Canadian Discovery-Transcanada Trein+Coach - Engelstalige en Duitstalige begeleiding

CANADIAN DISCOVERY-TRANSCANADA COACH+TREIN ENGELS EN DUITSTALIGE BEGELEIDING 14N/15D

Ontdek de dynamische mix van Engelse en Franse cultuur in Montreal - de stad van kunst en muziek. Ga verder naar Ottawa, de nationale hoofdstad en de thuisbasis van de prachtige neogotische parlementsgebouwen, musea, galerijen en openbare parken. De rush van Canada's grootste stad boeit de bezoekers van Toronto, en een reis naar de adembenemende NiagaraFalls zal zeker inspireren. Uw VIA Railjourney begint in Toronto en slingert zich over de prairies naar Edmonton. Daarna reizen we verder naar de Rocky Mountains en de prachtige beschermde, wildlife-rijke parken van Alberta. Banff en Jasper kunnen bogen op onvergetelijke natuurzichten en ervaringen waarna U opnieuw aan boord gaat voor een spectaculaire schilderachtige treinreis naar de laatste halte in de bruisende kuststad Vancouver.

2022 DEPARTURE DATES  ENGLISH/GERMAN
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY
JUNE     17    
JULY   8      
AUGUST     12    
SEPTEMBER 2   16    
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER

Dag
Jour
Day
2022 Hotels  (or Similar)
category
Maaltijden/Repas/Meals
Breakfast/Ontbijt/P-déjeuner
Lunch/Middagmaal/Déjeuner
Dinner/Avondmaal/Diner
No meal/free
1 Montreal: Hotel Place Dupuis  
2 Montreal: Hotel Place Dupuis Breakfast
3 Ottawa: Best Western Downtown Suites Breakfast
4 Toronto: Bond Place Hotel Breakfast
5 Toronto: Bond Place Hotel Breakfast
6 Via RAIL - The Canadian Breakfast+Lunch+Dinner
7 Via RAIL - The Canadian  Breakfast+Lunch+Dinner
8 Via RAIL - The Canadian - Edmonton Breakfast+Lunch+Dinner
9 Banff: Banff Inn / High Country Inn Breakfast 
10 Banff: Banff Inn / High Country Inn Breakfast
11 Jasper: Jasper Inn / Marmot Lodge Breakfast
12 Jasper: Jasper Inn / Marmot Lodge Breakfast
13 Via RAIL - Jasper to Vancouver Breakfast+Lunch+Dinner
14 Vancouver: Holiday Inn Centre Breakfast
15 Terugreis of individuele verlenging Breakfast
 • dag 01: Montreal - aankomst - opname huurwagen - hotel checkin - vrije tijd.
 • dag 02: Montreal - stadsontdekking individueel - vrije namiddag
 • dag 03: Montreal naar Ottawa
 • dag 04: Ottawa - Toronto
 • dag 05: Toronto - Niagara Falls (excursie)
 • dag 06: Toronto - Edmonton VIA RAIL The Canadian
 • dag 07: Toronto - Edmonton VIA RAIL The Canadian day 2
 • dag 08: VIA RAIL The Canadian - Edmonton
 • dag 09: Edmonton - Banff (coach)
 • dag 10: BANFF NATIONAL PARK
 • dag 11: Banff National Park - Jasper National Park
 • dag 12: Jasper - bezoek
 • dag 13: Jasper - Vancouver (Via Rail)
 • dag 14: Jasper - Vancouver (Via Rail dag 2)
 • dag 15: Vertrek Vancouver
x
dag 1

Montreal - aankomst - opname huurwagen - hotel checkin - vrije tijd.

1 dag

30 km

Aankomst op de Montréal Pierre Elliot Trudeau Internationale luchthaven. Ophaling van de huurwagen en rit naar het gereserveerde hotel in de stad. De rest van de dag is vrij voor een eerste verkenning. Montréal staat bekend, vanwege zijn geweldige restaurants, veel shopping en heel veel verschillende culturen. Overnachting in Montréal.

dag 2

Montreal - stadsontdekking individueel - vrije namiddag

1 dag

10 km

Vandaag ontdekt u Montréal, de grootste Franssprekende stad van Noord-Amerika. Sightseeing tour met Mount Royal, de Olymic Village, Place Jacques Cartier en Le Vieux Montréal, Mc. Gill University, enz. De koloniale geschiedenis van deze stad is een nationaal centrum voor kunst zo veel als muziek is - en vindt u op elke hoek van de straat. Kunstenaars steegjes, honderden restaurants en een bruisend nachtleven maken het een van de meest dynamische bestemmingen in Canada. Vrije namiddag. Logies.

dag 3

Montreal naar Ottawa

1 dag

210 km

Na het ontbijt vertrekken we uit Montreal en gaan we landinwaarts naar de provinciegrens, waarbij we door de townships van westelijk Quebec reizen op weg naar de Canadese hoofdstad. Het binnenland van Quebec blijft sterk verbonden met het landbouwkundig verleden, wat blijkt uit de talloze boerderijen die langs de weg te zien zijn. Aangekomen in Ottawa ontdekken we de bezienswaardigheden van de Canadese hoofdstad. Tijdens onze tocht bekijken we onder andere de parlementsgebouwen, de woningen van de premier en de gouverneur-generaal, het Rideau-kanaal (door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed). Overnachting in Ottawa.

dag 4

Ottawa - Toronto

1 dag

460 km

Vandaag reizen we westwaarts naar Toronto. We reizen door aangename, pittoreske regio's van de provincie Ontario met onder meer de dramatische waterwegen van de Gananoque regio, het historische Kingston en Prince Edward County. Aangekomen in Toronto, zijn de rest van de dag en avond vrij voor wat onafhankelijke verkenning. Overnachting in Toronto.

dag 5

Toronto - Niagara Falls (excursie)

1 dag

240 km

Na het ontbijt ontdekt u de vele identiteiten van deze zeer kosmopolitische stad. Na het zien van de provinciale parlementsgebouwen, de waterkant, de indrukwekkende CN Tower en het levendige Chinatown, verlaten we de stad en gaan we op weg naar het Niagara schiereiland. We passeren mooie stadjes, langs de oevers van Lake Ontario, op weg naar de Niagara Falls. Tijd om de watervallen te bewonderen, deel te nemen aan een van de vele activiteiten, zoals een optionele helikoptervlucht of een Hornblower boottocht tot aan de voet van de watervallen. Terug naar Toronto voor de overnachting.

dag 6

Toronto - Edmonton VIA RAIL The Canadian

1 dag

450 km

Na het ontbijt gaan we naar Union Station in Toronto en stappen we aan boord van de CANADIAN (Via RAIL) voor onze reis dwars door het land; 2 nachten! Uw gastheren heten u welkom aan boord voor de komende 3 dagen en zorgen voor alle voorzieningen van de trein. De drukkere steden van Zuid-Ontario maken snel plaats voor de dunbevolkte bossen en wetlands van Manitoba als de avond valt. Overnachting aan boord. Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen.

dag 7

Toronto - Edmonton VIA RAIL The Canadian day 2

1 dag

500 km

De wijde open vlaktes van Canada's vruchtbare prairies zijn vandaag uw decor terwijl u geniet van een tweede dag aan boord van de trein door Canada. Neem tussen de goed bereide maaltijden door de tijd om de trein te verkennen, misschien kunt u zelfs een bezoek brengen aan de Skyline Car met zijn gewelfde koepelramen voor een volledig 180 graden uitzicht op de gouden graanvelden - vaak aangeduid als de korenschuur van de wereld. Overnachting aan boord en alle maaltijden inbegrepen.

dag 8

VIA RAIL The Canadian - Edmonton

1 dag

460 km

Het deinen van de trein maakt u zachtjes wakker als u aan de laatste etappe van uw spoorwegavontuur begint. U laat de westelijke prairies achter u en de weelderige velden maken plaats voor de ruige, glooiende, wilde vlaktes van het hart van Alberta. U reist halverwege de lengte en breedte van de provincie en komt 's avonds aan in de provinciehoofdstad Edmonton. Check in in het hotel en overnachting. Alle maaltijden aan boord van de trein zijn inbegrepen.

dag 9

Edmonton - Banff (coach)

1 dag

425 km

Vandaag verlaten we Edmonton en trekken we de Rocky Mountains in! Onderweg krijgt u een voorsmaakje van de wonderen van de natuur wanneer u het Banff National Park binnenrijdt, een wereldberoemd beschermd park dat de thuisbasis is van ongelooflijke veel dieren, onvergetelijke vergezichten en prachtige bergdorpjes. Na aankomst in Banff kunt u genieten van wat tijd om deze iconische kleine stad te verkennen. Verblijf.

dag 10

BANFF NATIONAL PARK

1 dag

20 km

Vandaag geniet u van een uitgebreid bezoek aan Banff en omgeving met o.a. The Cave and Basin warmwaterbronnen, het Banff Springs Hotel, Tunnel Mountain, Bow Falls, enz. Nadien vrije tijd voor eigen verkenning. Mogelijke deelname aan opionele excursies of tijd voor shopping.

dag 11

Banff National Park - Jasper National Park

1 dag

300 km

Via de prachtige ‘Icefield Parkway’ reist u van Banff naar Jasper met onderweg een eerste halte en bezoek aan het mooie Lake Louise, wellicht één van de meest gefotografeerde en gefilmde natuurgebieden van Canada. Iets verder noordwaarts geniet u van een excursie per ‘Ice Explorer’ op de Athabasca gletsjer en daarna doorreis tot Jasper. Logies.

 

dag 12

Jasper - bezoek

1 dag

1 km

Deze voormiddag kan u genieten van een sightseeingtour door Jasper en de omgeving. Daarna heeft u misschien nog wat vrije tijd over om aan een optionele raftingexcursie deel te nemen, de rivier af te razen of een fiets te huren en Jasper op eigen houtje te ontdekken. Logies.

dag 13

Jasper - Vancouver (Via Rail)

1 dag

540 km

Vandaag stapt u aan boord van Via Rail voor een treinreis van een volledige dag en een overnachting naar Vancouver. Reis door bergpassen en langs valleien terwijl enkele van de mooiste landschappen van Canada net buiten uw raam voorbijrollen. Overnachting aan boord. Ontbijt in het hotel en alle andere maaltijden aan boord van de trein.

dag 14

Jasper - Vancouver (Via Rail dag 2)

1 dag

360 km

Onze laatste etappe per trein eindigt bij aankomst aan de kust van de Stille Oceaan en bij het zien van de glimmende toren van Vancouver. Na het uitstappen van de trein vertrekt u voor een rondleiding door Vancouver met zijn unieke mix van historische Britse cultuur en moderne Aziatische invloeden. Later op de dag kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan een aantal optionele bezoeken van de stad. Logies.

dag 15

Vertrek Vancouver

1 dag

30 km

Nog een laatste wandeling, dan vrije, individuele transfer (niet inbegrepen) terug naar de luchthaven. Einde van deze prachtige rondreis of individuele verlenging naar keuze.

 

CANADIAN DISCOV-CABIN- 4931 (ECA00C21)
is beschikbaar vanaf 4625 EUR

Kamers 17.06.22 - 16.09.22
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 4625
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 4341
EENPERSOONSKAMER (K11) 5683

Canadian Discovery -Berth 4931 (ECA00B21)
is beschikbaar vanaf 3985 EUR

Kamers 17.06.22 - 16.09.22
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3985
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 3697
EENPERSOONSKAMER (K11) 5499

Inbegrepen

- 14 overnachtingen in de vermelde hotels en aan boord van de trein, zoals vermeld in het programma.

- 14 Ontbijten, 4 middagmalen en 4 avondmalen aan boord van de trein.

- Transport per moderne touringcar en begeleiding van een Engelssprekende of Duitstalige gids.

- Treinreis met Via RAIL van Toronto tot Edmonton met inbegrip van de maaltijden aan boord.

- Treinreis met Via RAIL van Jasper naar Vancouver met inbegrip van de maaltijden aan boord.

- Sightseeing tour van Montreal, Ottawa, Toronto, Niagara Falls, Banff, Jasper en Vancouver.

- Excursie met de Ice Explorer op de Columbia Gletsjer.

- Bagagehandling: 1 valies per persoon.

- Alle provincietaksen en GST.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.