NZ New Zealand 4 Kids

Nieuw-Zeeland

Gelegen in hart van zuidelijke Stille Oceaan bevolkt vanaf de tiende eeuw door de Maori’s.

Dankzij kapitein Cook werden deze beide eilanden gedetailleerd in kaart gebracht. In het noorden het Rokende eiland, met een bergketen vol vulkanen en tropische wouden, en het zuidereiland, tevens het grootste ook wel het Jade eiland genoemd. Op beide eilanden samen grazen zowat 60 miljoen schaapjes, 15 maal meer dan het totaalaantal inwoners momenteel om en bij de 4.5 miljoen. Ze worden ook weleens ‘Kiwi’s’ genoemd en de bevolking is erg aan de natuur gehecht en is bijgevolg fan van vele outdoor activiteiten. Wij nodigen u graag uit om dit prachtig land en bij bewoners te ontdekken. Een land aan het einde van de wereld met heel wat “Magic” om te ontdekken.

 • dag 01: AANKOMST AUCKLAND
 • dag 02: AUCKLAND - ROTORUA
 • dag 03: ROTURUA - "DE LEEFWERELD VAN DE HOBBITS"
 • dag 04: ROTURUA - TONGARIRO NATIONAL PARK
 • dag 05: TONGARIRO NATIONAL PARK
 • dag 06: TONGARIRO NATIONAL PARK - WELLINGTON
 • dag 07: WELLINGTON - PICTON - ABEL TASMAN
 • dag 08: ABEL TASMAN NATIONAL PARK
 • dag 09: ABEL TASMAN NATIONAL PARK - PUNAKAIKI
 • dag 10: PUNAKAIKI - FOX GLACIER/FRANZ JOSEF
 • dag 11: FOX GLACIER - WANAKA
 • dag 12: WANAKA
 • dag 13: WANAKA - TEKAPO
 • dag 14: TEKAPO
 • dag 15: TEKAPO - CHRISTCHURCH
 • dag 16: VERTREK UIT CHRISTCHURCH
x
dag 1

AANKOMST AUCKLAND

1 dag

Vertrek vanuit Brussel met vluchten volgens de gekozen luchtvaartmaatschappij, in twee of 3 etappes. Gewoonlijk komt men er de volgende dag aan. Het uur verschil is 10 of 11 uur, volgens zomer of wintertijd.

Aankomst in Auckland of in Christchurch naar tourvolgorde waarvoor men kiest. Opname van de huurwagen en korte rit naar het hotel. Men kan ook opteren om eerst met een shuttle service naar het hotel te gaan en de wagen pas de volgende dag op te nemen. Men rijdt er links. Check-in bij het hotel en overnachting in Auckland.

dag 2

AUCKLAND - ROTORUA

1 dag

240 km

Na het ontbijt een eerste activiteit: de jump van helemaal boven in de 292 meter hoge Skyline tower waar je eerst een 360° panorama van de stad en de baai hebt, en dan een jump tot helemaal beneden. Adrenaline !! voor de durvers. Daarna de weg op richting Rotorua, waar de géothermie en de Maori cultuur overal aanwezig is. Uitstekende mountainbike gelegenheid en een paradijs voor de onvermoeibare wandelaars.

Onderweg: bezoek van de Waitomo grotten: te voet of met een bootje, kuier tussen de stalactieten en onderga de magie van miljoenen glimwormen. Voor de jongeren: snelle modderafdalingen! Een unieke ervaring.

Overnachting in Rotorua.

dag 3

ROTURUA - "DE LEEFWERELD VAN DE HOBBITS"

1 dag

Bezoek en exploratie van de ongelofelijke parken in deze regio: Wai-O-Tapu met een zeer actieve geologische ondergrond, en de prachtige kleuren in de Waimangu Valley. Deze vallei is de jongste geothermische in de wereld (als gevolg van de uitbarsting in 1886).

 

Misschien een suggestie om na een lange wandeldag even te verpozen in één van de natuurlijke warmwaterzwembaden in de Waitiki Valley?

Eco-tour in de boomkruinen van Rotorua: een acrobatenparcours in de bomen, met observatie van de fauna en de flora en op het einde de afdaling met een kabelbaantje. Geschikt voor klein en groot!

Pass met 3 familieactiviteiten in Rotorua:

Leer schapen scheren van de meester in het vak in de Agrodome, en de lammetjes met de fles voederen.

Bezoek Rainbow Springs, het dierenpark van Rotorua met alle lokale diersoorten.

Onderdompeling in de Maori cultuur en leer alles over de geothermische activiteit in het Whakarewarewa Thermal Village.

Overnachting in Rotorua.

dag 4

ROTURUA - TONGARIRO NATIONAL PARK

1 dag

180 km

Vandaag rijden we richting het zuiden en naar het meer van Taupo. Onderweg houden we halt in de Hidden Valley, een plaatsje buiten de gewone weg dat zeker een omwegje waard is. Nog wat verder naar het zuiden zal het landschap veranderen, de vegetatie wordt korter en droger, en tussen de heidestruiken verrijzen aan de horizon de majestueuze vulkanen van het nationaal park Tongariro. Even de weersvoorspellingen eropna zien en de vele wandelingen voor de volgende dag inplannen. Overnachting in het National Park.

dag 5

TONGARIRO NATIONAL PARK

1 dag

Een fameuze wandeldag in het nationaal park, met onder andere de befaamde Tongariro Crossing. Een prachtige oversteek met vergezichten op het zure meer van de berg Ruapehu (18,5km en 7 tot 9 uur wandelen volgens het aangehouden ritme). Daarnaast zijn er nog tientallen wegjes voor wandelingen van 10minuten tot enkele uren. Overnachting in het Tongariro National Park.

dag 6

TONGARIRO NATIONAL PARK - WELLINGTON

1 dag

340 km

Isengard en Rivendell, evenals Weta Cava zijn musts om te bezoeken voor de Tolkiens.

De weg op richting Wellington dat zijn haven helemaal omarmt en insluit. Zeker te zien: de gebouwen van het Parlement en de Beehive building, Old St Paul’s kerk, de botanische tuinen te bereiken met de cable car en vooral het nationaal museum en educatief centrum « Te Papa » waar zowel groot als klein hun gading zullen vinden. Overnachting in Wellington.

dag 7

WELLINGTON - PICTON - ABEL TASMAN

1 dag

280 km

Vandaag nemen we de Ferry- The Interislander naar het zuidereiland (+-3u30 overzet, keuze uit verschillende afvaarten). De aankomst via het water naar Picton toe, biedt een prachtig zicht op de Queen Charlotte Sound. Vervolg naar Abel Tasman via Nelson, het artiestendorp.  Overnachting in Kaiteriteri of omgeving.

 

dag 8

ABEL TASMAN NATIONAL PARK

1 dag

Aragorn en de Hobbits vluchten voor de Nazguls!

Volle dag ontdekken en genieten van het Abel Tasman park en de ongereptheid van emerald gekleurde kustlijn. Strandactiviteiten, Canoe, wandelen naar believen. Overnachting in Kaiteriteri.

dag 9

ABEL TASMAN NATIONAL PARK - PUNAKAIKI

1 dag

290 km

Volg de prachtige kustweg naar Punaikaiki en ontdek de verbluffende kalkformaties van het Paparoa National Park, ‘The Pancake Rocks’. Een uitgebreide wandeling laat u de opeenstapeling van deze formaties, zoals een stapeltje pannenkoeken verkennen, en bij hoogtij is dit absoluut het spectaculairst. Overnachting in Punaikaiki.

dag 10

PUNAKAIKI - FOX GLACIER/FRANZ JOSEF

1 dag

200 km

Een natuurlijke barrière tussen Eriador en het Rhovanion

We rijden verder naar het zuiden richting Fox en Franz Josef gletsjers, die deel uitmaken van die paar gletsjers in de wereld die gestaag wat opschuiven richting de zee. De twee dorpen bevinden zich op 25 minuten van elkaar en bieden een totaal verschillende atmosfeer, in beide plaatsen vindt je een uitgebreid gamma activiteiten.

Mogelijkheid tot natuurwandeling in overvloed van het gletsjerblauw tot het uitbundige groen van de een regenwoud, overvluchten met helikopter of klein vliegtuig (deze laatste zeker op voorhand reserveren want meestal volgeboekt.  Overnachting in Fox Glacier.

dag 11

FOX GLACIER - WANAKA

1 dag

270 km

Gwaihir, redt Gandalf uit de toren van Orthanc, het verblijf van Sarumane.

Vandaag op weg naar Wanaka door het oversteken van de bergpass ‘Haast’. Wanaka betekent in het Maori "Het herontdekken van de ziel » een gans programma, veelbetekenend voor dit oord van rust, gelegen op de zuidoever van het meer, tegenover de flank van de berg Aspiring, het meesterstuk van het nationaal park met dezelfde naam. Iedere natuurliefhebber zal zeker zijn gading vinden in deze prachtige valleien-regio. Overnachting in Wanaka.

dag 12

WANAKA

1 dag

De beklimming van de berg « Roy » vraagt voor het heen en terug traject 5 tot 6 uur, en is met zekerheid de belangrijkste en mooiste wandeling. De vergezichten op Lake Wanaka en mount Aspiring evenals de naburige gletsjers zijn gewoonweg adembenemend. Vandaag of morgen ook zeker niet te missen, een omwegje via het “Hawea” meer en zijn kristalhelder diepblauw water. Gelegenheid tot pootjebaden of zwemmen voor de durvers. Overnachting in Wanaka.

 

dag 13

WANAKA - TEKAPO

1 dag

250 km

Van het ene meer naar het andere; wat een mooie route tot Lake Tekapo. Aan de oevers van het meer, het hoogste van New Zeeland, 710m boven de zeespiegel, vindt u de kerk van de Goede Herder, gebouwd in 1935, als eerbetoon en herinnering aan de pioniers van de Mackenzie regio. Het uitzicht op de omliggende bergtoppen is indrukwekkend en verklaart de vele huwelijken die hier sindsdien zijn ingezegend. Overnachting in het dorp bij Lake Tekapo.

 

dag 14

TEKAPO

1 dag

In Tekapo, kan en mag je vliegvissen op het meer en in de rivieren, een boottocht op het meer, golfen, warme buitenbaden, u laten verwennen in een spa, paardrijden, mountainbike, overvluchten met kleine vliegtuigjes van Mount Cook, sterrenobservatie vanaf het observatorium op Mount John, Kortom iedereen vindt er zijn gading. Overnachting in het dorp bij Tekapo.

dag 15

TEKAPO - CHRISTCHURCH

1 dag

230 km

Op weg naar Christchurch, de meest brits aandoende stad van dit land. Een korte omweg lang de spectaculaire vallei van Mout Sunday is meer dan aan te bevelen. Dit is de Rohan, daar waar Edoras een rotsachtige piek bezet.  Tegen de avond komt u aan in Christchurch, een stad zoals een feniks, die steeds weer verrijst na de vele bijna dagelijks kleine, en soms ernstige aardbevingen zoals in 2010 en 2011. Vrij bezoek en wat rust.

Overnachting in Christchurch

dag 16

VERTREK UIT CHRISTCHURCH

1 dag

Teruggave van de huurwagen volgens uw vluchtschema en check-in voor uw vlucht naar Europa.

Vlucht via … met bestemming Brussel om de volgende dag aan te komen.

NZ KIWI DISCOVERY/KIDS SUPERIOR (0NZ00002)
is beschikbaar vanaf 3419 EUR

Kamers 01.01.20 - 22.12.20
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2994
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3419
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2181
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2734
EENPERSOONSKAMER (K11) 6480
Kinderen in kamer van ouders 2 - 17 (DACHD18) 583

Inbegrepen

Overnachting in B&B, logement op een hoeve, al dan niet met ontbijt naar keuze.

De locaties zijn gekozen voor hun architecturaal karakter en het warme onthaal door de gastheren, meestal ook de eigenaren, en natuurlijk om het contact met de lokale bewoners makkelijker te maken.

Logement en B&B, hotel, Farmstay, met of zonder ontbijt, naar keuze.

Maaltijden

Ontbijt is beschikbaar in alle overnachtingsplaatsen en in de omgeving indien gewenst. Wij raden aan om de reis zonder inbegrepen ontbijt te reserveren daar kinderen de ene keer wat minder, dan weer wat meer eetlust hebben. U betaalt gewoon ter plaatse volgens uw verbruik.

 

Lunch onderweg is overal beschikbaar, u vindt tevens overal groot en klein warenhuizen om wat inkopen voor de picknick te verzorgen. Voor het diner kunnen de lokale gastheren meestal wel de betere restaurants in de omgeving aanbevelen en sommigen zijn zelfs in ons roadbook vermeld.

 

Het roadbook omvat:

• Een gedetailleerde beschrijving van de reisroute en bezienswaardigheden;
• Een regionale kaart;