Cruise - Rivier/Meer Individuele Reis

American Queen Steamboat Cruise - New Orleans / Memphis

De geschiedenis en de cultuur van Amerika zijn ontstaan langs de grote rivieren. Inheemse Amerikanen, ontdekkingsreizigers, kolonisten, immigranten... vonden allemaal een doorgang langs deze riviersnelwegen. 
De rivieren zijn nog steeds het levensbloed van deze natie. Ga op ontdekking naar de geheimen. Geniet van de stille slagvelden van de Burgeroorlog, de verleidelijke Memphis-blues, de New Orleans jazz, de onweerstaanbare zuiderse keuken en een exclusief bezoek aan Nottoway Plantation.

MEMPHIS - NEW ORLEANS
2020 DEPARTURE DATES
JANUARY          
FEBRUARY          
MARCH          
APRIL   12   26  
MAY   10   24  
JUNE 7     21  
JULY 5 12   26  
AUGUST   9      
SEPTEMBER 6     20  
OCTOBER 4 11 18    
NOVEMBER 1 8 15 22 29
DECEMBER   13      
   
2021 DEPARTURE DATES
JANUARY          
FEBRUARY          
MARCH     14   28
APRIL   11   25  
MAY   9   23  
JUNE 6   20    
JULY          
AUGUST         29
SEPTEMBER   12   26  
OCTOBER   10      
NOVEMBER   7   21  
DECEMBER 5   19    

  • dag 01: New Orleans
  • dag 02: New Orleans - White Castle
  • dag 03: Nottoway Plantation - St. Francisville
  • dag 04: St. Francisville - Natchez
  • dag 05: Natchez - Vicksburg
  • dag 06: Vicksburg - Greenville
  • dag 07: Greenville - Cruising on the river
  • dag 08: River Cruising - On the river
  • dag 09: Memphis
x
dag 1

New Orleans

1 dag

Vrij verblijf om New Orleans te ontdekken. New Orleans, bijgenaamd ‘The Big Easy’ en ‘NOLA’ (New Orleans, LA), is een stad met vele gezichten. Zo is het de bakermat van de jazz, heeft het een multicultureel en tolerant karakter, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden, bezit het een imago van feeststad en heeft het een groot erfgoed van achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur.


dag 2

New Orleans - White Castle

1 dag

140 km

Vandaag is de grote dag aangebroken, nog even genieten van de stad New Orleans om te beginnen aan een onvergetelijke reis.  De officiële check-in is geopend tussen 9:00 en 12:00 uur in het pre-cruise Hotel.  Tijdens deze snelle en eenvoudige procedure zullen de vertegenwoordigers uw transfer naar het schip regelen en uw eventuele vragen beantwoorden. Als er nog vragen zijn, zal de Hospitality Desk tot 15.00 uur tot uw dienst staan, wanneer de gratis boottransfers beginnen! Nadat u comfortabel aan boord van het schip bent gekomen , vertrekt u op een ongelooflijk avontuur op de Mighty Mississippi.
dag 3

Nottoway Plantation - St. Francisville

1 dag

120 km

Nottoway is het grootste, meest glorieuze, overgebleven antebellum herenhuis in het zuiden, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1859. Op een fantastische locatie langs de Great River Road voert dit Witte Kasteel van het Zuiden de bezoekers terug naar een tijdperk van glorie en grootsheid. Het herenhuis, gelegen in de prachtige natuur omringd van 200 jaar oude eiken, heeft drie verdiepingen en 64 kamers, en pronkt met 22 witte vierkante zuilen . De meest populaire kamer onder de gasten is de Witte Balzaal, die volledig in het wit is geschilderd met een uitgebreid gouden decor. De kamers zijn afgezet met op maat gemaakte gipsen friezen gemaakt van Spaans mos, klei, gips en modder, en zijn allemaal origineel. En alsof dat nog niet genoeg is, is dit onberispelijke herenhuis gebouwd met 365 openingen - één voor elke dag van het jaar. Nottoway Plantation boeit met een briljante mix van echte zuidelijke gastvrijheid, geschiedenis en mysterie.

dag 4

St. Francisville - Natchez

1 dag

130 km

St. Francisville, opgericht in 1809, is de oudste stad van de Florida Parochies. Hieronder waar St. Francisville zich nu bevindt, was een nederzetting genaamd Bayou Sara in de jaren 1790, toen deze nederzetting werd verwoest door overstromingen en branden. De stad wordt "twee mijl lang en twee meter breed" genoemd, maar dat betekent zeker niet dat ze niets te bieden hebben! Met meer dan 140 gebouwen in het National Register, prachtige plantagewoningen genesteld in het prachtige landschap en bruisende Main Street winkels, heeft dit schilderachtige stadje gelegen aan de bluffs van de Mississippi rivier een geheel eigen stijl.

dag 5

Natchez - Vicksburg

1 dag

120 km

Deze charmante rivierstad werd in 1716 gesticht en is daarmee de oudste stad van de Mississippi. De stad staat bekend om zijn elegantie, gastvrijheid en indrukwekkend behoud van de geschiedenis, deze is te vinden op elke straathoek. Geniet van de unieke winkels, restaurants, musea en historische huizen, die allemaal bijdragen aan het boek "The 100 Best Towns in America" van Hugh Bayless.

dag 6

Vicksburg - Greenville

1 dag

140 km

Vicksburg combineert de zuidelijke cultuur en het erfgoed perfect met vele moderne attracties. Deze zuidelijke stad, die door president Abraham Lincoln wordt beschreven als de sleutel tot het zuiden, heeft een geschiedenis die in geen enkele andere stad uit de burgeroorlog is terug te vinden. Vicksburg werd gesticht in 1811 en groeide als een vitale rivierhavenstad. Deze stad was een belangrijk onderdeel van de Burgeroorlog en draagt een groot deel van de geschiedenis in zich. Vandaag de dag is Vicksburg een populaire plek voor toeristen om de gevechten van de stad te leren kennen, de keuken te proeven, de vele musea te bezoeken en het perfecte souvenir uit te zoeken.

dag 7

Greenville - Cruising on the river

1 dag

140 km

De Mississippi-delta is meer dan een geografisch gebied. Het is een manier van leven - een echte culturele ervaring gebaseerd op landbouw, muziek en geschiedenis. Deze kleine rivierstadjes zijn al eeuwenlang de inspiratiebron voor auteurs, muzikanten en kunstenaars.

dag 8

River Cruising - On the river

1 dag

140 km

Een dag genieten en te ontspannen op het schip. Voor een unieke ervaring, neem een rondleiding in de American Queen's Engine Room om de werking van deze klassieke, stoom-aangedreven schip te verkennen. Er is altijd genoeg te doen tussen zonsopgang en zonsondergang op de rivier.

dag 9

Memphis

1 dag

Aankomst te Memphis rond 8 uur, hopelijk heeft u genoten van deze onvergetelijke reis. Vrij verblijf te Memphis om deze stad te ontdekken. Memphis staat bekend om twee legendarische personen: burgerrechtenactivist Martin Luther King en superster Elvis Presley, die allebei een stempel op ‘The River City’ hebben gedrukt. Daarnaast is de stad langs de Mississippi-rivier de bakermat van de bluesmuziek, een genre dat goed vertegenwoordigd wordt in de historische Beale Street. Ook Soul en Rock-'n-roll zul je hier regelmatig horen.

PriceInfo:

PRIJZEN VANAF: (varieren in belangrijke mate volgens soort cabin en dek op het cruiseschip. 

Cruise, Port Charges, local sales tax.

- Inside cabin vanaf:   2.520 Euro per persoon in tweepersoonskajuit

- Outside cabin vanaf: 4760 Euro per persoon in tweepersoonskajuit.

Ter plaatse te betalen: +- 18/20% gratuities voor de bediening.