Rocky Mountains Frontier - Engelstalige/Nederlandstalige begeleiding

Rocky Mountains Frontier - Engelstalige/Nederlandstalig begeleide rondreis. 15 dagen/14 nachten. Begin: Denver - Einde: Denver.

2023 DEPARTURE DATES  ENGLISH/DUTCH
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY   13      
JUNE     17    
JULY       22  
AUGUST   12      
SEPTEMBER 02      
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER
 • dag 01: Denver Aankomst
 • dag 02: Denver - Rocky Mountains - Cheyenne
 • dag 03: Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City
 • dag 04: Rapid City - Bighorn Mountains - Cody
 • dag 05: Cody - Yellowstone N.P.
 • dag 06: Yellowstone N.P. - Grand Teton - Jackson Hole
 • dag 07: Jackson Hole - Salt Lake City
 • dag 08: Salt Lake City - Canyonlands N.P. - Moab
 • dag 09: Moab - Arches N.P. - Moab
 • dag 10: Moab - Canyon de Chelly - Chinle
 • dag 11: Chinle - Gallup - Albuquerque
 • dag 12: Albuquerque - Santa Fe
 • dag 13: Santa Fe - Taos - Colorado Springs
 • dag 14: Colorado Springs - Denver
 • dag 15: Denver - vertrek
x
dag 1

Denver Aankomst

1 dag

35 km

Welkom in Denver! Met de indrukwekkende Rocky Mountains als achtergrond, combineert Denver moeiteloos het erfgoed van het Oude Westen met de moderne wolkenkrabbers en stedelijke energie van vandaag. Bij aankomst op Denver International Airport - vrije transfer (niet inbegrepen) naar uw hotel waar u kennis maakt met de gids. Logies.

dag 2

Denver - Rocky Mountains - Cheyenne

1 dag

300 km

Deze voormiddag kan u genieten van een korte rondleiding door de "Mile High City", met onder meer het met gouden koepels bekroonde State Capitol, waarvan de 13e trede aan de westkant van het gebouw precies 5.280 voet boven de zeespiegel ligt - een mijl hoog. Op korte afstand van Denver ligt het Rocky Mountain National Park, waar u zich op de top van de wereld waant. En als je dacht dat de reis naar het park al mooi was, wacht dan maar tot je Trail Ridge Road ervaart. De Trail Ridge Road staat bekend als de "Highway to the Sky" en biedt een weergaloos uitzicht in alle richtingen. De weg slingert langs ontelbare bergtoppen, door toendra hoog boven de boomgrens en steekt de Continental Divide over op 12.183 voet. Rijd verder naar Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming die de geest van het Oude Westen belichaamt. Cheyenne wordt beschouwd als de spoorweghoofdstad van het land en is de thuisbasis van een verzameling stoomlocomotieven, waaronder Old Number 4004, 's werelds grootste stoomlocomotief en een van de acht overblijvende Big Boys die in het hele land te zien zijn.

dag 3

Cheyenne - Mount Rushmore - Rapid City

1 dag

490 km

De etappe van vandaag begint met een bezoek aan Fort Laramie National Historic Site. Deze "grand old post" werd oorspronkelijk opgericht als een privé-fort voor de bonthandel, maar groeide uit tot de grootste en bekendste militaire post op de noordelijke vlakten en was getuige van de hele geschiedenis van Amerika's westelijke expansie. Ga verder door de majestueuze schoonheid van South Dakota's Black Hills naar Mount Rushmore National Memorial waar u oog in oog komt te staan met George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln en Amerika's rijke erfgoed.

dag 4

Rapid City - Bighorn Mountains - Cody

1 dag

610 km

Vandaag rijden we terug naar Wyoming op weg naar Cody, door het Bighorn National Forest waar ongerepte glooiende heuvels, alpenmeren, steile kliffen, dichte dennenbossen en de Bighorn Mountains het landschap domineren. Bij aankomst in Cody bezoekt u het Buffalo Bill Museum. Het Buffalo Bill Museum viert de geest van het Amerikaanse Westen, met inbegrip van de cultuur en de kunst die het erfgoed van Wyoming tot leven brengen, en richt zich op het leven en de tijd van William F. "Buffalo Bill" Cody, de stichter van de stad en een levende legende. s Avonds kunt u genieten van attracties zoals rodeo's, nagespeelde vuurgevechten en cowboymuziek (seizoensgebonden).

dag 5

Cody - Yellowstone N.P.

1 dag

160 km

Maak vandaag een onvergetelijke reis naar het eerste nationale park van Amerika en het wonder van de natuur... Yellowstone National Park. Hier is de aarde in actie met geisers, bergketens en rivieren, watervallen en oude vulkanen. De iconische plekken - Old Faithful, en Yellowstone Canyon - zullen bekend zijn van foto's, maar ze in levende lijve zien is een onvergetelijke ervaring. Ze zijn niet net zo mooi als je hebt gehoord - ze zijn beter. In dit wilde berglandschap leven ook adelaars, grizzlyberen, zwarte beren, buffels, elanden en nog veel meer, dus waar u ook gaat, u zal zeker wilde dieren zien.

dag 6

Yellowstone N.P. - Grand Teton - Jackson Hole

1 dag

150 km

Grand Teton National Park, een prachtig berglandschap waar grillige pieken meer dan een mijl boven de Jackson Hole vallei uittorenen, ligt net ten zuiden van Yellowstone. Oprijzend boven een landschap rijk aan wilde dieren, ongerepte meren en alpine terrein, domineert de Teton Range de skyline van het park en staat als een monument voor de mensen die vochten om het te beschermen. Er wordt een stop gemaakt bij de Snake River Overlook, een locatie die beroemd werd door Ansel Adams, waar het uitzicht op de Snake River die langs de bergen stroomt de omvang van de Tetons in perspectief plaatst. Ga verder naar Jackson Hole, een gebied dat aan alle kanten wordt omringd door bergen.

dag 7

Jackson Hole - Salt Lake City

1 dag

465 km

De trip van vandaag voert u door het schilderachtige zuiden van Idaho naar Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah en het dichtst bevolkt, bekend om de mormoonse gemeenschap. Bij aankomst kunt u genieten van het State Capitol Building en het historische Temple Square, de thuisbasis van de 6-spits Salt Lake Temple en het koepelvormige Tabernacle van het wereldberoemde Mormon Tabernacle Choir, voordat u naar uw hotel gaat. Deze avond raden we u aan te dineren in The Roof Restaurant (optioneel). The Roof biedt een extravagant buffet & inspirerende uitzichten over de Salt Lake Valley & Temple Square.

dag 8

Salt Lake City - Canyonlands N.P. - Moab

1 dag

390 km

Vanochtend rijden we zuidwaarts via Provo, de thuisbasis van de Brigham Young University, op weg naar Canyonlands National Park. Vandaag ziet u een aaneenschakeling van ontelbare canyons en fantastisch gevormde buttes, uitgesleten door de Colorado River en zijn zijrivieren. De rivieren verdelen het park in vier districten: het Eiland in de Hemel, de Naalden, het Doolhof & de 'Rivers' zelf. We bezoeken enkele van de mooiste plekjes in de Island in the Sky mesa die op steile zandstenen kliffen meer dan 1.000 voet boven het omliggende terrein uitsteekt. We rijden verder naar Moab voor het verblijf van vanavond.

dag 9

Moab - Arches N.P. - Moab

1 dag

100 km

Vandaag bezoeken we Arches National Park, een van Utah's Mighty 5. Eenmaal in het park ontdek je een landschap van contrasterende kleuren, vormen en texturen dat zijn gelijke niet kent in de wereld. Met meer dan 2.000 natuurlijke stenen bogen, naast honderden torenhoge pinakels en gigantische rotsen, zal dit rode rots wonderland u verbazen met zijn formaties en u inspireren met zijn meest unieke landschap. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.

dag 10

Moab - Canyon de Chelly - Chinle

1 dag

320 km

Wanneer we Arizona binnenrijden, waar sporen van een rijke geschiedenis, enorme cactussen in alle maten, vormen en stijlen en natuurwonderen het ontzagwekkende terrein markeren, gaan we op weg naar Chinle, de toegangspoort tot Canyon de Chelly National Monument. Chinle ligt volledig op het grondgebied van de Navajo stam en staat bekend om zijn steile canyonwanden met honderden oude pueblo-ruïnes. Hier zijn de kenmerkende architectuur, artefacten en schilderachtige vergezichten op rotsachtige uitlopers allemaal opmerkelijk bewaard gebleven en bieden een blik op het leven van de eerste bewoners van de canyon.

dag 11

Chinle - Gallup - Albuquerque

1 dag

370 km

Na Chinle gaat de reis van vandaag door het Navajo Reservaat en het dramatische landschap van westelijk New Mexico naar Gallup. Gallup is nauwelijks veranderd sinds de hoogtijdagen van Route 66 en biedt een stukje americana dat je tegenwoordig zelden meer tegenkomt, samen met een van de mooiste neonreclames die je overal op de oude route tegenkomt. Eens aangekomen in Albuquerque, flaneer over de Plaza, dineer in een van de vele restaurants, shop voor unieke geschenken uit het Zuidwesten in een van de winkels of galeries.

dag 12

Albuquerque - Santa Fe

1 dag

100 km

Vanmorgen gaan we de Turquoise Trail op, de National Scenic Byway die Albuquerque en Santa Fe met elkaar verbindt. Genoemd naar de rijke turkooisafzettingen die in het hele gebied te vinden zijn, en met uitzicht op de Sandia Mountains en Cibola National Forest. Santa Fe, de oudste hoofdstad van het land, is genesteld in de uitlopers van de Rocky Mountains, tegen een achtergrond van landschappen die haar eigen Georgia O'Keeffe's verbazingwekkende kleurrijke schilderijen inspireerden, dit is een paradijs voor geschiedenisfanaten en culturele ontdekkingsreizigers. Voldoende vrije tijd deze namiddag biedt de perfecte gelegenheid om wereldberoemde kunstgalerijen te verkennen.

dag 13

Santa Fe - Taos - Colorado Springs

1 dag

465 km

Reis van Santa Fe naar Taos waar je de Rio Grande volgt terwijl deze zich een weg baant door ravijnen en rode rotswanden alvorens op te stijgen naar een spectaculair uitzicht op de rivierkloof en het rijke landschap van de Taos vallei. Bezoek de enige inheemse Amerikaanse gemeenschap die door UNESCO tot werelderfgoed en door de National Historic Landmark werd uitgeroepen, Taos Pueblo, waarvan de adobe gebouwen al meer dan 1000 jaar ononderbroken worden bewoond. Als u vanuit Taos terugrijdt naar Colorado, ontdekt u de schoonheid van het landschap en het gunstige klimaat dat bezoekers al jaren naar Colorado Springs lokt. Stop bij Garden of the Gods, waar u zult genieten van een van de meest gefotografeerde landschappen. Stel je voor: dramatische uitzichten op de uitlopers van de bergen & 300 voet hoge rotsformaties van rode zandsteen tegen een achtergrond van met sneeuw bedekte Pikes Peak en een stralend blauwe lucht.

dag 14

Colorado Springs - Denver

1 dag

120 km

Terug in Denver heeft u voldoende vrije tijd om meer van de must-sees van de stad te verkennen, waaronder de U.S. Mint, 16th Street Pedestrian Mall, Larimer Square, City Park, Denver's grootste park met een prachtig uitzicht op de bergen, en nog veel meer.

dag 15

Denver - vertrek

1 dag

35 km

Einde van deze prachtige rondreis, vrije transfer (niet inbegrepen) naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Standard seating+Standard hotels (EUS00025)
is beschikbaar vanaf 3255 EUR

Kamers 01.06.23 - 31.08.23 01.09.23 - 30.09.23
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3415 3255
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2743 2623
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2964 2843
EENPERSOONSKAMER (K11) 4906 4726
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 1290 1169

Inbegrepen

- 14 Overnachtingen in standard categorie hotels, logies en taksen.

- Rondreis per luxe autocar.

- De diensten van een Engelstalige/Nederlandstalige gids.

- De toegangen tot alle Nationale Parken en alle bezoeken vermeld in het programma.

- Bagagehandling: 1 valies per persoon

- Lokale taksen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.