Lone Star Roundup

Lone Star Roundup. 13 dagen/12 nachten. Begin: Dallas - Einde: Dallas.

 • dag 01: Dallas - Aankomst - ophalen huurwagen - hotel checkin
 • dag 02: Fort Worth
 • dag 03: Fort Worth - Austin
 • dag 04: Austin - San Antonio
 • dag 05: San Antonio - City bezoek
 • dag 06: San Antonio - Del Rio
 • dag 07: Del Rio - Big Bend National Park
 • dag 08: Big Bend National Park - volle dag parkbezoek
 • dag 09: Big Bend National Park - Fort Stockton - Midland
 • dag 10: Midland - Amarillo
 • dag 11: Amarillo - Graham
 • dag 12: Wildcatter Ranch & Resort
 • dag 13: Graham - Dallas/Fort Worth International Airport
x
dag 1

Dallas - Aankomst - ophalen huurwagen - hotel checkin

1 dag

20 km

Aangekomen in Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) en vrije transfer naar het hotel. Welkom in Texas! Afhankelijk van wanneer je landt, kan je meteen voor een lekker Texaans diner gaan in één van de vele restaurants in de Stockyards. Probeer zeker het internationaal bekende Cattlemen's Steak House voor een lekker sappige steak, naar jouw wensen gebakken op houtskool. 

 

dag 2

Fort Worth

1 dag

25 km

Uw rondreis door Texas begint in Fort Worth, de " City of Cowboys and Culture". Ontdek deze ochtend de Water Gardens, een architectonisch en technisch wonder waar u drie verschillende waterpartijen kunt ervaren terwijl u door dit ontspannende stadspark wandelt. Daarna ervaar je de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van het 19de-eeuwse Texas in Log Cabin Village. Of, als musea uw ding zijn, het Cultureel District herbergt vijf internationaal erkende musea in een prachtige parkachtige omgeving. En geen enkele reis naar Fort Worth zou compleet zijn zonder een stop in het Stockyards National Historic District, met een oppervlakte van 125 hectare en 15 blokken van de westerse traditie. De Stockyards is waar u het Oude Westen kunt beleven door te kijken naar 's werelds enige twee-daagse cattle drive en de Drovers van de Fort Worth Herd kunt ontmoeten, genieten van een stevige biefstuk, beroemde barbecue of Tex-Mex, winkelen voor authentieke cowboyspullen en uw innerlijke Texas omarmen met een bezoek aan Billy Bob's Texas - de grootste honky-tonk waar dan ook, de White Elephant Saloon bezoeken of de Stockyards Championship Rodeo elke vrijdag- en zaterdagavond in het Cowtown Coliseum bijwonen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van waar u op avontuur kunt gaan in Fort Worth.

dag 3

Fort Worth - Austin

1 dag

304 km

Ga vandaag even van de gebruikelijke weg af en ga verder naar US-281, zodat u enkele charmante Texas-steden kunt verkennen op weg naar Austin. Deze schilderachtige route voegt een beetje tijd toe aan uw reis, maar verzekert u van een minimum aan verkeer en een maximum aan plezier. De hoofdstad van Texas en "Live Music Capital of the World" Austin is een podium. Met meer dan 250 muziekpodia die elke stijl vertegenwoordigen, is het absoluut een must om een muzikale ervaring in uw bezoek in te lassen. Veel van de muziekpodia zijn gunstig gelegen in het centrum van de stad in de buurt van attracties en restaurants. Bezoek het Texas Capitol, het Bob Bullock Texas State History Museum of de boetieks langs South Congress Avenue. Liefhebbers van het buitenleven zullen blij zijn met Barton Springs, een natuurlijk zwemgat dat gevoed wordt door bronnen, en het uitgebreide netwerk van groene stroken, parken en natuurreservaten in de stad. Dus als u er vanavond op uit gaat, zorg dan dat u uw gevoel voor avontuur meebrengt en draag uw comfortabele dansschoenen.

dag 4

Austin - San Antonio

1 dag

147 km

Vandaag raden we je aan om naar het westen te gaan en je aan te sluiten bij TX-165, zodat je kunt genieten van al het moois dat Hill Country te bieden heeft... glooiende heuvels, wilde bloemen, majestueuze levende eiken, en veel twolane weg. Ga terug naar US-281 en kom aan in San Antonio, mogelijk de mooiste stad van Texas. Herinner je je de Alamo - de meest bekende bezienswaardigheid van de stad? Het is hier, gelegen op een plein in het centrum van de stad. Het Alamo is een symbool van de strijd voor de onafhankelijkheid van Texas en wordt niet behandeld als een museum of een attractie, maar als een heiligdom: mannen worden gevraagd hun hoed af te zetten en er wordt verwacht dat hun stemmen worden verstomd. Het is een machtig gevoel wat je zelf moet ervaren. Breng wat tijd door bij de River Walk van de stad. Miljoenen mensen bezoeken de River Walk elk jaar om te genieten van dit ongewone stedelijke heiligdom dat slingert langs de San Antonio rivier in het centrum van San Antonio, een verhaal onder het bruisende straatniveau. Restaurants, galerijen en winkels liggen aan de oevers van de rivierloop in het centrum van de stad, terwijl de noord- en zuidoever van de rivier minder commercieel zijn. De weelderige landschappen, schilderachtige paden, rinkelende watervallen, rustige zwembaden, kunstwerken in de open lucht en ontspannende buitenpatio's roepen de vermaarde openbare plaatsen van Europa op. De beste manier om dit gebied te ervaren is door een begeleide riviertocht of een riviercruise bij zonsondergang. s Avonds kunt u zich verbazen over het panoramische uitzicht op San Antonio vanaf 750 meter boven op de Tower of the Americas, gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1968. Een glazen lift brengt u naar het Flags Over Texas observatorium, met een adembenemend uitzicht.

dag 5

San Antonio - City bezoek

1 dag

15 km

Wandel langs de River Walk. Deze feestelijke, bijna magische plek slingert zich door het centrum van de stad op 20 meter onder het straatniveau en biedt schilderachtige paden en rivieren voor de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad en een pittoreske verbinding tussen restaurants, hotels en winkels. Of plan een bezoek aan het Spaanse gouverneurspaleis of een van de vele Spaanse missies om u mee te nemen naar het historische erfgoed van deze charmante stad. Maar vergeet vooral niet het Alamo en bezoek de plaats van de moedige strijd tussen een handvol Texanen en het enorme leger van Santa Ana, dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de Republiek Texas. De Alamo is waar 189 Texaanse verdedigers 4.000 Mexicaanse troepen dertien dagen lang op afstand hielden in hun aanspraak op de onafhankelijkheid van Texas. Ga op Mission Trail om de vier andere Spaanse koloniale missies te verkennen te midden van de inheemse graslanden langs de San Antonio rivier. Alle vier zijn nog steeds actieve katholieke parochies, die nu allemaal op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Wanneer uw eetlust terugkeert, waagt u zich aan El Mercado, de grootste Mexicaanse markt ten noorden van de Rio Grande, waar u familiecafés en kleurrijke eetcafés vindt. Geniet van de authentieke Tex-Mex-keuken met selecties als Enchiladas Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo. Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo. Geniet van het gevoel van papelpicado en de oude wereld als u gebakjes uit panaderías selecteert die naast verse koffie worden geserveerd.

dag 6

San Antonio - Del Rio

1 dag

304 km

Reis verder westwaarts naar Del Rio. Ervaar hoe een typisch west Texaans dorp er zou uitzien in je verbeelding. Lake Amistad biedt een veelzijdigheid aan buitenactiviteiten, zoals snorkelen, zwemmen, skiën en vissen. Vogels observeren is één van de grootste attracties in de regio, vooral in winter, wanneer er verschillende trekvogels voorbij vliegen richting het zuiden. In de oudste wijgaard van de staat, Val Verde, kan je een gratis rondleiding en wijnproeverij meedoen. Ook de stenen kunstwerken in Seminole Canyon State Park and Historic Site of één van de vele stadsmusea zijn de moeite waard. 

 

dag 7

Del Rio - Big Bend National Park

1 dag

352 km

Vertrek uit Del Rio en rij door The Big Bend regio om tot bij het Nationale Park te komen. The Big Bend is de naam voor een vaste kronkel in de Rio Grande in het zuidwesten van Texas. Het is een prachtige regio om de uitzichten van het Texaanse gebergte en de Chihuahuan Desert te ontdekken. De dorpen Alpine, Fort Davis en Marfa bieden een veelzijdigheid aan historische en natuurlijke sites om te bezoeken, zoals Marfa Mystery Lights Viewing Center, Chinati Foundation, Fort Davis National Historic Site, McDonald Observatory, Chihuahuan Desert Visitor Center, en meer. Voor avonturen in open lucht heeft The Big Bend Region meer dan één miljoen hectaren aan land, inclusief Big Bend National Park, Big Bend Ranch State Park en Fort Davis State Park. In de parken kan je wandelen, trekken, kamperen, watersporten, paardrijden, mountainbiken, jeeptours maken en practige uitzichten aanschouwen. De regio zijn eclectische gemeenschappen, historische ranches en spooksteden bieden een complexe, maar fascinerende geschiedenis om te ontdekken. Rij van Marfa naar Terlingua, via Presidio. Van Presidio naar Terlingua rijd je over de panoramische Camino del Rio. 

 

dag 8

Big Bend National Park - volle dag parkbezoek

1 dag

5 km

Bezoek vandaag Big Bend National Park. Soms wordt het beschouwd als "Drie parken in één". Big Bend heeft gebergte, woestijn en rivierlandschappen. Een uurtje rijden brengt je van de oevers van de Rio Grande naar de bergketens. Hier vind je één van de laatste overgebleven "rustplekken" van de States om er ongeëvenaarde uitzichten, geluiden en stiltes te ervaren. Er zijn evenveel manieren om van The Big Bend te genieten als mensen die het bezoeken. De diversiteit aan recreatiemogelijkeden is zo groot dat er iets is voor iedereen. Veel bezoekers genieten van het comfort van de geplaveide panoramische routes en anderen genieten ervan met stoere voertuigen de uitdaging aan te gaan met de afgelegen onverharde wegen. Elke Park Ranger zal je vertellen dat noch de woestijn, noch de bergen zijn ware aard toont aan gemotoriseerde voertuigen. De beste manier om The Big Bend te ervaren is om er te voet op uit te trekken en deel te worden van het landschap. Luister naar de stilte in de woestijn, ruik de creaatstruiken, verwonder je over de verre bergtoppen en je zal snel genoeg ontdekken hoe speciaal deze plek is. 

 

 

dag 9

Big Bend National Park - Fort Stockton - Midland

1 dag

341 km

Vertaat de Big Bend regio en rij richting Midland. Maak zeker een stop in Fort Stockton onderweg. Bezoek het historische Fort Stockton, gesitueerd aan de oostkant van het gelijknamige dorp. Het bestaat uit zowel originele als hetopgebouwde militaire gebouwen. Vandaag bestaat de site uit de Officers’ Row, Guardhouse, Enlisted Men’s Barracks, and the Parade Grounds. Er is een bezoekerscentrum aan de westzijde van de Parade Grounds. Eet iets in één van de vele lokale restaurantjes en zet je weg verder naar Midland. Deze stad is rijk aan geschiedenis, die goed bewaard is gebleven in het Permian Basin Petroleum Museum. Verschillende tentoonstellingen over verschillende onderwerpen verbeelden de rol van olie in het vormen van cultuur van de prehistorie tot het heden. Zeker niret te missen: Jim Hall's legendarische race auto's in de Chaparral Gallery of de vliegtuigneuskunst uit de Tweede Wereldoorlog in het American Airpower Heritage Museum. Zij hebben de werelds grootste collectie aan tekeningen en kunst op vliegtuigneuzen van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Of bezoek George W. Bush zijn ouderlijk huis. Een andere mogelijkheid is het Museum of the Southwest, met prachtige kunstwerken en archeologie. 

 

 

dag 10

Midland - Amarillo

1 dag

382 km

Verlaat Midland deze morgen. De volgende halte is Amarillo, de doorgang naar Palo Duro Canyon, Amerika's tweede grootste canyon. Ontdek de canyons ongelofelijke torens en pinakels, door de rivier uitgesleten, op je eentje of via een jeep excursie voorzien door Elkins Ranch. De Panhandle Plains Historical Museum, dichtbij de canyon, biedt een geweldige ervaring over de geschiedenis en kunst van de regio en het Amerikaanse Westen door een enorme collectie. Terug in Amarillo kan je de echt Western tradities ontdekken in de Amarillo Livestock Auction (Enkel op dinsdag), American Quarter Horse Hall of Fame and Museum en Kwahadi –Kiva Indian Museum. Amarillo is ook een deel van de bekende Route 66 met unieke attracties: The Big Texan Steakhouse en de Cadillac Ranch, waar tien Cadillacs met de neus begraven zijn in de zelfde hoek als de Piramides van Gizeh.  

 

 

dag 11

Amarillo - Graham

1 dag

442 km

Verlaat de natuurlijke pracht van Amarillo en reis naar het mooie North Texas Hill Country. Je spendeert er twee nachten in de Wildcatter ranch voor een "Hands-on Cowboy"- ervaring. Wildcatter Ranch is ongeveer 1500 hectaren groot en je geniet er van al het comfort dat je thuis ook hebt, maar in een speciaal rustiek Texaanse sfeer. Verwacht je aan een dagje paardrijden, kleiduifschieten en kanovaren of geniet van de zondondergang op de veranda van je kamer. Wat je ook wil doen, één ding is zeker: Wildcatter Ranch zorgt voor een authentieke Texaanse ervaring.

 

dag 12

Wildcatter Ranch & Resort

1 dag

Ochtendactiviteiten op de Wildcatter houden paardendemonstraties, hooiwagenritjes, hoefijzer - en lassospelletje in. Ook paardrijden hoort bij de mogelijkheden. Een lunch gebakken in een authenieke steenoven geeft je een geweldige kookdemontstratie én een lekkere maaltijd. In de namiddag kan je een bezoek brengen aan "Amerika's Grootste Marktplein" in Graham, ideaal voor wandelingen en shopping. Je kan ook een wandeling maken bij Fort Belknap. Keer terug naar de ranch voor een diner, uiteraard gevolgd door s'mores. 

 

dag 13

Graham - Dallas/Fort Worth International Airport

1 dag

168 km

Vertrek vanuit Dallas/Fort Worth International Airport (DFW).

Standard hotels (0US00030)
is beschikbaar vanaf 2847 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 18.08.23 - 31.10.23
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2643
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2847
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1544
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1998
EENPERSOONSKAMER (K11) 5659
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 42

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.