Self Drive

Lone Star Roundup

Lone Star Roundup. 13 dagen/12 nachten. Aankomst & Vertrek: Dallas.

 • dag 01: Aankomst Dallas
 • dag 02: Fort Worth
 • dag 03: Fort Worth - Austin
 • dag 04: Austin - San Antonio
 • dag 05: San Antonio
 • dag 06: San Antonio - Del Rio
 • dag 07: Del Rio - Big Bend National Park
 • dag 08: Big Bend National Park
 • dag 09: Big Bend National Park - Fort Stockton - Midland
 • dag 10: Midland - Amarillo
 • dag 11: Amarillo - Graham
 • dag 12: Wildcatter Ranch & Resort
 • dag 13: Graham - Dallas/Fort Worth International Airport
x
dag 1

Aankomst Dallas

1 dag

Aangekomen in Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) en vrije transfer naar het hotel. Welkom in Texas! Afhankelijk van wanneer je landt, kan je meteen voor een lekker Texaans diner gaan in één van de vele restaurants in de Stockyards. Probeer zeker het internationaal bekende Cattlemen's Steak House voor een lekker sappige steak, naar jouw wensen gebakken op houtskool. 

 

dag 2

Fort Worth

1 dag

Je rondreis in Texas begint in Fort Worth, de 'City of Cowboys & Culture'. Vier het leven in het Amerikaanse westen, als je de Fort Worth Stockyards National Historic District bezoekt, een 125 hectaren aan Western traditie. De Stockyards bieden een zicht op typische plekken en gebouwen uit "The Old West" en biedt fantasitische Texaanse shopping en restaurants. Zeker de moeite waard: de enige dagelijkse verhuis van het vee (2x per dag) en ontmoet de de Drijvers van de Fort Worth Kudde. Shop voor een authentieke cowboy outfit en dans de nacht in bij Billy Bob's Texas, de grootste Honky Tonk in de wereld en bezoek het White Elephant Saloon. Rodeowedstrijden worden gehouden op vrijdag en zaterdag in de Cowtown Coliseum. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de Downtown Sundance Square of het bekende Cultural Dirstrict. 

 

dag 3

Fort Worth - Austin

1 dag

304 km

De volgende halte is Austin, de hoofdstad van de Lone Star State en de 'Live Music Capital of the World'. Austin heeft bijna 200 concertzalen waar je live muziek kan luisteren en die bezoekers verwelkomen voor een geweldige ervaring. Veel van deze muzikale plekken hebben een goede ligging in de buurt van bezienswaardigheden en restaurants. Ontdek de Texaanse hoofdstad, het Bob Bullock Texas State History Museum en de winkeltjes langs South Congress Avenue. Voor zij die genieten van buitenactiviteiten zijn er ook zeker mogelijkheden, een natuurlijke zwemvijver en een groot netwerk aan groen, parken en natuurlijk behoud. 

 

dag 4

Austin - San Antonio

1 dag

147 km

Vertrek uit Austin richting het zuidwesten, naar de betoverende stad San Antonio. Blijf even hangen aan de River Walk. Elk jaar bezoeken miljoenen mensen bezieken de River Walk, om te genieten van dit ongewoon, stedelijk toevluchtsoord langs de San Antonio Rivier, één etage onder het straatniveau.Restaurants, gallerijen en winkels vind je in het centrum langs de oevers van deze rivier. De noordelijke en zuidelijke oevers zijn veel minder commercieel. De prachtige landschappen, idylische paadjes, tinkelende watervallen, stille waters, buitenkunst en gezeliige buitenpatio's geven een heel ander gevoel. De beste manier om dit te ontdekken is via een gegidste riviercruise of eentje bij zonsondergang. 's Avonds krijg je ook een prachtig panoramisch zicht over San Antonio van op de 750 feet hoge Tower of the Americas, gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1968. De glazen lift brengt je naar het Flags over Texas observatiepunt met indrukwekkende uizichten.

 

dag 5

San Antonio

1 dag

Vandaag heb je een vrije dag om deze geweldige stad te ontdekken. Begin met het centrum van de stad om de Alamo te vinden. Deze Spaanse koloniale missie van origine, werd door 189 Texanen gebruikt om 4000 Mexicanen op afstand te houden voor 13 dagen, tijdens de strijd om Texaanse onafhankelijkheid. Stap in op de Mission Trail om de vier andere Spaanse koloniale missies te bezoeken, ten midden van de graslanden langs de San Antonio Rivier. Vandaag zijn ze nog alle vier actieve Katholieke parochies. Een grommende maag ondertussen? Op naar Market Square, de grootste Mexicaanse markt ten noorden van de Rio Grande. Je vindt er voornamelijk familiale cafeetjes en kleurrijke eetstandjes. Geniet van de authentieken Tex-Mex keuken met keuzes als Enchiladas Rancheras de Queso en Gorditas de Picadillo o Pollo.

 

 
dag 6

San Antonio - Del Rio

1 dag

304 km

Reis verder westwaarts naar Del Rio. Ervaar hoe een typisch west Texaans dorp er zou uitzien in je verbeelding. Lake Amistad biedt een veelzijdigheid aan buitenactiviteiten, zoals snorkelen, zwemmen, skiën en vissen. Vogels observeren is één van de grootste attracties in de regio, vooral in winter, wanneer er verschillende trekvogels voorbij vliegen richting het zuiden. In de oudste wijgaard van de staat, Val Verde, kan je een gratis rondleiding en wijnproeverij meedoen. Ook de stenen kunstwerken in Seminole Canyon State Park and Historic Site of één van de vele stadsmusea zijn de moeite waard. 

 

dag 7

Del Rio - Big Bend National Park

1 dag

352 km

Vertrek uit Del Rio en rij door The Big Bend regio om tot bij het Nationale Park te komen. The Big Bend is de naam voor een vaste kronkel in de Rio Grande in het zuidwesten van Texas. Het is een prachtige regio om de uitzichten van het Texaanse gebergte en de Chihuahuan Desert te ontdekken. De dorpen Alpine, Fort Davis en Marfa bieden een veelzijdigheid aan historische en natuurlijke sites om te bezoeken, zoals Marfa Mystery Lights Viewing Center, Chinati Foundation, Fort Davis National Historic Site, McDonald Observatory, Chihuahuan Desert Visitor Center, en meer. Voor avonturen in open lucht heeft The Big Bend Region meer dan één miljoen hectaren aan land, inclusief Big Bend National Park, Big Bend Ranch State Park en Fort Davis State Park. In de parken kan je wandelen, trekken, kamperen, watersporten, paardrijden, mountainbiken, jeeptours maken en practige uitzichten aanschouwen. De regio zijn eclectische gemeenschappen, historische ranches en spooksteden bieden een complexe, maar fascinerende geschiedenis om te ontdekken. Rij van Marfa naar Terlingua, via Presidio. Van Presidio naar Terlingua rijd je over de panoramische Camino del Rio. 

 

dag 8

Big Bend National Park

1 dag

Bezoek Big Bend National Park deze ochtend. Soms wordt het beschouwd als "Drie parken in één". Big Bend heeft gebergte, woestijn en rivierlandschappen. Een uurtje rijden brengt je van de oevers van de Rio Grande naar de bergketens. Hier vind je één van de laatste overgebleven "rustplekken" van de States om er ongeëvenaarde uitzichten, geluiden en stiltes te ervaren. Er zijn evenveel manieren om van The Big Bend te genieten, als mensen die het bezoeken. De diversiteit aan recreatiemogelijkeden is zo groot dat er iets is voor iedereen. Veel bezoekers genieten van de het comfort van geplaveide panoramische routes en anderen genieten van met stoere voertuigen de uitdaging aan te gaan met de afgelegen onverharde wegen. Elke Park Ranger zal je vertellen dat noch de woestijn, noch de bergen zijn ware aard toont aan gemotoriseerde voertuigen. De beste manier om The Big Bend te ervaren is om er te voet op uit te trekken en deel te worden van het landschap. Luister naar de stilte in de woestijn, ruik de creaatstruiken, verwonder je over de verre bergtoppen en je zal snel genoeg ontdekken hoe speciaal deze plek is. 

 

 

dag 9

Big Bend National Park - Fort Stockton - Midland

1 dag

341 km

Vertaat de Big Bend regio en rij richting Midland. Maak zeker een stop in Fort Stockton onderweg. Bezoek het historische Fort Stockton, gesitueerd aan de oostkant van het gelijknamige dorp. Het bestaat uit zowel originele als hetopgebouwde militaire gebouwen. Vandaag bestaat de site uit de Officers’ Row, Guardhouse, Enlisted Men’s Barracks, and the Parade Grounds. Er is een bezoekerscentrum aan de westzijde van de Parade Grounds. Eet iets in één van de vele lokale restaurantjes en zet je weg verder naar Midland. Deze stad is rijk aan geschiedenis, die goed bewaard is gebleven in het Permian Basin Petroleum Museum. Verschillende tentoonstellingen over verschillende onderwerpen verbeelden de rol van olie in het vormen van cultuur van de prehistorie tot het heden. Zeker niret te missen: Jim Hall's legendarische race auto's in de Chaparral Gallery of de vliegtuigneuskunst uit de Tweede Wereldoorlog in het American Airpower Heritage Museum. Zij hebben de werelds grootste collectie aan tekeningen en kunst op vliegtuigneuzen van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Of bezoek George W. Bush zijn ouderlijk huis. Een andere mogelijkheid is het Museum of the Southwest, met prachtige kunstwerken en archeologie. 

 

 

dag 10

Midland - Amarillo

1 dag

382 km

Verlaat Midland deze morgen. De volgende halte is Amarillo, de doorgang naar Palo Duro Canyon, Amerika's tweede grootste canyon. Ontdek de canyons ongelofelijke torens en pinakels, door de rivier uitgesleten, op je eentje of via een jeep excursie voorzien door Elkins Ranch. De Panhandle Plains Historical Museum, dichtbij de canyon, biedt een geweldige ervaring over de geschiedenis en kunst van de regio en het Amerikaanse Westen door een enorme collectie. Terug in Amarillo kan je de echt Western tradities ontdekken in de Amarillo Livestock Auction (Enkel op dinsdag), American Quarter Horse Hall of Fame and Museum en Kwahadi –Kiva Indian Museum. Amarillo is ook een deel van de bekende Route 66 met unieke attracties: The Big Texan Steakhouse en de Cadillac Ranch, waar tien Cadillacs met de neus begraven zijn in de zelfde hoek als de Piramides van Gizeh.  

 

 

dag 11

Amarillo - Graham

1 dag

442 km

Verlaat de natuurlijke pracht van Amarillo en reis naar het mooie North Texas Hill Country. Je spendeert er twee nachten in de Wildcatter ranch voor een "Hands-on Cowboy"- ervaring. Wildcatter Ranch is ongeveer 1500 hectaren groot en je geniet er van al het comfort dat je thuis ook hebt, maar in een speciaal rustiek Texaanse sfeer. Verwacht je aan een dagje paardrijden, kleiduifschieten en kanovaren of geniet van de zondondergang op de veranda van je kamer. Wat je ook wil doen, één ding is zeker: Wildcatter Ranch zorgt voor een authentieke Texaanse ervaring.

 

dag 12

Wildcatter Ranch & Resort

1 dag

Ochtendactiviteiten op de Wildcatter houden paardendemonstraties, hooiwagenritjes, hoefijzer - en lassospelletje in. Ook paardrijden hoort bij de mogelijkheden. Een lunch gebakken in een authenieke steenoven geeft je een geweldige kookdemontstratie én een lekkere maaltijd. In de namiddag kan je een bezoek brengen aan "Amerika's Grootste Marktplein" in Graham, ideaal voor wandelingen en shopping. Je kan ook een wandeling maken bij Fort Belknap. Keer terug naar de ranch voor een diner, uiteraard gevolgd door s'mores. 

 

dag 13

Graham - Dallas/Fort Worth International Airport

1 dag

168 km

Vertrek vanuit Dallas/Fort Worth International Airport (DFW).

LONE STAR ROUNDUP (0US00030)
is beschikbaar vanaf 2023,00 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.04.20 - 30.06.20 01.07.20 - 17.08.20 18.08.20 - 31.10.20
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1878,00 1932,00 1878,00
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2023,00 2124,00 2023,00
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1097,00 1151,00 1097,00
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1419,00 1487,00 1419,00
EENPERSOONSKAMER (K11) 4021,00 4223,00 4021,00
Kinderen in kamer van ouders (DACHD12) Free Free Free

Inbegrepen

 • 12 nachten in geselecteerde hotels

Niet inbegrepen

 • Huuwagen
 • Tol 
 • Parkeerkosten
 • Toegang tot attracties die niet vermeld zijn
 • Toegang tot de Nationale Parken