Ticket voor de airboat ride in de Everglades, bezoek aan Robbie's Tarpon Marina en aan Homosassa Springs State Park, Castillo San Marco en Kennedy Space Center.

- Alle lokale taksen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.